Bol.com aandelen kopen (2024): wel of niet doen?

Wil je beleggen in het grootste e-commerce bedrijf van Nederland? Dan kan het kopen & verkopen van Bol.com aandelen aantrekkelijk zijn. In dit artikel leer je direct hoe je Bol.com aandelen kunt kopen.

Hoe & waar kan je Bol.com aandelen kopen?

Na de beursgang kan je Bol.com aandelen kopen bij één van de onderstaande aandelen brokers. Door alvast een account te openen, ben je helemaal klaar voor de beursgang:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Bol.com. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Bol.com & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Bol.com is momenteel in handen van Ahold. Je kunt dus al indirect beleggen in Bol.com door Ahold aandelen te kopen. Houd er dan wel rekening mee dat je ook in de andere bedrijfsonderdelen van Ahold belegt. Het is dan belangrijk om goed te onderzoeken hoe deze bedrijfsonderdelen presteren.

Beursgang van Bol.com

Ahold Delhaize heeft recent aangegeven dat Bol.com klaar is voor de beursgang. Het activistische beursfonds van Elliott is hier duidelijk enthousiast over en nam een belang in van meer dan 3% in Ahold. Op dit moment zou de waarde van Bol.com namelijk niet duidelijk naar voren komen in de koers van de Ahold aandelen.

De reden achter de beursgang is niet het ophalen van geld, aangezien Ahold voldoende cash heeft. Het bedrijf hoopt met de beursgang de verborgen waarde van Bol.com naar voren te brengen. Bol.com sneeuwt namelijk een beetje onder binnen Ahold, doordat de supermarktketen zelf veel meer omzet en winst oplevert. Er bestaat dan ook een goede kans dat de losse onderdelen een hogere waardering ontvangen dan beide samen binnen het huidige aandeel.

Bij een beursgang van Bol.com is het verstandig om op het beursklimaat te letten. Bol.com is een techbedrijf en dit soort bedrijven presteren het beste bij economische stabiliteit & lage rentes.

Wat zijn de sterke punten van Bol.com aandelen?

 • Dominante positie: Bol.com is de grootste online retailer in Nederland en heeft hier een dominante positie.
 • Uitgebreid aanbod: je kunt bij Bol.com bijna elk product binnen een dag laten thuisbezorgen. Hierdoor is Bol.com erg populair geworden onder de Nederlandse consument.
 • Samenwerkingen: een ander sterk punt van Bol.com, is dat het bedrijf samenwerkt met partners. Andere bedrijven kunnen hun producten verkopen via Bol.com en het bedrijf ontvangt hier weer een commissie voor.
 • Logistieke positie: Bol.com begrijpt de logistieke keten in Nederland goed, waardoor producten bijna altijd perfect op tijd worden bezorgd.
 • Duurzaamheid: Bol.com heeft ambitieuze plannen om de uitstoot van CO₂ te verminderen en om duurzame producten te promoten. Hierdoor kan het aandeel ook populair worden onder investeerders die duurzaamheid belangrijk vinden.
 • Ahold: Bol.com maakt onderdeel uit van Ahold wat een grote & betrouwbare multinational is.

Wat zijn de risico’s van Bol.com aandelen?

 • Concurrentie: partijen als Amazon en Coolblue zijn forse concurrenten van Bol.com. Bol.com moet zich dan ook blijven onderscheiden om haar marktaandeel te behouden.
 • Geografisch beperkt: Bol.com is alleen actief in Nederland en België, waardoor het bedrijf volledig afhankelijk is van de economische & politieke situatie in deze landen.
 • Leveranciers: Bol.com is volledig afhankelijk van de leveranciers voor de kwaliteit van de producten.

Hoe kan je Bol.com aandelen kopen?

 1. Open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker.
 2. Stort geld op je aandelen rekening en selecteer het Bol.com aandeel.
 3. Vul het bedrag in dat je wilt investeren: je kunt vaak al vanaf een paar tientjes investeren.
 4. Druk op kopen om de order naar de beurs te versturen: je belegging is nu geopend!

Over Bol.com

Bol.com is een Nederlandse online retailer die is opgericht in 1999 door een samenwerking tussen het uitgeversconcern PCM en het Belgische mediabedrijf De Persgroep.

Bol.com verkoopt een breed assortiment aan producten waaronder boeken, elektronica en huishoudelijke producten. Bol.com heeft een sterke online aanwezigheid en profiteert van een loyale klantenbasis.

Het bedrijf is constant op zoek naar verbeterpunten en probeert bijvoorbeeld regelmatig haar productaanbod uit te bereiden.

Bol.com aandelen kopen

Wel of niet Bol.com aandelen kopen?

Aan het einde van deze beknopte analyse, vraag je jezelf waarschijnlijk af of je Bol.com aandelen zou moeten kopen.

Aan de ene kant is Bol.com de online retailer marktleider in Nederland, wat het een interessante investering kan maken. Aan de andere kant staat Bol.com steeds meer onder druk van de concurrentie: het Amerikaanse Amazon is bijvoorbeeld recent actief geworden in Nederland.

Wanneer je besluit om Bol.com aandelen te kopen, is het dan ook belangrijk om constant de marktomstandigheden in de gaten te houden. Op die manier voorkom je dat je voor een vervelende verrassing komt te staan als Bol.com in de toekomst wordt ingehaald door de concurrentie.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *