Openingstijden beurs Frankrijk

Frankrijk staat natuurlijk bekend om zijn lekkere kaasjes en wijnen van hoge kwaliteit. De aandelenbeurs van Frankrijk is echter ook van hoge kwaliteit. Met pareltjes als Carrefour, Renault en Total kan een belegging in Frankrijk goed uitpakken. Maar wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de Franse beurs of Euronext Parijs? En op welke dagen sluiten de beurzen van Frankrijk?

Wat zijn de openingstijden van de Franse beurs?

De Franse beurs gaat iedere ochtend open om 9:00 en gaat weer dicht om 17:30. Net zoals alle andere beurzen, is de Franse beurs in het weekend gesloten. Het is buiten de reguliere uren om vaak mogelijk om in de voorbeurs of nabeurs in Franse aandelen te handelen. De transactiekosten kunnen dan hoger liggen.

beleggen frankrijk

Op welke dagen is de beurs van Frankrijk gesloten?

Beurzen zijn de meeste dagen van het jaar open. De Franse beurs gaat echter op speciale feestdagen dicht. Het is dan niet mogelijk om te beleggen in Franse aandelen. Maar op welke dagen gaat de Franse beurs nu bijvoorbeeld dicht?

  • 1 januari 2020: nieuwjaarsdag
  • 10 april 2020: Goede Vrijdag
  • 13 april 2020: eerste paasdag
  • 1 mei 2020: dag van de arbeid
  • 24 & 25 december 2020: Kerst
  • 31 december 2020: oudjaar

Zoals je ziet is de beurs van Frankrijk het grootste deel van het jaar open. In verhouding met veel andere beurzen is de beurs van Frankrijk maar een beperkt aantal dagen gesloten.

Wat zijn de openingstijden van de CAC 40?

De CAC 40 of voluit Cotation Assistée en Cibtu is de grootste aandelenindex van Euronext Parijs. De index bevat 40 grote bedrijven die genoteerd staan op de Franse beurs. De index bestaat ondertussen sinds 1988 en begon toen met een stand van 1000 punten. Wanneer je wilt beleggen in de Franse aandelenmarkt kan een investering in CAC 40 best interessant zijn. Maar wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van CAC 40?

De openingstijden van CAC 40 zijn gelijk aan die van de reguliere Franse beurs. Je kan dus beleggen in aandelen in de CAC 40 tussen 9:00 en 17:30 op de dagen dat de beurs geopend is.

Zelf beleggen in Frankrijk?

Wil je beleggen in Franse aandelen of in de CAC 40 index? Dan heb je een account nodig bij een broker die het mogelijk maakt om te beleggen in Frankrijk. Hieronder zie je een duidelijk overzicht van de beste brokers waarmee je in Frankrijk kunt beleggen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor Franse aandelen Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €10 + 0,016% voor Frankrijk Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,09% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment