SMA Solar Technology aandelen kopen

Wil je zelf beleggen in SMA Solar Technology door aandelen te kopen? Op deze pagina lees je direct hoe je SMA Solar Technology aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers raadplegen.

Waar kan je SMA Solar Technology aandelen kopen?

Groene energie heeft de toekomst! Een bedrijf als SM Solar Technology weet hier goed op in te spelen. Denk je dat het bedrijf ook in de toekomst blijft innoveren? Dan kan het interessant zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Hieronder zie je een overzicht van de brokers waar je SM Solar Technology aandelen kunt kopen.

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor SMA Solar Technology. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen SMA Solar Technology & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in aandelen SMA Solar Technology?

Wil je actief beleggen in het koersverloop van SM Solar Technology? Dat kan! Door actief te speculeren kan je altijd goed reageren op de laatste marktontwikkelingen. Een goede partij om actief te handelen is Plus500. Bij Plus500 kan je met CFD’s beleggen in SM Solar Technology en andere aandelen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demoaccount te openen :

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is de actuele aandelenkoers van SMA Solar Technology?

Wil je weten wat de actuele koers van het bedrijf SM Solar Technology is? Hieronder zie je de actuele CFD koers van SM Solar Technology. Ook kan je door middel van de koppen direct een positie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van SMA Solar Technology

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van SMA Solar Technology.

Analyse van SMA Solar Technology

Voordat je besluit of je SMA Solar Technology wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe SMA Solar Technology zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van SMA Solar Technology zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van SMA Solar Technology in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat SMA Solar Technology gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van SMA Solar Technology is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in SM Solar Technology?

De komst van duurzame-energie en de sterk toegenomen populariteit van bijvoorbeeld zon- en windenergie hebben er voor gezorgd dat de vraag naar omvormers spectaculair is gestegen. Het resultaat van deze sterk toegenomen vraag is dat met name de omvormers van SM Solar Technology konden rekenen op een aanzienlijke interesse. Het assortiment van het bedrijf biedt een oplossing voor elk type van gezamenlijk vermogen en de producten van het bedrijf zijn van hoge kwaliteit.

Een risico van een investering in SM Solar Technology zijn de snelle ontwikkelingen op het gebied van technologie. Ondanks het feit dat SM Solar Technology tegenwoordig één van ’s werelds belangrijkste producenten is van omvormers kan daar uiteraard op een zeker ogenblik verandering in komen. Het is daarom belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden: op die manier kan je bepalen of SM Solar Technology nog kan meekomen.

Wil je investeren in SM Solar Technology? Dan is het belangrijk om goed te analyseren of het bedrijf voldoende blijft innoveren. De vraag naar groene producten zal alleen maar blijven stijgen. Een investering in SM Solar Technology kan dan ook goed uitpakken.

Over het bedrijf SMA Technology

SMA Solar Technology is een Duitse producent van netgekoppelde omvormers. Daarnaast staat het bedrijf er eveneens om bekend zogenaamde stand alone of off-grid systemen te ontwikkelen en op de markt te lanceren. Door de jaren heen heeft SMA Solar Technology haar marktaandeel aanzienlijk verbeterd.

Met een gemiddelde jaaromzet van 1,67 miljard euro mag SMA zich dan ook de absolute marktleider noemen op het gebied van omvormers. De afkorting SMA staat voor ‘System-, Mess- und Anlagentechnik’.

De absolute marktleider op het gebied van omvormers

Zoals hierboven reeds aangegeven mag SMA Solar Technology zich met recht en rede de absolute marktleider noemen op het gebied van omvormers. Het bedrijf heeft niet in het minst bekendheid weten te verwerven door haar Sunny Boy reeks. Het betreft hier een ongelofelijk populaire omvormer welke zowel kan worden ingezet bij particuliere als bij zakelijke installaties met zonnepanelen. Voorwaarde is wel dat de zonnepanelen over een gezamenlijk vermogen dienen te beschikken welke kleiner uitvalt dan 6 kW. Vanaf 5kW wordt er gebruik gemaakt van de zogenaamde ‘Sunny Tripower’.

De Sunny Tripower is een krachtstroom omvormer welke over drie-fasen beschikt. Daarnaast kan er worden vastgesteld dat ook zogenaamde zonne-energiecentrales er veelal voor kiezen om gebruik te maken van een omvormer van het bedrijf SMA Solar Technology. In dit geval gaat het echter om de Sunny Central. Deze omvormer wordt gebruikt van zodra het gezamenlijke vermogen meer dan 40 kW bedraagt.

SMA Solar Technology aandelen

De geschiedenis van SM Solar Technology

Voor de oprichting van SMA Solar Technology moeten we terug in de tijd, meer bepaald naar het jaar 1981. Het was toen dat het bedrijf werd opgericht door Günther Cramer, Peter Drews en Reiner Wettlaufe. De oprichting van de onderneming gebeurde aan de Universiteit van Kassel. Het bedrijf heeft er voor gekozen om zich te specialiseren in de ontwikkeling van omvormers. Dat bleek een gunstige keuze te zijn: het merendeel van de vormen van duurzame energie die op de markt zijn terug te vinden waaronder bijvoorbeeld waterkracht en zon- en windenergie produceren gelijkspanning. Het normale lichtnet werkt juist met wisselspanning.

Voor het omzetten van gelijkspanning in wisselspanning dient er gebruik te worden gemaakt van een omvormer. Het is dus hier dat de producten van SMA Solar Technology om de hoek komen kijken. Met ingang van 22 september 2008 is SMA terug te vinden op de TecDAX. In maart van het jaar 2008 koos SMA er bovendien voor om haar eerste Solar-Werk te openen. Het betreft hier een fabriek die over een CO2-neutraal karakter beschikt en waarin alle bekende technieken op vlak van milieuvriendelijkheid en energie-efficiëntie worden toegepast.

De connectie tussen Tokelau en SMA

Een interessant weetje gaat schuil in de connectie tussen Tokelau en SMA. In het jaar 2012 kwam SMA namelijk in het wereldnieuws nadat ze er in was geslaagd om Tokelau, gelegen in de Stille Oceaan, bijna volledig onafhankelijk te maken van fossiele brandstoffen. Het wist dit te realiseren door op het eiland een installatie te plaatsen bestaande uit in totaal zomaar even 298 Sunny Island-omvormers en 121 SMA Sunny Island-chargers.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *