Christian Dior aandelen kopen

Christian Dior is een bekend Frans merk dat luxeproducten produceert. Wil je ook beleggen in Dior aandelen? In dit artikel bespreken we hoe je het beste kunt investeren in Dior door de aandelen te kopen.

Waar kan je Dior aandelen kopen?

Wil je Dior aandelen kopen voor de lange termijn? Vergeet dan niet om goed te onderzoeken hoe de bedrijfsprestaties van Dior zich ontwikkelen. Wil je de aandelen kopen? Vergelijk dan de opties en bepaal waar je dit het beste kunt doen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Dior. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€ 3,90 voor Dior
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Dior
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je beleggen in Dior?

Dior is een bekende luxe merk met een rijke geschiedenis. Nu de welvaart wereldwijd toeneemt, zie je dat steeds meer mensen dit soort luxe producten kunnen kopen. Dit kan dan ook een goede reden zijn om te investeren in Dior.

Een goede broker waar je kunt beleggen in Dior is Plus500. Bij Plus500 betaal je namelijk geen commissies, waardoor het ook aantrekkelijk is om actief te handelen in het CFD aandeel. Je kunt bij Plus500 zowel posities openen op stijgende als dalende koersen. Ook kan je de mogelijkheden bovendien gratis proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de koers van Dior?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van CFD Christian Dior SE zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD aandelen Christian Dior kunt kopen & verkopen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Christian Dior

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Christian Dior.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Christian Dior zien van de laatste 5 dagen:

Over het bedrijf Dior

Het Franse luxe modehuis Christian Dior SE is beter bekend als Dior. De kleding en de schoenen van dit Franse modehuis worden alleen in eigen Dior-winkels verkocht. Het belangrijkste zijn de damesartikelen. Het bedrijf heeft echter ook een Dior Men-divisie voor herenkleding en een baby-Dior-label voor kinderkleding.

Het modehuis wordt voorgezeten en gecontroleerd door Bernard Arnault. Deze bekende Franse zakenman geeft ook leiding aan LVMH  (Louis Vuitton Moët Hennessy). Dat is de grootste luxe groep in de wereld. Binnen LVMH bezit Dior 42,36% van de aandelen. Bovendien bezit Dior 59,01% van de stemrechten binnen LVMH.

Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Parijs.

Dior aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

Het Franse modehuis Dior werd op 16 december 1946 opgericht in Parijs. Dat gebeurde aan de Avenue Montaigne. Daar bevindt zich nog steeds het hoofdkantoor. Door het modehuis wordt 1947 als oprichtingsjaar genoemd.

Christian Dior bracht zijn eerste collectie uit in 1947. Die collectie werd door de Amerikaanse editie van het tijdschrift ‘’Harpers Bazaar” wereldberoemd als “The New Look”. Deze collectie bestond uit het beste maatwerk en luxe stoffen. Revolutionair voor die tijd waren onder andere de afgeronde schouder en de nauwsluitende taille, De collecties in de jaren daarop hadden steeds een andere stijl. Zo werd in de herfstcollectie van 1948 gespeeld met borduurmotieven en was een in 1949 uitgebrachte collectie geïnspireerd op de mythologie.

Een revolutionaire verandering

In  het midden van de jaren vijftig vond er een echt revolutionaire verandering plaats. Zijn stijl werd, met de herenkleding als inspiratiebron, minimalistisch. Hij werd een toonaangevend mode-icoon. OP 4 maart 1957 verscheen hij op de cover van het tijdschrift ‘Time’’. Hij stierf in datzelfde jaar aan een hartaanval.

Ook na de dood van Dior had het modehuis succes. Ontwerpers als Yves Saint Laurent en Marc Bohan voegden allemaal iets anders aan het bedrijf toe. Het bedrijf werd steeds groter.

In 1984 werd het modehuis Dior gekocht door de Franse zakenman Bernard Arnault. Ook nu nog behoort Dior tot de belangrijkste leiders in de modewereld.

Een interessant aandeel

Tot de zaken groep LVMH behoren luxe merken als Louis Vuitton, Dior, TAGHeuer en Zenith. LVMH vertoonde in het derde kwartaal van 2020 een opmerkelijke veerkracht. De koers van het aandeel LVMH vertoont een stijgende lijn. Het is niet onwaarschijnlijk dat luxe merken na de corona crisis vrij snel zullen herstellen.

De aandelen van Dior worden verhandeld op de Euronext aandelenbeurs in Parijs. De koers van deze aandelen vertoont vanaf half maart 2020 een duidelijk stijgende lijn. Het kopen van de aandelen is dus zeker het overwegen waard.

Dat Dior ook in economisch moeilijke tijden goed presteert is natuurlijk een goed teken. Dit kan dan ook een goede reden zijn om Dior aandelen te kopen.

Louis Vuitton wordt volledig eigenaar van Dior

De Franse familie Arnaud is voor bijna de helft eigenaar van LVMH. Deze familie had al driekwart van de aandelen van het kledingconcern Dior in bezit. In 2017 wordt besloten om het resterende deel van de aandelen te kopen. Daarvoor wordt circa 12 miljard euro betaald. Door deze aankoop versterkt de Louis Vuitton zijn aandeel in de markt van leren en luxe goederen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *