Société Générale aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Société Générale bestaat al sinds 1864 en is sindsdien één van de grootste banken in Frankrijk. Over de jaren heeft de bank ook een aanzienlijk marktaandeel verworven in verschillende andere landen, wat een belegging in Société Générale interessant kan maken. In dit artikel bekijken we hoe je Société Générale aandelen kunt kopen en je kunt hier ook de laatste aandelenkoers vinden.

Hoe kan je Société Générale aandelen kopen?

Wanneer je wilt investeren in Frankrijk, kan het kopen van Société Générale aandelen een goede beslissing zijn. Bankaandelen zijn vaak sterk afhankelijk van de economische situatie binnen een regio. Wanneer het goed gaat met de Franse economie, dan is de kans ook groter dat de aandelen van Société Générale in waarde zullen stijgen. Vanzelfsprekend moet je wel onderzoeken hoe het bedrijf het doet en of er geen verkeerde beslissingen worden genomen.

Het kopen van Société Générale gebeurt bij een broker. Een broker is een bedrijf dat namens een klant aandelen kan kopen en verkopen. Ben je benieuwd waar je Société Générale aandelen het beste kunt verhandelen? Bekijk dan direct het overzicht van brokers waar je Société Générale aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Société Générale koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Société Générale. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Société Générale & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Société Générale?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Alibaba? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe Société Générale aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van Société Générale  aandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Société Générale

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Société Générale.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Société Générale zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan het interessant maken om aandelen Société Générale te kopen?

 • Sterke financiële prestaties: Société Générale staat bekend om haar stabiele financiële prestaties.
 • Diversificatie: het kan interessant zijn om in Société Générale aandelen te investeren, aangezien ze actief zijn in verschillende segmenten. De bank biedt bijvoorbeeld retail banking, corporate banking en investment banking aan.
 • Globaal actief: Société Générale heeft een sterke internationale aanwezigheid en is actief in Europa, Azië, Afrika en Amerika. Wanneer het de bank lukt om in nieuwe markten een sterke positie op te bouwen, kan de winstgevendheid toenemen.
 • Technologische innovatie: Société Générale werkt hard aan het toepassen van kunstmatige intelligentie en aan het verbeteren van haar data-analyse.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Société Générale aandelen?

 • Regulatie: compliance kosten en eventuele boetes kunnen de resultaten van Société Générale onder druk zetten.
 • Volatiliteit: de bancaire sector is gevoelig voor marktvolatiliteit en de economische situaties. Schommelingen in de rente beïnvloeden de resultaten bijvoorbeeld sterk.
 • Kredietrisico: Société Générale heeft te maken met kredietrisico’s, aangezien de partijen waaraan ze geld uitlenen failliet kunnen gaan.
 • Concurrentie: Société Générale ervaart sterke concurrentie van lokale en internationale banken.

Wat zijn de grootste concurrenten van Société Générale?

Hoe kan je beleggen in aandelen Société Générale?

 1. Aanmelden bij een broker: alhoewel je aandelen kunt kopen bij je bank, is het vaak verstandiger om dit bij een gespecialiseerde aandelen broker te doen. Klik hier om de verschillende brokers met elkaar te vergelijken.
 2. Activeren & geld storten: nadat je een account hebt geopend, moet je nog je identiteit verifiëren. Op die manier voorkomt de broker dat je de beleggingsrekening gebruikt voor het witwassen van geld.
 3. Aandelen Société Générale kopen: selecteer nu het aandeel Société Générale binnen het tradingplatform en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Je kunt tegenwoordig al vanaf 100 euro Société Générale aandelen kopen!
 4. Evalueer: vergeet niet om je belegging in de gaten te houden. Wanneer de aandelen niet langer binnen je beleggingsportfolio passen, kan je deze weer verkopen.

 

 

Société Générale aandelen kopen

Over het bedrijf Société Générale

‘Société Générale’ werd opgericht in 1864. Het bedrijf werd opgericht als een algemene maatschappij die deels verantwoordelijk was voor de stimulering van de handel en de bedrijvigheid in Frankrijk. Door de jaren heen is het karakter van het bedrijf echter veranderd.

Tegenwoordig is Société Générale actief als een consumenten- en investeringsbank. Hoewel het bedrijf werd opgericht met de focus op de Franse markt is het ook internationaal actief. In het internationale, financiële circuit wordt er doorgaans naar de bank verwezen als SocGen. Door Société Générale aandelen te kopen is het mogelijk om aandeelhouder te worden van deze zeker voor Frankrijk belangrijke, financiële speler.

Belangrijke zakenbank in Europa

Sinds haar oprichting behoort de Société Générale eigenlijk steevast tot de lijst met belangrijkste zakenbanken van Europa wanneer we naar de inkomsten kijken. Ook wanneer er wordt gekeken naar de marktkapitalisatie dan behoort Société Générale tot de top van Frankrijk.

De bank is op moment van schrijven actief in meer dan tachtig verschillende landen. Samen met BNP Paribas en Crédit Lyonnais wordt Société Générale bestempeld als één van de drie ‘klassieke financiële instellingen’ die op de Franse markt zijn terug te vinden. De Société Générale aandelen staan genoteerd aan de Euronext waar ze worden verhandeld onder de GLE ticker.

Wil je een investering doen in de Franse economie? Dan kan je het kopen van Société Générale aandelen zeker overwegen!

Geschiedenis van de Société Générale

De Société Générale mag zich één van de oudste banken van Frankrijk noemen. De zakenbank werd dan ook opgericht in het jaar 1864. In eerste instantie werd er naar de bank verwezen als ‘Société Générale pour favoriser le développement du commerce et de l’industrie en France‘… best een behoorlijke mondvol dus!

Er werd door de Société Générale al snel een indrukwekkende aandelenstructuur opgezet. Dit bleek een uitstekende keuze te zijn, aangezien het aantal aandeelhouders snel groeide. In het jaar 1895 beschikte de Société Générale al over 14.000 aandeelhouders en in 1913 was dat aantal opgelopen tot een indrukwekkende 122.000.

De oorlogsjaren lieten een diepe wonden na bij de Société Générale, vooral omdat ze heel wat Russische klanten verloren. Rusland was toen na Frankrijk de belangrijkste markt voor het bedrijf.

Verdere ontwikkelingen

Hoewel de Société Générale haar thuismarkt altijd trouw is gebleven, zag de bank het als noodzakelijk om op internationaal vlak uit te bereiden. Dit deden ze om de risico’s van de investeringen te spreiden en om te voorkomen dat de concurrentie een te groot marktaandeel zou veroveren.

Dit leidde tot een reeks van overnames in het centrale deel van Europa. Zo werd er door de Société Générale voor gekozen om onder meer de Tsjechische bank Komerční Banka over te nemen en de zogenaamde SKB Banka in Slovenië. Bovendien werd er een speciale investeringstak opgericht in Rusland. Deze investeringstak kwam in eerste instantie onder de hoede te staan van Jacques Der Megreditchian. Inmiddels is de Société Générale terug te vinden in de lijst met belangrijkste zakenbanken van Europa.

Denk je dat deze internationale investeringen in andere markten in de toekomst tot meer winst zullen leiden? Dan kan je een investering in Société Générale aandelen zeker overwegen!

Is het slim om te investeren in aandelen Société Générale?

De Société Générale is een gevestigde waarde binnen het financiële landschap. Hoewel ze in eerste instantie vooral sterk afhankelijk was van de Franse markt lijkt daar inmiddels toch verandering in te komen. De demografische spreiding van haar investeringen heeft ervoor gezorgd dat de Société Générale verspreid over Europa is uitgegroeid tot een (zeer) belangrijke speler. Ook in landen buiten Europa zoals in diverse Afrikaanse landen heeft Société Générale enkele belangrijke investeringen lopen.

Daarmee leggen we ook meteen de vinger aan de wonden. Hoewel de Société Générale over een solide basis beschikt, heeft het bedrijf wel gewaagde investeringen uitgevoerd in instabiele markten. Dit brengt een bepaald risico met zich mee waar elke aandeelhouder zich bewust van moet zijn.

Ook is het belangrijk om te onthouden dat bankaandelen erg cyclisch zijn. Wanneer het slecht gaat met de economie, dalen de aandeelkoersen van bankaandelen bijna direct. Als actieve handelaar kan je hier natuurlijk wel weer slim op inspelen door een short positie op het aandeel te nemen.

Neem altijd de tijd om de financiële situatie van het aandeel te analyseren en bepaal of het binnen je huidige risicoprofiel past. Op die manier kom je niet voor vervelende verrassingen te staan wanneer je belegt in aandelen Société Générale.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *