Hugo Boss aandelen kopen

Hugo Boss staat bekend om de dure, maar modieuze zakelijke kleding. Dit succesvolle kledingmerk verwelkomt ook investeerders met wijde armen. Wil je een gokje wagen met een belegging in Hugo Boss? In dit artikel lees je precies hoe je Hugo Boss aandelen kunt kopen.

Hoe kan je Hugo Boss aandelen kopen?

Wanneer je een investering in Hugo Boss overweegt, dan is het slim om in de gaten te houden met welke nieuwe kledinglijnen het bedrijf komt. Denk je dat de nieuwe outfits van het bedrijf goed in de smaak zullen vallen? Dan kan het slim zijn om Hugo Boss aandelen te kopen. Maar waar kan je dit nu eigenlijk het beste doen?

Ben je op zoek naar een goede broker om Hugo Boss aandelen te kopen? Bekijk dan direct het overzicht & bepaal bij welke partij je het beste kunt aankloppen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Hugo Boss. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Hugo Boss & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende Hugo Boss koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Hugo Boss?

De koers van het Hugo Boss aandeel schommelt constant. Het bedrijf kwam in het verleden bijvoorbeeld negatief in het nieuws toen bleek dat het bedrijf haar werknemers uitbuitte. Dit kan de aandelenkoers natuurlijk onder druk zetten. De slimme, actieve belegger kan hier op inspelen door een short positie te openen. Met een short positie behaal je juist een goed resultaat wanneer de koers van het aandeel daalt.

Een goede broker waarmee je actief kunt handelen in CFD-aandelen Hugo Boss is Plus500. Bij Plus500 kan je door een hefboom in te zetten zowel je potentiële winst als je potentiële verlies verder vergroten. Wil je de mogelijkheden gratis proberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om een account te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Hugo Boss?

In de onderstaande grafiek zie je hoe het CFD-aandeel Hugo Boss momenteel presteert:

Over Hugo Boss

Hugo Boss AG is een Duits kledingmerk. In 1923 vindt dit kledingmerk zijn oorsprong in het Duitse plaatsje Metzingen. Door het bedrijf worden modekleren, schoenen en accessoires geproduceerd. Het bedrijf heeft de naam van de modeontwerper Hugo Boss. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Metzingen.

Het naziverleden van Hugo Boss

Door de bijzondere band met de nazi’s is Hugo Boss een van de Duitse bedrijven met een besmet verleden. In de tijd van het nationaalsocialisme, in de jaren 1933-1945, verzorgde Hugo Boss de kleding voor de nazi’s. het bedrijf vervaardigde de uniformen voor de SA, de SS, de Hitlerjugend en van de lijfwacht van Hitler.

Het bedrijf, de kleermaker van de nazi’s, profiteerde van deze bijzondere band met de nazi’s. Er werden recordomzetten behaald. Na de oorlog werd de bijzondere band met de nazi’s echter ontkend. In 1997 vonden Franse historici bewijsstukken. Pas toen erkende het bedrijf dat het kleermaker van de nazi’s was geweest.

Op de website van het bedrijf werd een bericht met een verontschuldiging geplaatst. Bovendien werden er schadevergoedingen aan voormalige dwangarbeiders betaald. Hugo Bos werd zelf niet gestraft. Zijn veroordeling na de oorlog, het betalen van 1 miljoen Reichsmark, werd later kwijtgescholden. In de geschiedenisboeken wordt de in 1948 overleden Hugo Boss slechts een meeloper genoemd.

Het bedrijf richt zich op herenkleding en andere producten

Na de Tweede Wereldoorlog richtte Hugo Boss zich op herenkleding. In 1950 ontving het bedrijf voor het eerst een order voor herenkleding. De eerste kant en klare pakken werden gefabriceerd in 1960. Later besloot het bedrijf om ook andere producten te maken. In 1984 begon het bedrijf met een eigen geurlijn. Ook produceert het bedrijf sinds 1995 leren schoenen. Accessoires die tegenwoordig ook door Hugo Boss worden gemaakt zijn onder andere, broekriemen, brillen en horloges.

Vanaf 1997 wordt door Hugo Boss ook dameskleding gefabriceerd. Kinderkleding wordt gefabriceerd sinds 2009. Denk je dat het bedrijf kan meekomen met de laatste modetrends? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Hugo Boss aandelen te kopen.

Hugo Boss aandelen kopen

Marketing door Hugo Boss

Sinds 1996 sponsort Hugo Boss AG de tweejaarlijkse Hugo Boss prijs van de Guggenheim Foundation. Bovendien ondersteunt het bedrijf allerlei kunsttentoonstellingen. Het bedrijf werkt ook al jarenlang met het Salzbuger Festival. Vanaf 1999 verzorgt Boss daar veel optredens. Aan modestudenten van de Stuttgart State Fashion School wordt door het bedrijf sinds 1987 de Hugo Boss fashion Award uitgereikt.

Het bedrijf doet ook aan sportsponsoring. Het bedrijf sponsort bijvoorbeeld motorsport, zeilen, golf en voetbal. Ze begonnen hiermee in 1972 met de sponsoring van McLaren Racing en de autocoureur Jochen Maas.  Het bedrijf sponsort ook diverse golftoernooien. Wat betreft het voetbal is het bedrijf modeontwerper voor onder andere het Duitse nationale voetbalelftal. Een Hugo Boos zeilteam met een eigen zeiljacht werd gelanceerd in 2003.

Kritiek op betaling werknemers

Hugo Boss betaalde zijn werknemers in Turkije en Kroatië veel te weinig. In beide landen kregen de werknemers slechts tussen de 308 en 440 euro per maand. In Turkije, met een bestaansminimum van 1002 euro, is dat dus circa 600 euro onder het bestaansminimum. Op een vragenlijst van de Clean Clothes-Campagne, die de kwestie had onderzocht, werd door het bedrijf niet gereageerd.

Dit soort praktijken kunnen slecht zijn voor de reputatie van het bedrijf. Wanneer mensen het bedrijf vervolgens links laten liggen, dan kan dit de verkopen onder druk zetten. Hierdoor kan de aandelenkoers van Hugo Boss dalen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *