Vivendi aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je Vivendi aandelen kopen? In dit artikel lees je een uitgebreide analyse over aandelen Vivendi en kan je de laatste aandelenkoers raadplegen.

Waar kan je Vivendi aandelen kopen?

Vivendi is meer dan een bedrijf: het is een verzameling bedrijven! Voordat je Vivendi aandelen koopt, is het daarom verstandig om te onderzoeken hoe de onderliggende onderdelen het doen. Heb je vertrouwen in de toekomst van Vivendi? Dan kan het interessant zijn om Vivendi aandelen te kopen bij één van de volgende betrouwbare brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demo* Ontvang tot 5,5% rente op euro tegoeden & tot 7,9% op dollar tegoeden
* Beleg in meer dan 40.000 aandelen & 1500 ETF's wereldwijd
* Open een gratis account en begin binnen 10 minuten met beleggen
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Vivendi. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Vivendi?

Ben je benieuwd naar de koersontwikkeling van Vivendi? In de onderstaande grafiek zie je hoe hetaandeel Vivendi zich heeft ontwikkeld. Door middel van de knoppen open je snel een positie op het bedrijf.

51% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Vivendi

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Vivendi.

Beurskoersen van Vivendi over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Vivendi zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan een belegging in Vivendi interessant maken?

  • Diversificatie: Vivendi bezit verschillende grote bedrijven zoals de Universal Music Group, Canal+ en Editis. Hierdoor heeft het bedrijf exposure naar verschillende segmenten binnen de industrie en is het minder afhankelijk van één activiteit voor haar resultaten.
  • Sterke positie binnen streaming: Vivendi is één van de grootste muzieklabels van de wereld en verdient steeds meer geld doordat gebruikers de muziek van de vele artiesten die onder het merk vallen streamen.
  • Intellectueel eigendom: Vivendi bezit een grote bibliotheek aan intellectueel eigendom (denk aan films, muziek en tv-series) waarmee het een vaste bron van terugkerende inkomsten kan genereren.
  • Strategische samenwerkingen: door slim samen te werken met andere bedrijven, kan het bedrijf haar winstgevendheid vergroten. Universal Music Group kan bijvoorbeeld samenwerken met Canal + om exclusieve content te creëren of om artiesten op meerdere platformen te promoten.

Wat zijn de risico’s van beleggen in aandelen Vivendi?

  • Volatiliteit binnen de media-branche: de media industrie is erg dynamisch en is gevoelig voor wisselende consumenten voorkeuren en technologische ontwikkelingen. De opkomst van streaming platformen is een voorbeeld van een trend die de media industrie flink heeft opgeschud.
  • Afhankelijk van individuele artiesten en content: een afname van de populariteit van key artiesten kan de inkomsten van Vivendi onder druk zetten.
  • Legale problemen: regels rondom copyright, maar ook wisselingen op het gebied van databescherming kunnen de resultaten van het bedrijf beïnvloeden.
  • Economisch risico: Vivendi is wereldwijd actief en genereert een groot deel van haar inkomsten binnen de internationale markten. Hierdoor kan het bedrijf de invloed ondervinden van economische en politieke problemen in de diverse regio’s.

Hoe kan je beleggen in aandelen Vivendi?

Je kunt beleggen in aandelen Vivendi bij een aandelen broker, je kunt de verschillende partijen hier vergelijken. Het is verstandig om de brokers met elkaar te vergelijken; op die manier kan je de partij vinden die het beste bij je past.

Voordat je aandelen Vivendi kunt kopen, moet je eerst je beleggingsrekening activeren. Je activeert je aandelen rekening door een kopie van je paspoort en adres te uploaden. Nadat je account is geactiveerd, kan je direct geld storten vanaf je bankrekening of creditcard.

Selecteer vervolgens het Vivendi aandeel binnen het tradingplatform en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Je kunt al vanaf 100 euro beleggen in Vivendi aandelen. Druk vervolgens op kopen om de aandelenorder direct naar de aandelenbeurs te sturen.

Wat zijn de concurrenten van Vivendi?

Over het bedrijf Vivendi

Vivendi is een massamedia conglomeraat gevestigd in Parijs. Het bedrijf heeft activiteiten op het gebied van film, videogames, televisie, muziek, video hosting en is ook een uitgever.

Vivendi bestaat dus uit verzameling van mediabedrijven die zich allemaal bezig houden met het maken, produceren en verspreiden van entertainment. Zo hebben ze vijftig muzieklabels waar ze goed geld mee verdienen. Een ander bekend bedrijfsonderdeel is de Canal+ groep die ook in Nederland een sterke positie heeft opgebouwd. Het bedrijf is vooral actief in Frankrijk, Afrika, Vietnam, Polen en Myanmar.

Vivendi

De oorsprong van Vivendi

In 1853 was er het waterbedrijf Compagnie Générale des Eaux (CGE). Het bedrijf had concessies om het water in Lyon te leveren en later ook in Parijs, Nantes en Venetië plus Porto. In 1976 heeft CGE haar activiteiten uitgebreid door verschillende bedrijven over te nemen. Het ging om transportdiensten, bouwbedrijven, onroerend goed en ook afvalbeheer. Uiteindelijk nam Vivendi ook Compagnie Générale d’Entreprises Automobiles (CGEA) over.

Canal+

In 1983 werd CGE medeoprichter van Canal+ wat het eerste betaalkanaal op de Franse televisie werd. In de jaren negentig heeft het bedrijf zich verder uitgebreid naar massamedia en telecommunicatie. Binnen deze sector hebben ze meerdere overnames gedaan om verder te groeien. In 1998 (bij de deregulering van de Franse telecommarkt) werden Vivendi Universal en Vivendi Environnement afgesplitst.

Oprichting van “Vivendi”

De naam van het bedrijf werd in 1998 veranderd naar Vivendi. Vervolgens zijn alle onroerend goed en bouwbedrijven verkocht. Vivendi fuseerde met onder andere Maroc Telecom en NetHold, waarna ze digitale kanalen konden lanceren in Spanje, Polen, Italië, Scandinavië, België en ook in Nederland. In 1999 is het bedrijf gefuseerd met Pathé; deze deal had een waarde van 2,6 miljard volgens de Wall Street Journal. De onderdelen die niet aantrekkelijk waren voor Vivendi hebben ze verkocht aan Fornier welke haar naam daarop veranderde naar PaPathéthe.

De huidige bedrijfseenheden

De Canal + Groep

Canal + is toonaangevend als het gaat om betaaltelevisie in Frankrijk. Het is een internationale producent en distributeur van televisieseries en films. Vivendi is de enige eigenaar van Canal +.

Universal Music Group

Samen met Warner Music en Sony Music vormt de Universal Music Group de top drie platenlabels van de wereld.

Havas

Havas behoort tot de grootste reclame- en communicatiebedrijven van de wereld. Vivendi heeft 95 procent van alle aandelen in handen.

Gameloft

Mobiele spellen en downloads vormen de kernactiviteit van het bedrijf. De spellen van het bedrijf worden jaarlijks meer dan een miljard keer gedownload.

Editis

Dit is een Franse uitgever die in 2019 voor 900 miljoen euro is overgenomen. Het bedrijf behoort tot de grootste uitgevers van Frankrijk.

Vivendi Village

Het is een kleine groep van bedrijven die zorgen voor live en digitaal entertainment.

Vivendi Ticketing

Vivendi Ticketing is een specialist in het verspreiden van tickets voor live evenementen, sportevenementen en culturele evenementen. Het bedrijf is actief in Engeland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Ze verwerken jaarlijks veertig miljoen tickets. Het bedrijf is ook actief voor haar zusterbedrijven waar het de tickets verkoopt voor artiesten van de Universal Music Group.

Een verzameling van bedrijven!

Doordat Vivendi actief is op meerdere fronten binnen de entertainmentsector ontstaan er synergievoordelen wat gunstig kan zijn voor de bedrijfsresultaten. Daarnaast weten ze slimme overnames te doen en groeien ze hierdoor steeds verder.  Denk je dat ze ook in de toekomst slimme beslissingen blijven nemen? Dan kan het interessant zijn om Vivendi aandelen te kopen.

Een investering in Vivendi is stabieler dan een belegging in één specifieke muziekproducent. Het bedrijf Vivendi investeert namelijk in een selectie aan diverse ondernemingen waardoor de slechte resultaten in één sector kunnen worden opgevangen door goede resultaten in een andere sector.

Wel of niet Vivendi aandelen kopen?

Een investering in Vivendi aandelen kan interessant zijn, aangezien het bedrijf waardevol intellectueel eigendom bezit. Veel van de muziek en films van het bedrijf worden nog regelmatig vertoond, waardoor Vivendi een stabiele inkomstenstroom ontvangt. Het is wel belangrijk om de artiesten die onder het merk vallen goed in de gaten te houden; wanneer de vraag daalt kan de aandelenkoers onder druk komen te staan.

Voordat je besluit of je wel of niet Vivendi aandelen koopt, is het verstandig om te kijken naar de economische situatie en de toekomstplannen van het bedrijf. Op die manier kan je bepalen of Vivendi aandelen binnen je beleggingsportfolio passen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *