Binance review (2024): is dit een betrouwbare crypto exchange?

Denk je erover na om crypto te verhandelen bij Binance? Lees dan eerst mijn ervaringen in deze uitgebreide review. Op die manier weet je direct of de grootste crypto exchange van de wereld bij je past.

Let op: Binance is niet meer actief in Nederland sinds 17 juli 2023! Je kunt je door op deze knop te drukken aanmelden bij Bitvavo als een alternatief; hier betaal je 0,25% aan transactiekosten en verhandel je de eerste €10.000 gratis. Bovendien ontvang je als nieuw lid direct €10 gratis:

Wat zijn de grootste voordelen van Binance?

 • Uitgebreid aanbod: Binance is de uitgebreidste exchange op de markt.
 • Liquiditeit: Binance heeft de hoogste liquiditeit op de markt.
 • Lage kosten: Binance is de exchange met de laagste transactiekosten.
 • Binance Earn: je kunt extra verdienen door je crypto aan het werk te zetten.
 • Software: je kunt met verschillende softwarepakketten in crypto handelen.
 • Creditcard: je kunt bij Binance een gratis crypto creditcard aanvragen.
 • Educatie: leer veel over crypto met de educatie opties van Binance.

Wat zijn de grootste nadelen van Binance?

 • Regulatie: Binance heeft niet overal vergunningen.
 • Ingewikkeld: de vele mogelijkheden kunnen Binance lastig maken voor beginners.
 • Klantenservice: ondersteuning is alleen mogelijk via live chat.
 • Geld opnemen: het opnemen van fiat valuta is duur & ingewikkeld.

Wat is Binance?

Binance is in 2017 opgericht door de ontwikkelaar Changpeng Zhao in China. In enkele jaren is Binance uitgegroeid tot de grootste crypto exchange van de wereld. Je kunt bij Binance terecht voor het verhandelen van cryptocurrencies, maar je kunt er daarnaast ook gebruikmaken van diverse andere crypto diensten. In de rest van deze review lees je in details wat de mogelijkheden zijn bij deze crypto exchange.

Kosten:Nooit meer dan 0,1%, met korting 0,075% of minder
Betalingsmethoden:Crypto, creditcard
Applicatie:Online-interface & mobiele applicatie
Promotie:20% korting via deze website
Online wallet:Ja, 100% gratis wallet
KlantenserviceAlleen via live chat
Staking:Ja
Minimale storting:€1

Hoe kan je beleggen bij Binance?

Een nadeel van de crypto exchange van Binance, is dat de website nogal overweldigend kan zijn. Je hebt bij Binance tientallen mogelijkheden, waardoor het soms lastig is om de weg te vinden.

De snelste manier waarop je direct crypto kunt kopen binnen Binance, is door onder trade te navigeren naar convert. Je kunt hier direct een crypto of fiat omruilen voor een andere cryptocurrency, 100% zonder toeters en bellen.

Binance convert

Hoe werkt het openen van een account?

Het openen van een account is bij Binance erg eenvoudig: je hoeft hiervoor alleen een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Wanneer je met grote bedragen wilt handelen, moet je wel verdere stappen ondernemen om je account te verifiëren. Klik hier om een account te openen & profiteer van je 20% permanente korting op de handelskosten!

Is Binance betrouwbaar?

Veel mensen vragen zich af of Binance wel betrouwbaar is: doordat de exchange gedecentraliseerd is, is het lastig om te controleren wat het bedrijf allemaal doet. Toch geloof ik dat Binance een betrouwbare partij is:

 • Groot: Binance is de grootste crypto exchange van de wereld en geniet veel vertrouwen.
 • SAFU: Binance stort 10% van alle inkomsten in een fonds om bestolen gebruikers te compenseren.
 • Verleden: bij hacks in het verleden heeft Binance netjes alle tegoeden terugbetaald.
 • Beveiliging: je kunt je Binance account beveiligen met onder andere 2FA.

Ondanks dat ik in de betrouwbaarheid van Binance geloof, is crypto per definitie nooit 100% veilig. Wanneer het een andere gebruiker lukt om je account te hacken, kunnen ze je crypto stelen. Het is daarom aan te raden om je crypto naar een externe wallet te sturen. Op die manier heb je de volledige controle over je cryptocurrencies.

Hoeveel kost beleggen bij Binance?

Binance is misschien wel de goedkoopste crypto exchange die ik ken. Je betaalt bij Binance namelijk nooit meer dan 0,1% aan transactiekosten wanneer je crypto koopt of verkoopt.

Wil je de transactiekosten nog verder verlagen? Dat kan:

 • Aanmelden: meld je aan via deze website & ontvang 20% korting over je transactiekosten.
 • BNB: koop BNB & ontvang korting op je transacties.
 • VIP: bij hoge handelsvolumes ontvang je een verdere korting.

Doordat Binance momenteel problemen heeft met de Nederlandse autoriteiten, kan het wel duurder zijn om tegoeden te storten en op te nemen vanaf je account. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je bij Binance gaat beleggen.

Waarin kan je beleggen bij Binance?

Je kunt bij Binance handelen in ruim 500 verschillende crypto’s. Dit maakt Binance één van de exchanges met het uitgebreidste aanbod aan altcoins.

Wanneer je een buy & hold strategie toepast kan een aanbieder als Bitvavo uitkomst bieden. Je kunt hier beleggen in de bekendste crypto’s en deze partij staat bovendien onder toezicht van de DNB. Hierdoor kan je bij Bitvavo wel gewoon geld storten met bijvoorbeeld iDEAL.

Binance is daarentegen ideaal voor het verhandelen van verschillende altcoins. Altcoins zijn nog volatieler dan bijvoorbeeld de Bitcoin of Ethereum. Ze hebben vaak een kleine marktkapitalisatie en kunnen bovendien ‘failliet’ gaan. Pas daarom goed op wanneer je gaat investeren in altcoins, want onthoudt: high reward = high risk.

Geld storten & opnemen bij Binance?

Doordat Binance in Nederland nog geen vergunning heeft, kan je niet zomaar met iDEAL geld storten op je account. Het is dan ook het makkelijkst om te handelen in crypto bij Binance door direct crypto over te maken naar je crypto wallet.

Dit doe je bij Binance door op de deposit crypto knop te drukken rechtsboven in het menu. Let erop dat je vaak een MEMO code nodig hebt wanneer je het geld wilt overmaken. Ook is het belangrijk dat je het crypto adres goed overneemt.

Je kunt vervolgens de benodigde crypto kopen bij Bitvavo en sturen naar je Binance wallet. Hier kan je de crypto vervolgens weer verkopen en een andere crypto kopen.

Hoe kan je crypto kopen bij Binance?

Convert: met Binance convert kan je snel & zonder moeite crypto en fiat omwisselen.

Classic trader: met de classic trader kan je grafieken bekijken en ook basis analyses uitvoeren. Ook heb je hier meer controle over de orders die je plaatst.

Classic trader Binance

Binance advanced trader: je kunt met dit online softwarepakket meer uitgebreide analyses uitvoeren.

Binance advanced trader

P2P trader: je kunt de P2P trader gebruiken om direct crypto te kopen bij een andere gebruiker. Je maakt in dit geval dus geen gebruik van de Binance crypto exchange markt.

P2P trader Binance

Binance liquid swap: hier kan je crypto kopen met een gedecentraliseerde liquiditeitspool. Je kunt hiermee in minder crypto’s handelen, maar je ontvangt wel cashback.

Binance Liquid Swap

Speciale functies van Binance

Je kunt bij Binance gebruikmaken van diverse unieke functies. In dit deel van de review laat ik kort de extra functionaliteiten van de Binance exchange zien.

NFT: je kunt bij Binance zowel NFT’s kopen als verkopen. Je ontvangt wanneer je NFT’s verkoopt een commissie van 1%.

Binance NFT

Binance Launchpad: wanneer je de loterij wint, kan je met de Binance Launchpad direct een nieuwe crypto kopen.

Binance Launchpad

Binance Launchpool: door je crypto te staken kan je bij Binance ook nieuwe crypto’s ‘winnen’.

Binance Launchpool

Marge handel: je kunt bij Binance ook op marge handelen. Let erop dat je te maken kunt krijgen met een margin call: je kunt op die manier je volledige inleg verliezen.

Binance marge handelen

Binance savings: met Binance savings kan je een hoog rendement behalen met je crypto. Houd er rekening mee dat crypto’s ook fors in waarde kunnen dalen terwijl je ermee spaart.

Binance savings

Binance crypto creditcard: je kunt bij Binance gratis een crypto creditcard aanvragen waarmee je tot 8% cashback ontvangt. Lees mijn losse Binance crypto creditcard review voor meer informatie!

Binance creditcard

Hoe is de klantenservice van Binance?

Een matig punt binnen de review van Binance is de klantenservice. Je kunt de klantenservice van Binance alleen bereiken via live chat of mail. Zeker wanneer het druk is kan het lang duren voordat je antwoord krijgt. Uiteindelijk ontvang je wel antwoord, maar dit kan jammer genoeg lang duren.

Binance educatie

Een positief punt binnen deze review, is de uitgebreide educatie die beschikbaar is bij Binance:

 • Binance Academy: hier kan je de basis leren over crypto’s.
 • Binance Research: hier kan je studies & analyses lezen over de crypto wereld.
 • Binance Live: hier kan je video’s van andere gebruikers over crypto volgen.

Binance Coin (BNB)

Binance Coin is de cryptocurrency van Binance. Je kunt BNB voor allerlei functies gebruiken binnen de exchange. Zo ontvang je door BNB aan te houden korting op je transacties en ontvang je een hogere cashback met je creditcard. Wil je in meer details lezen wat BNB is? Lees dan dit artikel!

Conclusie review: hoe betrouwbaar is Binance?

Binance is een uitgebreide crypto exchange … voor veel gebruikers waarschijnlijk te uitgebreid. Wanneer je simpelweg bekende crypto wilt kopen dan is een exchange als Bitvavo ruim voldoende. Wil je echt de diepte ingaan? Dan is Binance wel erg interessant. Je kunt bij Binance enorm veel verschillende functies gebruiken wat het één van de beste exchanges maakt voor crypto fanaten.

Veelgestelde vragen over Binance

Binance heeft veel stappen genomen om de crypto exchange zo veilig mogelijk te maken. Door het decentrale karakter van crypto kan Binance echter nooit 100% veilig zijn. Het is daarom aan te raden om je account goed te beveiligen en om je crypto’s op te slaan binnen een externe wallet.

Binance is een vrij complex exchange met tientallen mogelijkheden. Beginners kunnen hierdoor snel overweldigd raken door de vele mogelijkheden. De lage transactiekosten maken Binance wel aantrekkelijk voor beleggers met een kleine beurs.

Binance is opgericht in China, maar is daar niet langer gevestigd. Binance is een decentrale exchange zonder één duidelijk centraal punt. Het personeel van Binance werkt dan ook over de hele wereld. Toen ik een keer hulp nodig had, sprak ik bijvoorbeeld via de webcam met een medewerker in Turkije.

Persoonlijk vind ik Binance niet per definitie beter dan Bitvavo. Binance heeft zeker uitgebreidere opties, maar Bitvavo is weer een stuk gebruiksvriendelijker. Welke crypto exchange het beste bij je past, hangt dan ook sterk af van je persoonlijke voorkeur.

Door te speculeren kan je zowel geld verdienen als verliezen met crypto. Door gebruik te maken van Binance Earn kan je extra rendement behalen door je crypto’s uit te lenen aan Binance. Onderzoek wel altijd goed de risico’s van beleggingen in crypto: op die manier voorkom je teleurstellingen!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *