Xiaomi aandelen kopen: beleggen in Xiaomi

Het bedrijf is in Nederland misschien niet erg bekend. Toch is Xiaomi wereldwijd een grote speler die na Apple, Samsung, Huawei en Oppo de meeste smartphones verkoopt. Het bedrijf heeft vooral een sterke basis in China. De afgelopen tijd lukt het bedrijf het echter om ook andere landen te veroveren met hun telefoons. Maar hoe kan je eigenlijk beleggen in Xiaomi en is het verstandig om aandelen Xiaomi te kopen?

Hoe kan je beleggen in Xiaomi?

Xiaomi beleggenWanneer je wilt beleggen in het telefoonbedrijf Xiaomi, heb je een account nodig bij een broker. Een broker maakt het mogelijk om eenvoudig aandelen Xiaomi te kopen en verkopen. Maar wat zijn de beste brokers om zelf te handelen in dit bedrijf?

Xiaomi aandelen kopen

Heb je vertrouwen in de toekomst van dit bekende telefoniebedrijf? Dan kan het interessant zijn om Xiaomi aandelen te kopen voor de lange termijn. Je kunt fors besparen op de transactiekosten door aandelen te kopen bij een broker die lage commissies rekent. Hieronder zie je direct bij welke brokers je voordelig Xiaomi aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Xiaomi. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Xiaomi
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Xiaomi met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Actief beleggen bij Plus500

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Xiaomi aandelen? Dan kan je voor de broker Plus500 kiezen. Bij Plus500 kan je door CFD’s te gebruiken actief speculeren op zowel koersstijgingen & koersdalingen. Deze manier van beleggen is vooral geschikt voor de korte termijn. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat doet Xiaomi?

Het bedrijf werd pas in 2010 opgericht en is dus een vrij nieuwe partij. In 2011 lanceerden ze de M1 wat hun eerste telefoon was. Nadat dit een succes bleek, bereidde Xiaomi haar activiteiten uit door meer smartphones te ontwikkelen. Ook werkt het bedrijf tegenwoordig samen met veel andere bedrijven en produceert het allerlei verschillende producten: denk hierbij bijvoorbeeld een actie camera’s en slimme lampen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Xiaomi

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Xiaomi.

Analyse van Xiaomi

Voordat je besluit of je Xiaomi wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Xiaomi zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Xiaomi zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Xiaomi in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Xiaomi gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Xiaomi is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Een handige video waarin je meer leert over het bedrijf Xiaomi

De toekomst van Xiaomi

Toen het bedrijf net werd opgericht, kwamen de meeste opbrengsten uit de verkoop van smartphones. Dit lijkt te veranderen: de afgelopen jaren neemt het percentage van de omzet uit smartphones af en is er meer ruimte voor andere lifestyle producten. Dit is een goede kans voor het bedrijf, aangezien ze hun risico’s spreiden over meerdere productcategorieën. Wanneer Xiaomi deze groep op andere productgroepen doorzet, kan dit een aantrekkelijke kans zijn voor beleggers.

Xiaomi interesses

In het begin lag de focus ook vooral op de Chinese markt. Ook hier is een duidelijke ontwikkeling te zien. ook nu is een fors deel van de inkomsten afkomstig uit China, maar ook andere landen spelen een steeds belangrijkere rol. Zo heet Xiaomi ondertussen een goede basis gelegd voor de verkoop van hun producten in India. Zelfs in Nederland worden er tegenwoordig deals gesloten: zo werkt Xiaomi nu samen met Kruidvat om hun producten ook daar onder de aandacht te kunnen brengen.

Xiaomi regios

Het lijkt erop dat Xiamo succesvol is in het uitbreiden van hun positie. Dit doen ze zowel door de focus op andere productcategorieën te leggen en door nieuwe markten te veroveren. Er zit dus duidelijk een stijgende lijn in de bedrijfsresultaten van het bedrijf. Wanneer je als belegger vertrouwen hebt in deze stijgende lijn, kan het aantrekkelijk zijn om aandelen Xiaomi te kopen.

Hoe verliep de beursgang?

De beursgang van het bedrijf liep vrij teleurstellend. Oorspronkelijk hoopte Xiaomi een bedrag van 10 miljard op te halen met de uitgifte van aandelen op de beurs van Hongkong. Dit is jammer genoeg anders gelopen: de totale opbrengsten bedroegen ongeveer 6 miljard waardoor de waarde van het bedrijf bij introductie neerkwam op zo’n 50 miljard dollar.

Het geld van de beursgang werd gebruikt voor het verder uitbreiden van het bedrijf. Een groot deel van het opgehaalde geld gaat dan ook naar Research & Development van nieuwe elektronische producten. Een ander groot deel van het geld wordt gebruikt voor het ontwikkelen van Internet of Things lifestyle producten. Het laatste deel wordt vooral gebruikt voor het verder uitbreiden van de activiteiten van Xiaomi.

Enkele beleggingstips

  • Spreid je risico’s: beleg niet al je geld in het aandeel Xiaomi.
  • Maak gebruik van een stop loss zodat je verliezen afdekt.
  • Volg de ontwikkelingen van de smartphone markt nauwlettend.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *