Ferrari aandelen kopen

Het merk Ferrari is eigenlijk niet goed te vergelijken met andere automerken. Het aandeel is namelijk bijna 30 keer de winst waard en dat is veel hoger dan de concurrentie. De gemiddelde winstmarge op de verkoop van een Ferrari ligt dan ook hoger. Dit laatste kan een belegging in Ferrari natuurlijk aantrekkelijk maken. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste Ferrari aandelen kopen? En wat is de huidige aandelenkoers? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt wanneer je een investering in Ferrari overweegt.

Waar kan je Ferrari aandelen kopen?

Ferrari is veel geld waard doordat het een sterk merk is. Het bedrijf hoeft amper geld uit te geven voor reclame: mensen willen een Ferrari bezitten omdat het ‘cool’ is. Ze bereiken dit gevoel door het een exclusief merk te maken. Hierdoor zit er wel een rem op de groei. Door nieuwe markten te veroveren en door exclusieve, duurdere modellen uit te brengen, lukt het Ferrari toch om hogere inkomsten neer te zetten. Hierdoor zou je het kopen van Ferrari aandelen kunnen overwegen. Maar waar kan je dit nu eigenlijk het beste doen?

Ben je op zoek naar een goede broker om Ferrari aandelen bij te kopen? Vergelijk dan direct de beste aanbieders met elkaar:

BrokerKostenAanmelden 
DEGIRO-review-logo€3,90% voor Italiaanse aandelen
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Ferrari aandelen?

Het aandeel Ferrari kan zomaar meerdere procenten in waarde stijgen en dalen. Het bedrijf krijgt bijvoorbeeld veel aandacht door de races waarin het bedrijf actief is. Wanneer de auto’s van het merk plotseling worden verslagen door een concurrent, dan kan de koers van het aandeel Ferrari plotseling dalen. Wanneer je Ferrari aandelen bezit, dan kan je hier geld mee verliezen. Als speculant kan je juist mooi inspelen op een vergelijkbare gebeurtenis.

Dit doe je door een short positie in te nemen. Met een short positie behaal je juist een positief resultaat wanneer de koers van het aandeel daalt. Een goede broker waar je in Ferrari aandelen kunt handelen is Plus500. Met de onderstaande knop kan je de mogelijkheden zonder risico uitproberen met een demo:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Ferrari?

Racet de koers van Ferrari verder of staat het aandeel vol op de remmen? In de grafiek zie je hoe het CFD-aandeel presteert. Met de knoppen kan je ook direct instappen op dit mooie bedrijf.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Ferrari

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Ferrari.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Ferrari zien van de laatste 5 dagen:

Over het bedrijf Ferrari

Enzo Ferrari begon in 1913 als coureur bij Alfa Romeo. In 1929 richtte hij het bedrijf Ferrari op wat toen een raceteam was. Pas in 1947 werd het bedrijf ook een autofabrikant. In dat jaar produceert Ferrari de eerste legale straatauto’s. Het hoofdkantoor van deze Italiaanse autofabrikant bevindt zich in Maranello, Italië.

Ferrari aandelen kopen

Een exclusief automarkt

Ferrari is een exclusief automerk. Om die exclusiviteit te waarborgen werden er jarenlang niet meer dan 7.000 Ferrari ’s per jaar geproduceerd. Inmiddels is de productie iets verhoogd waardoor de exclusiviteit van het merk wat afneemt.

Hogere productieaantallen geven wel de mogelijkheid om de omzet te verhogen en een hogere winst te behalen. Ferrari is overigens ook nu nog een exclusief automerk. Er wordt gestreefd naar een productie van maximaal 10.000 auto’s per jaar.

Bovendien zet het bedrijf steeds meer auto’s af in nieuwe markten. In China neemt het aantal welvarende mensen steeds meer toe. Hierdoor kan het bedrijf meer auto’s produceren en in deze groeiregio’s afzetten.

Afzetmarkt

Waar worden deze exclusieve auto’s verkocht? Circa een derde van de circa 9.000 auto’s die per jaar gemaakt worden gaan naar Noord- en Zuid-Amerika. In Europa zijn Duitsland en het Verenigd Koninkrijk de belangrijkste afzetmarkt. In 2018 werden er 700 auto’s verkocht in de Volksrepubliek China.

Artikelen met de merknaam Ferrari

Dit exclusieve automerk behaalt zijn omzet niet alleen met de verkoop van auto’s. Er worden ook allerlei artikelen met de merknaam Ferrari verkocht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleding, tassen, parfums, horloges en schaalmodellen. Er zijn heel veel artikelen met de naam Ferrari erop. Je kunt deze artikelen kopen in speciale Ferraristores in steden als Londen, Barcelona, Rome en Dubai.

Ferrari verdient dan ook veel geld doordat de naam voor veel mensen wat betekent. Mensen vinden de auto cool en dromen ervan om er ooit één te bezitten. Door producten van het merk te kopen hebben ze toch een beetje het gevoel een Ferrari te bezitten. Dit soort merchandising brengt veel extra inkomsten binnen voor Ferrari: ruim 30% van de totale omzet wordt binnengehaald met het verkopen van dit soort artikelen.

Een Ferrari stijgt in waarde

De schitterende modellen van Ferrari worden vaak klassiekers met een fors prijskaartje. Zo moet een verzamelaar van auto’s van dit Italiaanse merk voor een Ferrari F50 1,5 miljoen Britse pond betalen. Dat is maar liefst 328% meer dan de aanschafprijs in 1995.

FiatChrysler neemt afscheid van Ferrari

Ferrari staat na 47 jaar weer op eigen benen. In 1969 kocht Fiat 50% van de aandelen en dit aandeel wordt in 1988 verhoogd tot 90%. In 2016 verkoopt het autoconcern FiatChrysler (FCA) de aandelen. Het afscheid was pijnlijk voor FCA aangezien Ferrari een lucratieve tak was van het concern. Bij het afscheid van Ferrari verloor FiatChrysler maar liefst 37% van zijn beurswaarde.

Beursgang

Ferrari ging in oktober 2016 naar de beurs. Toen werden 10 % van de aandelen, dat zijn circa 17,2 miljoen aandelen, naar de New York Stock Exchange gebracht. De koers van een aandeel was bij uitgifte 52 dollar. Op de eerste handelsdag steeg de koers van een aandeel naar bijna 56 dollar. De opbrengst van de beursgang bedroeg 894.4 miljoen dollar.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *