Peugeot Citroën (Stellantis) aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je Peugeot aandelen kopen? Dan kan je Stellantis aandelen kopen, aangezien Peugeot (de PSA groep) in 2021 is samengegaan met Fiat-Chrysler. In dit artikel kan je in details lezen hoe je kunt beleggen in aandelen Peugeot en je vindt hier ook de laatste koers!

Waar kan je Peugeot Citroën aandelen kopen?

Peugeot Citroën speelt volop in op de energietransitie door nieuwe elektronische auto’s uit te brengen. Ook heeft het bedrijf een ambitieus plan waarmee ze de Amerikaanse markt hopen te veroveren. Denk je dat het dit Franse bedrijf lukt om nieuwe markten te veroveren? Dan kan het interessant zijn om Peugeot Citroën aandelen te kopen door te investeren in Stellantis bij een betrouwbare broker:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Peugeot Citroën. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Peugeot Citroën & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Stellantis?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Alibaba? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe Stellantis aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van Stellantis aandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Stellantis

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Stellantis.

Beurskoersen van Stellantis over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Stellantis zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan een belegging in Peugeot (Stellantis) interessant maken?

 • Sterke portfolio: Peugeot is een sterk merk met een goede aanwezigheid binnen de Europese markt. Het merk heeft vooral een sterke positie opgebouwd in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.
 • Elektrische voertuigen: Peugeot investeert actief in elektrische voertuigen en biedt steeds meer elektrische en hybride modellen aan. Nu de vraag naar elektrische voertuigen stijgt, is dit steeds belangrijker.
 • Samenwerking met Stellantis: Peugeot maakt onderdeel uit van de Stellantis group, wat één van de grootste auto conglomeraten is van de wereld. Via deze samenwerking kan Peugeot onder andere R&D uitwisselen.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Peugeot aandelen?

 • Concurrentie: de markt voor autoproducenten is erg competitief waardoor Peugeot constant moet strijden voor marktaandeel.
 • Economische volatiliteit: wanneer het minder goed gaat met de economie, stellen consumenten de aanschaf van een nieuwe auto vaak uit. Dit maakt het extra belangrijk om de economie in de gaten te houden wanneer je een belegging in Peugeot aandelen overweegt.
 • Afhankelijkheid van overheidsbeleid: wijzigingen binnen de regelgeving kunnen een sterke invloed hebben op individuele bedrijven zoals Peugeot. Wanneer de regelgeving voor emissies strenger worden kan de winstgevendheid bijvoorbeeld onder druk komen te staan.
 • Verstoringen supplychain: voor de productie van een auto zijn veel complexe onderdelen nodig. Verstoringen van de supplychain kunnen de resultaten daarom onder druk zetten.

Hoe kan je beleggen in aandelen Peugeot?

 1. Brokers vergelijken: klik hier om de verschillende aandelen brokers met elkaar te vergelijken. Het openen van een account kost normaal gesproken maar enkele minuten.
 2. Account activeren: doorloop vervolgens de activatiestappen zodat je direct kunt beleggen in aandelen Peugeot.
 3. Geld storten: stort direct geld op je beleggingsrekening via bankoverschrijving of creditcard.
 4. Aandelen Peugeot kopen: selecteer vervolgens het aandeel Peugeot en kies tussen een marktorder of een limietorder.
 5. Resultaten bijhouden: vergeet niet om je resultaten vervolgens bij te houden. Wanneer het minder goed gaat met Peugeot, kan je de aandelen altijd weer verkopen.

Wat zijn de concurrenten van Peugeot?

Over het bedrijf Peugeot

Peugeot maakt al vele jaren auto’s. Peugeot maakte onderdeel uit van de Groupe PSA waaronder ook de merken DS, Citroen, Opel en Vauxhall vallen. Peugeot is het grootste merk van PSA. PSA had een notering aan de Euronext in Parijs en is ook opgenomen in de CAC 40 index. Tegenwoordig kan je in Peugeot aandelen beleggen door in Stellantis te beleggen. De PSA groep is namelijk samengegaan met Fait-Chrystler onder deze naam.

In 2016 heeft PSA haar plannen bekendgemaakt om sterk uit te breiden door andere autofabrikanten over te nemen. Ook willen ze nieuwe markten betreden door uit te bereiden naar India, Amerika, Canada en Azië. Het hoofdkantoor zit in Parijs en is de derde autofabrikant van Europa net na Renault.

Peugeot

Geschiedenis van Peugeot

Peugeot begon als familiebedrijf in 1810 met de productie van koffiemolens en fietsen. In 1858 voegden ze de leeuw toe aan het logo van Peugeot en in 1889 werd de eerste auto van Peugeot gemaakt: een stoom driewieler. Later werd er een verbrandingsmotor gebruikt van Daimler. In 1896 werd na een familieruzie de autotak opgericht.

Internationale prijzen

Peugeot heeft voor haar voertuigen verschillende internationale prijzen gekregen: zo is de Peugeot Europees auto van het jaar geweest. Ook heeft Peugeot de auto met de minste CO2-uitstoot ontwikkeld binnen Europa. Peugeot is dan ook een betrouwbaar merk, waarvan de oudere modellen uit de jaren zestig nog steeds rijden in Afrika en Cuba.

Heb je er vertrouwen in dat ook de nieuwe auto’s erg betrouwbaar zullen zijn? Dan kan je een investering in Peugeot aandelen zeker overwegen. Doe eerst wel een goede analyse van de concurrenten om te bepalen of beleggen in Peugeot inderdaad de juiste beslissing is.

Elektrische en hybride voertuigen

Ook Peugeot is niet blind voor de wereldtrends en ze zijn dan ook begonnen met het ontwikkelen van hybride modellen. Het bedrijf produceert volledige elektrische auto’s waarmee de CO₂ verder wordt teruggedrongen. Door het dieselschandaal (van Volkswagen) is het allemaal in een stroomversnelling gekomen, zeker nu veel bedrijven geen dieselauto’s meer toelaten binnen hun wagenpark.

Denk je dat Peugeot verder zal kunnen groeien met de energiezuinige modellen? Dan kan het verstandig zijn om Peugeot aandelen te kopen.

Ambities van Peugeot

PSA heeft in 2019 aangekondigd dat ze terug zullen gaan naar Amerika in 2026. Het doel is gesteld, maar hier is uiteraard volop voorbereiding voor nodig. Met de komst van nieuwe modellen zullen er ook meer mogelijkheden komen voor een goede start. Wanneer het Peugeot lukt om voet aan de grond te krijgen in Amerika, dan kunnen ze daar hogere winstcijfers behalen. De koers van het aandeel Peugeot kan dan stijgen. Dit kan dan ook een goede reden zijn om te investeren in Peugeot door de aandelen te kopen.

Batterijen en de Total-Peugeot joint venture

Peugeot en Total gaan samenwerken om batterijen te produceren voor elektrische auto’s. Deze beslissing is in januari 2020 genomen en kan zeker een slimme strategische zet zijn. Total heeft volop kennis en voldoende laadpunten voor elektrische auto’s. In 2030 is het doel om een miljoen batterijen te produceren waarmee veel elektrische auto’s kunnen worden geproduceerd. Total wil vijf miljard investeren in het programma en in 2021 willen ze starten met een proeffabriek in Frankrijk waar 200 miljoen in wordt geïnvesteerd. Het is de bedoeling dat het aandeel van Total in de onderneming uiteindelijk afneemt van de helft tot een derde. Denk je dat deze samenwerking bij gaat dragen aan de resultaten van Peugeot? Dan kan het slim zijn om Peugeot aandelen te kopen door te investeren in Stellantis.

Is het slim om te investeren in Peugeot Citroën?

Afhankelijk van het economische klimaat, kan het zeker interessant zijn om te investeren in Peugeot Citroën aandelen. Een sterk punt van het bedrijf zijn de diverse strategische samenwerkingen die het bedrijf aangaat. Zo werken ze samen met Ericsson voor het opzetten van 5G voertuigen en met Tata Motors om ook voertuigen te kunnen verkopen in India.

Het bedrijf heeft een sterke positie opgebouwd in Frankrijk en Europa en behaalt daarmee stabiele resultaten. Het is natuurlijk aan te raden om de algemene economische situatie goed in de gaten te houden: wanneer de economie niet goed presteert kopen mensen minder auto’s en kan het verstandig zijn om te wachten met het kopen van Peugeot Citroën aandelen.

Doordat het bedrijf haar risico’s steeds meer spreidt, wordt een investering in het bedrijf steeds aantrekkelijker. Zo heeft Peugeot Citroën een sterke positie opgebouwd in China en in Zuidoost-Azië wat sterke groeimarkten zijn. Ook is het goed om te vermelden dat het bedrijf goed innoveert en bijvoorbeeld werkt aan elektrische auto’s. Een goed getimede belegging in Peugeot Citroën aandelen kan dan ook goed uitpakken.

Wel of niet Peugeot aandelen kopen?

Peugeot heeft een sterke positie opgebouwd in Europa en investeert bovendien actief in elektrische voertuigen. Wanneer de elektrische voertuigen van Peugeot een succes worden, kan het bedrijf verder groeien. Tegelijkertijd moet Peugeot wel concurreren met een nieuwe groep bedrijven die ook actief zijn op deze markt. Het is daarom verstandig om Peugeot goed te vergelijken met de concurrentie voordat je de aandelen koopt.

Er is geen objectief antwoord op de vraag of je Peugeot aandelen moet kopen. Uiteindelijk kan je het toekomstperspectief van het bedrijf bekijken en bepalen of de aandelen goed passen binnen je huidige risicoprofiel.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *