Société Générale aandelen kopen
De Société Générale bestaat al sinds 1864 en is sindsdien één van de grootste banken in Frankrijk. Over de jaren heeft de bank ook een aanzienlijk marktaandeel verworven in verschillende andere landen. Hierdoor kan een belegging in Société Générale zomaar interessant zijn. In dit artikel bekijken we hoe je Société Générale aandelen kunt kopen en je kan hier ook de laatste aandelenkoers vinden.
Hoe kan je actief beleggen in Société Générale?
Bankaandelen kunnen erg volatiel zijn. Hier is Société Générale geen uitzondering op. Door actief in het koersverloop van het aandeel te beleggen, kan je ook in minder goede tijden speculeren op het koersverloop van Société Générale.
Dit kan je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van CFD’s. CFD’s zijn derivaten waarmee je in het prijsverloop van een aandeel kunt handelen. Het is dan mogelijk om zowel op stijgende als dalende koersen te speculeren.
Maar waar kan je nu eigenlijk op deze manier actief speculeren op het koersverloop van Société Générale? Plus500 is hiervoor een geschikte partij! Dankzij de gebruiksvriendelijke software kan je het juiste aandeel zo vinden. Wil je de mogelijkheden proberen met een gratis demoaccount? Gebruik dan direct de onderstaande knop:
Hoe kan je Société Générale aandelen kopen?
Wanneer je wilt investeren in Frankrijk, kan het kopen van Société Générale aandelen een goede beslissing zijn. Bankaandelen zijn vaak sterk afhankelijk van de economische situatie binnen een regio. Wanneer het goed gaat met de Franse economie, dan is de kans ook groter dat de aandelen van Société Générale in waarde zullen stijgen. Vanzelfsprekend moet je wel onderzoeken hoe het bedrijf het doet en of er geen verkeerde beslissingen worden genomen.
Het kopen van Société Générale gebeurt bij een broker. Een broker is een bedrijf dat namens een klant aandelen kan kopen en verkopen. Ben je benieuwd waar je Société Générale aandelen het beste kunt verhandelen? Bekijk het overzicht direct:
Broker | Kosten | Aanmelden |
---|---|---|
€0 aan kosten voor Société Générale. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing. | ||
Koop goedkoop aandelen Société Générale & beleg gratis in ETF's! | ||
Speculeer actief op stijgende & dalende Société Générale koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. | ||
Voor €2,99 per maand commissievrij beleggen | ||
Vergelijken? | Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo! |
Wat is de aandelenkoers van Société Générale?
Ben je benieuwd hoe het aandeel Société Générale presteert? Bekijk dan de CFD-aandelenkoers in de onderstaande grafiek. Met de knoppen kan je direct een beleggingspositie openen.
Is het slim om te investeren in Société Générale?
De Société Générale is een gevestigde waarde binnen het financiële landschap. Hoewel ze in eerste instantie vooral sterk afhankelijk was van de Franse markt lijkt daar inmiddels toch verandering in te zijn gekomen. De demografische spreiding van haar investeringen heeft ervoor gezorgd dat de Société Générale verspreid over Europa is uitgegroeid tot een (zeer) belangrijke speler. Ook in landen buiten Europa zoals in diverse Afrikaanse landen heeft Société Générale enkele belangrijke investeringen lopen.
Daarmee leggen we ook meteen de vinger aan de wonde. Ondanks het feit dat de Société Générale over een solide basis beschikt, is het namelijk zo dat er ook enkele gewaagde investeringen zijn uitgevoerd in instabiele markten. Dit brengt een bepaald risico met zich mee waar elke aandeelhouder zich bewust van moet zijn.
Ook is het belangrijk om te onthouden dat bankaandelen erg cyclisch zijn. Wanneer het slecht gaat met de economie, dalen de aandeelkoersen van bankaandelen bijna direct. Als actieve handelaar kan je hier natuurlijk wel weer slim op inspelen door een short positie op het aandeel te nemen.
Over het bedrijf Société Générale
Het jaar 1864 zag de oprichting van de ‘Société Générale’. Het betrof hier op dat ogenblik een algemene maatschappij die deels verantwoordelijk was voor de stimulering van de handel en de bedrijvigheid in Frankrijk. Door de jaren heen is het karakter van het bedrijf echter veranderd.
Tegenwoordig profileert Société Générale zich als een consumenten- en investeringsbank. Hoewel het bedrijf werd opgericht met de focus op de Franse markt is het ook internationaal actief. In het internationale, financiële circuit wordt er doorgaans naar de bank verwezen als SocGen. Door Société Générale aandelen te kopen is het mogelijk om aandeelhouder te worden van deze zeker voor Frankrijk belangrijke, financiële speler.
Belangrijke zakenbank in Europa
Sinds haar oprichting behoort de Société Générale eigenlijk steevast tot de lijst met belangrijkste zakenbanken van Europa wanneer we naar de inkomsten kijken. Ook wanneer er wordt gekeken naar de marktkapitalisatie dan behoort Société Générale tot de top van Frankrijk.
De bank is op moment van schrijven in meer dan 80 verschillende landen verspreid over de wereld terug te vinden. Samen met BNP Paribas en Crédit Lyonnais wordt Société Générale bestempeld als één van de drie ‘klassieke financiële instellingen’ die op de Franse markt zijn terug te vinden. De Société Générale aandelen staan genoteerd aan de Euronext waar ze worden verhandeld met de GLE ticker.
Wil je een investering doen in de Franse economie? Dan kan je het kopen van Société Générale aandelen zeker overwegen!
Geschiedenis van de Société Générale
De Société Générale mag zich één van de oudste banken van Frankrijk noemen. De zakenbank werd dan ook opgericht in het jaar 1864. In eerste instantie werd er naar de bank verwezen als ‘Société Générale pour favoriser le développement du commerce et de l’industrie en France’… best een behoorlijke mondvol dus!
Er werd door de Société Générale al snel een indrukwekkende aandelenstructuur opgezet. Dit bleek een uitstekende keuze te zijn, want het aantal aandeelhouders nam in een razend tempo toe. In het jaar 1895 beschikte de Société Générale al over 14.000 aandeelhouders. Tegen het jaar 1913 was dat aantal opgelopen tot een indrukwekkende 122.000.
De oorlogsjaren lieten een diepe wonden na bij de Société Générale, vooral omdat ze heel wat Russische klanten verloren. In tussentijd was de Russische markt inmiddels uitgegroeid tot de tweede belangrijkste markt voor het bedrijf… naast Frankrijk uiteraard.
Verdere ontwikkelingen
Hoewel de Société Générale haar thuismarkt altijd trouw is gebleven, zag de bank het als noodzakelijk om op internationaal vlak aanzienlijke uitbreidingen te doen. Dit deden ze om de risico’s van de investeringen te spreiden en om te voorkomen dat de concurrentie een te groot marktaandeel zou veroveren.
Dit leidde tot een reeks van overnames die vooral werden uitgevoerd in het centrale deel van Europa. Zo werd er door de Société Générale voor gekozen om onder meer de Tsjechische bank Komerční Banka over te nemen en de zogenaamde SKB Banka in Slovenië. Bovendien werd er een speciale investeringstak opgericht in Rusland. Deze investeringstak kwam in eerste instantie onder de hoede te staan van Jacques Der Megreditchian. Inmiddels is de Société Générale standvastig terug te vinden in de lijst met belangrijkste zakenbanken van Europa.
Denk je dat deze internationale investeringen in andere markten in de toekomst tot meer winst zullen leiden? Dan kan je een investering in Société Générale zeker overwegen!
Auteur
Over Alex Mostert
Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!