Cisco Systems Inc. aandelen kopen

Cisco Systems Inc is een grote en waardevolle Amerikaanse producent van routers. Met een waarde van meer dan 200 miljard dollar kan een investering in deze reus zeker interessant zijn. In dit artikel bespreken we waar & hoe je het beste Cisco aandelen kunt kopen. Op deze pagina kan je bovendien ook de laatste aandeelkoers van Cisco vinden.

Waar kan je Cisco Systems aandelen kopen?

Het kan ook aantrekkelijk zijn om Cisco Systems aandelen te kopen voor de lange termijn. Zeker wanneer je gelooft dat het bedrijf haar verkopen een boost kan geven door in te spelen op de nieuwe technologieën. Wanneer je Cisco aandelen wilt kopen, dan kan je dit het beste doen bij een broker die lage commissies rekent.

Wil je weten waar je voordelig in Cisco Systems aandelen kunt beleggen? Bekijk dan direct het overzicht:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Cisco Systems. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Cisco Systems & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Cisco Systems?

Actief beleggen in een bedrijf als Cisco Systems doe je tegenwoordig via het internet. Door een account te openen bij een broker kan je constant aandelen kopen & verkopen. Op die manier kan je ook inspelen op de kleinere koersbewegingen omlaag en omhoog.

Een goede partij waar je actief kunt speculeren op het koersverloop van Cisco Systems CFD-aandelen is Plus500. Bij Plus500 kan je namelijk zowel posities openen op stijgende als op dalende koersen. Wil je de mogelijkheden geheel gratis proberen met een onbeperkte demo? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een demo te openen:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is de aandelenkoers van Cisco Systems?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van CFD Cisco Systems aandelen zich ontwikkelt? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD Cisco aandelen kunt kopen & verkopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Cisco Systems Inc

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Cisco Systems Inc.

Analyse van Cisco Systems Inc

Voordat je besluit of je Cisco Systems Inc wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Cisco Systems Inc zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Cisco Systems Inc zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Cisco Systems Inc in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Cisco Systems Inc gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Cisco Systems Inc is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is een investering in Cisco Systems interessant?

Een investering in Cisco Systems kan zeker interessant zijn: de markt voor netwerken groeit nog steeds en het bedrijf biedt hier goede producten voor aan. Zo levert het bedrijf producten die de nieuwste standaarden zoals 400G, 5G en WiFi6 beschikbaar stellen. Bedrijven willen hun systeem updaten naar deze nieuwe standaarden en moeten daarvoor producten kopen van aanbieders zoals Cisco Systems Inc.

Het bedrijf ontwikkelt daarnaast ook voldoende nieuwe producten. Zo kwam Cisco met Qwilt wat een video streaming platform is en ook het beveiligingsprogramma SecureX is een succes. Aangezien Cisco Systems al erg groot is, hoef je als investeerder geen enorme relatieve groei te verwachten. Wanneer je echter op zoek bent naar een relatief veilige & stabiele investering dan kan Cisco Systems Inc. een goede keuze zijn.

Cisco Systems aandelen kopen

Over het bedrijf Cisco Systems

Het Amerikaanse bedrijf Cisco Systems was aanvankelijk gespecialiseerd in routers. Nu produceert Cisco allerlei netwerkapparatuur voor telecombedrijven en grote bedrijven. Het in netwerkapparatuur gespecialiseerde bedrijf, dat een sterke reputatie heeft opgebouwd wat betreft netwerkapparatuur en netwerkoplossingen,  produceert routers, switches, firewalls en servers.

Daarnaast biedt het bedrijf diverse certificeringstrajecten aan. Door die certificeringstrajecten kunnen op een bepaald gebied gespecialiseerde IT-professionals bewijzen dat ze beschikken over de benodigde specifieke kennis en vaardigheden. Het bedrijf is gevestigd in San José. Californië, in het centrum van Silicon Valley.

De geschiedenis van het bedrijf

Cisco Systems werd in 1984  opgericht door Sandra Lemer en Leonard Bosack die allebei werkten bij de computerafdeling van een universiteit. Een collega van Leonard Bosack had de software geschreven die op de universiteit van Stanford gebruikt werd voor de zogenaamde ‘blue box’. Dankzij deze multiprotocol-router konden de computersystemen van de Stanford-universiteit met elkaar communiceren.

Bosack paste de door zijn collega geschreven software aan. Er waren al eerder bedrijven geweest die een router hadden ontwikkeld en hadden verkocht. De door Cisco Systems ontwikkelde router was wel de eerste succesvolle multi protocol router, die het mogelijk maakte dat voorheen incompatibel computers toch met elkaar konden communiceren.

Vanaf het midden van de jaren 90 gebruikten computers het IP-protocol om met elkaar te kunnen communiceren. Cisco Systems werd door de introductie van producten als de modem access shelves en de core GS-routers een belangrijke speler op die markt. Begin 2000 was het bedrijf, met een marktkapitaal van 500 miljard dollar, zelfs even het meest waardevolle bedrijf in de wereld.

Om verder te groeien nam het bedrijf veel andere bedrijven over. In de periode 1995-1996 werden er 11 bedrijven overgenomen. Zo verkreeg het bedrijf allerlei producten en talentvolle werknemers. Door de overname van Lynksys in 2003, een populaire fabrikant van netwerkapparatuur, kreeg het bedrijf een leidende positie op de markt van kleine kantoren en thuiskantoren.

Cisco Systems heeft vanaf 1990 een notering aan de Nasdaq aandelenbeurs.

Cisco Systems: controverses

In April 2001 werd er een rechtszaak tegen het bedrijf aangespannen. Het bedrijf werd beschuldigd van het handelen in aandelen met voorkennis en van het misleiden van de kopers van aandelen. Cisco ontkende alle aantijgingen, maar betaalde wel ruim 90 miljoen dollar om de rechtszaak te schikken.

Vanwege zijn betrokkenheid bij de censuur in de Volksrepubliek China werd Cisco bekritiseerd. De door Cisco en andere leveranciers van netwerkapparatuur geleverde internet apparatuur zou door de Chinese overheid gebruikt worden om de online activiteiten van gebruikers te volgen en om websites te blokkeren. Cisco beweert geen unieke filtermogelijkheden te hebben aangepast of ontwikkeld die het voor de Chinese overheid mogelijk maakt om websites te blokkeren.

Controverses en schandalen kunnen de aandeelkoers van Cisco onder druk zetten. Het is daarom aan te raden om dit soort ontwikkelingen goed te volgen wanneer je een belegging in Cisco overweegt.

Cisco Systems waarschuwt tegen hackers

In 2018 maakte Cisco Systems bekend dat de Russen zeker een half miljoen routers en opslagapparaten met spionagesoftware hadden geïnfecteerd. Beveiligingsonderzoekers van het bedrijf zijn ervan overtuigd dat Russische overheid betrokken is bij deze verspreiding van schadelijke software. In het programma zijn regels te vinden die ook bij eerdere cyberaanvallen op de VS zijn gebruikt. Ook die cyberaanvallen werden in verband gebracht met de Russische overheid.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *