Coinbase aandelen kopen (2024): koers & analyse

Ben je benieuwd hoe je in Coinbase aandelen kunt beleggen? De aandelenkoers van Coinbase hangt sterk samen met de koers van crypto. In dit artikel lees je alles over beleggen in Coinbase met een uitgebreide analyse & de laatste koersgegevens.

Waar kan je Coinbase aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomstplannen van Coinbase? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Doe wel eerst voldoende onderzoek en bepaal of dit het beste moment is om te investeren in Coinbase.

Bij verschillende brokers kan je tegen lage tarieven Coinbase aandelen kopen & verkopen, waardoor je een hoger rendement kunt behalen. Gebruik de onderstaande knoppen om direct een account te openen bij een broker:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Coinbase. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Coinbase & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Coinbase?

Ben je benieuwd naar de laatste koers van het aandeel Coinbase? In de onderstaande grafiek zie je tegen welke prijs je het CFD aandeel Coinbase kunt kopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Coinbase

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Coinbase.

Analyse van Coinbase

Voordat je besluit of je Coinbase wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Coinbase zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Alibaba zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Coinbase in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Coinbase gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Alibaba is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Coinbase aandelen kopen

Waarom kan het slim zijn om Coinbase aandelen te kopen?

  • Groeiende markt: de vraag naar crypto groeit nog steeds. Op de korte termijn is de koers erg volatiel, maar de adaptatie neemt nog steeds toe.
  • Groot klantenbestand: Coinbase heeft een grote en groeiende klantenbasis.
  • Sterk merk: Coinbase heeft een goede reputatie opgebouwd, waardoor het een competitief voordeel heeft vergeleken met minder bekende crypto exchanges.
  • Beveiliging: Coinbase staat bekend om haar goede beveiliging. De crypto van klanten wordt opgeslagen in cold storage en two-factor beveiliging houdt hackers buiten de deur.
  • Innovatie: het bedrijf introduceert regelmatig nieuwe producten. Zo kunnen klanten van Coinbase rente ontvangen dankzij de rente dragende accounts.
  • Verdienmodel: Coinbase kan haar verdienmodel verder uitbreiden door bijvoorbeeld lenen mogelijk te maken.

Risico’s van een belegging in Coinbase

Een belegging in Coinbase neemt de nodige risico’s met zich mee. De resultaten van het bedrijf zullen bijvoorbeeld sterk schommelen vanwege de hoge volatiliteit van cryptocurrencies. Wanneer mensen minder interesse hebben om in crypto’s te handelen (wat waarschijnlijk het geval is bij dalende koersen) dan zal de winstgevendheid van Coinbase sterk dalen.

Uit de prospectus van Coinbase blijkt verder dat de meeste inkomsten afkomstig zijn uit Bitcoin en Ethereum. Wanneer deze crypto’s het minder goed doen, zal Coinbase op zoek moeten gaan naar andere crypoassets.

Cyberattacks

Een ander groot risico van een belegging in Coinbase zijn cyberattacks. Het is in het verleden gebeurd dat een hacker grote hoeveelheden crypto; s wist te stelen. Wanneer dit gebeurt loopt het vertrouwen in Coinbase een deuk op waardoor mensen eerder zullen overstappen naar concurrenten.

Concurrentie

Deze concurrentie is gelijk een ander risico van Coinbase: er bestaan veel concurrenten waardoor gebruikers makkelijk kunnen overstappen naar een andere partij. Hierdoor kan de winstmarge van Coinbase in de toekomst onder druk komen te staan: concurrenten kunnen de tarieven verlagen om zo meer klanten aan te trekken. Wanneer dit gebeurt, zal de winstgevendheid van Coinbase dalen.

Bovendien heeft Coinbase geen duurzaam competitief voordeel. Wanneer er meer legitieme crypto exchanges bijkomen, kunnen gebruikers zonder veel moeite overstappen naar een concurrerende exchange.

Innovatie

De cryptomarkt is constant in ontwikkeling. Coinbase moet dan ook constant innoveren om de producten en diensten te laten meegroeien. Tegelijkertijd mag dit niet ten koste gaan van de bereikbaarheid of beveiliging: wanneer het bedrijf hier maar een kleine fout maakt, dan kan het de bedrijfsresultaten sterk beïnvloeden.

Prijsoorlog

Nieuwe crypto exchanges verlagen regelmatig hun tarieven. Coinbase rekent op het moment van schrijven relatief hoge transactiekosten. Gebruikers kunnen dan besluiten om over te stappen naar de goedkopere concurrent. In de toekomst kan Coinbase dan ook gedwongen worden om de tarieven te verlagen, wat de concurrentiepositie van het bedrijf verslechterd.

Regelgeving

Ook is het belangrijk om te onthouden dat de cryptomarkt een vrij nieuwe markt is. Nieuwe wetten kunnen dan ook roet in het eten gooien en de resultaten van Coinbase verslechteren. Het is belangrijk om al deze risico’s mee te nemen wanneer je het kopen van Coinbase aandelen overweegt.

Wat zijn de grootste concurrenten van Coinbase?

Het is lastig voor een crypto exchange om zich van de concurrentie te onderscheiden. Iedere crypto exchange biedt uiteindelijk dezelfde crypto aan, waardoor de reputatie voor Coinbase erg belangrijk is. In het onderstaande overzicht zie je direct wat de grootste concurrenten van Coinbase zijn:

  • Binance: de grootste crypto exchange van de wereld. Binance is in veel landen echter niet gereguleerd, waardoor de reputatie van de exchange verslechterd.
  • Kraken: een populaire Amerikaanse crypto exchange.
  • Bitstamp: een populaire crypto exchange uit het Verenigd Koninkrijk.
  • eToro: een globaal trading platform waar gebruikers ook in crypto kunnen handelen.

Coinbase strategie voor de toekomst

Nieuwe markten

Coinbase wil doorgroeien: dit is ook nodig wanneer het bedrijf de hoge verwachtingen wil waarmaken. Een belangrijk punt hiervoor is het toevoegen van nieuwe klanten. Ze willen hiervoor nieuwe markten aanboren en lokale betaalopties aanbieden. Wanneer het Coinbase lukt om in meer landen veel gebruikers aan te trekken, dan kan dit vanzelfsprekend een positief effect hebben.

Nieuwe cryptomunten

Ook wil Coinbase meer diverse cryptomunten toevoegen. Er is steeds meer interesse in zogenaamde altcoins: dit is niet gek wanneer je bedenkt dat sommige munten duizenden procenten kunnen stijgen in een korte periode.

Denk je dat het Coinbase lukt om meer gebruikers aan te trekken en om hun winstgevendheid te vergroten? Dan kan het interessant zijn om Coinbase aandelen te kopen.

Hoe kan je beleggen in Coinbase?

Voordat je kunt beleggen in Coinbase, heb je eerst een account bij een aandelen broker nodig. Een aandelen broker maakt het mogelijk om populaire Amerikaanse aandelen te verhandelen.

Je moet bij de meeste brokers je account eerst activeren door een kopie van je paspoort en een bewijs van je adres te uploaden. Nadat deze documenten zijn goedgekeurd, kan je direct geld storten vanaf je bank naar je aandelen account.

Selecteer vervolgens het Coinbase aandeel en kies tussen een marktorder of een limietorder. Met een marktorder koop je Coinbase aandelen direct tegen de geldende prijs en met een limietorder koop je de aandelen tegen een vastgestelde prijs.

Over Coinbase

Coinbase is een crypto exchange waar het mogelijk is om in cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum enLitecoin te handelen. De broker is gevestigd in San Francisco, maar opereert in meer dan ruim honderd landen. Naast de gewone handel in cryptomunten biedt Coinbase nu ook andere diensten aan zoals Coinbase Commerce.

Coinbase is opgericht in 2012 en deed vanaf toen al goed zaken. De oprichters Brian Armstrong en Fred Ehrsam besloten enkele jaren geleden dan ook om naar de aandelenbeurs NASDAQ te gaan.

Aandelen Coinbase verhandelen op de beurs

De aandelen van Coinbase worden natuurlijk niet bij Coinbase zelf verhandeld. Niet alleen omdat het dan een slager is die zijn eigen vlees keurt, maar ook omdat Coinbase een handelsplatform is voor crypto en niet voor standaard aandelen. De aandelen van Coinbase zijn onder andere te verhandelen via de bank en andere aandelenbrokers.

De waarde van de aandelen hangt vooral af van de aandelenbeurs zelf en wat beleggers ervoor over hebben.

Cryptomunten worden vaak gekocht door beginnende beleggers. Hierdoor zie je dat de koers van crypto’s erg kunnen schommelen en hetzelfde geldt voor de interesse. Verwacht wanneer je gaat beleggen in Coinbase daarom sterke schommelingen in de aandelenkoers van het bedrijf.

De koers van de aandelen Coinbase

De waarde van een online broker is vaak afhankelijk van de waarde van de handelsmiddelen die het aanbiedt. Voor Coinbase betekent dit dat de waarde snel en sterk zou kunnen veranderen.

De koers is sinds de IPO dan ook flink gedaald. Dit komt waarschijnlijk doordat de cryptomarkt als geheel in waarde is gedaald. Het is voor Coinbase dan lastiger om winst te maken, omdat beleggers minder transacties openen. Coinbase verdient geld aan iedere transactie, waardoor een hoog handelsvolume belangrijk is.

Beleggen in Coinbase kan nog steeds interessant zijn, zeker wanneer je gelooft in de toekomst van cryptocurrencies. Wanneer crypto’s uiteindelijk steeds meer gebruikt worden dan kan Coinbase als pionier een fortuin verdienen. Over elke transactie ontvangen ze namelijk een klein percentage. Je zou een kleine investering in Coinbase door het kopen van hun aandelen dan ook zeker kunnen overwegen.

Is het verstandig om te investeren in Coinbase aandelen?

Een investering in Coinbase aandelen kan zeker goed uitpakken. De cryptomarkt is enorm en is vele triljarden waard. Je ziet bovendien dat steeds meer bedrijven zich realiseren dat cryptomunten ook in de ‘echte economie’ een belangrijke rol gaat spelen.

De resultaten van een bedrijf als Coinbase kunnen sterk samenhangen met de Bitcoin prijsontwikkelingen. Coinbase verdient geldt door het rekenen van transactiekosten. Wanneer cryptomunten in waarde dalen, dan ontvangt het bedrijf een lager bedrag aan transactiekosten. Bovendien neemt de populariteit van de Bitcoin en andere cryptomunten vaak af wanneer er sprake is van een crash.

Het mooie aan Coinbase is dat het een manier biedt om in cryptocurrencies te beleggen, zonder cryptovaluta’s te kopen. Hierdoor kan je profiteren van de winstgevendheid van een echt bedrijf dat in de toekomst misschien zelfs dividend zal uitkeren. Vergeet niet dat je wanneer je in aandelen belegt ook de financiële gezondheid van het bedrijf in de gaten moet houden. Onderzoek daarnaast hoe Coinbase het doet in verhouding met de concurrentie: wanneer veel mensen overstappen, kan de winstgevendheid van het bedrijf onder druk komen te staan.

Coinbase is over het algemeen een risicovolle belegging. Vraag jezelf daarom af of het aandeel past binnen je beleggingsstrategie en risicotolerantie.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *