L’Oréal aandelen kopen

L’Oréal is een bekend schoonheidsverzorging & cosmetica merk afkomstig uit Frankrijk. De kans is groot dat je ooit een product van dit grote bedrijf hebt gebruikt. Wist je dat het ook mogelijk is om te investeren in L’Oréal aandelen? In dit artikel bespreken we hoe je kunt beleggen in dit bedrijf. Ook kan je hier de aandelenkoers van L’Oréal bekijken.

Hoe kan je actief beleggen in L’Oréal

Actieve beleggers kunnen in alle tijden speculeren op koersbewegingen van een aandeel. Wanneer de koers stijgt, dan kan je het aandeel kopen. De prijs van een aandeel zal echter niet altijd stijgen. Wanneer het niet goed gaat met L’Oréal dan kan je een short positie openen. Je speculeert dan juist op een dalende koers.

Een goede partij waar je in L’Oréal en andere Franse aandelen kunt speculeren is Plus500. Bij deze partij kan je CFD’s kopen in meer dan 1000 verschillende bedrijven tegen aantrekkelijke tarieven. Je kan de mogelijkheden bij Plus500 geheel zonder risico proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om een demo te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Hoe kan je L’Oréal aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van L’Oréal? Dan kan het slim zijn om de aandelen te kopen! Vergeet niet eerst een uitgebreide analyse uit te voeren. Je kan bijvoorbeeld met fundamentele of technische analyse bepalen of het verstandig is om in het aandeel te investeren. Ook kan je bekijken hoe L’Oréal het doet in vergelijking met de concurrentie.

Wanneer je vervolgens besluit om L’Oréal aandelen te kopen, dan moet je gebruikmaken van een broker. Een broker is een partij die aandelen koopt en verkoopt voor haar cliënten. Bekijk hieronder wat goede brokers zijn om mee te beleggen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor L’Oréal. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€ 3,90 voor L’Oréal
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor L’Oréal
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van L’Oréal?

Wil je weten hoe de beurskoers van L’Oréal zich ontwikkelt? In de onderstaande grafiek kan je het CFD-koersverloop van dit aandeel raadplegen. Met de knoppen kan je direct een nieuwe beleggingspositie openen.

Over het bedrijf L’Oréal

Het Franse beursgenoteerde bedrijf L’Oréal is actief in schoonheidsverzorging en cosmetica. Er worden producten aangeboden voor huidverzorging, haarverzorging, haarkleur, zonbescherming, eau de toilette, parfums en make-up. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Clichy, Frankrijk. De omzet van het bedrijf wordt gehaald in de regio’s West-Europa, Noord-Amerika en de rest van de wereld. Iedere regio is goed voor circa een derde deel van de totale omzet.

Loreal aandelen kopen

De oprichting van L’Oréal

Oprichter van L’Oréal is de Franse chemicus Eugéne Schueller. In 1909 ontwikkelde hij kleurspoelingen  voor het haar. Hij verkocht deze kleurspoelingen aan kapperszaken in Parijs. Zijn innovatieve haarkleurproducten werden een succes: al snel was de rest van Frankrijk veroverd. Hij liet zijn bedrijf op 31 juli 1919 registreren. Zijn bedrijf had toen de lange naam Société Française de Teintures Inoffensives pour Cheveux. Gelukkig koos hij ervoor om de naam later te wijzigen in L’Oréal.

Door L’Oréal overgenomen bedrijven

L’Oréal verstevigde in 1995 haar positie in de Verenigde Staten. Dit deden ze door het Amerikaanse cosmeticamerk Maybelline New York over te nemen. Voor deze overname werd 660 miljoen dollar betaald. Dit bedrag is inclusief de schuld van 150 miljoen dollar die Maybelline op dat moment had. Na de overname had L’Oréal een marktaandeel van 20% in de Verenigde Staten: het bedrijf is daarmee geen marktleider. Proctor & Gamble heeft het grootste marktaandeel in de Verenigde Staten.

L’Oréal kocht in 2006 de bekende cosmeticaketen The Body Shop. Voor deze overname betaalde het bedrijf 950 miljoen euro. Bij overnames is het altijd verstandig om na te gaan of ze bij zullen dragen aan het toekomstige bedrijfsresultaat. Wanneer je denkt dat het een positief effect gaat hebben op de bedrijfsresultaten, dan kan het verstandig zijn om L’Oréal aandelen te kopen.

Activiteiten van het bedrijf

Op welke gebieden is het bedrijf actief? Het bedrijf is vooral actief op het gebied van de ontwikkeling, productie en verkoop van schoonheidsverzorging en cosmetica. Er wordt veel tijd en geld besteed aan de ontwikkeling van nieuwe producten. In 1950 waren er nog 100 chemici bezig met onderzoek. Dit aantal groeide uit tot 1.000 in 1984 en 4.000 in 2020. Hier staan ook grote investeringen tegenover. Het bedrijf besteedde in 2016 bijvoorbeeld ruim 850 miljoen euro aan nieuwe ontwikkelingen.

Wanneer je een belegging overweegt in L’Oréal, dan kan het verstandig zijn dit soort ontwikkelingen in de gaten te houden. Vallen de producten van het bedrijf goed in de smaak? Dan kan het verstandig zijn om te investeren in L’Oréal aandelen.

De aandelen van L’Oréal

Aandelen van L’Oréal staan genoteerd op de beurs van Parijs. Ook is het bedrijf te vinden in de CAC 40 index van de 40 belangrijkste op de beurs van Parijs genoteerde Franse bedrijven. De familie Bettencourt Meyers is met 33% van de aandelen de grootste aandeelhouder van het bedrijf. 23% van de aandelen is in het bezit van het Zwitserse bedrijf Nestlé.

Hoe werd de familie Bettencourt de grootste aandeelhouder? In 1957 stierf Eugéne Schueller. Hij liet zowel zijn bedrijf als een fortuin na aan Liliane, zijn enige dochter. Ze lag niet de rest van haar leven op het strand: ze leverde ook een belangrijke bijdrage aan de uitbouw van het bedrijf tot het megaconcern wat het nu is.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *