UiPath aandelen kopen (2024) – koers & analyse

In de toekomst zal automatisering steeds normaler worden. UiPath is een voorbeeld van een bedrijf dat hieraan bijdraagt. Ben je benieuwd hoe je UiPath aandelen kunt kopen? In dit artikel lees je direct de sterke en zwakke punten van UiPath.

Waar kan je UiPath aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomstplannen van UiPath? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Doe wel eerst voldoende onderzoek en bepaal of dit het beste moment is om te investeren in UiPath.

In de onderstaande tabel zie je direct waar je het beste kunt beleggen in UiPath:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor UiPath. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen UiPath & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van UiPath?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel UiPath? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe UiPath aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van UiPath aandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van UiPath

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van UiPath.

Analyse van UiPath

Voordat je besluit of je UiPath wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe UiPath zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van UiPath zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van UiPath in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat UiPath gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Alibaba is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het slim zijn om UiPath aandelen te kopen?

 • Groeimarkt: de markt voor gerobotiseerde werkprocessen groeit sterk en kan bedrijven helpen om kosten te beperken.
 • Trouwe klanten: het bedrijf heeft een groeiend klantenbestand, voornamelijk onder middelgrote en grote ondernemingen.
 • Gebruiksvriendelijk: UiPath staat bekend om haar gebruiksvriendelijke interface.
 • Integratie: de tools van UiPath zijn gemakkelijk te integreren met andere business tools, waardoor het bedrijf nieuwe klanten kan aantrekken.
 • Innovatie: UiPath innoveert sterk op het gebied van AI, wat een positief effect kan hebben op de aandelenkoers in de toekomst.

Wat zijn de risico’s van beleggen in UiPath aandelen?

 • Intense concurrentie: UiPath heeft te maken met sterke concurrentie van vergelijkbare bedrijven zoals Automation Anywhere en Blue Prism.
 • Afhankelijkheid van enkele grote klanten: een groot deel van de inkomsten van UiPath is afkomstig van enkele grote klanten. Wanneer het bedrijf deze klanten verliest, is dit slecht voor de winstgevendheid.
 • Afhankelijkheid van andere partijen: UiPath is afhankelijk van andere technische bedrijven voor de integratie van haar software.
 • Regulering: nieuwe wetgevingen op het gebied van technologie kunnen de winstgevendheid van het bedrijf in de toekomst onder druk zetten.

Wat zijn de grootste concurrenten van UiPath?

 • Automation Anywhere: dit Amerikaanse bedrijf is ook een zogenaamde ‘RPA provider’ en biedt diverse automatiseringsopties aan.
 • Blue Prism: dit bedrijf in het Verenigd Koninkrijk specialiseert zich in de ontwikkeling van automatisering.
 • Pegasystems: nog een Amerikaans bedrijf dat zich richt op RPA.

Hoe kan je beleggen in UiPath?

 1. Stap 1: open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker waarmee je op de Amerikaanse beurs kunt beleggen.
 2. Stap 2: stort geld op je effectenrekening. Bedenk voor jezelf welk bedrag je in UiPath aandelen wilt investeren.
 3. Stap 3: open een beleggingspositie op het aandeel UiPath. Vul het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om de order direct naar de beurs te versturen.

Over UiPath

UiPath is een softwarebedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van geautomatiseerde werkprocessen. Het bedrijf maakt het mogelijk om vrij monotone taken zoveel mogelijk te automatiseren.

UiPath is opgericht in 2005 in Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. Aan het roer stonden en staan nog steeds twee bevriende softwaregenieën uit het land, die hun vakkennis verder hebben laten ontwikkelen naar de rest van de wereld. Zo staat het hoofdkantoor tegenwoordig in New York City en heeft het ook vestigingen in andere miljoenensteden, zoals Washington DC, Londen, Parijs, Singapore en Tokio.

Bedrijven zijn constant op zoek naar manieren om hun productiekosten te verminderen. Door robots in te zetten kunnen producten steeds goedkoper worden geproduceerd. Deze trend zal waarschijnlijk doorzetten, wat het interessant kan maken om te beleggen in een bedrijf als UiPath.

UiPath aandelen kopen

De beursgang van UiPath

In 2020 wilde UiPath de Amerikaanse beurs op. Dit kon ook nadat het bedrijf veel vertrouwen had gewonnen bij de Amerikaanse belegger. Zo stond UiPath hoog in de lijsten van bijvoorbeeld vakblad Forbes en kreeg het lovende titels, zoals beste techbedrijf van het jaar en snelst groeiende onderneming van het jaar. In december 2020 meldde Bloomberg dat UiPath een akkoord had gekregen om deel te mogen nemen aan de technologiebeurs NASDAQ.

Denk je dat UiPath deze enorme groeicijfers kan blijven waarmaken? Dan kan het interessant zijn om te investeren in UiPath door de aandelen te kopen.

Tijdens de beursgang steeg de koers eerst fors naar $ 80. Sinds de beursgang is het aandeel daarna flink in waarde gedaald. Ik ben benieuwd of het UiPath lukt om het tij te keren en een nieuwe all-time high neer te zetten.

Is het verstandig om te investeren in UiPath?

Een investering in UiPath kan zeker goed uitpakken. Het bedrijf is namelijk de marktleider op het gebied van RPA waardoor het bedrijf één van de de waardevolste AI startups is. RPA is een vorm van kunstmatige intelligentie waarbij de manier waarop gebruikers ERP en CRM-applicaties gebruiken wordt bijgehouden.

Het algoritme kan vervolgens snellere & slimmere manieren bedenken om bepaalde taken automatisch uit te voeren. Dit kan bedrijven veel geld besparen en bovendien het aantal gemaakte fouten naar beneden brengen.

Je ziet dat ook dat UiPath erg populair is bij overheidsinstanties en financiële ondernemingen. De algoritmes van het bedrijf kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld compliance taken bij banken sneller uit te voeren. Het is zeker interessant om de ontwikkelingen binnen dit bedrijf goed te volgen: beleggen in UiPath aandelen door ze te kopen kan zomaar goed uitpakken. Onderzoek wel altijd of de aandelen goed binnen je huidige beleggingsstrategie passen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *