Openingstijden beurs Zuid-Korea (KOSPI)

Wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de beurs van Zuid-Korea? En op welke dagen sluit de effectenbeurs? Op deze pagina vind je alle antwoorden!

Wat zijn de openingstijden van de Zuid-Koreaanse beurs?

De beurs van Zuid-Korea is in weekenden gesloten. Op weekdagen kent de beurs van Zuid-Korea vaste openingstijden. Hieronder zie je overzichtelijk wanneer de beurs van Zuid-Korea opent en weer sluit:

  • De beurs van Zuid-Korea is open van 9:00 tot 15:00 lokale tijd
  • De beurs van Zuid-Korea is open van 2:00 tot 8:00 Nederlandse tijd

Zet dus maar een vroege wekker! Om in Zuid-Korea te beleggen moet je vroeg uit de veren. Gelukkig kan je bij brokers gebruikmaken van orders waardoor je een deel van je analyses de dag ervoor al kunt uitvoeren.

beleggen zuid korea

Op welke dagen is de Zuid-Koreaanse beurs gesloten in 2023?

De beurs van Zuid-Korea gaat regelmatig dicht voor een speciale feestdag. Op dit soort dagen worden orders niet uitgevoerd. Blokkeer de data daarom in je agenda wanneer je van plan bent om actief te beleggen in het land.

DatumFeestdag
1 januariNieuwjaarsdag
9 &12 februariKoreaans nieuwjaar
3 januariOnafhankelijkheidsdag
1 meiDag van de arbeid
6 meiKinderdag
15 meiVesak dag
6 juniMemorial Day
15 augustusBevrijdingsdag
16-18 septemberChuseok festival
3 oktoberNationale Dag
9 oktoberHangul dag
Kerst25 december
31 decemberNieuwjaarsdag

Wil je zelf beleggen in Zuid-Korea?

Dankzij de opkomst van het internet is beleggen in verre regio’s steeds eenvoudiger geworden. Tegenwoordig heb je alleen maar een account nodig bij een online broker om te kunnen beleggen in Zuid-Korea. Hieronder zie je een overzicht van brokers van hoge kwaliteit waar je kunt beleggen in Zuid-Koreaanse aandelen:

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wil je in details lezen hoe je kunt beleggen in Korea? Lees dan dit artikel!

Achtergrond informatie Korea Exchange (KRX)

De aandelenbeurs van Korea bestaat sinds 2005 door een fusie tussen de Korea Stock Exchange, Korea Futures Exchange en de KOSDAQ Stock Market.

Het hoofdkantoor van de beurs van Korea staat in Busan, maar de meeste activiteiten vinden plaats in Seoul. De beurs heeft ambitieuze plannen en is ondertussen een grote speler in Azië. In 2011 hielp de Korea Exchange bijvoorbeeld met het opzetten van de effectenbeurs in Laos en Cambodja in ruil voor een minderheidsbelang.

Aandelen op de Zuid-Koreaanse beurs worden verhandeld in de Zuid-Koreaanse won. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Zuid-Korea.

De beurs van Zuid-Korea is te vinden in Seuol wat de hoofdstad is van Zuid-Korea. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

33, Seoul
South Korea 150-979

In Zuid-Korea bestaat er ook de KOSPI Index wat staat voor Koreat Stock Price Index. De index bevat honderden aandelen die genoteerd staan aan de Zuid-Koreaanse beurs. Voorbeelden van bekende bedrijven zijn Samsung Electronics en Hyundai Motor. Je kan beleggen in de KOSPI 50 die alleen de vijftig meest waardevolle bedrijven bevat. De KOSPI 200 is een fonds dat meer aandelen bevat.

De openingstijden van de KOSPI zijn gelijk aan die van de Zuid-Koreaanse beurs. Dit betekent dat je kunt handelen in de KOSPI van 9:00 tot 15:00 lokale tijd of van 2:00 tot 8:00 Nederlandse tijd.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *