Sligro Food Group aandelen kopen

Sligro is marktleider in de Nederlandse voedselindustrie: dit kan een investering in het bedrijf dan ook aantrekkelijk maken. Wil je weten hoe & waar je het beste Sligro aandelen kunt kopen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres!

Waar kan je Sligro aandelen kopen?

Sligro is een marktleider in haar segment wat het een aantrekkelijke investering maakt. In slechte tijden maakt een bedrijf als Sligro minder winst; wanneer ze het echter overleven kunnen ze concurrenten goedkoper opkopen en daardoor hun positie verder versterken. Dit kan een belegging in Sligro aantrekkelijk maken, zeker wanneer je de aandelen op het juiste moment koopt.

Ben je op zoek naar een goede broker om Sligro aandelen te kopen? Bekijk dan direct het overzicht van beste brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Sligro. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€2,50 voor Sligro
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Sligro
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Sligro?

Sligro is zeker een interessant aandeel om actief in te handelen, aangezien het aandeel erg cyclisch is. Dit betekent dat de aandelenkoers meebeweegt met de economische situatie. Dit zag je bijvoorbeeld tijdens de coronapandemie: doordat de horeca sloot daalde de afzet van Sligro sterk wat je ook terugzag in de aandelenkoers. Slimme beleggers kunnen hiervan profiteren door een short positie in te nemen: met een short positie zet je namelijk in op een dalende koers.

Een goede partij waar je actief kunt speculeren op het koersverloop van Sligro CFD-aandelen is Plus500. Het mooie van deze broker is dat je de mogelijkheden helemaal gratis kunt uitproberen met een onbeperkte demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een demo te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Is investeren in Sligro verstandig?

Een investering in Sligro kan zeker verstandig zijn: het bedrijf is marktleider op de Nederlandse voedselmarkt en door de uitgebreide connecties zal het bedrijf niet snel failliet gaan. Deze stabiele resultaten uiten zich ook in een aantrekkelijk dividendrendement. Buiten vervelende economische crisissen om, betaalt Sligro eigenlijk altijd een aantrekkelijk jaarlijks dividend waardoor je als belegger een mooi inkomen kunt opbouwen.

Een investering in Sligro aandelen is natuurlijk niet volledig zonder risico. De koers van het aandeel is volatiel, waardoor het belangrijk is om op het juiste moment in te stappen. Enige verstand van zaken is dan ook zeker belangrijk. Je kan door gespreid in te stappen voorkomen dat je op het verkeerde moment Sligro aandelen koopt.

Sligro aandelen kopen online

Over het bedrijf Sligro

Tot de Sligro Food Group, een beursgenoteerd Nederlands bedrijf met zijn hoofdkantoor in Veghel, behoren onder andere de horecagroothandel Sligro en de leverancier voor de institutionele markt Van Hoeckel. Tot het bedrijf behoren ook de productiebedrijven Culivers (maaltijdcomponenten) en Smit Vis (vis).  Sligro Food Group heeft deelnemingen in de volgende bedrijven: Kaldenberg Slagerijen BV, Ruig, Wild & Gevogelte, Smeding BV, Spar Holding en Verhoeven (brood).

Sligro Food Group is, met een assortiment van 75.000 voedingsmiddelen en non-food artikelen, een landelijke totaal grossier. Die artikelen worden geleverd aan horeca ondernemers, levensmiddelendetaillisten, institutionele afnemers, bedrijfsrestaurants, andere grootverbruikers en aan consumenten. Om dat te kunnen doen beschikt Sligro over 52 zelfbedieningsgroothandels en 9 vestigingen voor bezorging. Het bedrijf is ook actief in België waar het bedrijf circa 10% van zijn omzet behaalt.

Geschiedenis van het bedrijf

Bij de oprichting van het bedrijf door Abel Slippens is het bedrijf een groothandel in koloniale waren (margarine, vetten en oliën). Toen de zonen van Abel Slippens het bedrijf eind jaren vijftig overnamen maakten ze van een bedrijf een cash en carry groothandel in ‘s-Hertogenbosch. Dit concept werd een succes waarna er cash en carry groothandels in andere steden werden geopend.

In 1961 werd de naam van het bedrijf, Slippens Groothandel in Koloniale Waren, gewijzigd in Sligro. Het bedrijf groeide sterk in de jaren 70 en 80 en in die periode werden er meer dan 100 bedrijven overgenomen. In 1982 beschikte Sligro, na de overname van het Arnhemse bedrijf Wunderink, over zijn eerste horeca bezorggroothandel.

Sligro en Sperwer richtten in 2006 het consortium S&S op. Ze kochten samen de Edah van het Nederlandse bedrijf Laura. De door Sligro gekochte Edah’s werden omgebouwd tot EMTÉ supermarkten. Deze EMTÉ supermarkten werden in 2018 verkocht aan een consortium van Coop en Jumbo Group Holding.

Het bedrijf gaat naar de beurs

In 1969 kreeg Sligro Food Group een notering aan de Euronext in Amsterdam. Via de Stichting Administratiekantoor Slippens bezit de familie circa 34% van de aandelen. In november 2020 werd bekend gemaakt dat de aandelen van onder andere het Nederlandse bedrijf Sligro een plekje krijgt MSCI Global Small Cap Indices.

Door Sligro Food Group overgenomen bedrijven

In 2002 nam Sligro de EMTÉ supermarkten over. Sligro nam ook, zoals al eerder opgemerkt, de horeca bezorggroothandel Winderink en een aantal winkels van de Edah over. Food Group Sanders Supermarkten, dat bestond uit 22 supermarkten, een vleesverwerking faciliteit en een distributiecentrum, werd in 2010 overgenomen. Ook de in Leeuwarden gevestigde horeca groothandel Desimo werd overgenomen. Het Belgische Java Foodservice, dat in 2015 een omzet had van 129 miljoen dollar, werd overgenomen in 2016.

Het is daarom slim om de bedrijfsstrategie van Sligro goed in de gaten te houden. Overnames kunnen zowel een positieve als negatieve impact hebben op de aandelenkoers van het bedrijf. Analyseer daarom het effect van een overname voordat je Sligro aandelen koopt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *