TUI aandelen kopen

Naar de Spaanse zon vliegen is steeds populairder. Op vakantie gaan is dan ook een grote business. Het Duitse bedrijf TUI speelt hier goed op in. Denk je dat mensen ondanks de opkomende vliegschaamte nog steeds veel verre vakanties blijven boeken? Dan kan in TUI beleggen door de TUI aandelen te kopen zomaar aantrekkelijk zijn. Maar hoe doe je dat eigenlijk? En wat is de actuele prijs van het aandeel TUI?

Waar kan je TUI aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van TUI? Denk je dat meer mensen op vakantie gaan in de toekomst? Dan kan het interessant zijn om te investeren in TUI door aandelen te kopen. Kies voor een voordelige partij zodat je geen geld verliest aan hoge transactiekosten:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor TUI. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,9 voor TUI aandelen
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor TUI
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in aandelen TUI

TUI is een interessant aandeel om actief in te handelen. Net zoals een vliegtuig gaat de koers van het aandeel namelijk nog wel eens omlaag en omhoog. Grote wereldwijde evenementen zoals problemen met de 737 Max en de coronacrisis kunnen echter roet in het eten gooien. Als actieve handelaar is dit echter geen probleem. Je kan door short te gaan namelijk ook orders plaatsen op dalende koersen.

Wil je deze manier van actief beleggen uitproberen? Dan kan je een account aanmaken bij Plus500. Plus500 is een betrouwbare CFD broker. Je kan bij Plus500 actief handelen door gebruik te maken van orders. Ook kan je dankzij de aanwezigheid van een hefboom met kleine bedragen grote posities innemen. Wil je de mogelijkheden gratis uitproberen door middel van een demo? Gebruik dan de onderstaande knop o meen account te openen:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele aandelenkoers van TUI?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van TUI aandelen? Hieronder kan je de prijs van een CFD aandeel TUI raadplegen. Ook kan je door middel van de knoppen direct een nieuwe positie openen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van TUI

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van TUI.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van TUI zien van de laatste 5 dagen:

Hoe kan je investeren in TUI aandelen? Stappenplan

Wanneer je nog weinig ervaring hebt met beleggen, kan het soms een uitdaging zijn om aandelen te kopen. We helpen je graag op weg met dit eenvoudige stappenplan waarmee je binnen zes stappen TUI aandelen kunt kopen & toevoegen aan je portfolio.

Stap 1: voordat je kunt beleggen in TUI aandelen, heb je een account nodig bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om via het internet aandelen te kopen & verkopen. Gelukkig kan iedereen die boven de 18 is binnen enkele minuten een account openen bij een broker. Wil je weten wat de beste brokers zijn om te beleggen? Klik dan hier voor een overzicht van de beste brokers.

Stap 2: nadat je hebt besloten bij welke broker je wilt beleggen, moet je nog een account openen. Voor het openen van een account met echt geld, heb je altijd een kopie van je paspoort nodig. Het openen van een beleggingsaccount werkt eigenlijk hetzelfde als het openen van een bankaccount.

Stap 3: zodra je account klaar is voor gebruik, moet je een eerste geldbedrag op je beleggingsrekening storten. Bedenk voor welk bedrag je TUI aandelen wilt kopen en stort dit bedrag op je beleggingsrekening.

Stap 4: vervolgens moet je het aandeel TUI vinden binnen het platform. Dit kan je doen door specifiek naar de aandelencode te zoeken. TUI staat geregistreerd onder de code TUI: dat is dus lekker eenvoudig.

Stap 5: het is aan te raden om het TUI aandeel eerst te onderzoeken voordat je het koopt. Bekijk het koersverloop en bepaal op welk moment het slim kan zijn om TUI aandelen te kopen. Het is belangrijk om uit te gaan van de meest recente informatie wanneer je een investering in TUI aandelen overweegt.

Stap 6: nadat je voldoende onderzoek hebt gedaan, kan je TUI aandelen kopen. Je kunt de aandelen direct kopen tegen de huidige prijs met een marktorder, of je kunt ervoor kiezen om de TUI aandelen pas te kopen wanneer een bepaalde prijs is bereikt met een limietorder. Succes met je beleggingen in TUI!

Over het bedrijf TUI

De multinationale TUI Group is vooral actief in de sector toerisme. De letters TUI staan voor Touristik Union International. Het hoofdkantoor van dit Duitse bedrijf bevindt zich in Saksen, Hannover. De aandelen van dit bedrijf zijn genoteerd op de beurs in Frankfurt en op de beurs in Londen. Het bedrijf wordt genoemd in de FTSE 100 aandelenindex. Een kwart van de aandelen van het bedrijf is in handen van een Rus.

TUI aandelen

Grootste toerismegroep ter wereld

TUI heeft belangen in heel Europa. Het bedrijf is anno 2018 het grootste toerismebedrijf in de wereld. In 2018 bezit het bedrijf circa 3500 reisagentschappen in 20 landen, meer dan 100 touroperators, circa 150 vliegtuigen, meer dan 419 hotels en 18 cruiseschepen. De vliegtuigen van de eigen lichtvaartmaatschappijen in België, Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Scandinavië vormen samen de grootste luchtvloot in de wereld.

Geschiedenis van TUI

TUI werd opgericht in 1968. In het midden van de jaren negentig volgde de transformatie tot TUI AG. Dit bedrijf was op meerdere terreinen actief: toerisme, scheepvaart en logistiek.

In 2007 was er een fusie van de toeristenactiviteiten van TUI met de Britse touroperator First Choice Holidays. Het resultaat van deze fusie was het nieuwe bedrijf TUI Travel plc. In dit nieuwe bedrijf had TUI AG het meerderheidsbelang.

Tot 2012 bezat TUI Hapag-Loyd. Dit is een van de grootste rederijen in de wereld. Besloten werd om de aandelen te verkopen. In 2009 werd het meerderheidsbelang verkocht. In 2009 werd de rest van de aandelen verkocht. Waarom deed TUI dit? Omdat het bedrijf zich volledig wilde concentreren op de activiteiten in het toerisme.

In 2014 fuseerde TUI Travel plc volledig met TUI AG. Zo ontstond TUI Group. Door het samengaan van de twee bedrijven werd de TUI Group de grootste aanbieder van pakketreizen in de wereld. Deze fusie had aanzienlijke financiële en operationele voordelen. Zo werd met het sluiten van het Britse hoofdkantoor een bedrag van 45 miljoen dollar per jaar bespaard.

Lagere winst TUI door problemen met Boeing 737 Max-vliegtuigen

In augustus 2019 werd bekend dat de TUI Group de voorbije maanden beduidend minder winst had gemaakt. De oorzaak was het aan de grond moeten houden van zijn Boeing 737 Max-vliegtuigen. Het derde kwartaal van het gebroken boekjaar werd een winst geboekt van 22 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog 144 miljoen euro winst geboekt. De omzet in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar was ruim 4,7 miljard euro. Dat is een stijging van 4%.

Denk je dat deze problemen tijdelijk van aard zijn? Wanneer je erop vertrouwt dat het bedrijf in de toekomst weer meer winst gaat maken, dan kan dit een goede reden zijn om TUI-aandelen te kopen.

Onderzoek wel eerst goed de economische situatie voordat je een investering in TUI-aandelen overweegt!

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *