Openingstijden beurs Frankrijk (2024)

Wat zijn de openingstijden van de Franse beurs of Euronext Parijs? En op welke dagen sluiten de beurzen van Frankrijk?

Wat zijn de openingstijden van de Franse beurs?

De Franse beurs gaat iedere ochtend open om 9:00 en gaat weer dicht om 17:30. Net zoals alle andere beurzen, is de Franse beurs in het weekend gesloten. Het is buiten de reguliere uren om vaak mogelijk om in de voorbeurs of nabeurs in Franse aandelen te handelen. De transactiekosten kunnen dan hoger liggen.

beleggen frankrijk

Op welke dagen is de beurs van Frankrijk gesloten in 2023?

Beurzen zijn de meeste dagen van het jaar open. De Franse beurs gaat echter op speciale feestdagen dicht. Het is dan niet mogelijk om te beleggen in Franse aandelen. Maar op welke dagen gaat de Franse beurs nu bijvoorbeeld dicht?

DatumFeestdagOpeningstijden
1 januariOudjaar
29 maartGoede Vrijdag09:00 tot 13:00
1 aprilPasenGesloten
1 meiDag van de Arbeid
24 decemberKerst09:00-14:05
25-26 decemberKerstGesloten
31 decemberOudjaar09:00-14:05

Zoals je ziet is de beurs van Frankrijk het grootste deel van het jaar open. In verhouding met veel andere beurzen is de beurs van Frankrijk maar een beperkt aantal dagen gesloten.

Wat zijn de openingstijden van de CAC 40?

De CAC 40 of voluit Cotation Assistée en Cibtu is de grootste aandelenindex van Euronext Parijs. De index bevat 40 grote bedrijven die genoteerd staan op de Franse beurs. De index bestaat ondertussen sinds 1988 en begon toen met een stand van 1000 punten. Wanneer je wilt beleggen in de Franse aandelenmarkt kan een investering in CAC 40 best interessant zijn. Maar wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van CAC 40?

De openingstijden van CAC 40 zijn gelijk aan die van de reguliere Franse beurs. Je kan dus beleggen in aandelen in de CAC 40 tussen 9:00 en 17:30 op de dagen dat de beurs geopend is.

Waar kan je beleggen op de Franse beurs?

Met pareltjes als Carrefour, Renault en Total kan een belegging in Frankrijk goed uitpakken. Wil je beleggen in Franse aandelen of in de CAC 40 index? Dan heb je een account nodig bij een broker die het mogelijk maakt om te beleggen in Frankrijk. Hieronder zie je een duidelijk overzicht van de beste brokers waarmee je in Frankrijk kunt beleggen:

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wil je in details lezen hoe je kunt beleggen in Frankrijk? Lees dan dit artikel!

Achtergrondinformatie beurs Frankrijk

De oorsprong van de beurs van Parijs ligt in 1563, maar het duurde tot 1639 voordat er sprake was van een effectenmarkt. Vrouwen waren lange tijd niet toegestaan op de beurs. Dat dit veranderd is, mag duidelijk zijn: in 2021 was Delphine d’Amarzit de eerste vrouwelijke CEO van de beurs van Parijs.

Tegenwoordig is de beurs van Frankrijk overgenomen door Euronext.

Aandelen op de Franse beurs worden verhandeld in de euro. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Frankrijk.

De beurs van Frankrijk is te vinden in Parijs wat de hoofdstad is van Frankrijk. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

14, place des Reflets
92054 Paris La Defense Cedex

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of +46 8 405 60 00.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *