NN Group aandelen kopen

Beleggen in de financiële dienstverlener NN Group kan interessant zijn. Maar hoe kan je nu eigenlijk zelf via het internet beleggen in het bedrijf NN Group? En bij welke brokers kan je het goedkoopste NN Group aandelen kopen? In dit artikel bespreken we dit in details!

Waar kan je NN Group aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de bedrijfsstrategie van NN Group en geloof je dat de recente overnames zullen bijdragen aan de resultaten van het bedrijf? Dan kan het slim zijn om voor de lange termijn te investeren in NN Group door de aandelen te kopen.

Hieronder zie je direct bij welke brokers je het voordeligst NN Group aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor NN Group. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen NN Group & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende NN Group koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in NN Group?

Actief beleggen is het kopen en verkopen van aandelen op de korte termijn. Het is vaak niet aantrekkelijk om actief te handelen bij een traditionele broker: je betaalt dan op iedere transactiekosten. Beter is het om actief te speculeren op het koersverloop van NN Group bij een CFD-broker. Een goede partij waarbij je dit kunt doen is Plus500: gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden daar direct gratis te proberen met een demoaccount:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van NN Group?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van NN Group zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je NN Group CFD aandelen kunt kopen en verkopen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van NN Group

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van NN Group.

Analyse van NN Group

Voordat je besluit of je NN Group wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe NN Group zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van NN Group zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van NN Group in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat NN Group gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van NN Group is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf NN Group

De Nederlandse financiële dienstverlener NN Group bestaat uit NN (Nationale-Nederlanden en NN Investment Bank). Nationale Nederlandse Bank N.V., dat behoort tot Nationale-Nederlanden, biedt bancaire producten, zoals hypotheken en spaarproducten aan. Dit is een onder zijn eigen bankvergunning binnen het depositogarantiestelsel opererende bank. Het hoofdkantoor van de NN Group bevindt zich in Den Haag.

NN Group aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

In 1963 fuseerden de bedrijven De Nederlanden van 1845 en de Nationale-Levensverzekering-Bank. In 1969, toen het hoofdkantoor van De Nederland gereed was, werden de beide bedrijven vergaand samengevoegd. De formele samenvoeging werd in 1970 een feit. Toen gingen de levensverzekeringsmaatschappijen van beide bedrijven samen verder als Nationale Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V.

De diverse schade maatschappijen van beide bedrijven gingen verder als Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V. IN 1984 nam het bedrijf de AMFAS groep over wat een bedrijf was dat in 1968 was ontstaan uit RVS verzekeringen en andere kleine verzekeringsmaatschappijen. NMB  Postbank, dat een uitgebreid kantorennet had, werd in 1991 door het bedrijf gezien als een ideale fusiepartner. Na de totstandkoming van de fusie in 1991 is het bedrijf een onderdeel van de ING Groep. RVS en Nationale-Nederlanden gingen in 2012 samen verder onder de naam Nationale-Nederlanden.

Tijdens de kredietcrisis kreeg de ING Groep staatssteun. Eén van de aan die staatssteun gestelde voorwaarden was de verkoop van alle verzekeringsactiviteiten. De verzekeringsactiviteiten van de ING Groep werden in 2013 verzelfstandigd. In 2013 ging Nationale Nederlanden op in de NN Group.

Het bedrijf gaat naar de beurs

Tot juli 2014 was ING Groep de enige aandeelhouder van het bedrijf NN Group. Het bedrijf kondigt in juni 2014 aan dat het naar de beurs gaat. NN Group kreeg op 2 juli 2014 een beursnotering aan Euronext Amsterdam. Bij de beursintroductie verkocht ING Groep 79 miljoen aandelen voor 20 euro per stuk. Na de beursintroductie bezat ING Groep nog 67,4% van de aandelen welke later werden verkocht. De laatste 14% van de aandelen verkocht ÌNG Group in april 2016. De verkoop van deze aandelen bracht circa 1,4 miljard euro op.

Door NN Group overgenomen bedrijven

NN Groep deed op 5 oktober 2016 een bod op alle aandelen van Delta Lloyd, de op drie na grootste Nederlandse verzekeringsmaatschappij, met 3,2 miljoen klanten in Nederland en België. De twee bedrijven kwamen in december 2016 tot overeenstemming. NN Group betaalde 5,40 euro per aandeel. Door de fusie ontstond een bedrijf dat een sterke speler is op wat betreft pensioenen, vermogensbeheer en verzekeringen. Door de fusie kan er efficiënter worden gewerkt wat in 2020 een kostenvoordeel oplevert van minstens 150 miljoen euro.

NN Group heeft de verzekeringsactiviteiten van het opkoopfonds Athora Vivat overgenomen. Deze overname werd in april 2020 afgerond. Door van Athora de VIVAT-schadeverzekeringsactiviteiten met 300.000 klanten en de Volksbank-distributieactiviteiten  voor een bedrag van 416 miljoen euro over te nemen wordt NN de grootste schadeverzekeraar in Nederland.

Denk je dat deze overnames in de toekomst bijdragen aan de bedrijfsresultaten van NN Group? Dan kan het verstandig zijn om te investeren in het bedrijf door de aandelen te kopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *