Sligro aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Sligro is marktleider in de Nederlandse voedselbranche: dit kan een investering in het bedrijf dan ook aantrekkelijk maken. Wil je weten hoe & waar je het beste Sligro aandelen kunt kopen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres!

Hoe kan je Sligro aandelen kopen?

Sligro is een marktleider in haar segment wat het een potentieel aantrekkelijke investering maakt. In slechte tijden maakt een bedrijf als Sligro minder winst; wanneer ze het echter overleven kunnen ze concurrenten goedkoper opkopen en daardoor hun positie verder versterken. Dit kan een belegging in Sligro aantrekkelijk maken, zeker wanneer je de aandelen op het juiste moment koopt.

Ben je op zoek naar een goede broker om Sligro aandelen te kopen? Bekijk dan direct het overzicht van betrouwbare brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Sligro. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Sligro & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Sligro?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Sligro? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe Sligro aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van Sligro aandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Sligro

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Sligro.

Beurskoersen van Sligro over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Sligro zien van de laatste 5 dagen:

Wat zijn de voordelen van beleggen in Sligro aandelen?

 • Sterke positie: Sligro heeft een sterke positie opgebouwd binnen de voedselbranche in Nederland en kan hier een stabiele inkomstenstroom genereren.
 • Diversificatie producten en diensten: Sligro biedt een breed aanbod aan voedsel producten aan en is daarnaast actief binnen de logistiek.
 • Focus op duurzaamheid: Sligro investeert in hernieuwbare energie en het verminderen van afval, wat duurzame beleggers kan aantrekken.

Wat zijn de risico’s van investeren in Sligro aandelen?

 • Afhankelijkheid van specifieke sectors: Sligro is sterk afhankelijk van restaurants voor haar inkomsten. Problemen binnen deze industrie kunnen de resultaten onder druk zetten.
 • Concurrentie: Sligro ervaart sterke concurrentie van bedrijven als Bidfood en HANOS.
 • Marktschommelingen: Sligro heeft te maken van schommelingen binnen de bestedingspatronen van klanten.

Wat zijn de grootste concurrenten van Sligro?

 • Bidfood
 • HANOS
 • Metro

Hoe kan je aandelen Sligro kopen?

 • Stap 1: open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker.
 • Stap 2: activeer je beleggingsrekening door een kopie van je paspoort te uploaden.
 • Stap 3: stort voldoende geld op je beleggingsrekening.
 • Stap 4: navigeer naar het aandeel Sligro en open het orderscherm
 • Stap 5: vul het bedrag in dat je wilt investeren en druk vervolgens op kopen.

Sligro aandelen kopen online

Over het bedrijf Sligro

Sligro bestaat uit verschillende onderdelen:

 • De horecagroothandel Sligro
 • De leverancier van Hoeckel
 • Het productiebedrijf Culivers
 • Het productiebedrijf Smit Vis

Sligro heeft verder deelnemingen in Kaldenberg Slagerijen, Ruig, Wild & Gevogelte, Smeding BV en Spar Holding en Verhoeven.

Kaldenberg Slagerijen BV, Ruig, Wild & Gevogelte, Smeding BV, Spar Holding en Verhoeven (brood).

Sligro Food Group is, met een assortiment van 75.000 voedingsmiddelen en non-food artikelen, een grote partij in België. Die artikelen worden geleverd aan horeca ondernemers, levensmiddelendetaillisten, institutionele afnemers, bedrijfsrestaurants, andere grootverbruikers en aan consumenten.

Geschiedenis van Sligro

Sligro werd opgericht door Abel Slippens en was toen een groothandel in koloniale waren (margarine, vetten en oliën). Toen de zonen van Abel Slippens het bedrijf eind jaren vijftig overnamen, maakten ze van een bedrijf een cash en carry groothandel in ‘’s-Hertogenbosch. Dit concept werd een succes waarna er cash en carry groothandels in andere steden werden geopend.

In 1961 wijzigde het bedrijf de naam Slippens Groothandel in Koloniale Waren, gewijzigd in Sligro. Het bedrijf groeide sterk in de jaren 70 en 80 en in die periode werden er meer dan 100 bedrijven overgenomen. In 1982 beschikte Sligro, na de overname van het Arnhemse bedrijf Wunderink, over zijn eerste horeca bezorggroothandel.

Sligro en Sperwer richtten in 2006 het consortium S&S op. Ze kochten samen de Edah van het Nederlandse bedrijf Laura. De door Sligro gekochte Edah’s werden omgebouwd tot EMTÉ supermarkten. Deze EMTÉ supermarkten werden in 2018 verkocht aan een consortium van Coop en Jumbo Group Holding.

Het bedrijf gaat naar de beurs

In 1969 kreeg Sligro Food Group een notering aan de Euronext in Amsterdam. Via de Stichting Administratiekantoor Slippens bezit de familie ongeveer 34% van de aandelen. Sinds november 2020 kan je de aandelen ook terugvinden binnen de MSCI Global Small Cap Indices.

Is investeren in Sligro verstandig?

Een investering in aandelen Sligro kan zeker verstandig zijn: het bedrijf is marktleider op de Nederlandse voedselmarkt en door de uitgebreide connecties zal het bedrijf niet snel failliet gaan. Deze stabiele resultaten uiten zich ook in een aantrekkelijk dividendrendement. Buiten vervelende economische crisissen om, betaalt Sligro eigenlijk altijd een aantrekkelijk jaarlijks dividend waardoor je als belegger een mooi inkomen kunt opbouwen.

Een investering in Sligro aandelen is natuurlijk niet volledig zonder risico. De koers van het aandeel is volatiel, waardoor het belangrijk is om op het juiste moment in te stappen. Enige verstand van zaken is dan ook zeker belangrijk. Je kan door gespreid in te stappen voorkomen dat je op het verkeerde moment Sligro aandelen koopt.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *