Six Flags Entertainment Corp aandelen kopen

Six Flags is na Disney de grootste pretparkgroep in de Verenigde Staten. Six Flags bezit in totaal ruim 40 themaparken. Het overgrote deel van deze parken ligt in de Verenigde Staten. De enige uitzondering hierop is één themapark in Mexico. Maar wist je dat je ook actief kunt beleggen in Six Flags? In dit artikel zie je waar je het goedkoopst aandelen Six Flags kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van Six Flags opvragen.

Waar kan je Six Flags aandelen kopen?

Wil je wat pret toevoegen aan je aandelenportfolio? Dan kan je het overwegen om Six Flags aandelen te kopen. Het is verstandig om dit te doen bij een broker die lage kosten rekent. Op die manier behaal je automatisch een hoger rendement.

Hieronder zie je bij welke Nederlandse brokers je het beste kunt beleggen in Amerikaanse aandelen.

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Six Flags. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
DEGIRO-review-logo€0,50 + $0,04 voor Six Flags
$0,01 per aandeel met $5 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Hoe kan je actief beleggen in Six Flags?

Wil je actief beleggen in Six Flags? Een groot voordeel van actief beleggen is dat je kunt inspelen op de laatste ontwikkelingen. Het aandeel Six Flags is erg volatiel geweest. Dit kwam onder andere doordat het pretpark in China niet werd geopend. Wanneer dit soort slecht nieuws uitkomt, kan je een order plaatsen op een dalende koers.

Een goede partij om actief te beleggen in CFD Six Flags en andere aandelen is Plus500. Bij Plus500 kan je met gebruiksvriendelijke software actief handelen in allerlei aandelen. Een groot voordeel is dat je de mogelijkheden geheel zonder risico kunt uitproberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account te openen:

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Six Flags Entertainment Corp?

Wil je weten hoe de koers van het aandeel Six Flags het doet? Dan ben je op deze pagina op de juiste plek! Hieronder kan je namelijk de actuele koers van het CFD-aandeel Six Flags bekijken. Wil je direct handelen in Six Flags? Gebruik dan één van de knoppen om een order te plaatsen.

Hopen op meer bezoekers

Six Flags heeft een aantal moeilijke jaren achter de rug. Daarom hebben ze de laatste jaren een deel van hun parken verkocht. Bovendien hebben ze besloten om zich meer te richten op families. Op die manier hopen ze een nieuwe bezoekersgroep aan te trekken.

Denk je dat dit genoeg is om de bezoekersaantallen te doen stijgen? Dan kan het verstandig zijn om aandelen Six Flags te kopen.

Six Flags beleggen

Gevaar van concurrentie

Pretparken zijn vrij kwetsbaar: dit komt doordat er altijd het gevaar is van concurrentie. De meeste gezinnen bezoeken slechts één pretpark per jaar of half jaar. Je moet dan echt het meest interessante pretpark in de regio zijn om die mensen te trekken. Het lijkt erop dat Six Flags er harde concurrentie bij heeft gekregen.

Deze concurrentie is er onder andere in de vorm van de nieuwe Disney’s Star Wars Galaxy Edge Parken die net geopend zijn in Californië en Florida. Ook is het concurrerende park Cedar Fair geopend. Voordat je investeert in Six Flags, is het verstandig om eerst goed te analyseren of Six Flags de krachtige concurrentie nog aankan.

Waarom aandelen Six Flags in de toekomst kunnen stijgen

Volgens beleggingsexperts gaat de koers van Six Flags, met 25 pretparken in de Verenigde Staten, twee pretparken in Mexico en één pretpark in Canada stijgen. Ze noemen de volgende redenen:

Te krachtige reactie op koersdaling

De daling is gedeeltelijk onterecht. De kwartaalcijfers werden niet goed ontvangen door de beleggers. De kwartaalcijfers waren minder goed vanwege het uitstel van de opening van een pretpark in China. Bovendien kondigde de CEO van het bedrijf zijn vertrek aan. Daarom vrezen beleggers dat het minder zal gaan met het bedrijf. Die angst kan overdreven zijn.

Stijgende omzet

Al vanaf 2009 groeit de omzet. De omzetgroei was vorig jaar ruim 8%. Ze hebben een dynamisch ticketsysteem, met goedkopere tickets als het regent of winter of als het winter is. Ook hebben ze diverse abonnementsvormen. Dit wordt door bezoekers gewaardeerd. De bezoekersaantallen stijgen.

Uitbreiding parken

Er wordt 9% van de omzet geïnvesteerd in levendig houden van bestaande parken en in nieuwe parken. Six Flags ziet vooral uitbreidingsmogelijkheden in China. Nieuwe parken zorgen waarschijnlijk voor een sterke omzetgroei. Heb je vertrouwen in de internationale investeringen van Six Flags? Dan kan het zeker aantrekkelijk zijn om aandelen in Six Flags te kopen.

Cashflow en dividend

Het bedrijf heeft een sterke cashflow: dit betekent dat het bedrijf voldoende geld binnenkrijgt. Ook is het dividend van het aandeel Six Flags in 2019 6,7%. Dit aantrekkelijke dividendrendement maakt het voor beleggers aantrekkelijk om aandelen Six Flags te kopen.

Het verhaal achter de vlaggen

Het bedrijf wordt Six Flags genoemd omdat er in de thuisstaat Texas zes verschillende vlaggen hebben gewapperd. De vlaggen die hebben gewapperd zijn die van Spanje, Frankrijk, Mexico, de Lone Star Flag en de vlaggen van de Verenigde Staten en de Geconfedereerde staten van Amerika.

Het park met de hoogste achtbaan

Welk park heeft de hoogste achtbaan? De jarenlange concurrentiestrijd tussen Six Flags en Cedar Park heeft de ontwikkelingen in de achtbaanindustrie gestimuleerd. Eén van de grootste en snelste achtbanen ter wereld, de Kingda Ka, bevindt zich in het pretpark Six Flags Great Adventure.

Denk je dat deze supersnelle achtbaan veel bezoekers zal trekken? Dan kan je een belegging in Six Flags zeker overwegen.

Koersstijging werd gevolgd door koersdaling

De koers van het aandeel Six Flags steeg in de periode van januari 2014 tot januari 2018 van circa 34 naar circa 72 euro. Deze stijging werd gevolgd door een sterke daling. In januari  was de koers van een aandeel gezakt tot circa 36 euro. Is het einde van de koersdaling in zicht? Komt er wellicht een nieuwe, langdurige koersstijging?

Het beleggen in het aandeel Six Flags is niet zonder risico. Wellicht is het aandeel op dit moment ondergewaardeerd. Feit is dat je van deze korte ritjes omlaag en omhoog kunt profiteren door actief in Six Flags te handelen. Volatiliteit is op die manier je beste vriend. Beleggen wordt dan een beetje als een spannende achtbaanrit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *