fbpx

Beleggen in binaire opties

Binaire opties zijn het nieuwe modeverschijnsel in de beleggingswereld. Waar vele nieuwe, vaak jonge beleggers de explosieve mogelijkheden omarmen bracht de AFM juist een waarschuwing naar buiten voor de gevaren van binaire opties. Hoe zit het nu echt met de binaire opties, hoe beleg je in binaire opties en wat moet je weten over binaire opties voordat je dit doet? Je leest er hier alles over!

Wat is een binaire optie?

Een binaire optie of een digitale optie is een speciaal soort optie. Binaire opties onderscheiden zich van normale opties doordat ze of een vast bedrag uitkeren of helemaal niets. Het gaat hierbij dus om een alles of niets beleggingsproduct. Ook is het met een binaire optie niet mogelijk om eigendom te worden van het onderliggende effect; bij binaire opties handel je vaak op de prijs van een onderliggend effect zoals valuta’s, aandelen of grondstoffen.

Binaire opties worden opgedeeld in high/low opties en one touch opties. Bij de high/low kan je nog kiezen tussen een put optie of een call optie; het is daardoor dus mogelijk om geld te verdienen bij dalende en stijgende koersen. Bij een one touch optie is krijgt de belegger geld wanneer de koers een bepaald niveau bereikt op de expiratiedatum. Doordat binaire opties dit soort vaste niveaus hebben, kan je slecht beperkt strategieën toepassen.

Onderdelen van een binaire optie

  • Expiratietijd: het moment waarop de optie verloopt
  • Startkoers: de startkoers van het onderliggende effect
  • Payout offer: het bedrag dat je ontvangt wanneer de binaire optie verloopt

Hoe beleg je in binaire opties?

Veel mensen zien beleggen in binaire opties als gokken. Er zijn dan ook veel nieuwe beleggers die het beleggen in binaire opties eerder als een spelletje zien; de situatie is dan vergelijkbaar met roulette in Hollands casino. Bij binaire opties heb je immers of veel winst of helemaal niets. Alhoewel deze manier van beleggen leuk is, zal je er op de lange termijn geen winst mee behalen aangezien de payout doorgaans lager is dan de initiële inleg.

Toch is het ook bij binaire opties mogelijk om een strategie toe te passen. Zo kan je de koers proberen te voorspellen door middel van technische analyse; je kijkt dan of er bepaalde terugkerende patronen zijn te herkennen in het koersverloop. Ook kan het verstandig zijn om rekening te houden met toekomstige nieuwsberichten; een positief of negatief nieuwsbericht over bijvoorbeeld een aandeel kan een grote invloed uitoefenen op het koersverloop.

Tip: bekijk het overzicht van brokers en begin ook met beleggen!

binaire opties

Zijn binaire opties een aantrekkelijke belegging?

Persoonlijk ben ik geen grote fan van binaire opties. Binaire opties bieden beperkte mogelijkheden waarbij de payout offer vaak ver onder de inleg ligt. Hierdoor moet je het ongeacht je beleggingsstrategie in meer dan 50% van de gevallen aan het goede eind hebben om winst te maken en dit is vrij moeilijk als beginner.

Het is daarom verstandiger om de risico tegenover rendementsverhouding naar je voordeel om te buigen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld de stop loss, wat het moment is waarop je je verlies pakt, lager te zetten dan het moment waarop je winst maakt. Je verliest dan maar 10 euro terwijl je 20 euro winst kunt maken op een belegging. Dit is echter niet mogelijk met binaire opties; hoe pas je deze manier van beleggen dan toe?

Beter alternatief voor binaire opties

Een goed alternatief voor binaire opties is het beleggen door middel van CFD’s. CFD ’s hebben net zoals binaire opties betrekking op een onderliggend effect. Bij CFD’s is het echter niet alles of niets waardoor je ook kleinere verliezen kunt pakken op een belegging; je bent dan dus niet in één keer je gehele inleg kwijt. Het is belangrijk om daarbij altijd gebruik te maken van een stop loss zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Er zijn verschillende brokers alwaar je in CFD’s kunt handelen. Bij veel van deze brokers kan je de mogelijkheden gratis uitproberen met een demo. Klik hier om brokers te vergelijken & open direct een account!

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!