Foot Locker aandelen kopen

Foot Locker is één van de grootste bedrijven die winkels exploiteert in sportkleding & sportschoenen. Met meer dan 3000 vestigingen wereldwijd kan het interessant zijn om Foot Locker aandelen te kopen. Maar waar kan je nu eigenlijk Foot Locker aandelen kopen en wat is de actuele aandelenkoers? In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt.

Hoe kan je Foot Locker aandelen kopen?

Steeds meer mensen winkelen online. Dit kan dan ook een grote bedreiging voor het aandeel Foot Locker vormen. Het bedrijf probeert alsnog nieuwe klanten naar de winkels te trekken door het shoppen een beleving te maken. Dit doen ze bijvoorbeeld door gethematiseerde Power Stores te openen. Denk je dat mensen met dit soort ontwikkelingen toch weer fysiek hun sportkleding gaan kopen? Dan kan het aantrekkelijk zijn om te investeren in Foot Locker door de aandelen te kopen.

Let bij het kopen van aandelen wel goed op de kosten. Veel beleggers verliezen de kosten uit het oog, waardoor ze onnodig veel geld verspillen. Gelukkig kunnen we je helpen bij het vinden van een geschikte broker voor het kopen van aandelen. Hieronder zie je de beste brokers voor het kopen & verkopen van Foot Locker aandelen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Foot Locker. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Foot Locker & beleg gratis in ETF's!
Avatrade aandelen kopenHandel actief in Foot Locker tegen lage kosten met een gratis demo!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Foot Locker aandelen?

De koers van Foot Locker aandelen kan sterk schommelen. De bedrijfsresultaten hangen sterk af van het aantal consumenten dat schoenen koopt.

Tijdens de coronapandemie zag je bijvoorbeeld dat steeds meer mensen wegblijven uit de winkelcentra. Hierdoor kunnen de winkels veel minder producten verkopen wat natuurlijk niet gunstig is voor de aandelenkoers van het bedrijf. Het kan dan ook interessant zijn om actief te speculeren op de koers in plaats van de aandelen voor de lange termijn te kopen.

Een goede partij waar je kunt speculeren op het koersverloop van Foot Locker aandelen is Plus500. Je handelt hier in aandelen door gebruik te maken van CFD’s. Een CFD is een derivaat waarmee je zonder het aandeel daadwerkelijk koopt, toch kunt speculeren op het koersverloop van het aandeel. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele aandelenkoers van Foot Locker?

Ben je benieuwd hoe het aandeel Foot Locker momenteel presteert? Neem dan een kijkje naar de onderstaande grafiek. Daar zie je de laatste koers van het CFD-aandeel en met de knoppen kan je ook direct een belegging openen.

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Foot Locker

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Foot Locker.

Analyse van Foot Locker

Voordat je besluit of je Foot Locker wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Foot Locker zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Foot Locker zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Foot Locker in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Foot Locker gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Foot Locker is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Foot Locker

Foot Locker, Inc. heeft meer dan 3000 winkels. Die winkels zijn verspreid over de hele wereld. Op het gebied van sportkleding en -schoenenwinkels is het bedrijf wereldwijd marktleider. Door samen te werken met de beste topmerken kan door het bedrijf het beste, meest exclusieve productassortiment worden aangeboden. Het hoofdkantoor van deze Amerikaanse sportkleding en schoenen-keten bevindt zich in New York in de wijk Midtown Manhattan.

Foot locker aandelen kopen

De geschiedenis van Foot Locker

Foot Locker werd opgericht in 1974 en in 1988 werd het een zelfstandig bedrijf. De geschiedenis gaat echter verder terug. In 1963 werd de Kinney Shoe Corporation gekocht door FW Woolworth Company. Kinney Shoe Corporation werd een dochteronderneming van de koper van het bedrijf. Kinney werd opgesplitst in diverse schoenzaken: zo ontstond bijvoorbeeld Stylco in 1967, Susie Casuals in 1968 en Foot Locker in 1974.

In 1988 begon de zelfstandige onderneming Woolworth Corporation. Deze Woolworth Corporation was de moedermaatschappij van Foot Locker en van andere schoenenzaken. In 1998 werd de naam van de Woolworth Corporation gewijzigd in Venator Group, Inc. In de jaren 90 was ruim 70% van de schoenwinkels van de Kinney Shoe Corporation afkomstig van Foot Locker. De Venator Group kondigde in 1998 aan dat alle andere schoenwinkels zouden worden gesloten. In 2001 wijzigede Venator zijn naam in Foot Locker, Inc.

Een groot bedrijf

In de wereld heeft Foot Locker meer dan 3000 winkels (2019). Winkels zijn te vinden in Europa, de Verenigde Staten, Canada, het Midden-Oosten, Australië, Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland. In Europa heeft het bedrijf ruim 600 winkels (2019). In Nederland bevinden zich circa 35 winkels. Deze winkels zijn gelegen op toplocaties.

Foot Locker sluit 165 winkels

Foot Locker besloot in 2019 om in heel de wereld 165 winkels te sluiten. Dit ondanks de uitstekende bedrijfsresultaten in 2018: in dat jaar bedroeg de omzet bijna 4 miljard dollar. Zo was de winst, vergeleken met de behaalde winst in 2017, in 2018 verdubbeld. De winst bedroeg in dat jaar 544 miljoen.

Waarom werden er in 2019 dan toch 165 winkels gesloten? Het bedrijf deed dit omdat de Amerikaanse winkelketen Foot Locker de resterende ruim 3200 winkels in de wereld een upgrade wil geven. Voor deze upgrade is een miljoeneninvestering nodig. In 2018 werden er overigens ook al 134 winkels gesloten, maar er kwamen in dat jaar ook 45 nieuwe winkels bij. Het totaal aantal winkels nam dus ook in 2018 al af.

Denk je dat het sluiten van winkels om de bestaande winkels een update te geven gaat bijdragen aan de bedrijfsresultaten van het bedrijf? Dan kan het slim zijn om Foot Locker aandelen te kopen.

De Power Stores van Foot Locker

Door Foot Locker worden steeds meer Power Stores geopend. Dit zijn winkels in grote steden. Inspiratiebron voor een Power Store is de stad waarin de winkel is gevestigd. In 2019 stonden er een dozijn aantal Power Stores op de planning in steden als New York en Milaan.

Deze winkels zijn circa viermaal zo groot als de gewone Foot Locker winkels in winkelcentra. In 2019 zijn er al twee Power Stores in Philadelphia en één in Detroit. De winkel in New York werd in 2019 geopend en heeft een vloeroppervlakte van circa 9.000 square feet. In de komende paar jaar wil Foot Locker in de Verenigde Staten tientallen Power Stores openen.

Denk je dat deze grote Power Stores zullen bijdragen aan de verkopen van Foot Locker? Dan kan het slim zijn om in het bedrijf te investeren door aandelen te kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *