Hoe kan je Hornbach aandelen kopen (2024)? – analyse

Denk je erover na om Hornbach aandelen te kopen? In dit artikel lees je direct wat de sterke en zwakke punten zijn van een belegging in Hornbach. Volg de stappen in dit artikel om direct Hornbach aandelen te kopen.

Hoe kan je Hornbach aandelen kopen?

Je kunt Hornbach aandelen kopen bij een online aandelen broker. In het onderstaande overzicht zie je direct bij welke brokers je in Hornbach aandelen kunt beleggen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Hornbach. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Hornbach & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat zijn de sterke punten voor een belegging in Hornbach?

 • Goede reputatie: Hornbach heeft een goede reputatie als doe-het-zelfketen in zowel Nederland als Duitsland.
 • Financiële positie: het bedrijf heeft een sterke financiële positie opgebouwd en heeft regelmatig winstgevende resultaten neergezet.
 • Nieuwe markten: het bedrijf is bezig met uitbreidingen in zowel Nederland als België. Dit kan de winstgevendheid van het bedrijf ten goede komen.
 • Uitgebreid assortiment: Hornbach heeft een uitgebreid assortiment aan producten.

Wat zijn risico’s voor Hornbach aandelen?

 • Concurrentie: de doe-het-zelfmarkt is erg competitief waardoor Hornbach steeds moeite moet doen om klanten te trekken.
 • Kwetsbaar: Hornbach is kwetsbaar voor de economische situatie. Wanneer het niet goed gaat met de huizenmarkt, neemt het aantal verbouwingen af.
 • Arbeidsconflicten: de druk op het verhogen van lonen neemt toe, waardoor de winstgevendheid van het bedrijf onder druk komt te staan.

Over Hornbach

Hornbach is een doe-het-zelfzaak opgericht in Duitsland in 1877. Hornbach is ondertussen actief in verschillende Europese landen waaronder Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden en Tsjechië.

De winkels van Hornbach staan bekend om hun grootte oppervlakte: vaak meer dan 10.000 vierkante meter. Hierdoor kan Hornbach een uitgebreid assortiment aan producten aanbieden. Hornbach heeft ondertussen dan ook een sterke reputatie opgebouwd.

Hornbach aandelen kopen

Hoe kan je Hornbach aandelen kopen?

 • Stap 1: open een account bij een betrouwbare aandelen broker.
 • Stap 2: activeer je account & stort geld op je aandelen account.
 • Stap 3: selecteer het aandeel en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
 • Stap 4: druk op kopen om de order direct naar de beurs te versturen.

Wel of niet Hornbach aandelen kopen – analyse

Hornbach is een cyclisch aandeel: de vraag naar bouwproducten neemt toe wanneer er veel gebouwd wordt. Het is daarom verstandig om de economische situatie goed te analyseren voordat je een belegging in Hornbach overweegt. Bepaal altijd of Hornbach aandelen binnen je risicoprofiel passen.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *