Hoe kan je Zuid-Koreaanse aandelen kopen?

Zuid-Korea is een land dat erg afhankelijk is van internationale handel en export. Wanneer het goed gaat met de internationale handel, doen de aandelen van Zuid-Korea het dan ook beter. In dit artikel kan je lezen hoe je het beste in Zuid-Koreaanse aandelen kunt handelen.

Waar kan je het goedkoopst Koreaanse aandelen kopen?

Je kan er ook voor kiezen om direct te investeren in Zuid-Korea. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een ETF te kopen waarmee je de index van Zuid-Korea volgt.

Hieronder zie je een overzicht van de brokers waar je het goedkoopst aandelen kunt kopen en verkopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Zuid-Koreaanse aandelen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoGratis trackers voor Zuid-Korea
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
Geen Koreaanse aandelen

 Waar kan je beleggen in Zuid-Korea?

Het is belangrijk om voor een goedkope partij te gaan. Wanneer je aandelen koopt tegen te hoge transactiekosten, verlies je direct een deel van je rendement. Maar bij welke partijen kan je nu eigenlijk het beste Koreaanse aandelen kopen?

Wanneer je echt actief wilt inspelen op de laatste ontwikkelingen, is Plus500 een goede partij. Bij Plus500 kan je met CFD’s orders plaatsen op dalende en stijgende koersen. Met CFD’s heb je dan ook veel flexibiliteit over je beleggingen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

77% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

beleggen Zuid Korea

Let op de wisselkoers

Het is belangrijk om de wisselkoers van de euro in verhouding met die van Zuid-Korea in de gaten te houden. Wanneer de euro aan kracht verliest, kan je namelijk al snel een deel van je investering verliezen. Je kan dit soort risico’s eventueel afdekken met bijvoorbeeld opties.

In welke Koreaanse ETF’s kan je investeren?

Wanneer je in één klap wilt investeren in de economie van Zuid-Korea dan kan je een ETF overwegen. Een ETF is een beleggingsproduct dat een mandje aandelen volgt. Goede opties zijn ETF’s op de volgende index:

  • FTSE Korea 30/18: deze index volg de grootste bedrijven van Zuid-Korea, waarbij het grootste bedrijf een maximaal gewicht heeft van 30% en andere bedrijven van 18%.
  • MSCI Korea: deze index volgt zowel grote als middelgrote Koreaanse aandelen.
  • MSCI Korea 20/35: deze index volgt grote en middelgrote aandelen. Het maximale gewicht van het grootste aandeel is 35% en van de andere aandelen 20%.

Beleggen met emotie

In Azië stappen beleggers in op een andere manier dan Westerse beleggers. Beleggers kijken vooral naar de cashflow en niet zozeer naar de fundamentele positie van een bedrijf. Dit zag je bijvoorbeeld met de beursgang van Big Hits Entertainment dat Zuid-Koreaanse boybands managet. Met een winst van 80 miljoen ging het bedrijf naar de beurs tegen een waarde van 4 miljard.

Een belegging in een vergelijkbaar bedrijf is echter risicovol: de focus ligt sterk op slechts één activiteit. Bovendien zullen veel fans instappen en die zijn snel weer weg wanneer de koers flink onderuit gaat. Pas daarom op met investeringen in Zuid-Koreaanse aandelen.

In het kort: je eerste investering in Zuid-Korea

Voordat je investeert, moet je eerst een account openen bij een online broker. Zorg dat je een betrouwbare partij kiest met relatief lage transactiekosten.

Doe vervolgens onderzoek naar Koreaanse bedrijven. Het kan lastiger zijn om informatie te vinden, aangezien veel Westerse aandelen weinig aandacht besteden aan de aandelenmarkt van Azië.

Zodra je een aandeel hebt gevonden die je wilt kopen, kan je een order plaatsen. Vul in voor welk bedrag je wilt investeren en maak eventueel gebruik van een limiet order. Nadat je de order plaatst, koop je automatisch je eerste Koreaanse aandeel.

Tip: klik hier om de openingstijden van de Zuid-Koreaanse beurzen te bekijken.

Kia Motors Corporation aandelen kopen
Samsung aandelen kopen