PG&E (Pacific Gas and Electric Company) aandelen kopen

Het Amerikaanse  particuliere nutsbedrijf PG&E (Pacific Gas and Electric Company) werd opgericht in 2005. Het bedrijf levert aardgas en elektriciteit aan Noord-Californië. Het hoofdkantoor van PG&E is gevestigd in San Fransisco. Bij de bedrijfsactiviteiten van PG&E ligt de nadruk op transmissie en distributie. Wil je beleggen in PG&E? Bekijk dan hier hoe je aandelen Pacific Gas and Electric Company kunt kopen en raadpleeg de actuele koers.

Waar kan je PG&E aandelen kopen?

Wil je aandelen PG&E kopen? Dat kan bij één van de volgende brokers! Het is altijd slim om brokers te vergelijken voordat je een positie opent. Op die manier weet je waar je de laagste transactiekosten betaalt en verspil je niet onnodig veel geld. Voordat je PG&E aandelen koopt, is het belangrijk om na te gaan of je gelooft dat de koers van het aandeel in de toekomst weer kan herstellen.

Wil je PG&E aandelen kopen? Bekijk dan direct de tarieven om in PG&E aandelen te handelen bij andere brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor PG&E. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen PG&E & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in PG&E?

Veel mensen kiezen er voor om actief te beleggen in PG&E. Actieve handel is aantrekkelijk aangezien het aandeel volatiel is en flink is gedaald. Met actief beleggen kan je door short te gaan een positie innemen op een dalende koers. Maar wat is nu eigenlijk een goede partij om actief te beleggen in PG&E?

Plus500 is een CFD-broker waar je tegen nul euro aan commissies kunt handelen in CFD-aandelen PG&E. Klik op de onderstaande knop om direct een gratis demoaccount te openen:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is de actuele koers van PG&E?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het bedrijf PG&E? In de onderstaande grafiek kan je de CFD koers van PG&E raadplegen. Ook kan je met de knoppen direct een positie openen of sluiten.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Pacific Gas

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Pacific Gas.

Analyse van Pacific Gas

Voordat je besluit of je Pacific Gas wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Pacific Gas zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Pacific Gas zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Pacific Gas in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Pacific Gas gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Pacific Gas is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

De activiteiten van PG&E

PG&E levert vooral gas en elektriciteit aan circa 16 miljoen klanten. Deze klanten wonen in het midden en het noorden van Californië. Een derde van de geleverde elektriciteit is bestemd voor particuliere klanten. De overige elektriciteit is bestemd voor bedrijven, industrie en de landbouwsector.

Het bedrijf heeft een werkterrein van circa 180.000 kmwat gelijk is aan vijfmaal de oppervlakte van Nederland. De aan klanten geleverde elektriciteit wordt slechts voor een derde deel door PG&E zelf geproduceerd. De overige elektriciteit koopt PG&E. op bij derden op basis van langdurige leveringscontracten.

PGE

Het opwekken van stroom door PG&E

Voor het opwekken van stroom gebruikt het bedrijf vooral waterkrachtcentrales en kerncentrales. De kerncentrale Diablo Canyon telt twee reactoren met een totaal vermogen van 2200 MW. Door deze centrale wordt 18.000 GWu elektriciteit  per jaar geleverd. Die hoeveelheid is toereikend om 9% van Californië een jaar lang te voorzien van elektriciteit. PG&E maakt in 2005 bekend dat deze kerncentrale in San Luis Obispo County in 2025 wordt gesloten.

PG&E in financiële problemen door bosbranden in Californië

In 2018 waren er in de staat Californië hevige bosbranden. Deze bosbranden werden veroorzaakt door apparatuur van PG&E. Bij deze branden waren meer dan 100 mensenlevens te betreuren en het bedrijf kwam in zware financiële problemen.

In 2019 trof het bedrijf een schikking met de slachtoffers van deze bosbranden. Aan de slachtoffers werd, deels in contanten en deels in aandelen, een bedrag uitgekeerd van in het totaal 13,5 miljard dollar. Eerder had PG&E al een schikking van 11 miljard dollar getroffen met verzekeraars en andere partijen.

Dit soort gebeurtenissen kunnen de koers van een aandeel sterk onder druk zetten. Door actief te handelen kan je met een short positie ook speculeren op sterke koersdalingen. Ook kan een koersdip een interessant moment zijn om nieuwe aandelen te kopen. Je moet dan natuurlijk wel goed onderzoeken of het bedrijf niet failliet dreigt te gaan.

Miljoen inwoners in Californië afgesloten van de stroom

In oktober 2019 werden ruim een miljoen mensen in Californië afgesloten van de stroom om bosbranden te voorkomen. PG&E sloot in dat jaar de stroom af bij 800.000 klanten in het noorden midden van Californië. Door de miljardenclaims na diverse bosbranden in 2018 verkeert het bedrijf op de rand van faillissement.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *