Eurocommercial Properties aandelen kopen

Eurocommercial Properties is opgericht in 1991 en al meer dan 20 jaar beursgenoteerd aan de NYSE Euronext Amsterdam. In het begin heeft Eurocommercial geïnvesteerd in vastgoed verspreid over een groot aantal landen. Denk je erover na om te beleggen in Eurocommercial door aandelen te kopen? Op deze pagina kan je direct zien waar je dit het beste kunt doen! Ook kan je hier de actuele koers van Eurocommercial Properties opvragen.

Waar kan je Eurocommercial aandelen kopen?

Vertrouw je in de toekomst van Eurocommercial Properties? Dan kan het interessant zijn om aandelen aan te schaffen bij een online broker. Brokers zijn partijen die het voor particulieren mogelijk maken om via de computer aandelen te kopen en verkopen.

Hieronder zie je bij welke partij je het Eurocommercial aandelen kunt kopen & verkopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Eurocommercial. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Eurocommercial & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de Actuele koers van Eurocommercial?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van Eurocommercial Properties? Hieronder kan je zien hoe het CFD-aandeel zich ontwikkeld. Ook kan je door op de kopen of verkopen knop te drukken direct een order plaatsen op de markt.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Eurocommercial Properties

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Eurocommercial Properties.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Eurocommercial Properties zien van de laatste 5 dagen:

Is het verstandig om te investeren in Eurocommercial?

Of het verstandig is om te investeren in Eurocommercial, hangt erg af van het economische klimaat. Eurocommercial is het perfecte voorbeeld van een cyclisch aandeel. Cyclische aandelen bewegen sterk mee met de economische ontwikkelingen en doen het vaak extra goed wanneer de economie goed presteert en extra slecht wanneer de economie slecht presteert.

Dit zag je bijvoorbeeld tijdens de coronapandemie: door de wereldwijde lockdowns moesten bijna alle winkelcentra van Eurocommercial dicht. Dit is natuurlijk slecht voor de winstgevendheid van het Eurocommercial aandeel: wanneer de winkelcentra dichtgaan, dan is de kans groot dat de huurders van Eurocommercial failliet gaan. Het wordt dan bovendien lastiger om nieuwe huurders te vinden.

Tijdens economische voorspoed kan Eurocommercial de huren verhogen. Er is dan voldoende vraag naar winkelruimte, wat een positieve invloed kan hebben op de aandelenkoers. Een grote bedreiging voor de toekomst van Eurocommercial, is de verdere groei van e-commerce. Wanneer steeds meer mensen online winkelen, zal de vraag naar offline winkels dalen. Dit is natuurlijk niet gunstig voor de winstgevendheid van Eurocommercial.

Toch hoef je het kopen van Eurocommercial aandelen niet helemaal te laten zitten: er zijn nog steeds voldoende mogelijkheden! Zeker op populaire locaties vinden mensen het nog steeds leuk om een dagje te winkelen. Wanneer de inkomens in de regio’s waar Eurocommercial actief is blijven stijgen, dan is er nog voldoende ruimte voor groei. Door je beleggingen in Eurocommercial goed te timen, kan je nog steeds goede resultaten behalen.

Hoe kan je Eurocommercial aandelen kopen?

Wil je Eurocommercial Properties aandelen kopen? Dan moet je enkele simpele stappen doorlopen:

  • Stap 1: open een account bij een online broker waar je Eurocommercial Properties aandelen kunt kopen.
  • Stap 2: gebruik de zoekfunctie binnen je broker account om het Eurocommercial aandeel te kopen.
  • Stap 3: gebruik de kopen knop om Eurocommercial aandelen te kopen.
  • Stap 4: selecteer een marktorder om het aandeel te kopen tegen de huidige koers of een limietorder tegen een vastgestelde prijs.
  • Stap 5: evalueer je belegging tussendoor om te bepalen of het slim is om je aandelen vast te houden.

Waarin investeert Eurocommercial?

In het verleden investeerde Eurocommercial nog in kantoorpanden. Hier zijn ze echter volledig mee gestopt. Tegenwoordig investeert Eurocommercial alleen nog in winkelcentra. De personeelsleden zorgen ervoor dat alle huren netjes betaald worden. Ook zoekt het bedrijf altijd naar interessante, nieuwe locaties.

Eurocommercial Properties lijkt dit goed te doen: de bezettingsgraad ligt vaak rond de 99%. Wel is het bedrijf erg cyclisch. Wanneer het slecht gaat met de economie, zullen winkelcentra eerder leeg komen te staan. Het is dan ook niet verstandig om fors te investeren in het bedrijf wanneer je denkt dat de economie het niet goed gaat doen in de toekomst. Zie je het juist zonnig in? Dan kan je een belegging in Eurocommercial zeker overwegen!

Portefeuille

Eurocommercial investeert in onder andere Frankrijk. Eurocommercial opende daar in 1992 hun eerste vestiging met de overname van Les Atlantes winkelcentrum in Tours. In 1994 hebben ze hun eerste overname in Italië gedaan door Curno in Bergamo over te nemen. Vanaf 2001 vond er een verschuiving plaats naar de Zweedse markt.

Op dit moment is Eurocommercial de meest ervaren kracht van Europese beleggers met een enorme portefeuille aan winkelcentra waarvan 39% van deze activa zich bevindt in Italië, 36% in Frankrijk en 25% in Zweden. Er is dus weinig Nederlands meer aan dit vastgoedfonds.

Deze spreiding over verschillende regio’s kan een investering extra interessant maken. Wanneer één regio slecht presteert, dan kunnen de negatieve resultaten vaak worden opgevangen door goede resultaten in een andere regio.

eurocommercial

Eurocommercial blijft groeien

Ondanks dat concurrenten als Wereldhave flink moesten afboeken op winkelcentra in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten en daardoor hun dividend ook nog eens flink moesten verlagen, gaat het Eurocommercial Properties nog steeds voor de wind.

Het directe investeringsresultaat, dat wordt berekend door de huuropbrengst te verminderen met de kosten, stijgt over een langere periode.

Weinig Nederlands meer

Eurocommercial heeft dan nog wel zijn hoofdkantoor in Amsterdam, maar sinds mei 2010 richt het fonds zich niet meer op de Nederlandse markt. Ze richten zich voornamelijk op vastgoed in Noord-Italië, Frankrijk en Zweden. De waarde van de panden in Italië is enigszins gedaald, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de hogere waarderingen in Frankrijk en Zweden.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *