Ferrari aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Denk je erover na om Ferrari aandelen te kopen? In dit artikel lees je direct hoe je kunt beleggen in Ferrari aandelen. Ook kan je binnen de analyse direct de sterke & zwakke punten met elkaar vergelijken.

Hoe kan je Ferrari aandelen kopen?

Ferrari is veel geld waard doordat het een sterk merk is. Het bedrijf hoeft amper geld uit te geven voor reclame: mensen willen een Ferrari bezitten omdat het ‘cool’ is. Ze bereiken dit gevoel door het een exclusief merk te maken. Hierdoor zit er wel een rem op de groei. Door nieuwe markten te veroveren en door exclusieve, duurdere modellen uit te brengen, lukt het Ferrari toch om hogere inkomsten neer te zetten. Hierdoor zou je het kopen van Ferrari aandelen kunnen overwegen. Maar waar kan je dit nu eigenlijk het beste doen?

Ben je op zoek naar een goede broker om Ferrari aandelen bij te kopen? Vergelijk dan direct de beste aanbieders met elkaar:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Ferrari koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Ferrari. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Ferrari & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Ferrari?

Racet de koers van Ferrari verder of staat het aandeel vol op de remmen? In de grafiek zie je hoe het aandeel presteert. Met de knoppen kan je ook direct instappen op dit mooie bedrijf.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Ferrari

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Ferrari.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Ferrari zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het voordelig zijn om Ferrari aandelen te kopen?

  • Sterk merk: een Ferrari auto is voor veel mensen nog steeds de nummer één jongensdroom.
  • Diversificatie: Ferrari verdient een groot deel van haar geld met het verkopen van kleding, accessoires en horloges. Op die manier krijgen mensen die de auto niet kunnen betalen toch nog het Ferrari gevoel.
  • Hoge winstgevendheid: dankzij de hoge winstmarges weet Ferrari eigenlijk elk jaar mooie financiële resultaten neer te zetten
  • Beperkt aanbod: doordat er maar weinig Ferrari auto’s op de markt komen, kan het bedrijf hier een hoge prijs voor vragen.

Dit zijn de grootste risico’s van beleggen in Ferrari aandelen

  • Productiekosten: de productie van een Ferrari auto kost veel geld. Wanneer de kosten verder stijgen, kan de winstmarge afnemen.
  • Aanbod: Ferrari produceert exclusieve auto’s, waardoor het bedrijf niet snel meer auto’s op de markt kan brengen. Dit beperkt de potentiële winstgevendheid van het bedrijf.
  • Intense concurrentie: Ferrari concurreert met andere luxe automerken. De meeste mensen kopen maximaal één luxe auto, waardoor afnemende populariteit de resultaten onder druk kunnen zetten.
  • Afhankelijkheid: Ferrari is voor haar winstgevendheid afhankelijk van één specifieke sector.

Wat zijn de grootste concurrenten van Ferrari?

  • Lamborghini
  • Porsche
  • Aston Martin
  • McLaren
  • Bugatti

Hoe kan je beleggen in Ferrari aandelen?

  • Stap 1: open eerst een account bij een broker waar je in Ferrari aandelen kunt beleggen
  • Stap 2: activeer nu je beleggingsrekening door je identiteit volledig te verifiëren.
  • Stap 3: stort direct geld vanaf je bankrekening naar je nieuwe aandelenrekening.
  • Stap 4: selecteer het aandeel Ferrari om het orderscherm te openen.
  • Stap 5: vul nu het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen. Gefeliciteerd, je hebt nu je eerste belegging in Ferrari aandelen geopend!

Over het bedrijf Ferrari

Enzo Ferrari begon in 1913 als coureur bij Alfa Romeo. In 1929 richtte hij het bedrijf Ferrari op wat toen een raceteam was. Pas in 1947 werd het bedrijf ook een autofabrikant. In dat jaar produceert Ferrari de eerste legale straatauto’s. Het hoofdkantoor van deze Italiaanse autofabrikant bevindt zich in Maranello, Italië.

Ferrari aandelen kopen

Een exclusief automarkt

Ferrari is een exclusief automerk. Om die exclusiviteit te waarborgen werden er jarenlang niet meer dan 7.000 Ferrari ’s per jaar geproduceerd. Inmiddels is de productie iets verhoogd waardoor de exclusiviteit van het merk wat afneemt.

Hogere productieaantallen geven wel de mogelijkheid om de omzet te verhogen en een hogere winst te behalen.

Bovendien zet het bedrijf steeds meer auto’s af in nieuwe markten. In China neemt het aantal welvarende mensen steeds meer toe. Hierdoor kan het bedrijf meer auto’s produceren en in deze groeiregio’s afzetten.

Afzetmarkt van Ferrari

Waar worden deze exclusieve auto’s verkocht? Circa een derde van de circa 9.000 auto’s die per jaar gemaakt worden gaan naar Noord- en Zuid-Amerika. In Europa zijn Duitsland en het Verenigd Koninkrijk de belangrijkste afzetmarkt. In 2018 werden er 700 auto’s verkocht in de Volksrepubliek China.

Artikelen met de merknaam Ferrari

Dit exclusieve automerk behaalt zijn omzet niet alleen met de verkoop van auto’s. Er worden ook allerlei artikelen met de merknaam Ferrari verkocht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleding, tassen, parfums, horloges en schaalmodellen. Er zijn heel veel artikelen met de naam Ferrari erop. Je kunt deze artikelen kopen in speciale Ferraristores in steden als Londen, Barcelona, Rome en Dubai.

Ferrari verdient dan ook veel geld doordat de naam voor veel mensen wat betekent. Mensen vinden de auto cool en dromen ervan om er ooit één te bezitten. Door producten van het merk te kopen hebben ze toch een beetje het gevoel een Ferrari te bezitten. Dit soort merchandising brengt veel extra inkomsten binnen voor Ferrari: ruim 30% van de totale omzet wordt binnengehaald met het verkopen van dit soort artikelen.

Een Ferrari stijgt in waarde

De schitterende modellen van Ferrari worden vaak klassiekers met een fors prijskaartje. Zo moet een verzamelaar van auto’s van dit Italiaanse merk voor een Ferrari F50 1,5 miljoen Britse pond betalen. Dat is maar liefst 328% meer dan de aanschafprijs in 1995.

FiatChrysler neemt afscheid van Ferrari

Ferrari staat na 47 jaar weer op eigen benen. In 1969 kocht Fiat 50% van de aandelen en dit aandeel wordt in 1988 verhoogd tot 90%. In 2016 verkoopt het autoconcern FiatChrysler (FCA) de aandelen. Het afscheid was pijnlijk voor FCA aangezien Ferrari een lucratieve tak was van het concern. Bij het afscheid van Ferrari verloor FiatChrysler maar liefst 37% van zijn beurswaarde.

Beursgang van Ferrari

Ferrari ging in oktober 2016 naar de beurs. Toen werden 10 % van de aandelen, dat zijn circa 17,2 miljoen aandelen, naar de New York Stock Exchange gebracht. De koers van een aandeel was bij uitgifte 52 dollar. Op de eerste handelsdag steeg de koers van een aandeel naar bijna 56 dollar. De opbrengst van de beursgang bedroeg 894.4 miljoen dollar.

Wel of niet aandelen Ferrari kopen?

Wanneer je in een luxe automerk wilt beleggen, kan Ferrari een goede keuze zijn. Doordat de auto’s gewild zijn, ligt de winstmarge op de verkoop van een auto hoog. Bovendien is Ferrari een sterk merk, waardoor het bedrijf ook veel geld verdient met het verkopen van extra accessoires.

Wel is het belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden; wanneer mensen liever de auto’s van een ander merk kopen, kan de winstgevendheid van het bedrijf snel afnemen. Ook is het slim om de productiekosten in de gaten te houden, aangezien dit de winstgevendheid kan laten dalen.

Voordat je Ferrari aandelen koopt, is het belangrijk om te analyseren of het aandeel binnen je beleggingsportfolio past. Wanneer je denkt dat dit het geval is, kan je een investering in Ferrari overwegen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *