Michelin aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Bijna iedereen kent Michelin wel van de Michelin-sterren die worden toegekend aan restaurants van hoge kwaliteit. Dit is echter niet de belangrijkste inkomstenbron van het bedrijf: Michelin verdient vooral veel geld met het verkopen van autobanden. In dit artikel bespreken we hoe & waar je het beste Michelin aandelen kunt kopen. Ook vind je hier de actuele aandelenkoers van het bedrijf Michelin.

Waar kan je Michelin aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Michelin? De kans is groot dat mensen steeds meer de auto zullen gebruiken. Zeker na de pandemie verkiezen mensen vaak hun eigen privévoertuig tegenover het openbaar vervoer. Door de reisgidsen en restaurantbeoordelingen heeft het bedrijf een sterke positie opgebouwd, wat het extra interessant kan maken om in Michelin aandelen te investeren.

Wil je weten waar je in Michelin aandelen kunt beleggen? Bekijk dan direct het overzicht van beste brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Michelin. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Michelin! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Michelin?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Michelin zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je hoe goed (of slecht) het gaat met de aandelen Michelin. Met de knoppen kan je direct een positie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Michelin

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Michelin.

Beurskoersen van Michelin over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Michelin zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Michelin?

 • Sterk merk: Michelin is een sterk en herkenbaar internationaal merk dat bekend staat om haar hoge kwaliteit.
 • Internationaal: Michelin is actief in meer dan 170 landen, waardoor de risico’s gespreid zijn over verschillende regio’s.
 • R&D: Michelin investeert veel in R&D waardoor het de concurrentie kan voorblijven.
 • Dividend: Michelin keert een aantrekkelijk dividend uit, waar je als belegger van kunt profiteren.

Wat zijn de risico’s van aandelen Michelin?

 • Cyclisch: de vraag naar autobanden is cyclisch, aangezien mensen het kopen van een nieuwe auto uitstellen wanneer ze minder te besteden hebben. Het is daarom belangrijk om de economische situatie goed in de gaten te houden wanneer je een investering in Michelin overweegt.
 • Concurrentie: Michelin concurreert met verschillende andere bedrijven die autobanden produceren.
 • Stijgende kosten: Michelin heeft te maken met stijgende grondstof- en arbeidskosten waardoor de winstmarge onder druk komt te staan.

Wat zijn de grootste concurrenten van Michelin?

 • Bridgestone
 • Goodyear
 • Continental
 • Pirelli
 • Hankook
 • Yokohama

Hoe kan je Michelin aandelen kopen?

 • Stap 1: open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker.
 • Stap 2: doorloop de stappen om je account volledig te openen.
 • Stap 3: stort direct geld vanaf je bankrekening naar je beleggingsrekening.
 • Stap 4: selecteer het aandeel Michelin en bepaal welk bedrag je wilt investeren.
 • Stap 5: druk op kopen om direct aandelen Michelin aan te schaffen.

Over het bedrijf Michelin

Michelin is een van de grootste bandenproducenten in de wereld en is nog steeds in handen van een familie. Door die slimme constructie heeft dit familiebedrijf grote hoeveelheden kapitaal aangetrokken. Het hoofdkantoor van dit Franse bedrijf bevindt zich in Clermont-Ferrand.

De geschiedenis van Michelin

Michelin werd opgericht in 1889 door de gebroeders Andre en Edouard Michelin. Om het bedrijf verder uit te bouwen werden ze in 1934 eigenaar van Citroën, welke in 1974 weer werd verkocht.

Een veelzijdige onderneming

Het bedrijf Michelin is een veelzijdige onderneming. Het bedrijf doet namelijk meer dan het alleen maar produceren van banden. Een voorbeeld hiervan zijn de al sinds 1900 door het bedrijf uitgegeven reisgidsen. Daarnaast is het bedrijf bekend door de sterren die het bedrijf uitdeelt aan restaurants van hoog niveau.

De mascotte van Michelin

Het bedrijf heeft een erg bekende mascotte met de naam Bibendum. Vroeger was de mascotte samengesteld uit autobanden, maar tegenwoordig is hij samengesteld uit fietsbanden. Deze mascotte wordt afgebeeld op publicaties van Michelin. Zo is de mascotte bijvoorbeeld te vinden in het lege blauwe vlak van de wegenkaarten van het bedrijf.

Mijlpalen van het bedrijf.

 • De eerste verwisselbare fietsband (1891)
 • De eerste rubberen band voor auto’s (1895)
 • De eerste comfortband voor vrachtauto’s (1926)
 • De eerste met metaal rooster versterkte banden (1936)

Overname van Uniroyal Goodrich

In 1989 nam Michelin de Amerikaanse bandenproducent Uniroyal Goodrich over. Dit bedrijf was in de Verenigde Staten, na Goodyear, de op één na grootse bandenfabrikant. Voor de overname betaalde Michelin 0.9 miljard dollar. Bovendien werden bestaande schulden ter hoogte van 0,8 miljard dollar overgenomen. Door deze overname werd de positie van het bedrijf op de Amerikaanse markt van autobanden verstevigd.

De reisgidsen en kaarten van Michelin

Michelin geeft al sinds 1900 reisgidsen uit en sinds 1910 ook routekaarten. In het begin gaf het bedrijf alleen wegenkaarten en reisgidsen van Frankrijk uit. Nu geeft het bedrijf wegenkaarten en reisgidsen uit van bijna heel Europa en ook van landen daarbuiten.

Het bedrijf begon met deze reisgidsen om de verkoop van hun autobanden te promoten. De gidsen wegenkaarten stimuleerden het autotoerisme wat gunstig was voor de bandenverkoop. De redactie van de wegenkaarten en reisgidsen werd al snel onafhankelijk van de handel in banden.

De door Michelin uitgegeven Rode Gids

In de jaarlijks verschijnende Rode Gids vind je een selectie van hotels en restaurants. De rode gids is vooral bekend door de Michelinsterren die worden toegekend aan restaurants met een uitstekende keuken. Om de sterren toe te kunnen kennen, worden er jaarlijks door ongeveer 70 inspecteurs circa 50.000 restaurants in Europa gekeurd.

Restaurants zijn erg blij met deze sterren, aangezien een vermelding in de Rode Gids een garantie is voor kwaliteit.

Michelin aandelen kopen

Bandenmaker heeft last van hoge grondstofprijzen

In de eerste helft van 2017 drukten hoge grondstofprijzen de winst van Michelin. Om het resultaat op peil te houden, moesten de prijzen worden verhoogd. De hoge grondstofprijzen zorgden voor een tegenvaller van maar liefst 331 miljoen euro. In de tweede helft van 2017 zijn de grondstofprijzen iets aan het zakken.

Voordat je belegt in Michelin, is het daarom verstandig om goed te onderzoeken hoe de grondstofprijzen zich ontwikkelen. Onderzoek welke grondstoffen belangrijk zijn en op welke manier ze de koers van het aandeel beïnvloeden. Op die manier behaal je de beste resultaten met investeringen in Michelin.

Wel of niet Michelin aandelen kopen?

Wanneer je een belegging in Michelin aandelen overweegt, kan je het beste naar de economische situatie kijken. Mensen kopen eerder een nieuwe auto wanneer het goed gaat met de economie. De vraag naar autobanden zal dan ook stijgen.

Vergeet niet om Michelin te vergelijken met andere producenten van autobanden wanneer je een belegging overweegt. Op die manier kan je bepalen of het nu verstandig is om te beleggen in Michelin aandelen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *