Mercedes-Benz aandelen kopen (2024) – koers & analyse

De Duitse multinational Mercedes-Benz produceert en verkoopt auto’s, bussen en vrachtwagens.  Wil je beleggen in Mercedes-Benz aandelen? Op deze pagina vind je een uitgebreide analyse & kan je de laatste aandelenkoers raadplegen.

Hoe kan je Mercedes-Benz aandelen kopen?

Denk je dat deze enorme autoproducent een zonnige toekomst tegemoet gaat? Wanneer alle projecten in China goed uitpakken, dan kan dit zomaar het geval zijn. China heeft een enorme bevolking en de gemiddelde inwoner van het land heeft steeds meer geld te besteden. Wanneer ze dan massaal Mercedes auto’s kopen dan kan de koers van het aandeel Mercedes-Benz flink stijgen. Wel is het belangrijk om de concurrerende autobedrijven goed in de gaten te houden. Je kunt direct Mercedes-Benz aandelen kopen bij één van de onderstaande brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Mercedes-Benz. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Mercedes-Benz & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Daimler?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Mercedes-Benz? In de grafiek zie je hoe het aandeel het de afgelopen periode heeft gedaan. Met de knoppen kan je direct een beleggingspositie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Mercedes-Benz

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Mercedes-Benz.

Beurskoersen van Mercedes-Benz over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Daimler zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Mercedes-Benz?

 • Sterk luxe merk: Mercedes-Benz is één van de bekendste luxe automerken in de wereld. Hierdoor kan het bedrijf een hogere prijs vragen en ligt de winstmarge hoger dan bij sommige concurrenten.
 • Globaal actief: Mercedes-Benz is actief in meer dan 100 landen waardoor het minder afhankelijk is van één economisch blok.
 • Innovatie: Mercedes-Benz investeert in elektrische auto’s en zelfrijdende auto’s. Dit soort nieuwe technieken kunnen de winstgevendheid van het bedrijf in de toekomst een forse boost geven.

Wat zijn de risico’s van aandelen Mercedes-Benz?

 • Cyclisch van de economie: wanneer het minder goed gaat met de economie, stellen mensen de aanschaf van nieuwe auto’s vaak uit.
 • Concurrentie: Mercedes-Benz ervaart concurrentie van andere luxe automerken wat de winstmarge onder druk kan zetten. De grootste concurrent binnen het luxe segment is op dit moment BMW: houd dit automerk dan ook in de gaten wanneer je een belegging in Mercedes-Benz overweegt!
 • Grondstofprijzen: de prijzen van grondstofprijzen zoals staal zijn fors toegenomen. Wanneer Mercedes-Benz deze kosten niet volledig kan doorrekenen, kan de winstmarge onder druk komen te staan.

Wat zijn de grootste concurrenten van Mercedez-Benz?

 • BMW
 • Audi
 • Porsche
 • Lexus
 • Cadillac

Hoe kan je beleggen in Mercedez-Benz aandelen?

 1. Beleggingsrekening openen: open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker.
 2. Marktanalyse: vergelijk Mercedes-Benz met andere automerken binnen het luxe segment.
 3. Mercedes-Benz-aandelen selecteren: selecteer Mercedes-Benz-aandelen binnen het beleggingsplatform om het orderscherm te openen.
 4. Mercedes-Benz-aandelen kopen: Vul het bedrag in dat je in Mercedes-Benz aandelen wilt investeren en druk op kopen om de order naar de beurs te versturen.
 5. Monitoren: houd je beleggingsresultaten in de gaten. Je kunt je aandelen Mercedes-Benz op elk gewenst moment weer verkopen.

Activiteiten van Mercedez-Benz in China

Na de fusie van Daimler met Chrysler ontstond één van de grootse autobedrijven in de wereld. Gemeten naar omzet, winst en marktkapitalisatie was DaimlerChrysler het op twee na grootste autobedrijf in de wereld. Na deze fusie kreeg Daimler ook toegang tot de Chinese markt.

Chrysler was in Beijing namelijk mede-eigenaar van de Beijing Jeep Corporation. Deze joint venture produceerde in licentie Amerikaanse Jeeps. Daar kwamen na de fusie met Daimler in licentie geproduceerde Mercedes voertuigen bij. Nadat de fusie met Chrysler in 2017 beëindigt werd, bleef Daimler actief op de Chinese markt.

Tegenwoordig is Mercedes-Benz nog steeds actief op de Chinese markt. De auto’s van het merk zijn erg erg populair en door de groeiende welvaart in het land kan het bedrijf haar winstgevendheid hier verder verhogen.

Daimler aandelen kopen

Samen met BMW werken aan zelfrijdende auto

In 2020 maakten BMW en Daimler bekend dat ze gaan samenwerken. 1200 technici van deze autofabrikanten gaan gezamenlijk werken aan de technologie voor zelfrijdende auto’s. De samenwerking tussen beide bedrijven is gericht op de ontwikkeling van assistentiesystemen, het automatisch inparkeren en het geautomatiseerd rijden op de snelweg.

Door samen te werken besparen beide bedrijven op R&D kosten. De nieuwe technologie wordt waarschijnlijk in 2024 toegevoegd aan de auto’s van het merk. Denk je dat dit gaat bijdragen aan de bedrijfsresultaten van de Mercedes-Benz? Dan kan het interessant zijn om Mercedes-Benz aandelen te kopen.

Wel of niet aandelen Mercedes-Benz kopen?

Of het slim is om Mercedes-Benz aandelen te kopen, hangt sterk af van je persoonlijke situatie. Wanneer je op de korte termijn speculeert op het koersverloop van Mercedes-Benz aandelen let je bijvoorbeeld op andere kenmerken dan wanneer je voor de lange termijn investeert. Wanneer je wilt speculeren is timing belangrijker, terwijl je voor lange termijn investeringen eerder op de positie van het bedrijf moet letten.

Vergelijk Mercedes-Benz in ieder geval met andere luxe automerken en duik in de financiële gegevens. Op die manier kan je bepalen of het nu verstandig is om te beleggen in Mercedes-Benz  aandelen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *