Signify aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Signify maakte vroeger deel uit van Philips en produceert verlichting. Denk je erover na om te investeren in Signify aandelen? In dit artikel bespreken we precies waar & hoe je het beste kunt beleggen in Signify. Je kunt op deze pagina ook de actuele aandelenkoers van Signify aandelen vinden.

Hoe kan je Signify aandelen kopen?

Wil je Signifiy aandelen kopen? Onderzoek dan eerst welke plannen het bedrijf voor de toekomst heeft, op die manier kan je bepalen tegen welke prijs je de aandelen het beste kan kopen. In de tabel zie je direct waar je kunt beleggen in Signify aandelen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Signify. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Signify! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Signify?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Sligro? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe Signify aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van Signify aandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Signify

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Signify.

Beurskoersen van Signify over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Signify zien van de laatste 5 dagen:

Wat zijn de voordelen van beleggen in Signify aandelen?

 • Sterk merk: Signifiy maakte onderdeel uit van Philips en staat bekend om de verlichting van hoge kwaliteit.
 • Duurzaamheid: Signify wil in 2025 onderdeel uitmaken van de circulaire economie, wat klimaat bewuste beleggers kan aantrekken.
 • Diversificatie: Signify produceert naast LED verlichting ook slimme verlichtingssystemen en is hierdoor niet afhankelijk van één specifiek product.

Wat zijn de risico’s van investeren in Signify aandelen?

 • Afhankelijk van de bouw: Signifiy is voor haar verkopen sterk afhankelijk van de bouw. Wanneer het economisch minder gaat en er minder nieuwe projecten worden gestart, kunnen de resultaten tegenvallen.
 • Concurrentie: Signifiy vecht samen met bedrijven als OSRAM en GE Lighting voor marktaandeel.
 • Marktschommelingen: wanneer het slecht gaat met de economie, kunnen de resultaten van Signify onder druk komen te staan.

Wat zijn de grootste concurrenten van Signify?

 • OSRAM
 • GE Lighting
 • Cree

Hoe kan je aandelen Signify kopen?

 1. Open eerst een account bij een betrouwbare broker
 2. Activeer je beleggingsrekening en stort voldoende geld
 3. Zoek naar de ticker LIGHT binnen het platform
 4. Vul het bedrag in dat je wilt investeren
 5. Druk op kopen om aandelen Signify te kopen

Over het bedrijf Signify

Het bedrijf Signify is een Nederlandse producent van lichtbronnen voor de consumentenmarkt en de professionele markt. Het bedrijf maakte vroeger onderdeel uit van Philips, maar is in 2018 zelfstandig verder gegaan.

Signify produceert gloeilampen, halogeenlampen, fluorescentielampen, HID-lampen en ledlampen.  Bovendien verkoopt het bedrijf voorschakelapparaten, armaturen en andere elektronische componenten.  Signify is actief in 180 landen, maar het hoofdkantoor ligt nog steeds in Eindhoven.

Signify aandelen kopen

Signify gaat naar de beurs

Philips Lightning werd in mei 2015, na toestemming door de aandeelhouders, een zelfstandig bedrijfsonderdeel. Het lukte niet om dit zelfstandige bedrijfsonderdeel voor de gewenste prijs te verkopen aan private-equity partijen. Daarom besloot Philips om op mei 2016 Philips Lightning naar de beurs te brengen.

De aandelen van Signify maken onderdeel uit van de AMX index.

Acquisities van door Signify

Westinghouse Company

Philips nam in 1981 de lichtdivisie van het Amerikaanse Westinghouse Company over. De ledlamp begon eind 20e eeuw aan zijn opmars. In 1999 richtte Philips Lightning en Agilent Technologies een joint venture op voor de ontwikkeling en verkoop van LED’s.

Overname van Massive en Genlyte Group

Door de overnames van de lichtarmaturen Massive in 2006 en de Genlyte Group in 2007 probeerte Philips zijn positie in de markt van de led lampen te verstevigen.

Cooper Lightning Solutions

In oktober 2019 besloot Signify het Amerikaanse bedrijf Cooper Lightning Solutions voor ongeveer 1,3 miljard euro over te nemen. De positie van Signify op de professionele markt in Noord-Amerika wordt door deze overname versterkt.

Denk je dat dit soort overnames bijdragen aan de bedrijfsresultaten van Signify? Dan kan het aantrekkelijk zijn om te investeren in Signify door de aandelen te kopen.

Wel of niet Signify aandelen kopen?

Steeds meer beleggers vragen zich af of het nu verstandig is om te beleggen in Signify aandelen. Dit is uiteindelijk een persoonlijke keuze: door de aandelen te vergelijken met concurrerende bedrijven kan je vaststellen of het bedrijf goed presteert. Je kunt vervolgens direct aandelen Signify kopen met een betrouwbare broker. Vergeet echter nooit dat beleggen in Signify aandelen risico’s met zich meebrengt; beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *