Vivendi aandelen kopen

Vivendi is een erg groot Frans conglomeraat waar veel verschillende ondernemingen onder vallen. Momenteel is het bedrijf vooral actief in de muziek- en televisie-industrie. Overweeg je het kopen van Vivendi aandelen? Voordat je gaat beleggen in Vivendi is het belangrijk om goed te onderzoeken in welke sectoren het bedrijf actief is. Op die manier kan je besluiten of een investering interessant is. Op deze pagina kan je ook de actuele aandelenkoers van Vivendi raadplegen.

Waar kan je Vivendi aandelen kopen?

Vivendi is meer dan een bedrijf: het is een verzameling bedrijven! Voordat je Vivendi aandelen koopt, is het daarom verstandig om te onderzoeken hoe de onderliggende onderdelen het doen. Heb je vertrouwen in de toekomst van Vivendi? Dan kan het interessant zijn om Vivendi aandelen te kopen.

Hieronder zie je bij welke brokers je dit het beste kunt doen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Vivendi. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€ 3,90 voor Vivendi
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Vivendi
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Vivendi?

Ben je actiever dan de gemiddelde belegger? Dan is Plus500 een goede partij voor het actief beleggen in Vivendi CFD-aandelen. Je kan bij Plus500 geheel zonder vaste commissies te betalen in Vivendi CFD-aandelen handelen. Bovendien kan je de mogelijkheden geheel gratis uitproberen door middel van een gratis demo. Gebruik de onderstaande knop om direct aan de slag te gaan met een demo:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Vivendi?

Ben je benieuwd naar de koersontwikkeling van Vivendi? In de onderstaande grafiek zie je hoe het CFD-aandeel Vivendi zich heeft ontwikkeld. Door middel van de knoppen open je snel een positie op het bedrijf.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Vivendi

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Vivendi.

Analyse van Vivendi

Voordat je besluit of je Vivendi wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Vivendi zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Vivendi zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Vivendi in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Vivendi gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Vivendi is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Vivendi

Vivendi is een massamedia conglomeraat wat in Parijs is gevestigd (het hoofdkantoor). Het bedrijf heeft activiteiten op het gebied van film, videogames, televisie, muziek, video hosting en is ook een uitgever van boeken.

Vivendi bestaat dus uit verzameling van mediabedrijven die zich allemaal bezig houden met het maken, produceren en verspreiden van entertainment. Zo hebben ze vijftig muzieklabels waar ze goed geld mee verdienen. Een ander bekend bedrijfsonderdeel is de Canal+ groep die ook in Nederland een sterke positie heeft opgebouwd. Het bedrijf is vooral actief in Frankrijk, Afrika, Vietnam, Polen en Myanmar.

Vivendi

De oorsprong van Vivendi

In 1853 was er het waterbedrijf Compagnie Générale des Eaux (CGE). Het bedrijf had concessies om het water in Lyon te leveren en later ook in Parijs, Nantes en Venetië plus Porto. In 1976 heeft CGE haar activiteiten uitgebreid door verschillende bedrijven over te nemen. Het ging om transportdiensten, bouwbedrijven, onroerend goed en ook afvalbeheer. Uiteindelijk werd ook Compagnie Générale d’Entreprises Automobiles (CGEA) overgenomen.

Canal+

In 1983 werd CGE medeoprichter van Canal+ wat het eerste betaalkanaal op de Franse televisie werd. In de jaren negentig heeft het bedrijf zich verder uitgebreid naar massamedia en telecommunicatie. Binnen deze sector hebben ze meerdere overnames gedaan om verder te groeien. In 1998 (bij de deregulering van de Franse telecommarkt) werd Vivendi Universal en Vivendi Environnement afgesplitst.

Creatie van “Vivendi”

De naam werd veranderd naar Vivendi in 1998. Vervolgens zijn alle onroerendgoed en bouwbedrijven verkocht. Vivendi fuseerde met onder andere Maroc Telecom en NetHold. Hierna konden ze digitale kanalen lanceren in Spanje, Polen, Italië, Scandinavië, België en ook in Nederland. In 1999 is het bedrijf gefuseerd met Pathé, deze deal had een waarde van 2,6 miljard volgens de Wall Street Journal. De onderdelen die niet aantrekkelijk waren voor Vivendi hebben ze verkocht aan Fornier welke haar naam daarop veranderde naar PaPathéthe.

De huidige bedrijfseenheden

Het bedrijf richt zich op digitaal entertainment. Het is voor het bedrijf essentieel om synergieën te ontwikkelen tussen de verschillende bedrijven en ze samen te laten groeien. Dit is een uitdaging voor het bestuur en dagelijkse management van de groep.

De Canal + Groep

Canal + is toonaangevend als het gaat om betaaltelevisie in Frankrijk. Het is een internationale producent en distributeur van televisieseries en films. Vivendi is de enige eigenaar van Canal +.

Universal Music Group

Samen met Warner Music en Sony Music vormt de Universal Music Group de top drie platenlabels van de wereld.

Havas

Havas behoort tot de grootste reclame- en communicatiebedrijven van de wereld. Vivendi heeft 95 procent van alle aandelen in handen.

Gameloft

Mobiele spellen en downloads vormen de kernactiviteit van het bedrijf. Jaarlijks zijn er meer dan een miljard downloads van hun spellen.

Editis

Dit is een Franse uitgever die in 2019 voor 900 miljoen euro is overgenomen. Het bedrijf behoort tot de grootste uitgevers van Frankrijk.

Vivendi Village

Het is een kleine groep van bedrijven welke zorgen voor live en digitaal entertainment.

Vivendi Ticketing

Vivendi Ticketing is een specialist in het distribueren van tickets voor live evenementen, sportevenementen en culturele evenementen. Het bedrijf is actief in Engeland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Ze verwerken jaarlijks veertig miljoen tickets. Het bedrijf is ook actief voor haar zusterbedrijven waar het de tickets verkoopt voor artiesten van de Universal Music Group.

Een verzameling van bedrijven!

Doordat Vivendi actief is op meerdere fronten binnen de entertainment sector ontstaan er synergievoordelen wat gunstig kan zijn voor de bedrijfsresultaten. Daarnaast weten ze slimme overnames te doen en groeien ze hierdoor steeds verder.  Denk je dat ze ook in de toekomst slimme beslissingen blijven nemen? Dan kan het interessant zijn om Vivendi aandelen te kopen.

Een investering in Vivendi is stabieler dan een belegging in één specifieke muziekproducent. Het bedrijf Vivendi investeert immers in een selectie aan diverse ondernemingen waardoor de slechte resultaten in één sector kunnen worden opgevangen door goede resultaten in een andere sector.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *