HSBC aandelen kopen

HSBC is een grote financiële dienstverlener die diensten levert aan voornamelijk particulieren. HSBC is de grootste financiële dienstverlener in Europa en de op zes na grootste bank in de wereld. Denk je erover na om te beleggen in HSBC? In dit artikel kan je zien waar je het voordeligst aandelen HSBC kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van HSBC opvragen.

Waar kan je HSBC aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van deze grote bank? Dan kan je aandelen in HSBC kopen. De tarieven voor beleggingen in Hong Kong kunnen hoger liggen dan de tarieven voor beleggingen in Nederlandse aandelen. Het is daarom extra belangrijk om een broker te selecteren waar je goedkoop in dit aandeel kunt investeren.

In de onderstaande tabel zie je direct tegen welke tarieven je voordelig HSBC aandelen kunt kopen & verkopen. Gebruik de onderstaande knoppen om direct een account te openen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor HSBC. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€5 voor HSBC
Mexem aandelen kopen0,12% met HKD 20 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met HKD 19 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in HSBC?

Bankenaandelen kunnen erg volatiel zijn. Dit is extra het geval wanneer er sprake is van onzekerheid binnen het economische landschap. Hier kan je als belegger slim op inspelen door actief in aandelen HSBC te handelen. Dit kan je doen door middel van derivaten. Een voorbeeld van een derivaat waarmee je kunt handelen in HSBC is de CFD.

Door een CFD te gebruiken kan je actief orders plaatsen op zowel stijgende als dalende koersen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld ook actief inspelen op schandalen en andere problemen. Wil je actief beleggen in HSBC uitproberen door middel van een gratis demo? Open dan met de onderstaande knop een account bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van HSBC?

Wil je de actuele koers van het aandeel HSB weten? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe de CFD-aandelenkoers zich de afgelopen periode heeft ontwikkeld. Ook kan je met de knoppen direct een actieve order plaatsen op het CFD-aandeel HSBC.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van HSBC

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van HSBC.

Analyse van HSBC

Voordat je besluit of je HSBC wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe HSBC zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van HSBC zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van HSBC in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat HSBC gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van HSBC is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

 

Over HSBC

HSBC is een reus in de bankenwereld. Het is een bank- en financiële dienstverlener. Wereldwijd zijn ze actief in meer dan 65 landen en kennen ze een gezonde groei. Ze helpen bedrijven en consumenten om goed te gedijen en helpen ze om hun hoop en ambitie te vervullen.

Ze zijn actief in de retail banking (particulieren), zakelijke banking en ook op het gebied van wereldwijde banking. De focus van het bedrijf ligt in het Verre Oosten. Het balanstotaal was in 2018 maar liefst 2500 miljard US$. Er werken 235.000 mensen in het bedrijf. Het bedrijf staat genoteerd aan de London Stock Exchange, New York Stock Exchange, de Hong Kong Stock Exchange en de Euronext Paris naast de Bermuda Stock Exchange.

Het is een bedrijf waarvan iedereen aandelen kan kopen. Het is mogelijk om zo geld te verdienen met het aankopen en verkopen van aandelen HSBC.

Beleggen in HSBC

Waar moet je op letten bij beleggingen in HSBC?

Veel beleggers raken enthousiast in HSBC vanwege de hoge dividendbetalingen. Toch moet je ook bij een investering in een bank als HSBC op de mogelijke risico’s letten.

Een risico bij HSBC is het feit dat de voornaamste afzetmarkt zich in Azië bevindt. Het motto ‘de lokale bank van de wereld’ gaat hier dan ook niet volledig op. Een derde van de omzet is afkomstig uit deze regio.

Aandelen in banken zijn erg cyclisch. De groei in China en Hong Kong specifiek lijkt af te remmen. Dit zou zomaar de winstgevendheid van HSBC kunnen verlagen. Het is daarom extra belangrijk bij investeringen in HSBC om de economische situatie in de gaten te houden.

Ook is het belangrijk om te vermelden dat de bank momenteel niet erg succesvol is met de hypotheken onderneming in Engeland en de investeringsonderneming wereldwijd. Dit maakt de bank extra kwetsbaar voor schommelingen in de economie.

Voordat je investeert in aandelen HSBC, is het daarom belangrijk om goed in de gaten te houden hoe het met de sector gaat. Ook is het verstandig om de concurrentie goed te analyseren. Op die manier kan je vaststellen of het verstandig is om aandelen HSBC te kopen.

Een rijke geschiedenis

HSBC bestaat al sinds 1865 als The HongKong Shanghai Banking Corporation. Het is door een schot opgezet om de handel met het Verre Oosten te financieren. Een jaar na de oprichting heeft het bedrijf een vestiging in Japan geopend. Later volgden al snel vestigingen in India, de Filipijnen en ook op Vietnam. Het bedrijf heeft vanaf het begin een gezonde groei gekend. Nog steeds groeit het bedrijf goed en gezond.

HSBC is conservatief ingesteld

Het bedrijf kiest een consistente benadering ten opzichte van risico’s. HSBC helpt om de mensen te beschermen door ze alleen verantwoord geld te lenen. Ook bieden ze economieën waar het bedrijf actief is een duurzame groei. Het is de sleutel van het succes van het bedrijf.

De waarden van het bedrijf zijn openheid, betrouwbaarheid en verbinding. De medewerkers moeten integer zijn en moedig handelen. Het is prettig om te weten dat het bedrijf conservatief handelt. Hierdoor wordt het gemakkelijker om er aandelen van te kopen.

Wat doet HSBC?

De klanten van HSBC variëren van individuele spaarders en beleggers tot de grootste multinationals van de wereld. Ook overheden en internationale organisaties zijn klant bij HSBC.

De core missie van HSBC is om hun klanten met kansen te verbinden. Voor iedere groep klanten hebben ze zo hun eigen producten ontwikkeld. Het kan gaan om het kopen van een huis met een hypotheek, een spaarrekening of producten voor vermogensbeheer.

Ook bieden ze leningen aan voor bedrijven om ze te laten groeien. Het is mogelijk om een internationale handelsfinanciering af te sluiten bij HBSC. Ook kan je gebruik maken van grensoverschrijdende activiteiten bij HSBC. De internationale activiteiten zorgen ervoor dat het bedrijf goed ingelicht is over de ontwikkelingen van de economie in de wereld. Ze weten op basis daarvan slimme beslissingen te nemen.

Doordat HSBC diverse financiële diensten aanbiedt, is er sprake van enige risicospreiding. Dit kan een goede reden zijn om HSBC aandelen te kopen.

Koop je onschuldigheid?

HSBC is net als verschillende andere banken in het nieuws geweest rondom witwassen en mogelijke fraude. Net als andere banken hebben ze ervoor gekozen om de zaken te schikken, zodat het niet voorkomt. Natuurlijk doen ze dit om reputatieschade te voorkomen. Het is echter prettig om te weten dat belangrijke zaken snel en goed worden opgelost. Ook behoort het tot het verleden en mag men verwachten dat het aandeel hier positief op reageert. De vooruitzichten zijn gunstig voor HSBC.

HSBC als bank voor de drugswereld

Een tijdje geleden heb ik de aflevering van Dirty Money gekeken op Netflix. Hierin kwam naar voren dat HSBC jaren lang drugskartels financierde. Ze deden dit bewust en namen de compliance afdeling niet serieus. Het is ze uiteindelijk gelukt om de dans te ontspringen; ze hoefde slechts een marginale boete te betalen. Wanneer je ethisch beleggen belangrijk vindt, kan je misschien beter geen HSBC aandelen kopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *