Hugo Boss aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Hugo Boss staat bekend om de dure, maar modieuze zakelijke kleding. Dit succesvolle kledingmerk verwelkomt ook investeerders met wijde armen. Wil je beleggen in Hugo Boss aandelen? In dit artikel lees je hoe je Hugo Boss aandelen kunt kopen en kan je ook de actuele aandelenkoers bekijken.

Hoe kan je Hugo Boss aandelen kopen?

Wanneer je een investering in Hugo Boss overweegt, dan is het slim om in de gaten te houden met welke nieuwe kledinglijnen het bedrijf komt. Denk je dat de nieuwe outfits van het bedrijf goed in de smaak zullen vallen? Dan kan het slim zijn om Hugo Boss aandelen te kopen bij een betrouwbare broker:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Hugo Boss koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Hugo Boss. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Hugo Boss & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Hugo Boss?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Hugo Boss? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe Hugo Boss aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van Hugo Boss aandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Hugo Boss

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Hugo Boss.

Analyse van Hugo Boss aandelen

Voordat je besluit of je Hugo Boss wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Hugo Boss zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Hugo Boss over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Hugo Boss zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Hugo Boss in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Hugo Boss gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Alibaba is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Hugo Boss?

  • Sterk merk: Hugo Boss is een bekend merk dat bekend staat om kwaliteit en stijl. Klanten kiezen hierdoor sneller kleding van het merk dan van een concurrent.
  • Globaal actief: Hugo Boss is actief in meer dan 100 landen en profiteert van groei in opkopende economieën.
  • R&D investeringen: Huge Bross brengt regelmatig nieuwe producten op de markt, waardoor klanten hun interesse behouden.
  • Status: in landen als China en India vinden welvarende mensen het belangrijk om te laten zien dat ze veel geld hebben. Een ‘status merk’ als Hugo Boss speelt hier slim op in.
  • Dividend: Hugo Boss keert jaarlijks dividend uit, waardoor je een inkomen kunt opbouwen met investeringen in aandelen Huge Boss.

Wat zijn de risico’s van aandelen Hugo Boss?

  • Economie: Hugo Boss is afhankelijk van de economische situatie voor haar resultaten. Mensen geven meer geld uit aan mode, wanneer ze veel geld te besteden hebben.
  • Concurrentie: de concurrentie binnen de mode-industrie is moordend. Wanneer de smaak van klanten veranderd, kunnen de resultaten van Hugo Boss onder druk komen te staan.
  • Kosten: de productiekosten voor Hoge Boss nemen toe door stijgende grondstof- en personeelskosten.
  • Duurzaamheid: Hoge Boss heeft kritiek ontvangen voor het gebruik van leer en fur in haar producten. Dit kan de reputatie van het merk schaden waardoor bepaalde klanten het merk kunnen boycotten.

Wat zijn de grootste concurrenten van Hugo Boss?

  • Armani
  • Gucci
  • Prada
  • Ralph Lauren
  • Versace

Hoe kan je beleggen in Hugo Boss aandelen?

  1. Account openen bij een aandelen broker: neem de tijd om de verschillende brokers met elkaar te vergelijken. Klik hier om direct een account te openen bij een broker.
  2. Beleggingsrekening activeren: activeer je beleggingsrekening door een kopie van je paspoort en adres te uploaden.
  3. Stort voldoende geld: bepaal voor welk bedrag je Hugo Boss aandelen wilt kopen en stort dit bedrag op je beleggingsrekening.
  4. Aandelen Hugo Boss kopen: onderzoek of het een goed moment is om Hugo Boss aandelen te kopen. Wanneer dit het geval is, kan je direct een order openen.
  5. Evalueer je belegging: neem de tijd om je investering in aandelen Hugo Boss te evalueren.

Over Hugo Boss

Hugo Boss is een Duits kledingmerk dat werd opgericht in 1923 in het Duitse plaatsje Metzingen. Door het bedrijf worden modekleren, schoenen en accessoires geproduceerd. Het bedrijf heeft de naam van de modeontwerper Hugo Boss. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Metzingen.

Het naziverleden van Hugo Boss

Door de bijzondere band met de nazi’s is Hugo Boss een van de Duitse bedrijven met een besmet verleden. In de tijd van het nationaalsocialisme, in de jaren 1933-1945, verzorgde Hugo Boss de kleding voor de nazi’s. Het bedrijf vervaardigde de uniformen voor de SA, de SS, de Hitlerjugend en van de lijfwacht van Hitler.

Het bedrijf, de kleermaker van de nazi’s, profiteerde van deze bijzondere band met de nazi’s. Na de oorlog werd de bijzondere band met de nazi’s echter ontkend. In 1997 vonden Franse historici bewijsstukken. Pas toen erkende het bedrijf dat het kleermaker van de nazi’s was geweest.

Op de website van het bedrijf werd een bericht met een verontschuldiging geplaatst en er werden schadevergoedingen aan voormalige dwangarbeiders betaald. Hugo Bos werd zelf niet gestraft. In de geschiedenisboeken wordt de in 1948 overleden Hugo Boss slechts een meeloper genoemd.

Het bedrijf richt zich op herenkleding en andere producten

Na de Tweede Wereldoorlog richtte Hugo Boss zich op herenkleding. In 1950 ontving het bedrijf voor het eerst een order voor herenkleding. De eerste kant-en-klare pakken werden gefabriceerd in 1960. Later besloot het bedrijf om ook andere producten te produceren. In 1984 begon het bedrijf met een eigen geurlijn. Ook produceert het bedrijf sinds 1995 leren schoenen. Accessoires die tegenwoordig ook door Hugo Boss worden gemaakt zijn onder andere, broekriemen, brillen en horloges.

Vanaf 1997 produceert Hugo Boss ook dameskleding. Hugo Boss produceert ook kinderkleding sinds 2009. Denk je dat het bedrijf kan meekomen met de laatste modetrends? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Hugo Boss aandelen te kopen.

Hugo Boss aandelen kopen

Marketing door Hugo Boss

Sinds 1996 sponsort Hugo Boss AG de tweejaarlijkse Hugo Boss prijs van de Guggenheim Foundation. Bovendien ondersteunt het bedrijf allerlei kunsttentoonstellingen. Het bedrijf werkt ook al jarenlang met het Salzbuger Festival. Vanaf 1999 verzorgt Boss daar veel optredens. Aan modestudenten van de Stuttgart State Fashion School wordt door het bedrijf sinds 1987 de Hugo Boss fashion Award uitgereikt.

Het bedrijf doet ook aan sportsponsoring. Het bedrijf sponsort bijvoorbeeld motorsport, zeilsport, golf en voetbal. Ze begonnen hiermee in 1972 met de sponsoring van McLaren Racing en de autocoureur Jochen Maas.  Hugo Boss sponsort ook de kleding voor het Duitse voetbalelftal en heeft zelf ook een zeilteam.

Kritiek op betaling werknemers

Hugo Boss betaalde zijn werknemers in Turkije en Kroatië veel te weinig. In beide landen kregen de werknemers slechts tussen de 308 en 440 euro per maand. In Turkije lag dit salaris ver onder het bestaansminimum van €1002. Op een vragenlijst van de Clean Clothes-Campagne werd door het bedrijf niet gereageerd.

Dit soort praktijken kunnen slecht zijn voor de reputatie van het bedrijf. Wanneer mensen het bedrijf vervolgens links laten liggen, dan kan dit de verkopen onder druk zetten. Hierdoor kan de aandelenkoers van Hugo Boss dalen.

Wel of niet Hugo Boss aandelen kopen?

Beleggingen in luxe-merken als Hugo Boss kunnen goed uitpakken. In China zie je een sterk opkomende middenklasse die graag geld uitgeeft een dure kleding. Een bedrijf als Hugo Boss kan profiteren van deze ontwikkeling en haar producten verkopen aan een steeds breder publiek.

Het is voor Hugo Boss dan wel belangrijk dat het bedrijf de concurrentie voorblijft. Marketing zal dan ook belangrijk zijn; aangezien de beslissingen van consumenten vooral emotioneel gedreven zijn.

Wanneer je een belegging in Hugo Boss overweegt, is het belangrijk om te onderzoeken of dit binnen je huidige strategie past. Wanneer je zeker weet dat je aandelen Hugo Boss wilt kopen, kan je op deze pagina direct lezen hoe je dit doet.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *