AXA aandelen kopen (2024) – actuele koers & analyse

AXA is één van de grote, multinationel verzekeringsmaatschappijen. Het bedrijf is actief in diverse regio’s, waardoor je met een belegging in AXA je risico’s kunt spreiden over verschillende gebieden. In dit artikel kan je lezen hoe je het beste AXA aandelen kunt kopen. Je kunt hier bovendien de laatste aandelenkoers van AXA vinden.

Waar kan je AXA aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de verzekeringsbranche en de overnamestrategie van AXA? Dan kan het interessant zijn om AXA aandelen te kopen. In de onderstaande tabel zie je direct bij welke brokers je voordelig AXA aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor AXA. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen AXA! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van AXA?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van AXA zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD aandelen AXA kunt verhandelen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van AXA

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van AXA.

Analyse van AXA

Voordat je besluit of je AXA wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe AXA zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van AXA zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van AXA in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat AXA gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van AXA is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het interessant zijn om AXA aandelen te kopen?

  • Globaal actief: AXA is actief in meer dan 60 landen, waardoor problemen in één regio de resultaten niet onder druk hoeven te zetten.
  • Sterke positie: AXA heeft een sterke positie opgebouwd op het gebied van verzekeringsdiensten & asset management.
  • Sterke financiële positie: AXA heeft een track record van sterke financiële resultaten met een gezonde balans.

Wat zijn de risico’s van beleggingen in AXA aandelen?

  • Intense concurrentie: AXA ervaart concurrentie van bedrijven als AXA, Prudential en Zurich Insurance. Hierdoor kan het bedrijf minder hoge prijzen vragen voor haar diensten.
  • Afhankelijk van investeringsresultaten: wanneer de investeringen binnen het asset management slecht uitvallen, kan het bedrijf in de problemen komen.
  • Hoge claims: onverwachte gebeurtenissen kunnen leiden tot hoge claims. Dit kan Allianz veel geld kosten, waardoor de aandelenkoers onder druk kan komen te staan.

Hoe kan je beleggen in AXA aandelen?

Stap 1: open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker. Je kunt het verhandelen van aandelen tegenwoordig bij veel brokers eerst gratis uitproberen met een demo.

Stap 2: wanneer je er klaar voor bent om AXA aandelen te kopen, kan je direct geld storten op je beleggingsrekening. Je moet vaak eerst je beleggingsrekening activeren door een kopie van je paspoort en een bewijs van je adres te uploaden.

Stap 3: navigeer binnen het beleggingsplatform vervolgens naar het AXA aandeel. Binnen het orderscherm vul je vervolgens het bedrag in waarvoor je AXA aandelen wilt kopen. Je kunt eventueel gebruikmaken van een limietorder: op die manier behoud je de volledige controle over je belegging.

Over het bedrijf AXA

AXA aandelen kopenDe Franse multinationale verzekeringsmaatschappij Axa houdt zich bezig met wereldwijde verzekeringen, investeringssbeheer en andere financiële diensten. Dit bedrijf is vooral actief in West-Europa, Noord-Amerika, de regio India-Pacific en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor van deze verzekeringsmaatschappij is gevestigd in het achtste arrondissement in Parijs.

Geschiedenis van het bedrijf

In 1816 werd de eerste (brand)verzekeringsmaatschappij in Frankrijk opgericht. Bij de oprichting van dit bedrijf was de naam van het bedrijf Mutuelle de L’assurance contre L’incendie. (MACL) Die naam werd in 1968, na de overname van Compagnie Parisienne de Garantie, gewijzigd in Mutuelles Unies. In 1982 fuseerde dit bedrijf met de Drouot Group. De naam van het bedrijf werd toen Mutuelles Unies / Drouot.

IN 1985 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in AXA. Deze nieuwe naam werd gekozen omdat deze naam in elke taal op dezelfde manier wordt kan worden uitgesproken. De nieuwe naam past dus bij een bedrijf dat internationaal aanwezig wil zijn. Bovendien straalt deze korte en pittige naam vitaliteit uit. Om de nieuwe naam te vinden werd door een externe consultant een computerondersteunde zoektocht uitgevoerd.

Door AXA overgenomen bedrijven

UAP

In 1996 nam AXA voor een bedrag van 9 miljard dollar de Franse concurrent UAP over. Door te fuseren met UAP ontstond de grootste verzekeringsmaatschappij in de wereld. De combinatie van UAP en AXA had een beheerd vermogen van 445 miljard dollar en een totaal jaarlijks premie-inkomen van 61 miljard dollar.

Winterthur

Voor een bedrag van 7,9 miljard euro nam AXA in 2009 Winterthur over van Credit Suisse. Winterthur, met zijn over 17 landen verdeelde 13 miljoen deelnemers, was een welkome aanvulling voor AXA. De verzekeringsmaatschappij kreeg direct een sterke positie op de Zwitserse markt. Bovendien werd de marktpositie in andere Europese landen versterkt.

XL groep

In september 2018 werd de overname van de XL groep afgerond. Dit is een Amerikaanse schadeverzekeraar. Voor de overname betaalde AXA een bedrag van 12,4 miljard euro. Het is daarmee de duurste overname die AXA ooit heeft gedaan.

Zoals je ziet is de verzekeringsmaatschappij erg actief met het overnemen van andere bedrijven. Onderzoek altijd goed of dit soort overnames positief bijdragen aan de bedrijfsresultaten van AXA. Wanneer dit het geval is, kan het slim zijn om AXA aandelen te kopen.

Wel of niet AXA aandelen kopen?

AXA is een grote verzekeraar met een lange geschiedenis. Het bedrijf staat bovendien bekend als bedrijf dat een mooi jaarlijks dividendrendement uitkeert. Een investering in AXA kan dan ook interessant zijn voor beleggers die een mooi, vast inkomen willen opbouwen.

Het is echter belangrijk om de bedrijfsprestaties van het bedrijf blijvend in de gaten te houden. Wanneer andere verzekeraars klanten van AXA weten af te pakken kan het marktaandeel dalen, wat natuurlijk negatief is voor de bedrijfsresultaten. Blijf daarom scherp wanneer je AXA aandelen koopt om teleurstellingen te voorkomen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *