NN Group aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Beleggen in de financiële dienstverlener NN Group kan interessant zijn. Maar hoe kan je nu eigenlijk zelf via het internet beleggen in het bedrijf NN Group? En bij welke brokers kan je het goedkoopste NN Group aandelen kopen? In dit artikel bespreken we dit in details!

Hoe kan je NN Group aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de bedrijfsstrategie van NN Group en geloof je dat de recente overnames bijdragen aan de resultaten van het bedrijf? Dan kan het slim zijn om voor de lange termijn te investeren in NN Group door de aandelen te kopen.

Hieronder zie je direct bij welke brokers je NN Group aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor NN Group. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen NN Group & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van NN Group?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van NN Group zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je NN Group aandelen kunt kopen en verkopen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van NN Group

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van NN Group.

Analyse van NN Group

Voordat je besluit of je NN Group wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe NN Group zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van NN Group zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van NN Group in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat NN Group gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van NN Group is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de voordelen van beleggen in NN Group aandelen?

  • Diversificatie: NN Group biedt een uitgebreid aanbod aan verzekerings- en assetmanagement producten aan.
  • Sterke positie: NN Group heeft vooral binnen Nederland en Europa een sterke positie opgebouwd.
  • Focus op innovatie: NN Group introduceert regelmatig nieuwe diensten en producten, wat bijdraagt aan het succes van het bedrijf.
  • Dividend: NN group keert een aantrekkelijk deel van haar winst uit als dividend.

Wat zijn de risico’s van investeren in NN Group aandelen?

  • Afhankelijk van rente: NN Group is sterk afhankelijk van de rente en veranderingen in de rentetarieven kunnen een forse invloed hebben op de resultaten.
  • Regulering: wanneer de regulering strenger wordt, moet NN Group meer investeren in compliance.
  • Marktsituatie: NN Group heeft te maken met sterke schommelingen binnen de economie.

Wat zijn de grootste concurrenten van NN Group?

Hoe kan je aandelen NN Group kopen?

Je kunt NN Group aandelen kopen bij een online broker: klik hier om de verschillende partijen met elkaar te vergelijken. Voordat je kunt beginnen met beleggen, moet je nog wel je beleggingsrekening activeren. Je activeert je rekening door een kopie van je paspoort & adres te uploaden.

Nadat je beleggingsrekening is geactiveerd, kan je direct naar het aandeel NN Group navigeren. Vul nu het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om de order direct naar de aandelenbeurs te sturen. Je kunt kiezen uit verschillende type orders:

  • Marktorder: je koopt de NN Group aandelen direct tegen de op dat moment geldende prijs.
  • Limietorder: koop de NN Group aandelen tegen een door jezelf bepaalde prijs.

Over het bedrijf NN Group

De Nederlandse financiële dienstverlener NN Group bestaat uit NN (Nationale-Nederlanden en NN Investment Bank).

Nationale Nederlandse Bank N.V., dat behoort tot Nationale-Nederlanden, biedt bancaire producten, zoals hypotheken en spaarproducten aan. Dit is een bank die ook onder het depositogarantiestelsel valt. Het hoofdkantoor van de NN Group bevindt zich in Den Haag.

NN Group aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

In 1963 fuseerden de bedrijven De Nederlanden en de Nationale-Levensverzekering-Bank. De levensverzekeringsmaatschappijen van beide bedrijven gingen samen als de Nationale Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V.

De diverse schade maatschappijen van beide bedrijven gingen verder als Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V.

In 1984 nam NN het bedrijf de AMFAS groep over wat een bedrijf was dat in 1968 was ontstaan uit RVS verzekeringen en andere kleine verzekeringsmaatschappijen. NMB  Postbank werd in 1991 door het bedrijf gezien als een ideale fusiepartner. Na de fusie in 1991 werd het bedrijf een onderdeel van de ING Groep. RVS en Nationale-Nederlanden gingen in 2012 samen verder onder de naam Nationale-Nederlanden.

Tijdens de kredietcrisis kreeg de ING Groep staatssteun. De bank kreeg deze staatssteun alleen wanneer ze de verzekeringsactiviteiten zouden verkopen. De verzekeringsactiviteiten van de ING Groep werden in 2013 verzelfstandigd en in 2013 ging Nationale Nederlanden op in de NN Group.

Het bedrijf gaat naar de beurs

Tot juli 2014 was ING Groep de enige aandeelhouder van het bedrijf NN Group. Het bedrijf kondigt in juni 2014 aan dat het naar de beurs gaat en kreeg op 2 juli 2014 een beursnotering aan Euronext Amsterdam.

Door NN Group overgenomen bedrijven

Delta Lloyd

NN Groep deed op 5 oktober 2016 een bod op alle aandelen van Delta Lloyd, de op drie na grootste Nederlandse verzekeringsmaatschappij op dat moment. De twee bedrijven kwamen in december 2016 tot overeenstemming. Door de fusie kan er efficiënter worden gewerkt wat in 2020 een kostenvoordeel oplevert van minstens 150 miljoen euro.

Athora Vivat

NN Group heeft de verzekeringsactiviteiten van het opkoopfonds Athora Vivat overgenomen in 2020.

Denk je dat deze overnames in de toekomst bijdragen aan de bedrijfsresultaten van NN Group? Dan kan het verstandig zijn om te investeren in het bedrijf door de aandelen te kopen.

Wel of niet NN Group aandelen kopen?

NN Group aandelen kunnen een interessante toevoeging zijn aan je portfolio. NN Group keert een aantrekkelijk dividend uit en is actief in meerdere landen. Wel is de NN Group als financieel bedrijf sterk afhankelijk van externe factoren. Denk hierbij aan het vertrouwen in de bank, de rentetarieven en de economische situatie. Blijf daarom waakzaam wanneer je besluit om te beleggen in aandelen NN Group.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *