Coolblue aandelen kopen (2024) – direct beleggen!

Heb je interesse om in Coolblue te beleggen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Je leest hier namelijk alles over de geplande beursgang van Coolblue.

Hoe kan je Coolblue aandelen kopen?

Zodra Coolblue naar de beurs gaat, kan je de aandelen direct kopen bij de onderstaande brokers. Maak direct een account aan, zodat je kunt beginnen met beleggen in Coolblue:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Coolblue. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Coolblue & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Beursgang Coolblue

De beursgang van Coolblue is al twee keer uitgesteld, waardoor beleggers sceptisch tegen het bedrijf aankijken. Recent besloot Coolblue de beursgang uit te stellen vanwege de slechte situatie op de financiële markten.

Coolblue hoopt $ 150 miljoen op te halen waarmee ze onder andere de robotisering van het magazijn en de uitbreidingen naar Duitsland kunnen financieren.

De waardering van het bedrijf zou tussen de $ 3 en $ 6 miljard moeten liggen. Dit is een hoge waardering, aangezien dit om meer dan 100 keer de jaarlijkse winst zou gaan. Het is dan ook maar de vraag of deze aandelenkoers voor de IPO realistisch is.

Wat zijn de sterke punten van Coolblue aandelen?

  • Fysieke winkels: Coolblue onderscheidt zich van de concurrentie door haar producten ook van fysieke winkels aan te bieden. Dit geeft Coolblue een reputatie boost in Nederland.
  • Klantenservice: Coolblue staat bekend om haar kwalitatief goede klantenservice. Je kunt als klant bijvoorbeeld hulp krijgen bij het selecteren van producten.
  • Uitgebreid aanbod: Coolblue heeft een sterke online aanwezigheid en is één van de grootste online retailers van Nederland & België.
  • Logistiek: de logistieke keten van Coolblue is van hoog niveau, waardoor het bedrijf haar producten snel op de goede plek kan leveren.

Wat zijn de zwakke punten van Coolblue aandelen?

  • Beperkte markt: Coolblue is volledig afhankelijk van de Nederlandse & Belgische markt, wat het bedrijf kwetsbaar maakt voor lokale marktomstandigheden.
  • Sterke concurrentie: naast Bol.com en Amazon is er ook veel concurrentie van kleinere spelers die zich op een specifieke productgroep richten.
  • Specifieke producten: Coolblue richt zich vooral op elektronische producten. Wanneer de vraag naar deze producten daalt, kunnen de prestaties van het bedrijf verslechteren.
  • Afhankelijk van leveranciers: Coolblue is afhankelijk van de leveranciers voor de geleverde producten.

Hoe kan je beleggen in Coolblue aandelen?

Beleggen in Coolblue aandelen werkt uiteindelijk hetzelfde als beleggen in alle andere Nederlandse aandelen. Nadat je een account hebt geopend bij een betrouwbare broker, kan je direct het aandeel selecteren waarin je wilt investeren. Vul vervolgens het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om de order direct naar de beurs te versturen.

Je kunt eventueel gebruikmaken van een limiet order: je stelt dan een maximale prijs in die je bereid bent om te betalen. Wanneer je geen limiet order gebruikt, koop je de Coolblue aandelen direct tegen de prijs die beschikbaar is op de markt.

Over Coolblue

Coolblue aandelen kopenVoordat je Coolblue aandelen koopt, is het belangrijk dat je begrijpt wat het bedrijf doet. Coolblue is een Nederlandse online retailer die al sinds 1999 bestaat. Coolblue was eerst actief onder een groot aantal domeinen die direct beschreven wat ze verkochten, bijvoorbeeld computers.nl en televisies.nl.

Het bedrijf besloot uiteindelijk om één sterk merk op te richten wat goed werkte. Tegenwoordig is Coolblue een bekend merk dat ook aanwezig is in het straatbeeld met enkele fysieke winkels.

Wel of niet Coolblue aandelen kopen?

Of je wel of niet Coolblue aandelen moet kopen, hangt sterk af van je eigen overtuigingen over het bedrijf. Uiteindelijk is Coolblue een ‘dozenschuiver’ wat betekent dat ze hun geld eigenlijk volledig verdienen door het verkopen van producten tegen een hogere prijs. Door de enorme populariteit van het bedrijf, is dit winstgevend. Concurrentie ligt echter altijd op de loer, waardoor het belangrijk is om het marktaandeel van Coolblue goed in de gaten te houden.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *