Peugeot Citroën aandelen kopen

Peugeot is een niet weg te denken Frans automerk. De geschiedenis van dit familiebedrijf gaat terug naar 1810. Toch zijn ze volledig met de tijd meegegaan en het bedrijf heeft interessante plannen voor de toekomst. Peugeot Citroën aandelen kopen kan dan ook een interessante belegging zijn. In dit artikel lees je waar je het beste kunt investeren in Peugeot. Ook vind je hier de actuele koers van Peugeot.

Waar kan je Peugeot Citroën aandelen kopen?

Peugeot Citroën speelt volop in op de energietransitie door nieuwe elektronische auto’s uit te brengen. Ook heeft het bedrijf een ambitieus plan waarmee ze de Amerikaanse markt hopen te veroveren. Denk je dat het dit Franse bedrijf lukt om nieuwe markten te veroveren? Dan kan het interessant zijn om Peugeot Citroën aandelen te kopen.

Hieronder zie je bij welke brokers je dit tegen de laagste tarieven kunt doen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Peugeot Citroën. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Peugeot Citroën & beleg gratis in ETF's!
Avatrade aandelen kopenHandel actief in Peugeot Citroën tegen lage kosten met een gratis demo!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Peugeot Citroën?

Niet elke belegger koopt aandelen om ze vervolgens langere tijd vast te houden. Veel beleggers kiezen er tegenwoordig voor om via het internet actief te beleggen in Peugeot Citroën aandelen. Dit kan je doen bij een zogenaamde CFD-broker. Bij een CFD-broker kan je met een hefboom beleggen waardoor je ook met een bedrag van honderd euro al een positie kunt innemen. Maar bij welke broker kan je nu eigenlijk actief in Peugeot aandelen handelen?

Een goede broker om actief in Peugeot Citroën CFD-aandelen te beleggen is Plus500. Bij Plus500 kan je door middel van orders zowel speculeren op dalende als op stijgende koersen. Door middel van het gratis demoaccount kan je de mogelijkheden zonder risico uitproberen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Peugeot Citroën ?

Wil je weten hoe de koers van Peugeot Citroën zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek kan je de actuele koers van Peugeot CFD’s raadplegen. Ook kan je direct een positie innemen wanneer je dat wilt.

Is het slim om te investeren in Peugeot Citroën?

Afhankelijk van het economische klimaat, kan het zeker interessant zijn om te investeren in Peugeot Citroën aandelen. Een sterk punt van het bedrijf zijn de diverse strategische samenwerkingen die het bedrijf aangaat. Zo werken ze samen met Ericsson voor het opzetten van 5G voertuigen en met Tata Motors om ook voertuigen te kunnen verkopen in India.

Het bedrijf heeft een sterke positie opgebouwd in Frankrijk en Europa en behaalt daarmee stabiele resultaten. Het is natuurlijk aan te raden om de algemene economische situatie goed in de gaten te houden: wanneer de economie niet goed presteert kopen mensen minder auto’s en kan het verstandig zijn om te wachten met het kopen van Peugeot Citroën aandelen.

Doordat het bedrijf haar risico’s steeds meer spreidt, wordt een investering in het bedrijf steeds aantrekkelijker. Zo heeft Peugeot Citroën een sterke positie opgebouwd in China en in Zuidoost-Azië wat sterke groeimarkten zijn. Ook is het goed om te vermelden dat het bedrijf goed innoveert en bijvoorbeeld werkt aan elektrische auto’s. Een goed getimede belegging in Peugeot Citroën aandelen kan dan ook goed uitpakken.

Over het bedrijf Peugeot

Peugeot maakt al vele jaren auto’s. Peugeot is onderdeel van de Groupe PSA waaronder ook de merken DS, Citroen, Opel en Vauxhall vallen. Peugeot is het grootste merk van PSA. PSA heeft een notering aan de Euronext in Parijs en is ook opgenomen in de CAC 40 index.

In 2016 heeft PSA haar plannen bekendgemaakt om sterk uit te breiden door andere autofabrikanten over te nemen. Ook willen ze nieuwe markten betreden door uit te bereiden naar India, Amerika, Canada en Azië. Het hoofdkantoor zit in Parijs en van daaruit worden de verkopen van bijna vier miljoen auto’s aangestuurd. Het is hiermee de derde autofabrikant van Europa net na Renault.

Peugeot

Geschiedenis van Peugeot

Peugeot begon als familiebedrijf in 1810 met de productie van koffiemolens en fietsen. In 1858 voegden ze de leeuw toe aan het logo van Peugeot en in 1889 werd de eerste auto van Peugeot gemaakt: een stoom driewieler. Later werd er een verbrandingsmotor gebruikt van Daimler.In 1896 werd na een familieruzie de autotak opgericht. Peugeot is dus duidelijk een automerk dat al lang bestaat.

Internationale prijzen

Peugeot heeft voor haar voertuigen verschillende internationale prijzen gekregen: zo is de Peugeot auto Europees auto van het jaar geweest. Ook heeft Peugeot de auto met de minste CO2-uitstoot ontwikkeld binnen Europa. Peugeot is dan ook een betrouwbaar merk, waarvan de oudere modellen uit de jaren zestig nog steeds rijden in Afrika en Cuba.

Heb je er vertrouwen in dat ook de nieuwe auto’s erg betrouwbaar zullen zijn? Dan kan je een investering in Peugeot zeker overwegen. Doe eerst wel een goede analyse van de concurrenten om te bepalen of beleggen in Peugeot inderdaad de juiste beslissing is.

Elektrische en hybride voertuigen

Ook Peugeot is niet blind voor de wereldtrends en ze zijn dan ook begonnen met het ontwikkelen van hybride modellen. Het bedrijf produceert ook volledige elektrische auto’s waarmee de CO2 verder wordt teruggedrongen.

Het is beter voor het milieu en er is een duidelijke vraag vanuit de autorijder om meer elektrisch te gaan rijden. Door het dieselschandaal (van Volkswagen) is het allemaal in een stroomversnelling gekomen, zeker nu veel bedrijven geen dieselauto’s meer toelaten binnen hun wagenpark.

Denk je dat Peugeot verder zal kunnen groeien met de energiezuinige modellen? Dan kan het verstandig zijn om Peugeot aandelen te kopen.

Ambities van Peugeot

PSA heeft in 2019 aangekondigd dat ze terug zullen gaan naar Amerika in 2026. Het doel is gesteld, maar hier is uiteraard volop voorbereiding voor nodig. Met de komst van nieuwe modellen zullen er ook meer mogelijkheden komen voor een goede start. Wanneer het Peugeot lukt om voet aan de grond te krijgen in Amerika, dan kunnen ze daar hogere winstcijfers mee halen. De koers van het aandeel Peugeot kan dan stijgen. Dit kan dan ook een goede reden zijn om te investeren in Peugeot door de aandelen te kopen.

Batterijen en de Total-Peugeot joint venture

Peugeot en Total gaan samenwerken om batterijen te maken voor elektrische auto’s. Deze beslissing is in januari 2020 genomen en kan zeker een slimme strategische zet zijn. Total heeft volop kennis en voldoende laadpunten voor elektrische auto’s. In 2030 is het doel om een miljoen batterijen te produceren waarmee veel elektrische auto’s kunnen worden geproduceerd. Total wil 5 miljard investeren in het programma en in 2021 willen ze starten met een proeffabriek in Frankrijk waar 200 miljoen in wordt geïnvesteerd. Het is de bedoeling dat het aandeel van Total in de onderneming uiteindelijk afneemt van de helft tot een derde. Denk je dat deze samenwerking bij gaat dragen aan de resultaten van Peugeot? Dan kan het slim zijn om Peugeot aandelen te kopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *