Foot Locker aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Foot Locker is een bekende winkel die sportkleding & sportschoenen verkoopt. Met meer dan 2.700 vestigingen wereldwijd kan het interessant zijn om Foot Locker aandelen te kopen. Maar waar kan je nu eigenlijk Foot Locker aandelen kopen en wat is de actuele aandelenkoers? In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt voor beleggingen in aandelen Foot Locker.

Hoe kan je Foot Locker aandelen kopen?

Steeds meer mensen winkelen online. Dit kan dan ook een grote bedreiging voor het aandeel Foot Locker vormen. Het bedrijf probeert alsnog nieuwe klanten naar de winkels te trekken door het shoppen een beleving te maken. Dit doen ze bijvoorbeeld door gethematiseerde Power Stores te openen. Denk je dat mensen met dit soort ontwikkelingen toch weer fysiek hun sportkleding gaan kopen? Dan kan het aantrekkelijk zijn om te investeren in Foot Locker door de aandelen te kopen. Je kunt Foot Locker aandelen kopen bij één van deze betrouwbare aandelen broker:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Foot Locker. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Foot Locker & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele aandelenkoers van Foot Locker?

Ben je benieuwd hoe het aandeel Foot Locker op dit moment presteert? Neem dan een kijkje naar de onderstaande grafiek. Daar zie je de laatste koers van het aandeel en met de knoppen kan je ook direct een belegging openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Foot Locker

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Foot Locker.

Analyse van Foot Locker aandelen

Voordat je besluit of je Foot Locker wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Foot Locker zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Foot Locker over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Foot Locker zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Foot Locker in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Foot Locker gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Foot Locker is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Foot Locker?

 • Bekend merk: Foot Locker is één van de bekendste sportmerken in de wereld. Door deze reputatie kiezen grote groepen consumenten Foot locker zonder erbij na te denken.
 • Globaal actief: Foot Locker is op het moment van schrijven actief in meer dan 20 landen, waardoor problemen in één regio de bedrijfsresultaten niet direct onder druk zetten.
 • Nieuwe producten: Foot Locker investeert veel geld in R&D waardoor het regelmatig met aantrekkelijke, nieuwe producten op de markt komt.
 • Dividend: Foot Locker keert een deel van de winst uit als dividend, waardoor je als belegger ook een inkomen kunt opbouwen met je beleggingen.

Wat zijn de risico’s van aandelen Foot Locker?

 • Vraag: de smaak van consumenten kan veranderen. Bovendien kopen mensen sneller nieuwe sportschoenen wanneer ze voldoende geld te besteden hebben. Wanneer het minder goed gaat met de economie, kunnen de bedrijfsresultaten dan ook onder druk komen te staan.
 • Concurrentie: Foot Locker moet constant de concurrentie aangaan met andere sportmerken. Het is voor Foot Locker daarom belangrijk om een sterke marketing campagne te gebruiken.
 • Kosten: Foot Locker heeft te maken met stijgende kosten. Wanneer het Foot Locker niet lukt om deze kosten volledig door te berekenen, komt de winstmarge onder druk te komen staan.

Wat zijn de grootste concurrenten van Foot Locker?

Hoe kan je beleggen in Foot Locker aandelen?

 • Stap 1: open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker.
 • Stap 2: doorloop de benodigde stappen om je account te verifiëren
 • Stap 3: stort voldoende geld op je beleggingsrekening
 • Stap 4: selecteer het aandeel Foot Locker
 • Stap 5: vul het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen
 • Stap 6: houd je belegging in de gaten & monitor de resultaten

Over het bedrijf Foot Locker

Foot Locker, Inc. bezit meer dan 2700 winkels verspreid over de hele wereld. Op het gebied van sportkleding en schoenenwinkels is het bedrijf wereldwijd marktleider. Door samen te werken met de beste topmerken kan door het bedrijf het beste, exclusiefste productassortiment aanbieden. Het hoofdkantoor van deze Amerikaanse sportkleding en schoenen-keten bevindt zich in New York in de wijk Midtown Manhattan.

Foot locker aandelen kopen

De geschiedenis van Foot Locker

Foot Locker werd opgericht in 1974 en in 1988 werd het een zelfstandig bedrijf, maar de geschiedenis gaat verder terug. De FW Woolworth Company kocht de Kinney Shoe Corporation in 1963. Kinney Shoe Corporation werd een dochteronderneming van de koper van het bedrijf. Kinney werd opgesplitst in diverse schoenzaken: ze ontstonden Stylco in 1967, Susie Casuals in 1968 en Foot Locker in 1974.

Foot Locker sluit 165 winkels

Foot Locker besloot in 2019 om 165 winkels te sluiten, ondanks goede resultaten. Foot Locker besloot deze winkels te sluiten om de bestaande winkels een upgrade te kunnen geven. Denk je dat het sluiten van winkels om de bestaande winkels een update te geven gaat bijdragen aan de bedrijfsresultaten van het bedrijf? Dan kan het slim zijn om Foot Locker aandelen te kopen.

De Power Stores van Foot Locker

Foot Locker opent steeds meer Power Stores. De vestigingsstad wordt gebruikt als inspiratiebron voor een Power Store. In 2019 stonden er een dozijn Power Stores op de planning in steden als New York en Milaan.

Deze winkels zijn ongeveer viermaal zo groot als de gewone Foot Locker winkels in winkelcentra. In 2019 zijn er al twee Power Stores in Philadelphia en één in Detroit. De winkel in New York werd in 2019 geopend en heeft een vloeroppervlakte van ongeveer 9000 vierkante meeter. In de komende paar jaar wil Foot Locker in de Verenigde Staten tientallen Power Stores openen.

Denk je dat deze grote Power Stores zullen bijdragen aan de verkopen van Foot Locker? Dan kan het slim zijn om in het bedrijf te investeren door aandelen te kopen.

Wel of niet Foot Locker aandelen kopen?

Wanneer je een belegging in Foot Locker overweegt, is het verstandig om het merk te vergelijken met andere sportmerken. Foot Locker is actief in een sterk competitieve markt en de smaak van de consument bepaalt uiteindelijk hoe het merk presteert. Ook de online prestaties van Foot Locker zijn steeds belangrijker, aangezien online shoppen steeds populairder wordt.

Onderzoek ook of Foot Locker aandelen bij je strategie passen. Niet alle aandelen passen bij elk type belegger. Het is dan ook belangrijk dat je de risico’s van een belegging in Foot Locker begrijpt.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *