L’Oréal aandelen kopen (2024) – koers & analyse

L’Oréal is een bekend schoonheidsverzorging & cosmetica merk afkomstig uit Frankrijk. Wist je dat het ook mogelijk is om te investeren in L’Oréal aandelen? In dit artikel bespreken we hoe je L’Oréal aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de aandelenkoers van L’Oréal bekijken.

Hoe kan je L’Oréal aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van L’Oréal? Dan kan het slim zijn om de aandelen te kopen! Vergeet niet eerst een uitgebreide analyse uit te voeren. Je kan bijvoorbeeld met fundamentele of technische analyse bepalen of het verstandig is om in het aandeel te investeren. Ook kan je bekijken hoe L’Oréal het doet in vergelijking met de concurrentie.

Wanneer je vervolgens besluit om L’Oréal aandelen te kopen, dan moet je gebruikmaken van een broker. Een broker is een partij die aandelen koopt en verkoopt voor haar cliënten. Bekijk hieronder wat goede brokers zijn om mee te beleggen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor L’Oréal. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen L’Oréal & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Waarom kan het slim zijn om L’Oréal aandelen te kopen?

 • Leidende positie: L’Oréal is het grootste beauty bedrijf van de wereld, waardoor het bedrijf van schaalvoordelen kan profiteren.
 • Sterke merken: populaire merken als Lancome, L’Oréal Paris, Garnier, Maybelline en Kiehl’s vallen onder L’Oréal.
 • Diversificatie: doordat L’Oréal wereldwijd actief is, is het merk niet afhankelijk van de resultaten in één specifieke regio.
 • Innovatie: L’Oréal brengt steeds nieuwe producten op de markt waardoor het bedrijf verder kan groeien.

De risico’s van beleggen in L’Oréal

 • Afhankelijkheid van enkele categorieën: het grootste deel van de winst komt uit de producten voor huidverzorging en haarverzorging. Hierdoor is het bedrijf kwetsbaar voor wisselende voorkeuren van consumenten.
 • Concurrentie: L’Oréal ervaart forse concurrentie en kan op die manier marktaandeel verliezen.
 • Afhankelijkheid van merk: L’Oréal is voor haar succes afhankelijk van de merkherkenning & reputatie.
 • Afhankelijkheid R&D: wanneer het L’Oréal niet lukt om nieuwe, succesvolle producten op de markt te brengen kan de winstgevendheid afnemen.

Wat zijn de concurrenten van L’Oréal?

 • Estéé Lauder
 • Shisheido
 • Pocter & Gamble
 • Coty

Hoe kan je beleggen in L’Oréal aandelen?

 1. Bestudeer L’Oréal: onderzoek eerst of het interessant kan zijn om L’Oréal aandelen te kopen.
 2. Open een beleggingsrekening: open vervolgens een rekening bij een betrouwbare aandelen broker.
 3. Selecteer het aandeel: selecteer nu het L’Oréal aandeel binnen het beleggingsplatform.
 4. Investeer: vul het bedrag in dat je wilt investeren in L’Oréal en druk op kopen om de aandelen direct aan te schaffen.
 5. Evalueer: neem de tijd om je belegging in L’Oréal regelmatig te beoordelen.

Wat is de actuele koers van L’Oréal?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel L’Oréal? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe L’Oréal aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van L’Oréal aandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van L’Oréal

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van L’Oréal.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van L’Oréal zien van de laatste 5 dagen:

Over het bedrijf L’Oréal

Het Franse beursgenoteerde bedrijf L’Oréal is actief in schoonheidsverzorging en cosmetica. Er worden producten aangeboden voor huidverzorging, haarverzorging, haarkleur, zonbescherming, eau de toilette, parfums en make-up.

Het hoofdkantoor van L’Oréal bevindt zich in Clichy, Frankrijk. De omzet van het bedrijf wordt gehaald in de regio’s West-Europa, Noord-Amerika en de rest van de wereld. Iedere regio is goed voor ongeveer een derde deel van de totale omzet.

Loreal aandelen kopen

De oprichting van L’Oréal

L’Oréal werd opgericht door de Franse chemicus Eugéne Schueller. In 1909 ontwikkelde hij kleurspoelingen voor het haar en verkocht deze aan kapperszaken in Parijs. Zijn innovatieve haarkleurproducten werden een succes: al snel was de rest van Frankrijk veroverd. Hij liet zijn bedrijf op 31 juli 1919 registreren onder de lange naam Société Française de Teintures Inoffensives pour Cheveux. Gelukkig koos hij ervoor om de naam later te wijzigen in L’Oréal.

Overnames door L’Oréal

L’Oréal verstevigde in 1995 haar positie in de Verenigde Staten. Dit deden ze door het Amerikaanse cosmeticamerk Maybelline New York over te nemen voor een bedrag van 660 miljoen dollar. Dit bedrag is inclusief de schuld van 150 miljoen dollar die Maybelline op dat moment had. Na de overname had L’Oréal een marktaandeel van 20% in de Verenigde Staten: het bedrijf is daarmee geen marktleider. Proctor & Gamble heeft het grootste marktaandeel in de Verenigde Staten.

L’Oréal kocht in 2006 de bekende cosmeticaketen The Body Shop. Voor deze overname betaalde het bedrijf 950 miljoen euro. Bij overnames is het altijd verstandig om na te gaan of ze bij zullen dragen aan het toekomstige bedrijfsresultaat. Wanneer je denkt dat de overname positief effect gaat hebben op de bedrijfsresultaten, dan kan het verstandig zijn om L’Oréal aandelen te kopen.

Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf is vooral actief op het gebied van de ontwikkeling, productie en verkoop van schoonheidsverzorging en cosmetica. Er wordt veel tijd en geld besteed aan de ontwikkeling van nieuwe producten.

In 1950 werkte er nog maar 100 chemici bij L’Oréal, maar dit aantal is uitgegroeid tot 4.000 in 2020.

Wanneer je een belegging overweegt in L’Oréal, dan kan het verstandig zijn dit soort ontwikkelingen in de gaten te houden. Vallen de producten van het bedrijf goed in de smaak? Dan kan het verstandig zijn om te investeren in L’Oréal aandelen.

De aandelen van L’Oréal

Aandelen van L’Oréal staan genoteerd op de beurs van Parijs. Ook is het bedrijf te vinden in de CAC 40 index van de 40 belangrijkste op de beurs van Parijs genoteerde Franse bedrijven. De familie Bettencourt Meyers is met 33% van de aandelen de grootste aandeelhouder van het bedrijf. 23% van de aandelen is in het bezit van het Zwitserse bedrijf Nestlé.

Wel of niet aandelen L’Oréal kopen?

Of het verstandig is om L’Oréal aandelen te kopen, hangt sterk van je persoonlijke voorkeuren af. Neem de tijd om de financiële positie van L’Oréal te onderzoeken en bekijk hoe het merk presteert in verhouding met de concurrentie. Op die manier kan je bepalen of een investering in aandelen L’Oréal verstandig is.

Het kan aantrekkelijk zijn om te beleggen in L’Oréal vanwege de sterke, internationale positie. Steeds meer mensen besteden wereldwijd aandacht aan hun uiterlijk en huid, waardoor het bedrijf steeds meer producten kan verkopen.

Bepaal voordat je in L’Oréal aandelen belegt wel of het aandeel binnen je risicoprofiel past. Niet iedere belegging past even goed bij iedere belegger.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *