Philips aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Philips is een Nederlandse multinational actief in het produceren van diverse elektronicaproducten. Wil je beleggen in Philips? Op deze pagina zie je direct waar je het beste Philips aandelen kunt kopen. Ook vind je hier de actuele koers van Philips & kan je een uitgebreide analyse lezen.

Waar kan je Philips aandelen kopen?

Denk je erover na om Philips aandelen te kopen? Dan is het belangrijk dat je dit doet bij een voordelige partij. Transactiekosten verlagen het rendement op je beleggingen namelijk enorm.

We hebben de goedkoopste brokers voor je op een rij gezet. Op die manier kan je direct beslissen bij welke partij je het beste Philips aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Philips. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Philips! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Philips?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van Philips aandelen? In de onderstaande grafiek kan je zien hoe de koers van het aandeel Philips zich ontwikkelt. Ook kan je met de knoppen direct het aandeel kopen of verkopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Philips

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Philips.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Philips zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het voordelig zijn om aandelen Philips te kopen?

  • Sterke reputatie: Philips heeft altijd een goede reputatie gehad binnen de gezondheidssector.
  • Focus op innovatie: het bedrijf brengt constant nieuwe technieken op de markt, wat kan bijdragen aan de verdere groei van het bedrijf.
  • Diversificatie: doordat Philips diverse producten produceert en actief is op meerdere markten, ligt het risico van een investering lager.
  • Duurzaamheid: Philips legt steeds meer de nadruk op duurzaamheid, wat kan bijdragen aan de resultaten van het bedrijf.

Dit zijn de grootste risico’s van beleggen in Philips  aandelen

  • Afhankelijkheid van gezondheid: een groot deel van de winst komt uit de gezondheidsdivisie, waardoor problemen in deze sector de winstgevendheid onder druk kan zetten.
  • Concurrentie: Philips heeft te maken met veel concurrentie, waardoor het bedrijf bij problemen snel marktaandeel kan verliezen.
  • Geopolitieke risico’s: sancties en nieuwe regels kunnen de resultaten van het bedrijf onder druk zetten.
  • Schandalen: Philips heeft door problemen bij beademingsapparatuur forse verliezen geleden. Dit soort problemen schaden zowel de reputatie als de winstgevendheid van het bedrijf.

Wat zijn de grootste concurrenten van Philips?

Philips is een bedrijf dat actief is in allerlei elektronica sectoren. Ze hebben hier dan ook meerdere concurrenten.

Het is belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden. Wanneer het Philips niet langer lukt om betere innovaties uit te brengen dan de concurrentie, zullen de bedrijfsresultaten verslechteren. Het is daarom belangrijk om de concurrentie goed te onderzoeken voordat je Philips aandelen koopt.

Momenteel is Philips qua marktaandeel groot in Europa. Toch komt het grootste deel van de omzet uit Amerika. Ook opkomende markten zijn erg interessant. In China zijn er veel consumenten die steeds meer te besteden hebben: hier kan Philips natuurlijk veel geld uithalen. Denk je dat het Philips lukt om de concurrenten bij te benen en om nieuwe markten te veroveren? Dan is het aantrekkelijk om aandelen Philips te kopen.

Hoe kan je Philips aandelen kopen?

Stap 1: account openen bij een betrouwbare broker

Je kunt aandelen Philips kopen bij een online broker. Een broker is een bedrijf dat het mogelijk maakt om aandelen te kopen & verkopen. Het openen van een account bij een broker werkt eigenlijk hetzelfde als het openen van een account bij een bank.

Je vult wat persoonlijke gegevens in en je kunt direct beginnen met het kopen en verkopen van aandelen. Ben je benieuwd bij welke brokers je tegen voordelige tarieven in Philips aandelen kunt handelen? Bekijk dan ons overzicht van beste brokers en bepaal waar je de aandelen het beste kunt kopen.

Stap 2: aandeel Philips selecteren

Nadat je een account bij een broker hebt geopend, kan je een positie openen door het aandeel binnen de software te selecteren. Je ziet daar een bied en een laatprijs. De biedprijs is de prijs waartegen de broker het aandeel koopt en de laatprijs is de prijs waartegen de broker het aandeel verkoopt.

Stap 3: aandelen Philips kopen

Met een marktorder kan je de aandelen Philips vervolgens direct kopen en toevoegen aan je beleggingsportefeuille. Nadat je de aandelen hebt gekocht, is het belangrijk om je belegging regelmatig te evalueren. Op die manier kan je bepalen of het nog steeds interessant is om te beleggen in Philips.

Philips

 

De kracht van Philips

Philips is natuurlijk een enorm krachtig bedrijf. Er zijn dan ook veel mensen die aandelen Philips kopen. Krachtig aan Philips is natuurlijk het feit dat het bedrijf erg internationaal is. Ze verkopen producten in meer dan 100 landen verspreid over de hele wereld. In totaal werken er 120.000 mensen voor het bedrijf.

Philips is bijzonder goed in het innoveren van elektronica. Het bedrijf geeft veel geld uit aan het ontwikkelingen van nieuwe technologieën. Philips heeft dan ook de controle over zeven onderzoekscentra verspreid over de hele wereld.

Ook op het gebied van productie heeft Philips veel strijdkracht. Het bedrijf heeft meer dan 110 verschillende productielocaties verspreid over de wereld. Hierdoor kan Philips snel inspelen op de vraag naar verschillende producten. Doordat de productielocaties zijn verspreid over de gehele wereld kan het bedrijf ook geld besparen op de transportkosten.

Tot slot lukt het Philips ook erg goed om een loyale klantenbasis op te bouwen. Veel mensen herkennen het merk en zijn enthousiast over Philips producten. Ben je ook zo enthousiast over Philips? Dan kan je een investering in Philips aandelen overwegen.

Waar is Philips zoal actief?

Philips is actief in allerlei markten. Laten we kijken waar het bedrijf zoal mee bezig is.

Beeld en geluid

Philips heeft een uitgebreide productlijn wanneer het aankomt op beeld en geluid. Zo produceren ze diverse tv, video en audio producten. Hierbij kan je denken aan enorme home cinema systemen tot kleine oortjes die het geluid in je oren afspelen. Andere voorbeelden zijn ook opslagmedia zoals USB-sticks en zelfs opladers.

Persoonlijke verzorging

Ook op het gebied van persoonlijke verzorging heeft Philips allerlei producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een elektrische tandenborstel of scheerapparaten voor zowel mannen als vrouwen.

Huishoudelijke apparatuur

Ook op het gebied van huishoudelijke apparatuur, zijn er allerlei producten op de markt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wasmachines en drogers. Daarnaast kan je bij Philips ook terecht voor strijkbouten en apparaten die de lucht- en waterkwaliteit in de gaten houden.

Gezondheid

Veel mensen weten niet dat Philips ook actief is in de gezondheidsbranche. Zo ontwikkelen ze producten die consumenten kunnen helpen bij astma of slaapproblemen. Ook ontwikkelt het bedrijf medische apparatuur voor medische professionals; denk hierbij bijvoorbeeld aan echoapparaten voor huisartsen.

Doordat Philips verschillende productgroepen beheert, is het risico van een belegging in het aandeel lager. Verliezen in één sector kunnen namelijk worden opgevangen door winsten in een andere sector. Dit zag je bijvoorbeeld tijdens de coronapandemie: consumentenverkopen daalden, maar de gezondheidsdivisie kon juist meer producten verkopen.

Geschiedenis Philips

Vader Frederik en zoon Gerard Philips hebben samen in 1891 de firma Philips & Co opgericht in Eindhoven. Het bedrijf begon met de productie van gloeilampen. Het pand waar ze met deze productie begonnen bestaat nog steeds en is tegenwoordig een museum.

Gerard Philips deed veel aan onderzoek en legde dan ook de basis voor het Philips Natuurkundig Laboratorium (het NatLab), later opgevolgd door High Tech Campus. In 1907 ging het bedrijf over in Philips’ Metaalgloeilampenfabriek, gevolgd door de oprichting van de NV Philips’ Gloeilampenfabriek in 1912.

Van gloeilampenfabriek naar multinational

Door toenemende Europese en later wereldse concurrentie moesten de kosten naar beneden. Dat deed Philips door grotere productie-eenheden te produceren. Ondertussen werd alles uit de kast gehaald om de achterstand op het gebied van halfgeleiders en computers weer in te halen.

Tientallen jaren geleden was Philips een echt fenomeen: het bedrijf bouwde hele woonwijken en vond het erg belangrijk dat het personeel tevreden was. Dit schema is voor veel sociaal linkse mensen nog steeds een soort utopie. Door de opkomst van internationale concurrentie bleek een dusdanig sociaal beleid jammer genoeg niet houdbaar.

Is het verstandig om te investeren in Philips?

Of het verstandig is om in Philips aandelen te investeren, hangt sterk af van de economische situatie. Veel consumenten wachten met het kopen van nieuwe producten wanneer het minder goed gaat met de economie. Aandelen Philips doen het dan ook extra goed wanneer de economie groeit.

Een goed argument voor het kopen van Philips aandelen is de goede risicospreiding binnen het bedrijf: Philips bezit diverse divisies die allemaal andere producten produceren. Hierdoor kunnen verliezen binnen één divisie worden opgevangen door winsten in een andere divisie. Tegelijkertijd zie je dat Philips ook opereert in meerdere internationale regio’s: hier kan het bedrijf een nog veel groter marktaandeel veroveren wat een andere kans voor het bedrijf is.

Philips aandelen zijn ook interessant voor mensen die een inkomen willen opbouwen. Aandeelhouders van Philips ontvangen namelijk 40% tot 50% van het nettoresultaat in de vorm van een dividenduitkering.

Wel is het belangrijk om eventuele schandalen en problemen in de gaten te houden. In de periode 2022-2023 daalde de koers van Philips namelijk sterk door problemen met de beademingsapparatuur. Het is daarom belangrijk om extra waakzaam te zijn wanneer je een belegging in Philips overweegt.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *