UiPath aandelen kopen

Technologische vooruitgang is een belangrijk aspect van de hedendaagse ontwikkelingen. Veel meer zaken worden geautomatiseerd door het gebruik van bijvoorbeeld robots. UiPath is een voorbeeld van een bedrijf die hieraan bijdraagt. Het techbedrijf staat al een tijdje bekend als een innovatief merk en met de beursgang van UiPath in 2020-2021 zien veel beleggers een goede kans om hier een slaatje uit te slaan. In dit artikel bespreken we hoe je kunt beleggen in UiPath door de aandelen te kopen.

Waar kan je UiPath aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomstplannen van UiPath? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Doe wel eerst voldoende onderzoek en bepaal of dit het beste moment is om te investeren in UiPath.

De tarieven voor het kopen van aandelen UiPath & andere Amerikaanse aandelen kunnen sterk verschillen bij de verschillende brokers. In de onderstaande grafiek zie je direct waar je het beste kunt beleggen in UiPath:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor UiPath. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor UiPath
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel UiPath met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in UiPath?

Aandelenkoersen kunnen flink schommelen onder invloed van het laatste nieuws. Dit geldt ook voor het aandeel UiPath. Je kunt hierop inspelen door actief te handelen in CFD UiPath aandelen met Plus500. Bij Plus500 kan je met een short positie ook speculeren op een dalende koers. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden gratis uit te proberen met een demo:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Is het verstandig om te investeren in UiPath?

Een investering in UiPath kan zeker goed uitpakken. Het bedrijf is namelijk de marktleider op het gebied van RPA waardoor het bedrijf de meest waardevolle AI startup is. RPA is een vorm van kunstmatige intelligentie waarbij de manier waarop gebruikers ERP en CRM-applicaties gebruiken worden bijgehouden. Het algoritme kan vervolgens snellere & slimmere manieren bedenken om bepaalde taken automatisch uit te voeren. Dit kan bedrijven veel geld besparen en bovendien het aantal gemaakte fouten naar beneden brengen.

Je ziet dat ook dat UiPath erg populair is bij overheidsinstanties en financiële instanties. De algoritmes van het bedrijf kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld compliance taken bij banken sneller uit te voeren. Het is zeker interessant om de ontwikkelingen binnen dit bedrijf goed te volgen: beleggen in UiPath aandelen door ze te kopen kan zomaar goed uitpakken.

UiPath aandelen kopen

Het bedrijf

UiPath is een softwarebedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van geautomatiseerde werkprocessen. Hierbij moet gekeken worden naar eentonige werkzaamheden die vroeger nog werden gedaan door arbeiders die letterlijk aan de lopende band stonden om alles repetitief goed te kunnen maken.

Tegenwoordig zijn veel van dit soort werkzaamheden, vooral degene die geen gespecialiseerd precisiewerk nodig hebben, door robots vervangen. UiPath is de partner waarmee bedrijven in aanraking komen wanneer zij hun productie willen automatiseren. Het softwarebedrijf levert de producten en kijkt op welke manier de machines het beste gebruikt kunnen worden.

UiPath is opgericht in 2005 in Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. Aan het roer stonden en staan nog steeds twee bevriende softwaregenieën uit het land, die hun vakkennis verder hebben laten ontwikkelen naar de rest van de wereld. Zo staat het hoofdkantoor tegenwoordig in New York City en heeft het ook vestigingen in andere miljoenensteden, zoals Washington DC, Londen, Parijs, Singapore en Tokio.

Bedrijven zijn constant op zoek naar manieren om hun productiekosten te verminderen. Door robots in te zetten kunnen producten steeds goedkoper worden geproduceerd. Deze trend zal waarschijnlijk doorzetten, wat het interessant kan maken om te beleggen in een bedrijf als UiPath.

Het bedrijf en de markt

UiPath timmert behoorlijk aan de weg en heeft zichzelf op de ladder van diens specialisme omhooggeschoten als een door hunzelf ontworpen raket. Vooral in de periode van het kalenderjaar 2017 rees de klandizie en de grootte van het softwarebedrijf de pan uit. Zo nam het aantal klanten toe met 700 procent en behaalde UiPath zelfs de titel van marktleider in de geautomatiseerde werkprocessen.

In 2020 wilde UiPath de Amerikaanse beurzen op. Dit kon ook nadat het bedrijf veel vertrouwen had gewonnen bij de Amerikaanse belegger. Zo stond UiPath hoog in de lijsten van bijvoorbeeld vakblad Forbes en kreeg het lovende titels, zoals beste techbedrijf van het jaar en snelst groeiende onderneming van het jaar. In december 2020 meldde Bloomberg dat UiPath een akkoord had gekregen om deel te mogen nemen aan de technologiebeurs NASDAQ.

Denk je dat UiPath deze enorme groeicijfers kan blijven waarmaken? Dan kan het interessant zijn om te investeren in UiPath door de aandelen te kopen.

De waarde van UiPath op de beurs

In 2020 steeg de waarde van UiPath met een grote sprong (en een extra investering van de ondernemers) naar zo’n 10,2 miljard Amerikaanse dollar. Hierdoor is de titel van snelst groeiende onderneming geen close call te noemen. Het is nog onbekend voor hoeveel waarde de aandelen van UiPath aangeboden gaan worden door de ondernemers.

Net als veel andere soorten bedrijven heeft UiPath te maken met de gevolgen van de coronacrisis. Voor het softwarebedrijf betekent het dat hoe sneller men weer naar het normale (werk-) leven terug kan gaan, hoe meer zij kunnen groeien. Nieuwe bedrijven en het opstarten van nieuwe projecten is voor UiPath de perfecte manier om te kunnen groeien. UiPath zou daarom behoorlijk in waarde kunnen stijgen naarmate de maatregelen wereldwijd kunnen afnemen. Dan zijn bedrijven weer wat happiger om investeringen te doen en komen dan vaak al uit bij jongens zoals UiPath.

Wanneer de klandizie van UiPath stijgt, kun je er vergif op innemen dat de waarde van de aandelen mee zullen stijgen. Maar wees gerust, voor zolang de crisis nog steeds duurt is de waarde van de aandelen nog steeds wat waard. UiPath blijft een sterke speler en kan dus ook met de maatregelen in acht meer winst maken, zoals het in 2020 al heeft bewezen. Onthoud ten slotte dat beleggen in UiPath aandelen altijd risico’s met zich meebrengt.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *