Carrefour aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je beleggen in Carrefour aandelen? In dit artikel lees je uitgebreid hoe je verstandig kunt beleggen in aandelen Carrefour. Ook kan je hier de laatste aandelenkoers van Carrefour bekijken.

Waar kan je Carrefour aandelen kopen?

Een investering in een keten als Carrefour kan interessant zijn. Een groot voordeel van supermarkten is dat mensen altijd blijven eten, zelfs in economisch slechte tijden. Hierdoor zakken de aandelen vaak minder in tijdens een economische crisis. Toch moet je ook wanneer je Carrefour aandelen gaat kopen goed de sterke en zwakke punten van het aandeel analyseren.

Hierdoor kan je zien bij welke brokers je het aandeel Carrefour kunt kopen & verkopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Carrefour. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Carrefour & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Carrefour?

Ben je benieuwd naar de koers van de aandelen Carrefour? In de onderstaande grafiek kan je direct zien hoe de koers van het aandeel Carrefour zich de afgelopen tijd heeft ontwikkeld. Ook kan je met de knoppen een beleggingspositie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Carrefour

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Carrefour.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Carrefour zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het slim zijn om Carrefour aandelen te kopen?

  • Diversificatie: Carrefour biedt een divers aanbod aan producten en diensten aan. Naast boodschappen verkoopt Carrefour bijvoorbeeld ook elektronische producten en kleding.
  • Internationaal actief: Carrefour is actief in meer dan 30 landen, waardoor problemen in één regio kunnen worden opgevangen door goede resultaten in een andere regio.
  • Duurzaamheid: Carrefour legt de nadruk steeds meer op duurzaamheid, wat goed is voor de reputatie van het bedrijf.
  • Innovatie: Carrefour onderzoekt nieuwe technologieën die kunnen bijdragen aan de bedrijfsresultaten.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Carrefour?

  • Afhankelijk van de Europese markt: Carrefour is voor haar omzet afhankelijk van de Europese markt. Wanneer het minder goed gaat met de economie in Europa, komt de winstgevendheid van het bedrijf onder druk te staan.
  • Concurrentie: Carrefour heeft te maken met sterke concurrentie. Wanneer het de competitie lukt om marktaandeel af te pakken, kan de winstgevendheid van het bedrijf dalen.
  • Cybersecurity: Carrefour krijgt steeds meer te maken met aanvallen op haar systemen, wat een risico is voor de winstgevendheid van het bedrijf.
  • Arbeidsrisico: Carrefour staat onder druk om haar personeel meer te betalen en beter te behandelen. Wanneer de loonkosten stijgen, kan de winstgevendheid onder druk komen te staan.

Hoe kan je beleggen in Carrefour aandelen?

Je hebt een rekening bij een aandelen broker nodig om in Carrefour aandelen te kunnen beleggen. Het openen van een account bij een aandelen broker is vaak binnen enkele minuten gedaan. Wel moet je de rekening activeren door een kopie van je paspoort en adres te uploaden.

Nadat je account is geactiveerd, kan je direct beleggen in Carrefour aandelen. Selecteer het aandeel Carrefour binnen de software en kies vervolgens tussen één van de volgende orders:

  • Marktorder: je koopt de aandelen direct tegen de geldende koers.
  • Limietorder: je koopt de aandelen tegen een vastgestelde koers.

Houd er rekening mee dat het enkele seconden kan duren voordat de order wordt uitgevoerd. Je kunt vervolgens de Carrefour aandelen op elk gewenst moment weer verkopen.

Over het bedrijf Carrefour

Het in Frankrijk gevestigde Carrefour houdt zich voornamelijk bezig met de detailhandel. De Franse naam van het bedrijf betekent “kruispunt”. Door dit bedrijf wordt een netwerk van hypermarken, supermarkten, buurtwinkels, zelfbedieningsgroothandels en hard discount winkels geëxploiteerd. Ook worden er door het bedrijf e-commercediensten aangeboden.

Doordat Carrefour verschillende type winkels exploiteert en diverse merknamen bezit, kan een belegging in het bedrijf extra interessant zijn. Wanneer je Carrefour aandelen koopt, word je direct mede-eigenaar van al deze ondernemingen.

Carrefour

Carrefour is nummer 1 en nummer 2

Carrefour is actief in meer dan 30 landen. Carrefour staat als grootwinkelbedrijf op nummer 1 in Europa en nummer 2 wereldwijd. Het belangrijkste deel van de omzet wordt gehaald in Frankrijk (46,9%). De rest van de omzet wordt behaald in Europa (27,7%), Latijns-Amerika (18,2%) en Azië (7,2%). Deze spreiding maakt Carrefour een interessantere belegging.

Doordat Carrefour niet alleen actief is in Europa, liggen de risico’s lager. Het zwaartepunt van de omzet ligt duidelijk in Europa, maar nieuwe opkomende markten kunnen in de toekomst tot verdere groei leiden. Dit kan een goede reden zijn om te investeren in Carrefour door aandelen te kopen.

Geschiedenis van Carrefour

In 1958 werd de groep Carrefour opgericht. De drie Franse oprichters hadden in de Verenigde Staten enkele seminars over de detailhandel bijgewoond. In 1960 werd in Frankrijk, in de plaats Annecy, de eerste buurtwinkel geopend. Deze eerste winkel lag in de buurt van een kruispunt.

De eerste (Europese) hypermarkt werd in 1963 geopend in Sainte-Genevíève-des-Bois. Een hypermarkt is een warenhuis en een grote supermarkt in één.

In april 1976 startte Carerfour met de produits libres. Door Carrefour werden 50 levensmiddelen zoals olie, pasta en koekjes verkocht in ongemerkte pakketten. De prijs van deze merkloze levensmiddelen ligt een stuk lager, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor de prijsbewuste consument.

Carrefour fuseerde in 1989 met Promodès, een bedrijf dat toen bekend stond onder de naam Continent. Deze groep Franse detaillisten was één van de belangrijkste concurrenten op de Franse markt.

Tegenwoordig richt Carrefour zich op maatregelen voor beter eten. Zo richt het bedrijf zich onder andere op de beperking van de voedselverspilling en op het ontwikkelen van biologische producten. Denk je dat deze maatschappelijke verantwoorde ondernemingsstrategieën kunnen bijdragen aan het behalen van betere resultaten? Dan kan het interessant zijn om aandelen Carrefour te kopen.

Wel of niet aandelen Carrefour kopen?

Of het interessant is om aandelen Carrefour te kopen, hangt sterk af van je persoonlijke financiële situatie. Bepaal of je gelooft dat Carrefout verder kan groeien en vergelijk het bedrijf met de concurrentie. Op die manier kan je bepalen of het een goed moment is om Carrefour aandelen te kopen.

Carrefour is actief in een markt met een hoge mate van concurrentie, waardoor de supermarkt constant moet innoveren. Wel is het een sterk punt dat Carrefour in meerdere landen actief is, waardoor het regio specifieke risico lager ligt. Koop pas aandelen Carrefour nadat je een uitgebreide analyse hebt uitgevoerd!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *