Carrefour aandelen kopen

Wil je beleggen in Carrefour ? Door Carrefour aandelen te kopen, investeer je in het grootste winkelbedrijf van Europa. Maar hoe is Carrefour nu eigenlijk ontstaan en hoe ontwikkelt de koers zich? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om aandelen Carrefour te kopen.

Hoe kan je actief beleggen in Carrefour?

Wil je actief beleggen in de koers van het aandeel Carrefour? Bij de broker Plus500 kan je met CFD’s speculeren op koersstijgingen en koersdalingen op de kortere termijn. Doordat je een hefboom kunt toepassen, kan je met een kleinere investering toch een grote positie innemen. Wil je de mogelijkheden gratis uitproberen met een demo? Met de onderstaande knop open je direct een account:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Waar kan je Carrefour aandelen kopen?

Een investering in een keten als Carrefour kan interessant zijn. Een groot voordeel van supermarkten is dat mensen altijd blijven eten, zelfs in economisch slechte tijden. Hierdoor zakken de aandelen vaak minder in tijdens een economische crisis. Toch moet je ook wanneer je Carrefour aandelen gaat kopen goed de sterke en zwakke punten van het aandeel analyseren.

Hierdoor kan je zien bij welke brokers je het aandeel Carrefour kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Carrefour. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€ 3,90 voor Carrefour
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Carrefour
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Carrefour?

Ben je benieuwd naar de koers van de aandelen Carrefour? In de onderstaande grafiek kan je direct zien hoe de CFD koers van het aandeel Carrefour zich de afgelopen tijd heeft ontwikkeld. Ook kan je met de knoppen een beleggingspositie openen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Carrefour

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Carrefour.

Analyse van Carrefour

Voordat je besluit of je Carrefour wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Carrefour zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Carrefour zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Carrefour in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Carrefour gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Carrefour is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Carrefour

Het in Frankrijk gevestigde Carrefour SA houdt zich voornamelijk bezig met de detailhandel. De Franse naam van het bedrijf betekent “kruispunt”. Door dit bedrijf wordt een netwerk van hypermarken, supermarkten, buurtwinkels, zelfbedieningsgroothandels en hard discount winkels geëxploiteerd. Ook worden er door het bedrijf e-commercediensten aangeboden.

Eind 2018 bezit Carrefour 1.384 hypermarkten met Carrefour als merknaam . Ook bezit het bedrijf eind 2018 3.319 supermarkten met de merknamen Market en Bairro. Andere activiteiten in 2018 zijn onder andere het beheren van een netwerk van 7.029 buurtwinkels, 1.379 Cash & Carry winkels, groothandels en van winkels waar elektronica wordt verkocht.

Doordat Carrefour verschillende type winkels exploiteert en diverse merknamen bezit, kan een belegging in het bedrijf extra interessant zijn. Wanneer je Carrefour aandelen koopt, word je direct mede-eigenaar van al deze ondernemingen.

Carrefour

Carrefour is nummer 1 en nummer 2

Carrefour is actief in meer dan 30 landen. Wat betreft hun activiteiten op het gebied van het grootwinkelbedrijf is Carrefour nummer 1 in Europa en nummer 2 wereldwijd. Het belangrijkste deel van de omzet wordt gehaald in Frankrijk (46,9%). De rest van de omzet wordt behaald in Europa (27,7%), Latijns-Amerika (18,2%) en Azië (7,2%). Deze spreiding maakt Carrefour een interessantere belegging.

Doordat Carrefour niet alleen actief is in Europa, liggen de risico’s lager. Het zwaartepunt van de omzet ligt duidelijk in Europa, maar nieuwe opkomende markten kunnen in de toekomst tot verdere groei leiden. Dit kan een goede reden zijn om te investeren in Carrefour door aandelen te kopen.

Geschiedenis van Carrefour

In 1958 werd de groep Carrefour opgericht. De drie Franse oprichters hadden in de Verenigde Staten een aantal seminars over de detailhandel bijgewoond. In 1960 werd in Frankrijk, in de plaats Annecy, de eerste buurtwinkel geopend. Deze eerste winkel lag in de buurt van een kruispunt.

De eerste (Europese) hypermarkt werd in 1963 geopend in Sainte-Genevíève-des-Bois. Een hypermarkt is een warenhuis en een grote supermarkt in één.

In april 1976 startte Carerfour met de produits libres. Door Carrefour werden 50 levensmiddelen zoals olie, pasta en koekjes verkocht in ongemerkte pakketten. De prijs van deze merkloze levensmiddelen ligt een stuk lager, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor de prijsbewuste consument.

Carrefour fuseerde in 1989 met Promodès, een bedrijf dat destijds bekend stond onder de naam Continent. Deze groep Franse detaillisten was één van de belangrijkste concurrenten op de Franse markt.

Tegenwoordig richt Carrefour zich op maatregelen voor beter eten. Zo richt het bedrijf zich onder andere op de beperking van de voedselverspilling en op het ontwikkelen van biologische producten. Denk je dat deze maatschappelijke verantwoorde ondernemingsstrategieën kunnen bijdragen aan het behalen van betere resultaten? Dan kan het interessant zijn om aandelen Carrefour te kopen.

Risico’s van beleggen in Carrefour

Beursanalisten zijn niet alleen maaroptimistisch over het aandeel Carrefour. Volgens recente cijfers neemt het marktaandeel van Carrefour niet verder af. Dat is voor analisten echter niet voldoende om optimistisch te worden. De analisten noemen de volgende risico’s:

  • Al jarenlang heeft het bedrijf last van slechte marktomstandigheden. Het aantal klanten loopt terug. Bovendien stellen de prestaties in het segment non-food teleur.
  • Door het actief zijn in veel landen heeft het bedrijf last van valutaschommelingen.

Het kopen van aandelen Carrefour is dus zeker niet zonder risico.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *