HSBC aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Denk je erover na om te beleggen in HSBC  ? In dit artikel kan je zien waar je het voordeligst aandelen HSBC kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van HSBC opvragen.

Waar kan je HSBC aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van deze grote bank? Dan kan je aandelen in HSBC kopen. De tarieven voor beleggingen in Hong Kong kunnen hoger liggen dan de tarieven voor beleggingen in Nederlandse aandelen. Het is daarom extra belangrijk om een broker te selecteren waar je goedkoop in dit aandeel kunt investeren.

In de onderstaande tabel zie je direct tegen welke tarieven je voordelig HSBC aandelen kunt kopen & verkopen. Gebruik de onderstaande knoppen om direct een account te openen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor HSBC. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen HSBC & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van HSBC?

Wil je de actuele koers van het aandeel HSB weten? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe de aandelenkoers zich de afgelopen periode heeft ontwikkeld. Ook kan je met de knoppen direct een actieve order plaatsen op het aandeel HSBC.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van HSBC

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van HSBC.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van HSBC zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van HSBC in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat HSBC gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van HSBC is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het voordelig zijn om aandelen HSBC te kopen?

 • Globaal actief: HSBC is actief in meer dan 65 landen, waardoor het niet afhankelijk is van een specifieke regio.
 • Sterk merk: HSBC heeft een sterke reputatie opgebouwd, waardoor het bedrijf sneller klanten kan aantrekken.
 • Efficiënt: HSBC heeft haar kosten verminderd waardoor de winstmarge van het bedrijf verder kan stijgen.
 • Diversificatie: HSBC is actief in verschillende takken van banking, waardoor het bedrijf goede resultaten kan neerzetten.

Waar moet je op letten bij beleggingen in HSBC?

Veel beleggers raken enthousiast in HSBC vanwege de hoge dividendbetalingen. Toch moet je ook bij een investering in een bank als HSBC op de mogelijke risico’s letten.

Azië als afzetmarkt

Een risico bij HSBC is het feit dat de voornaamste afzetmarkt zich in Azië bevindt. Het motto ‘de lokale bank van de wereld’ gaat hier dan ook niet volledig op. Een derde van de omzet is afkomstig uit deze regio.

Cyclisch aandeel

Aandelen in banken zijn erg cyclisch. De groei in China en Hong Kong specifiek lijkt af te remmen. Dit zou zomaar de winstgevendheid van HSBC kunnen verlagen. Het is daarom extra belangrijk bij investeringen in HSBC om de economische situatie in de gaten te houden.

Niet overal succesvol

Ook is het belangrijk om te vermelden dat de bank momenteel niet erg succesvol is met de hypotheken onderneming in Engeland en de investeringsonderneming wereldwijd. Dit maakt de bank extra kwetsbaar voor schommelingen in de economie.

Voordat je investeert in aandelen HSBC, is het daarom belangrijk om goed in de gaten te houden hoe het met de sector gaat. Ook is het verstandig om de concurrentie goed te analyseren. Op die manier kan je vaststellen of het verstandig is om aandelen HSBC te kopen

Wat zijn de grootste concurrenten van HSBC?

Hoe kan je beleggen in aandelen HSBC?

 1. Open eerst een beleggingsrekening bij een broker die je vertrouwt.
 2. Doorloop nu de benodigde stappen om je beleggingsrekening te activeren.
 3. Je kunt vervolgens direct geld storten op je beleggingsrekening.
 4. Selecteer nu het aandeel HSBC om het orderscherm te openen.
 5. Binnen het orderscherm vul je het bedrag in dat je wilt investeren.
 6. Druk vervolgens op kopen om de order direct naar de beurs te sturen.
 7. Plan regelmatig een moment om je belegging in HSBC te evalueren.

Over HSBC

HSBC is een reus in de bankenwereld. Wereldwijd zijn ze actief in meer dan 65 landen en kennen ze een gezonde groei.

HSBC is actief in de retail banking (particulieren), zakelijke banking en op het gebied van wereldwijde banking. Het bedrijf staat genoteerd aan de London Stock Exchange, New York Stock Exchange, de Hong Kong Stock Exchange en de Euronext Paris.

Doordat HSBC diverse financiële diensten aanbiedt, is er sprake van enige risicospreiding. Dit kan een goede reden zijn om HSBC aandelen te kopen.

Beleggen in HSBC

Geschiedenis HSBC

HSBC bestaat al sinds 1865 als The HongKong Shanghai Banking Corporation. Het is door een schot opgezet om de handel met het Verre Oosten te financieren. Een jaar na de oprichting heeft het bedrijf een vestiging in Japan geopend. Later volgden al snel vestigingen in India, de Filipijnen en ook op Vietnam.

HSBC is conservatief ingesteld

Het bedrijf kiest een consistente benadering tegenover risico’s. HSBC helpt om de mensen te beschermen door ze alleen verantwoord geld te lenen. Ook bieden ze economieën waar het bedrijf actief is een duurzame groei.

Je ziet deze houding bijvoorbeeld ook terug in het cryptobeleid van de bank. HSBC is anti-crypto en maakt het klanten lastig om in Bitcoins te beleggen.

Koop je onschuldigheid?

HSBC is net als verschillende andere banken in het nieuws geweest rondom witwassen en mogelijke fraude. Net als andere banken hebben ze ervoor gekozen om de zaken te schikken, zodat het niet voorkomt.

HSBC als bank voor de drugswereld

Een tijdje geleden heb ik de aflevering van Dirty Money gekeken op Netflix. Hierin kwam naar voren dat HSBC jaren lang drugskartels financierde. Ze deden dit bewust en namen de compliance afdeling niet serieus. Het is ze uiteindelijk gelukt om de dans te ontspringen; ze hoefde slechts een marginale boete te betalen. Wanneer je ethisch beleggen belangrijk vindt, kan je misschien beter geen HSBC aandelen kopen.

Wel of niet aandelen HSBC  kopen?

Beleggen in aandelen van banken kan ingewikkeld zijn: het is namelijk lastig om de volledige balans te doorgronden. Investeren in aandelen HSBC is dan ook niet weggelegd voor de beginnende belegger.

HSBC kan desalniettemin een interessante belegging zijn. De merknaam HSBC is erg bekend en de bank is actief in tientallen regio’s. Hierdoor spreidt de bank zijn risico’s waardoor problemen in één regio de resultaten in andere regio’s minder sterk beïnvloeden.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *