Michelin aandelen kopen

Bijna iedereen kent Michelin wel van de zogenaamde Michelin sterren die worden toegekend aan restaurants van hoge kwaliteit. Dit is echter niet de belangrijkste inkomstenbron van het bedrijf: Michelin verdient vooral veel geld met het verkopen van autobanden. In dit artikel bespreken we hoe & waar je het beste Michelin aandelen kunt kopen. Ook vind je hier de actuele aandelenkoers van het bedrijf Michelin.

Waar kan je Michelin aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Michelin? De kans is groot dat mensen steeds meer de auto zullen gebruiken. Zeker na de pandemie verkiezen mensen vaak hun eigen privé voertuig tegenover het openbaar vervoer. Door de reisgidsen en restaurantbeoordelingen heeft het bedrijf een sterke positie opgebouwd. Dit kan het extra interessant maken om in Michelin aandelen te investeren.

Wil je weten waar je in Michelin aandelen kunt beleggen? Bekijk dan direct het overzicht van beste brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Michelin. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€ 3,90 voor Michelin
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Michelin
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Michelin?

De koers van het aandeel Michelin kan constant schommelen. Wanneer de productiekosten van de autobanden stijgen, dan kan dit de winstmarge verlagen. Wanneer de winstgevendheid van Michelin afneemt, dan is de kans groot dat de aandelenkoers ook daalt. Door actief te speculeren op het koersverloop van Michelin aandelen kan je constant inspelen op de marktontwikkelingen. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste actief beleggen in Michelin aandelen?

Naar mijn mening kan je dit het beste doen bij Plus500. Plus500 is een CFD-broker waar je zonder vaste commissies te betalen actief kunt speculeren op stijgende en dalende koersen. Wil je de mogelijkheden geheel gratis uitproberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Michelin?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Michelin zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je hoe goed (of slecht) het gaat met de CFD-aandelen Michelin. Met de knoppen kan je direct een positie openen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Michelin

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Michelin.

Analyse van Michelin

Voordat je besluit of je Michelin wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Michelin zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Michelin zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Michelin in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Michelin gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Michelin is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Michelin

Michelin is een van de grootste bandenproducenten in de wereld en is nog steeds in handen van een familie. Door die slimme constructie heeft dit familiebedrijf weten de zorgen voor het aantrekken van grote hoeveelheden kapitaal. Het hoofdkantoor van dit Franse bedrijf bevindt zich in Clermont-Ferrand.

De geschiedenis van Michelin

Michelin werd opgericht in 1889 door de gebroeders Andre en Edouard Michelin. De broers maakten het bedrijf groot. Om het bedrijf verder uit te bouwen werden ze in 1934 eigenaar van Citroën, welke in 1974 weer werd verkocht.

Een veelzijdige onderneming

Het bedrijf Michelin is een veelzijdige onderneming. Het bedrijf doet namelijk meer dan het alleen maar produceren van banden. Een voorbeeld hiervan zijn de al sinds 1900 door het bedrijf uitgegeven reisgidsen. Daarnaast is het bedrijf bekend door de sterren die het bedrijf uitdeelt aan restaurants van hoog niveau.

Mijlpalen van het bedrijf.

Het bedrijf was diverse malen de eerste met een bepaald soort band. Enkele mijlpalen van het bedrijf waren:

  • De eerste verwisselbare fietsband (1891)
  • De eerste rubberen band voor auto’s (1895)
  • De eerste comfortband voor vrachtauto’s (1926)
  • De eerste met metaal rooster versterkte banden (1936)

De mascotte van Michelin

Het bedrijf heeft een erg bekende mascotte met de naam Bibendum. Tegenwoordig is de mascotte samengesteld uit autobanden, maar tegenwoordig is hij samengesteld uit fietsbanden. Deze mascotte wordt afgebeeld op publicaties van Michelin. Zo is de mascotte bijvoorbeeld te vinden in het lege blauwe vlak van de wegenkaarten van het bedrijf.

Overname van Uniroyal Goodrich

In 1989 nam Michelin de Amerikaanse bandenproducent Uniroyal Goodrich over. Dit bedrijf was in de Verenigde Staten, na Goodyear, de op één na grootse bandenfabrikant. Voor de overname betaalde Michelin 0.9 miljard dollar. Bovendien werden bestaande schulden ter hoogte van 0,8 miljard dollar overgenomen. Door deze overname werd de positie van het bedrijf op de Amerikaanse vervangingsmarkt van autobanden verstevigd.

De door Michelin uitgegeven kaarten en reisgidsen

Michelin geeft al sinds 1900 reisgidsen uit en sinds 1910 ook routekaarten. Aanvankelijk gaf het bedrijf alleen wegenkaarten en reisgidsen van Frankrijk uit. Nu geeft het bedrijf wegenkaarten en reisgidsen uit van bijna heel Europa en ook van landen daarbuiten.

Waarom begon het bedrijf met het maken van wegenkaarten en reisgidsen? Dit deden ze om de verkoop van hun autobanden te promoten. De gidsen wegenkaarten stimuleerden het autotoerisme wat gunstig was  voor de bandenverkoop. De redactie van de wegenkaarten en reisgidsen werd overigens al snel onafhankelijk van de handel in banden.

De door Michelin uitgegeven Rode Gids

In de jaarlijks verschijnende Rode Gids vind je een selectie van hotels en restaurants. De rode gids is vooral bekend door de Michelinsterren die worden toegekend aan restaurants met een uitstekende keuken. Om de sterren toe te kunnen kennen, worden er jaarlijks door circa 70 inspecteurs circa 50.000 restaurants in Europa gekeurd.

Restaurants zijn erg blij met deze sterren, aangezien een vermelding in de Rode Gids een garantie is voor kwaliteit.

Michelin aandelen kopen

Bandenmaker heeft last van hoge grondstofprijzen

In de eerste helft van 2017 drukten hoge grondstofprijzen de winst van Michelin. Om het resultaat op peil te houden moesten de prijzen worden verhoogd. De hoge grondstofprijzen zorgden voor een tegenvaller van maar liefst 331 miljoen euro. In de tweede helft van 2017 zijn de grondstofprijzen iets aan het zakken.

Voordat je belegt in Michelin, is het daarom verstandig om goed te onderzoeken hoe de grondstofprijzen zich ontwikkelen. Onderzoek welke grondstoffen belangrijk zijn en op welke manier ze de koers van het aandeel beïnvloeden. Op die manier behaal je de beste resultaten met investeringen in Michelin.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *