Johnson & Johnson aandelen kopen

Johnson & Johnson is het grootste en meest diverse op gezondheidsgerichte bedrijf in de wereld. Met meer dan 250 verschillende afdelingen is er voldoende variatie aanwezig binnen het bedrijf, wat het een aantrekkelijke belegging kan maken. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste Johnson & Johnson aandelen kopen en wat is de actuele aandelenkoers? In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt.

Hoe kan je actief beleggen in Johnson & Johnson?

Johnson & Johnson is een enorm bedrijf dat al tientallen jaren een begrip is in Amerika. De diverse overnames hebben regelmatig een sterke invloed op de koers van het bedrijf. Doordat Johnson & Johnson met veel producten tegelijk bezig is, kan je op verschillende momenten een winstgevende belegging openen op het aandeel. Door actief te beleggen in het koersverloop van Johnson & Johnson kan je de beleggingsresultaten optimaliseren.

Een goede broker waar je actief kunt beleggen in Johnson & Johnson CFD-aandelen is Plus500. Bij Plus500 kan je namelijk zowel een order plaatsen op dalende als op stijgende koersen. Bovendien kan je er met een hefboom je resultaten sterk vergroten; hierdoor neemt je potentiële winst en potentiële verlies toe. Wil je de mogelijkheden gratis proberen met een onbeperkte demo? Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen:

Plus500 aanmelden

Waar kan je Johnson & Johnson aandelen kopen?

Johnson & Johnson kan een mooie toevoeging zijn aan een goed uitgebalanceerde aandelenportefeuille. Doordat het bedrijf actief is in verschillende regio’s & sectoren pas je direct een mooie risicospreiding toe. Bovendien betaalt het aandeel jaarlijks een mooi & stabiel dividend uit waardoor de aandelen ook nog een inkomen genereren.

Een goede broker voor het kopen van Johnson & Johnson aandelen is eToro. Bij eToro kan je namelijk geheel zonder vaste commissies aandelen kopen en verkopen. Hierdoor is het ook met een kleinere inleg mogelijk om een goed rendement neer te zetten met een investering in Johnson & Johnson. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro:

etoro aanmelden

Wat is de aandelenkoers van Johnson & Johnson?

Wil je weten hoe de aandelenkoers van Johnson & Johnson zich ontwikkelt? In de onderstaande grafiek zie je direct voor welke prijs je CFD-aandelen Johnson & Johnson kunt kopen en verkopen.

Over het bedrijf Johnson & Johnson

Het Amerikaanse bedrijf Johnson & Johnson is wereldwijd actief in de farmaceutische industrie. Door het bedrijf worden zowel medische als consumentenproducten vervaardigd. Het bedrijf heeft drie divisies: medische apparaten, geneesmiddelen en consumentenproducten.

Het bedrijfsonderdeel geneesmiddelen zorgde in 2019 voor 50 procent van de omzet, terwijl het bedrijfsonderdeel consumentenproducten  voor 16 procent van de omzet zorgde. De helft van de totale omzet van dit wereldwijd actieve bedrijf, in 2019 80 miljard, wordt behaald in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor van Johnson & Johnson is gevestigd in de stad New Brunswick in de Amerikaanse staat New Jersey.

Johnson Johnson aandelen kopen 1

Geschiedenis van het bedrijf

Het bedrijf Johnson & Johnson werd in 1886 opgericht door de broers Robert Wood Johnson, James Wood Johnson en Edward Mead Johnson. Hun bedrijf bracht als eerste product een verbandmiddel met bacteriedodende middelen op de markt.

Er werden enkele andere bedrijven overgenomen. Het Belgische bedrijf Janssen Pharmaceutica werd overgenomen in 1961. In 1999 werd het bedrijf Centocor, nu Janssen Biotech, overgenomen. De consumentendivisie van het bedrijf Pfizer werd overgenomen in 2006.

In oktober 2010 bood Johnson & Johnson voor het Nederlandse bedrijf Crucell, waarvan het al 18% van de aandelen bezat, 1,75 miljard euro voor de overige aandelen. Deze overname werd in februari 2011 afgerond. Het bedrijf Crucell ging in oktober 2014 op in het bedrijf Janssen Pharmaceutica. In augustus 2020 werd het bedrijf Momenta Pharmaceuticals overgenomen. Dit bedrijf ontwikkelt biologische geneesmiddelen om zeldzame immuunziekten te behandelen.

Zoals je ziet is Jonhson & Johnson erg actief met het opkopen van andere bedrijven. Dit kan een slimme strategie zijn: hierdoor vergroot het bedrijf haar productenaanbod en worden de risico’s zoveel mogelijk gespreid over verschillende categorieën. Wanneer het bedrijf een slimme overname doet, dan kan dit een goede reden zijn om Johnson & Johnson aandelen te kopen.

Johnson & Johnson gaat naar de beurs

In 1944 kreeg het bedrijf een beursnotering op de New York Stock Exchange. Het bedrijf is daar een van de bedrijven op de Dow Jones Industrial Average Index.

Het bedrijf Johnson & Johnson: controverses

Het bedrijf prees receptmedicijnen aan die niet waren geregistreerd. Ook zouden er smeergelden aan artsen zijn betaald. In 2013 werd met het Amerikaanse Ministerie van Justitie een schikking getroffen voor een bedrag van 2,2 miljard dollar. Bovendien werd het bedrijf onder strenger toezicht gesteld.

Door de bijwerkingen van door het bedrijf geleverde pijnstillende middelen te verzwijgen leverde het bedrijf een bijdrage aan de ‘opiaten crisis’.  Er zijn sinds 2000  honderdduizenden Amerikanen overleden na het nemen van een overdosis van een pijnstillend middel. In 2019 veroordeelde een rechter het bedrijf tot het betalen van een boete van 572 miljoen dollar aan de Amerikaanse staat Oklahoma. Het bedrijf ging in beroep. Omdat de opgelegde boete veel lager was dan verwacht steeg de koers van het aandeel.

Het geneesmiddel Risperdal, met als bijwerking borstvorming bij jongens, werd door het bedrijf op ongeoorloofde manier gepromoot. Het bedrijf kreeg een jury boete van 8 miljard dollar.

Dit soort controverses en schandalen kunnen de resultaten van het bedrijf onder druk zetten. Het is als belegger daarom belangrijk om de laatste ontwikkelingen goed in de gaten te houden. De aandelenkoers kan flink onder druk te komen staan wanneer het bedrijf iets doms doet. Als actieve handelaar kan je inspelen op dit soort fouten door een short positie in te nemen: je behaalt dan een positief resultaat wanneer de koers van het aandeel daalt.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!