Vopak aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Koninklijke Vopak NV is een Nederlandse onderneming die wereldwijd opereert als tankterminal operator en die is gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Wil je zelf beleggen in aandelen Vopak? Op deze pagina leer je waar je het beste Vopak aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van Vopak bekijken.

Hoe kan je Vopak aandelen kopen?

Je kan aandelen Vopak kopen bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om te beleggen in aandelen. Bij de volgende brokers kan je Vopak aandelen kopen en verkopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Vopak. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Vopak & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Vopak?

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Vopak

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Vopak.

Beurskoersen van Vopak over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Vopak zien van de laatste 5 dagen:

Wat zijn de voordelen van beleggen in Vopak aandelen?

 • Globaal actief: Vopak is actief in meer dan 30 landen waardoor het bedrijf minder afhankelijk is van de economische situatie binnen één specifiek land.
 • Specialisatie in opslag: Vopak specialiseert zich in het opslaan van vloeistoffen, chemicaliën, oliën en gas. Deze specialisatie geeft Vopak een competitief voordeel, waardoor het bedrijf het ook tijdens economisch lastige tijden goed kan doen.
 • Nadruk op duurzaamheid: Vopak legt de nadruk sterk op duurzaamheid, wat een specifiek type belegger kan aantrekken.

Wat zijn de risico’s van investeren in Vopak aandelen?

 • Afhankelijkheid van olie- en gasmarkt: Vopak is voor haar winstgevendheid sterk afhankelijk van de olie- en gasmarkt.
 • Schommelingen in grondstofprijzen: de marges hangen sterk af van de prijs van verschillende grondstoffen.
 • Regelgeving: de stoffen die Vopak opslaat zijn vaak gevaarlijk. Hierdoor heeft het bedrijf te maken met strenge regels waar het zich aan moet houden.

Wat zijn de grootste concurrenten van Vopak?

Hoe kan je aandelen Vopak kopen?

 • Stap 1: registreer je eerst bij een betrouwbare aandelen broker.
 • Stap 2: doorloop de stappen om je beleggingsrekening te activeren.
 • Stap 3: stort vervolgens voldoende geld op je beleggingsrekening.
 • Stap 4: selecteer het aandeel Vopak en open het orderscherm.
 • Stap 5: vul het bedrag in dat je wilt investeren in aandelen Vopak.
 • Stap 6: druk op kopen om de Vopak aandelen direct aan te schaffen.
 • Stap 7: evalueer regelmatig je beleggingsresultaten in Vopak.

Wat zijn de activiteiten van Vopak?

Vopak is vooral actief in de gespecialiseerde opslag van chemicaliën, gassen en verschillende olieproducten. Ze zijn internationaal actief en opereren ruim zeventig verschillende terminals.

Vopak verdient geld door de opslagtanks te verhuren. Bovendien transporteren ze de chemicaliën tegen een meerprijs. Ondanks de internationale oriëntatie van het bedrijf komt het grootste deel van de inkomsten nog uit Nederland.

Vopak aandelen kopen

Is het verstandig om te investeren in Vopak aandelen?

Of het verstandig is om te beleggen in Vopak, hangt erg af van de situatie. Wanneer de olieprijs het slecht doet, kan het vaak slim zijn om Vopak aandelen te kopen. Tijdens de coronapandemie in 2020 zag je bijvoorbeeld dat de olieprijs fors daalde. De algemene vraag naar olie nam sterk af waardoor de grondstof massaal werd opgeslagen. Vopak biedt speciale opslagmogelijkheden voor de grondstof olie, waardoor de winstgevendheid van het bedrijf in deze periode toenam.

Op dit moment komt het grootste deel van de omzet tot stand in Europa (35-40%). Het bedrijf is echter bezig met het verkopen van deze activiteiten en het kopen van meer capaciteiten in Azië en het Midden-Oosten. In opkomende markten kan een bedrijf als Vopak op de lange termijn betere resultaten behalen wat een goede reden kan zijn om de aandelen te kopen.

Op de lange termijn zie je dat de aandelenkoers van Vopak vrij stabiel is: de winstcijfers zijn dan ook redelijk voorspelbaar. Terminals op industriële complexen en gasterminals worden namelijk verhuurd voor langere perioden (soms wel 20 jaar of langer). De opslagcontracten voor olie lopen echter korter: daardoor is de vraag naar olieopslag het belangrijkst voor het bepalen van de toekomstige koers van Vopak. Wanneer je denkt dat de vraag naar olieopslag zal toenemen, kan het dan ook slim zijn om Vopak aandelen te kopen.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *