Porsche aandelen kopen

Wanneer mensen veel geld hebben, kopen ze graag luxe hebbedingetjes. Een mooie Porsche sportwagen is daar een goed voorbeeld van. De winstmarge op deze prachtwagens ligt hoog waardoor het bedrijf goede resultaten kan behalen met de verkopen. Maar hoe kan je nu eigenlijk zelf beleggen in Porsche en waar moet je op letten voordat je Porsche aandelen koopt? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten.

Hoe kan je Porsche aandelen kopen?

Wanneer je Porsche aandelen op het juiste moment koopt, dan kan je daar een mooi resultaat mee behalen. Het is verstandig om de aandelen te kopen wanneer de koers wat gedaald is. Op die manier kan je het beste resultaat behalen. Dit gebeurt vaak wanneer het wat minder goed gaat met de economie. Het kopen van luxe auto’s wordt dan als wat minder belangrijk gezien.

Ben je op zoek naar een broker om Porsche aandelen te kopen? Check dan direct het overzicht en bepaal welke partij het beste bij je past:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Porsche. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,9 voor Porsche
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
0,09% met €6 minimum

Hoe kan je actief beleggen in Porsche?

De koers van het aandeel Porsche is te vergelijken met die van een race. Soms snelt de koers vooruit, terwijl hij op andere mensen zelfs afremt of een flinke duik neemt. Als coureur moet je flexibel zijn en constant inspelen op nieuwe omstandigheden. Door te beleggen als een racecoureur zet je de beste beleggingsresultaten neer. Dit doe je door gebruik te maken van een moderne broker.

Een voorbeeld van een moderne broker is Plus500. Bij Plus500 kan je met CFD’s alle koersbewegingen meepakken. Het is bij deze broker namelijk ook mogelijk om een short positie te openen: je speculeert dan op een dalende koers. Je kan de handelsmogelijkheden bij Plus500 geheel gratis & zonder risico uitproberen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen:

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Porsche?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Porsche zich ontwikkelt? In de onderstaande grafiek zie je tegen welke koers je het CFD-aandeel Porsche kunt kopen. Met de knoppen kan je direct een beleggingspositie openen.

Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/fees

Bedrijfsgegevens van Porsche

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Porsche.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Porsche zien van de laatste 5 dagen:

Is het slim om te investeren in Porsche?

In eerste instantie kan er worden gesteld dat het merk Porsche van alle verschillende automerken op deze planeet één van de meest gunstige cijfers weet te behalen. Bovendien valt het op dat het bedrijf eigenlijk vrij transparant is over haar verkoopcijfers. Neem nu bijvoorbeeld het feit dat het merk een gemiddeld winstpercentage vooropstelt van 17,6 procent per voertuig. Let wel, dit winstpercentage wordt berekend op de verkoop van alle verschillende modellen samen.

Ook het feit dat Porsche erom bekende staat haar diensten aan te bieden aan verschillende andere autoproducenten maakt ze een extra belangrijke speler. Deze winstmarge maakt het mogelijk voor Porsche om goede resultaten neer te zetten. Het is bovendien een merk dat veel bekendheid geniet, waardoor welvarende mensen het geen probleem vinden om een groot bedrag neer te leggen voor een mooie Porsche auto.

Porsche aandelen kopen

Deze besproken voordelen spreken uiteraard sterk in het voordeel van Porsche en de Porsche aandelen. Toch is er ook een keerzijde aan de medaille. Het feit dat Porsche zich hoofdzakelijk richt op de productie van exclusieve auto’s en andere artikelen zorgt ervoor dat het bedrijf sterk afhankelijk is van de welvaart in de wereld. In economisch moeilijke tijden is het dan ook goed denkbaar dat een bedrijf als Porsche daar de gevolgen van zal ondervinden.

Voordat je investeert, is het aan te raden om het merk Porsche te vergelijken met andere luxe automerken. Het kan zomaar aantrekkelijker zijn om in een concurrent te investeren. Bekijk bijvoorbeeld of de auto’s van Porsche nog steeds goed in de smaak vallen in verhouding met die van sommige andere merken. Geduchte concurrenten van Porsche zijn:

  • Aston Martin
  • Bentley
  • Bugatti
  • Ferrari
  • Jaguar
  • Lamborghini
  • Maserati
  • McLaren

Belangrijk: Porsche is onderdeel van Volkswagen

Wanneer je Porsche aandelen koopt, ben je niet direct mede-eigenaar zoals dit normaal gesproken het geval is wanneer je aandelen koopt. Porsche is namelijk volledig onderdeel van Volkswagen en wordt 100% gecontroleerd door de Wolfsburgers.

De aandelen van Porsche die verhandeld worden op de beurs zijn onderdeel van een holding. Deze holding bevat net iets meer dan 50% van de aandelen van Volkswagen Group. Daarnaast investeert de holding in de technologiesector waardoor een deel van het vermogen in andere bedrijven kan worden geïnvesteerd.

De belangrijkste gebeurtenis voor Porsche aandeelhouders is de dividendbetaling. Deze komt tot stand via de dividend uitbetaling van Volkswagen. Wanneer deze dividenden worden afgelast, dan zal de prijs van het Porsche holding aandeel fors dalen.

De aandelen van Porsche bewegen vrij gelijk met de aandelen van Volkswagen. Het is dus niet mogelijk om alleen in het bedrijf Porsche te beleggen. De beurs kan je dus zomaar bedriegen…

Over het bedrijf Porsche

Porsche is een bekende, Duitse fabrikant van luxe sportauto’s. Het exclusieve merk werd opgericht in het jaar 1931 door Ferdinand Porsche. Opvallend genoeg is de man achter dit befaamde automerk was ook meteen de ontwerper van de eerste Volkswagen die de wereld heeft gezien. Porsche is gevestigd in het Duitse Zuffenhausen en is op moment van schrijven eigendom van Volkswagen. Dit bedrijf is echter weer grotendeels in handen van Porsche SE. Porsche staat bekend als een financieel uitgebalanceerd automerk met een hoog winstpercentage van 17,6 procent per voertuig.

Zoveel meer dan alleen maar auto’s

In eerste instantie staat het bedrijf Porsche natuurlijk vooral bekend omwille van de luxueuze auto’s die het bedrijf produceert. Dit gezegd zijnde is het zo dat er bijvoorbeeld ook zoiets bestaat als ‘Porsche Design’. Deze dochteronderneming werd opgericht in het jaar 1972 en richt zich in het bijzonder op het produceren en verkopen van allerhande luxe modeartikelen. Het gaat hierbij niet alleen om prachtige horloges, maar ook om bijvoorbeeld pennen, koffers en zelfs kledingstukken. Porsche Design staat er inmiddels ook om bekend verantwoordelijk te zijn geweest voor het ontwerpen van de Weense lagevloertram ULF.

Aan het einde van de jaren 90 koos Porsche er bovendien eveneens voor om uit te pakken met een eigen fietsenlijn. In deze lijn zijn niet alleen mountainbikes, maar ook race- en toerfietsen terug te vinden. De fietsen die door Porsche worden geproduceerd staan erom bekend niet onaanzienlijke gelijkenissen te vertonen met de oudere modellen die door de Duitse fabrikant Votec op de markt zijn gebracht. Gedurende enige tijd was het ook zo dat er onder de noemer van Porsche tractors werden geproduceerd. Tot slot staat Porsche er zeker binnen de automobielsector eveneens om bekend toonaangevend te zijn voor het toepassen van verbetertechnieken voor het productieproces betreft.

De geschiedenis van Porsche

De eerste auto werd door Porsche op de markt gebracht in het jaar 1938: de Porsche 64. Opvallend voor dit voertuig was dat er heel wat onderdelen van de zogenaamde KdF-wagen voor werden gebruikt. Voor de tweede Porsche was het wachten tot het jaar 1948. Toen verscheen op 8 juni de Porsche 356 op de markt.

Net zoals veel andere merken stortte Porsche zich ook in de wereld van de autosport. Dat bleek een goede zet te zijn, waarna het merk in het jaar 1963 de Porsche 901 lanceerde. Vandaag de dag is het zo dat vooral modellen zoals de Porsche Cayenne, de Porsche Carrera (GT) en de Porsche Panamera de beste verkoopcijfers weten neer te zetten. Ook de “goedkope(re)” Porsche Boxster blijft het op de markt bijzonder goed doen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *