Xiaomi aandelen kopen: beleggen in Xiaomi

Het bedrijf is in Nederland misschien niet erg bekend. Toch is Xiaomi wereldwijd een grote speler die na Apple, Samsung, Huawei en Oppo de meeste smartphones verkoopt. Het bedrijf heeft vooral een sterke basis in China. De afgelopen tijd lukt het bedrijf het echter om ook andere landen te veroveren met hun telefoons. Maar hoe kan je eigenlijk beleggen in Xiaomi en is het verstandig om aandelen Xiaomi te kopen?

Hoe kan je beleggen in Xiaomi?

Xiaomi beleggenWanneer je wilt beleggen in het telefoonbedrijf Xiaomi, heb je een account nodig bij een broker. Een broker maakt het mogelijk om eenvoudig aandelen Xiaomi te kopen en verkopen. Maar wat zijn de beste brokers om zelf te handelen in dit bedrijf?

Actief beleggen bij Plus500

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Xiaomi aandelen? Dan kan je voor de broker Plus500 kiezen. Bij Plus500 kan je door CFD’s te gebruiken actief speculeren op zowel koersstijgingen & koersdalingen. Deze manier van beleggen is vooral geschikt voor de korte termijn. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen bij Plus500:

Xiaomi aandelen kopen

Heb je vertrouwen in de toekomst van dit bekende telefoniebedrijf? Dan kan het interessant zijn om Xiaomi aandelen te kopen voor de lange termijn. Je kunt fors besparen op de transactiekosten door aandelen te kopen bij een broker die lage commissies rekent. Hieronder zie je direct bij welke brokers je voordelig Xiaomi aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€0,50 + $0,04 voor Xiaomi
eToro logo aandelen€0 voor Xiaomi. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
$0,01 per aandeel met $5 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Wat doet Xiaomi?

Het bedrijf werd pas in 2010 opgericht en is dus een vrij nieuwe partij. In 2011 lanceerden ze de M1 wat hun eerste telefoon was. Nadat dit een succes bleek, bereidde Xiaomi haar activiteiten uit door meer smartphones te ontwikkelen. Ook werkt het bedrijf tegenwoordig samen met veel andere bedrijven en produceert het allerlei verschillende producten: denk hierbij bijvoorbeeld een actie camera’s en slimme lampen.

Een handige video waarin je meer leert over het bedrijf Xiaomi

De toekomst van Xiaomi

Toen het bedrijf net werd opgericht, kwamen de meeste opbrengsten uit de verkoop van smartphones. Dit lijkt te veranderen: de afgelopen jaren neemt het percentage van de omzet uit smartphones af en is er meer ruimte voor andere lifestyle producten. Dit is een goede kans voor het bedrijf, aangezien ze hun risico’s spreiden over meerdere productcategorieën. Wanneer Xiaomi deze groep op andere productgroepen doorzet, kan dit een aantrekkelijke kans zijn voor beleggers.

Xiaomi interesses

In het begin lag de focus ook vooral op de Chinese markt. Ook hier is een duidelijke ontwikkeling te zien. ook nu is een fors deel van de inkomsten afkomstig uit China, maar ook andere landen spelen een steeds belangrijkere rol. Zo heet Xiaomi ondertussen een goede basis gelegd voor de verkoop van hun producten in India. Zelfs in Nederland worden er tegenwoordig deals gesloten: zo werkt Xiaomi nu samen met Kruidvat om hun producten ook daar onder de aandacht te kunnen brengen.

Xiaomi regios

Het lijkt erop dat Xiamo succesvol is in het uitbreiden van hun positie. Dit doen ze zowel door de focus op andere productcategorieën te leggen en door nieuwe markten te veroveren. Er zit dus duidelijk een stijgende lijn in de bedrijfsresultaten van het bedrijf. Wanneer je als belegger vertrouwen hebt in deze stijgende lijn, kan het aantrekkelijk zijn om aandelen Xiaomi te kopen.

Hoe verliep de beursgang?

De beursgang van het bedrijf liep vrij teleurstellend. Oorspronkelijk hoopte Xiaomi een bedrag van 10 miljard op te halen met de uitgifte van aandelen op de beurs van Hongkong. Dit is jammer genoeg anders gelopen: de totale opbrengsten bedroegen ongeveer 6 miljard waardoor de waarde van het bedrijf bij introductie neerkwam op zo’n 50 miljard dollar.

Het geld van de beursgang werd gebruikt voor het verder uitbreiden van het bedrijf. Een groot deel van het opgehaalde geld gaat dan ook naar Research & Development van nieuwe elektronische producten. Een ander groot deel van het geld wordt gebruikt voor het ontwikkelen van Internet of Things lifestyle producten. Het laatste deel wordt vooral gebruikt voor het verder uitbreiden van de activiteiten van Xiaomi.

Enkele beleggingstips

  • Spreid je risico’s: beleg niet al je geld in het aandeel Xiaomi.
  • Maak gebruik van een stop loss zodat je verliezen afdekt.
  • Volg de ontwikkelingen van de smartphone markt nauwlettend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *