Six Flags aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Six Flags Entertainment Corp is na Disney de grootste pretparkgroep in de Verenigde Staten. Six Flags bezit in totaal ruim 40 themaparken, waarvan het overgrote deel in de Verenigde Staten ligt. In dit artikel lees je direct hoe je kunt beleggen in Six Flags door aandelen Six Flags te kopen. Ook kan je hier de actuele koers van Six Flags opvragen.

Waar kan je Six Flags aandelen kopen?

Wil je wat pret toevoegen aan je aandelenportfolio? Dan kan je het overwegen om Six Flags aandelen te kopen. Je kunt bij één van de volgende aandelen brokers Six Flags aandelen kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Six Flags. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Six Flags & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Six Flags Entertainment Corp?

Wil je weten hoe de koers van het aandeel Six Flags het doet? Dan ben je op deze pagina op de juiste plek! Hieronder kan je namelijk de actuele koers van het aandeel Six Flags bekijken. Wil je direct handelen in Six Flags? Gebruik dan één van de knoppen om een order te plaatsen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Six Flags Entertainment Corp

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Six Flags Entertainment Corp.

Analyse van Six Flags Entertainment Corp aandelen

Voordat je besluit of je Six Flags aandelen wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Six Flags Entertainment Corp zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Six Flags over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Six Flags Entertainment Corp zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Six Flags Entertainment Corp in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Six Flags Entertainment Corp gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Six Flags Entertainment Corp is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat kan een belegging in Six Flags interessant maken?

 • Sterk merk: Six Flags is een bekend pretpark in de Verenigde Staten en trekt een grote groep enthousiastelingen aan.
 • Terugkerende inkomsten: Six Flags profiteert van terugkerende inkomsten met de verkoop van seizoen passen en lidmaatschappen. Dit geeft enige stabiliteit aan de resultaten van Six Flags, wat interessant is als investeerder.
 • Geografische spreiding: Six Flags opereert pretparken in verschillende regio’s binnen Noord-Amerika.
 • Focus op de ervaring: Six Flags legt de nadruk op het bieden van een goede ervaring binnen haar parken. Om dit te bereiken investeert het bedrijf constant in nieuwe attracties en ervaringen wat weer nieuwe bezoekers kan trekken.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Six Flags aandelen?

 • Afhankelijk van extra uitgaven: de financiële prestaties van Six Flags hangen sterk af van de extra bestedingen van consumenten. Wanneer het minder goed gaat met de economie, stellen mensen een bezoek aan een duur pretpark sneller uit.
 • Seizoensrisico: Six Flags behaalt het grootste deel van haar omzet tijdens de zomermaanden en schoolvakanties. Slechte weersomstandigheden kunnen zeker binnen deze periode een forse impact hebben op de bezoekersaantallen en daarmee de winstgevendheid van het pretpark.
 • Veiligheid: wanneer er iets misgaat met een attractie, kan de reputatie van Six Flags een deuk oplopen wat de aandelenkoers onder druk kan zetten.
 • Kapitaalintensief: het bouwen en beheren van attractieparken vergt veel kapitaal en hier moeten hoge schulden voor worden afgenomen. Wanneer het minder goed gaat met het bedrijf, kan het hierdoor sneller in de problemen raken.

Hoe kan je beleggen in aandelen Six Flags?

 1. Broker account openen: klik hier om direct een account bij een aandelen broker te openen.
 2. Account activeren: doorloop de stappen om direct je beleggingsrekening te activeren, zodat je kunt beginnen met beleggen in Six Flags aandelen.
 3. Geld storten: bepaal welk bedrag je wilt investeren in Six Flags aandelen en selecteer vervolgens het aandeel binnen het trading platform.
 4. Aandelen Six Flags kopen: vul vervolgens het bedrag in dat je in Six Flags aandelen wilt investeren en druk op kopen. Je kunt kiezen tussen een marktorder en een limietorder.
 5. Resultaten beoordelen: je kunt je beleggingsresultaten vervolgens in real-time bijhouden. Wanneer je niet langer tevreden bent met je Six Flags aandelen, kan je deze direct weer verkopen.

Wat zijn de concurrenten van Six Flags?

 • Cedar Fair Entertainment Group
 • Walt Disney
 • Universal Parks & Resorts
 • Merlin Entertainment
 • SeaWorld Entertainment

Hopen op meer bezoekers

Six Flags heeft enkele moeilijke jaren achter de rug, waardoor ze enkele pretparken moesten verkopen. Door zich meer te richten op families, hopen ze een nieuwe doelgroep aan te spreken.  Denk je dat dit genoeg is om de bezoekersaantallen te doen stijgen? Dan kan het interessant zijn om aandelen Six Flags te kopen.

Six Flags beleggen

Gevaar van concurrentie

Pretparken zijn vrij kwetsbaar: dit komt doordat er altijd het gevaar is van concurrentie. De meeste gezinnen bezoeken slechts één pretpark per jaar of half jaar. Je moet dan echt het interessantste pretpark in de regio zijn om die mensen te trekken. Het lijkt erop dat Six Flags er harde concurrentie bij heeft gekregen.

Deze concurrentie is er onder andere in de vorm van de nieuwe Disney’s Star Wars Galaxy Edge Parken die net geopend zijn in Californië en Florida. Ook is het concurrerende park Cedar Fair geopend. Voordat je investeert in Six Flags aandelen, is het verstandig om eerst goed te analyseren of Six Flags de krachtige concurrentie nog aankan.

Het verhaal achter de vlaggen

Het bedrijf wordt Six Flags genoemd omdat er in de thuisstaat Texas zes verschillende vlaggen hebben gewapperd. Dit zijn de vlaggen van Spanje, Frankrijk, Mexico, de Lone Star Flag en de vlaggen van de Verenigde Staten en de Geconfedereerde staten van Amerika.

Het park met de hoogste achtbaan

Welk park heeft de hoogste achtbaan? De jarenlange concurrentiestrijd tussen Six Flags en Cedar Park hebben de ontwikkelingen in de achtbaanindustrie gestimuleerd. Eén van de grootste en snelste achtbanen ter wereld, de Kingda Ka, bevindt zich in het pretpark Six Flags Great Adventure.

Denk je dat deze supersnelle achtbaan veel bezoekers zal trekken? Dan kan je een belegging in Six Flags zeker overwegen.

Wel of niet aandelen Six Flags kopen?

Six Flags is een bekend pretparkmerk in de Verenigde Staten dat bekend staat om haar thrilling attracties. Het pretpark trekt een stabiele stroom bezoekers die dankzij de seizoenspassen een stabiele bron aan inkomsten genereert. Tegelijk is het pretpark erg gevoelig voor externe factoren: tijdens de coronapandemie kon het pretpark bijvoorbeeld helemaal geen bezoekers ontvangen. Consumenten geven sowieso minder geld uit tijdens een economische crisis, waardoor de resultaten in een vergelijkbare periode kunnen tegenvallen.

Onderzoek daarom altijd of Six Flags aandelen binnen je beleggingsportfolio passen. Het risico van een belegging in een aandeel als Six Flags is namelijk aanzienlijk.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *