Signify aandelen kopen

Signify maakte vroeger deel uit van Philips en produceert verlichting. Denk je erover na om te investeren in Signify aandelen? In dit artikel bespreken we precies waar & hoe je het beste kunt beleggen in Signify. Je kunt op deze pagina ook de actuele aandelenkoers van Signify aandelen vinden.

Waar kan je Signify aandelen kopen?

Wil je Signifiy aandelen kopen. Onderzoek dan eerst welke plannen het bedrijf voor de toekomst heeft, op die manier kan je bepalen tegen welke prijs je de aandelen het beste kan kopen. In de tabel zie je direct tegen welke tarieven je kunt beleggen in Signify:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Signify. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Signify & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende Signify koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Signify aandelen?

De koers van het aandeel Signify heeft in het verleden behoorlijke sprongen gemaakt. De aandelenkoers daalt in een korte periode regelmatig tien euro om ook weer met een vergelijkbaar bedrag te stijgen. Als actieve belegger kan je profiteren van dit soort sterke koersschommelingen: je kunt namelijk zowel orders plaatsen op stijgende als op dalende koersen.

Een goede partij waar je actief kunt speculeren in het koersverloop van Signify, is Plus500. Bij Plus500 kan je met CFD’s handelen in het koersverloop van Signify aandelen. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden gratis te proberen met een demo:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Over het bedrijf Signify

Het bedrijf Signify is een Nederlandse producent van lichtbronnen voor de consumentenmarkt en de professionele markt. Het bedrijf, dat van oudsher een onderdeel was van Koninklijke Philips Electronics B.V. , veranderde de bedrijfsnaam in mei 2018 van Philips Lightning in Signify. Na deze naamswijziging blijft het bedrijf wel de bedrijfsnaam Philips voeren.

Signify, dat zich richt op de verlichtingsmarkt, produceert gloeilampen, halogeenlampen, fluorescentielampen, HID-lampen en ledlampen.  Bovendien verkoopt het bedrijf voorschakelapparaten, armaturen en andere elektronische componenten.  Het bedrijf, dat actief is in 180 landen, heeft eigen verkoopkantoren in 70 landen en fabrieken in 22 landen. Het hoofdkantoor van Signify bevindt zich in Eindhoven.

Signify aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

Voorganger van de divisie ‘Lightning’ was de hoofd industriegroep ‘Licht’. Licht was een van de eerste activiteiten van Philips, want het bedrijf begon in 1891 als gloeilampenfabriek waar kooldraadlampen werden geproduceerd. In 1909 begon Philips met het fabriceren van metaaldraad lampen en in 1925 produceerde het bedrijf zijn eerste radiolamp.

De in 1946 opgerichte Hoofd Industriegroep Licht was tot 1988 een van de Hoofd Industriegroepen van het Philips Concern. In dat jaar werd het één van de divisies binnen Philips. Nu is het een van de drie concern divisies van Philips.

Het bedrijf gaat naar de beurs

Philips Lightning werd in mei 2015, na toestemming door de aandeelhouders, een zelfstandig bedrijfsonderdeel. Het lukte niet om dit zelfstandige bedrijfsonderdeel voor de gewenste prijs te verkopen aan private-equity partijen. Daarom besloot Philips om mei 2016 om Philips Lightning naar de beurs te brengen. Het bedrijf kreeg een notering aan de Amsterdamse effectenbeurs.  Bij de beursgang was Philips Lightning, dat een bedrijfsomzet had van 7,4 miljard euro, één van de grotere beursbedrijven.

De introductiekoers van het aandeel was 20 euro en er werden bij de beursgang ruim 43 miljoen aandelen verkocht, wat iets meer is dan een kwart van het totaal aantal aandelen. De opbrengst van deze aandelenverkoop was 862,5 miljoen euro. Philips verkocht in april 2017 nog eens 22,3 miljoen aandelen tegen een prijs van 28,80 euro. De laatste aandelen verkocht Philips in september 2019. De aandelen van Philips Lightning, vanaf mei 2018 Signify, maakten tot maart 2019 deel uit van de AEX-index. Vanaf maart 2019 maken de aandelen Signify deel uit van de AMX.

Overgenomen en verkochte bedrijven

In 1981 werd door Philips de lichtdivisie van het Amerikaanse Westinghouse Company overgenomen. De ledlamp begon eind 20e eeuw aan zijn opmars. In 1999 werd door Philips Lightning en Agilent Technologies een joint-venture opgericht voor het ontwikkelen en verkopen van LED’s. Door de producenten van de lichtarmaturen Massive in 2006 en de Genlyte Group in 2007 over te nemen probeerde Philips zijn positie in de markt van de led lampen te verstevigen.

In oktober 2019  werd bekend dat Signify het Amerikaanse bedrijf Cooper Lightning Solutions voor ongeveer 1,3 miljard euro ging overnemen. De positie van Signify op de professionele markt in Noord-Amerika wordt door deze overname versterkt.

Philips Lightning verkocht ook bedrijven. De armaturenfabriek Springe in Duitsland werd in 2010 verkocht aan de Nederlandse investeringsmaatschappij Varova. Deze investeringsmaatschappij kocht in 2012 ook de TL-fabriek en de glasfabriek in Chalon-sur-Saône. De glasfabriek in Winschoten werd in 2016 verkocht aan het Duitse QSIL.

Denk je dat dit soort overnames of verkopen zullen bijdragen aan de bedrijfsresultaten van Signify? Dan kan het aantrekkelijk zijn om te investeren in Signify door de aandelen te kopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *