TUI aandelen kopen (2024) – analyse & koers

Denk je dat mensen ondanks de opkomende vliegschaamte nog steeds veel verre vakanties blijven boeken? Dan kan in TUI beleggen door de TUI aandelen te kopen zomaar aantrekkelijk zijn. Maar hoe doe je dat eigenlijk? En wat is de actuele koers van het aandeel TUI?

Waar kan je TUI aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van TUI? Denk je dat meer mensen op vakantie gaan in de toekomst? Dan kan het interessant zijn om te investeren in TUI door aandelen te kopen. Kies voor een voordelige partij zodat je geen geld verliest aan hoge transactiekosten:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor TUI. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen TUI & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele aandelenkoers van TUI?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van TUI aandelen? Hieronder kan je de prijs van een CFD aandeel TUI raadplegen. Ook kan je door middel van de knoppen direct een nieuwe positie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van TUI

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van TUI.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van TUI zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het slim zijn om TUI aandelen te kopen?

 • Sterk merk: TUI heeft een sterke reputatie opgebouwd binnen de reisbranche en is al sinds 1923 actief.
 • Diversificatie: het bedrijf is actief in verschillende reissegmenten. TUI werkt samen met hotels, vliegmaatschappijen en cruises waardoor de risico’s gespreid zijn.
 • Duurzaamheid: TUI biedt steeds meer duurzame reisopties aan, wat erg populair is in de moderne tijd.
 • Wereldwijd: TUI biedt vakanties over de hele wereld aan. Wanneer één regio slecht presteert, kan het bedrijf alsnog geld verdienen in andere regio’s.

Met welke risico’s met je rekening houden bij beleggingen in TUI?

 • Afhankelijkheid: TUI is sterk afhankelijk van de economische & politieke stabiliteit. De coronapandemie zorgde bijvoorbeeld voor grote problemen bij het bedrijf.
 • Hoge schulden: de schuldenlast van TUI ligt hoog, wat het bedrijf kwetsbaar maakt.
 • Seizoensgebonden: de inkomsten van het bedrijf liggen het hoogst tijdens de zomermaanden. Deze schommelingen in winstgevendheid moeten door het bedrijf worden gedragen.
 • Concurrentie: de reisbranche is erg competitief, waardoor TUI constant moet strijden om marktaandeel.
 • Regelgeving: nieuwe regels kunnen de winstgevendheid van het bedrijf onder druk zetten. Belastingen op vluchten worden binnen Europa bijvoorbeeld steeds vaker verhoogd.

Wat zijn de grootste concurrenten van TUI?

 • Expedia: deze grote concurrent is actief onder merken als Hotels.com en Vrbo.
 • Booking.com: dit Nederlandse bedrijf is ook actief onder de merken Priceline en Kayak.
 • Airbnb: met Airbnb kan iedere huizeneigenaar een directe concurrent van TUI worden.

Hoe kan je investeren in TUI aandelen? Stappenplan

Wanneer je nog weinig ervaring hebt met beleggen, kan het soms een uitdaging zijn om aandelen te kopen. We helpen je graag op weg met dit eenvoudige stappenplan waarmee je binnen zes stappen TUI aandelen kunt kopen & toevoegen aan je portfolio.

Stap 1: een account openen bij een aandelen broker

voordat je kunt beleggen in TUI aandelen, heb je een account nodig bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om via het internet aandelen te kopen & verkopen. Gelukkig kan iedereen die boven de 18 is binnen enkele minuten een account openen bij een broker. Wil je weten wat de beste brokers zijn om te beleggen? Klik dan hier voor een overzicht van de beste brokers.

Stap 2: je account activeren

Nadat je hebt besloten bij welke broker je wilt beleggen, moet je nog een account openen. Voor het openen van een account met echt geld, heb je altijd een kopie van je paspoort nodig. Het openen van een beleggingsaccount werkt eigenlijk hetzelfde als het openen van een bankaccount.

Stap 3: geld storten

zodra je account klaar is voor gebruik, moet je een eerste geldbedrag op je beleggingsrekening storten. Bedenk voor welk bedrag je TUI aandelen wilt kopen en stort dit bedrag op je beleggingsrekening.

Stap 4: aandeel vinden binnen het platform

vervolgens moet je het aandeel TUI vinden binnen het platform. Dit kan je doen door specifiek naar de aandelencode te zoeken. TUI staat geregistreerd onder de code TUI: dat is dus lekker eenvoudig.

Stap 5: aandelen Tui onderzoeken

het is aan te raden om het TUI aandeel eerst te onderzoeken voordat je het koopt. Bekijk het koersverloop en bepaal op welk moment het slim kan zijn om TUI aandelen te kopen. Het is belangrijk om uit te gaan van de recentste informatie wanneer je een investering in TUI aandelen overweegt.

Stap 6: Tui aandelen kopen

nadat je voldoende onderzoek hebt gedaan, kan je TUI aandelen kopen. Je kunt de aandelen direct kopen tegen de huidige prijs met een marktorder, of je kunt ervoor kiezen om de TUI aandelen pas te kopen wanneer een bepaalde prijs is bereikt met een limietorder. Succes met je beleggingen in TUI!

Over het bedrijf TUI

De multinationale TUI Group is vooral actief in de sector toerisme. De letters TUI staan voor Touristik Union International. Het hoofdkantoor van dit Duitse bedrijf bevindt zich in Saksen, Hannover. De aandelen van dit bedrijf zijn genoteerd op de beurs in Frankfurt en op de beurs in Londen.

TUI aandelen

Geschiedenis van TUI

TUI werd opgericht in 1968. In 2007 was er een fusie van de toeristenactiviteiten van TUI met de Britse touroperator First Choice Holidays. Het resultaat van deze fusie was het nieuwe bedrijf TUI Travel plc.

Tot 2012 bezat TUI Hapag-Loyd: één van de grootste rederijen van de wereld. In 2009 werden deze activiteiten verkocht zodat Tui zich volledig op toerisme kon richten.

In 2014 fuseerde TUI Travel plc met TUI AG en ontstond TUI Group. Door het samengaan van de twee bedrijven werd de TUI Group de grootste aanbieder van pakketreizen in de wereld. Deze fusie had aanzienlijke financiële en operationele voordelen. Zo werd met het sluiten van het Britse hoofdkantoor een bedrag van 45 miljoen dollar per jaar bespaard.

Lagere winst TUI door problemen met Boeing 737 Max-vliegtuigen

In augustus 2019 werd bekend dat de TUI Group de voorbije maanden aanzienlijk minder winst had gemaakt. De oorzaak was het aan de grond moeten houden van zijn Boeing 737 Max-vliegtuigen.

Dit soort gebeurtenissen kunnen de winstgevendheid van Tui beïnvloeden. Onderzoek daarom altijd eerst goed de economische situatie voordat je een investering in TUI-aandelen overweegt!

Wel of niet Tui aandelen kopen?

Beleggingen in de reisbranche zijn niet zonder risico, aangezien deze bedrijven sterk afhankelijk zijn van externe factoren. Je zag bijvoorbeeld dat reisbedrijven grote verliezen maakten tijdens de pandemie, omdat mensen niet langer op vakantie konden.

Tegelijk is op vakantie gaan erg populair en wereldwijd pakken mensen steeds vaker het vliegtuig. Wanneer het TUI lukt om te blijven concurreren met de andere gevestigde partijen, kan het bedrijf dan ook mooie resultaten behalen.

Voordat je belegt in TUI is het verstandig om de sterke en zwakke punten van het aandeel goed tegen elkaar op te wegen. Koop vervolgens alleen TUI aandelen wanneer dit binnen je beleggingsportfolio past.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *