ArcelorMittal aandelen kopen

ArcelorMittal is ’s werelds meest toonaangevende mijnbouw en staal bedrijf. Het is de filosofie van ArcelorMittal om veilig en duurzaam staal te produceren. Heb je er vertrouwen in dat het ArcelorMittal lukt om dit kwalitatief hoge staal te blijven leveren? Dan kan je een investering in het bedrijf overwegen door de aandelen te kopen. In dit artikel lees je hoe je zelf ArcelorMittal aandelen kunt kopen & je kunt hier ook de laatste aandelenkoers raadplegen.

Waar kan je ArcelorMittal aandelen kopen?

Wil je aandelen kopen in de grootste staalproducent van de wereld? Dit is verstandig wanneer je denkt dat de vraag naar staal verder zal toenemen. Het bedrijf verdient zijn geld namelijk geheel met de productie en verkoop van staal.  Ben je ervan overtuigd dat je nu ArcelorMittal aandelen wilt kopen?

Hieronder zie je bij welke brokers je het beste in aandelen ArcelorMittal kunt investeren.

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor ArcelorMittal. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen ArcelorMittal & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende ArcelorMittal koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in ArcelorMittal?

Je kan er voor kiezen om actief te beleggen in ArcelorMittal aandelen. Dit is vooral aan te raden wanneer je veel volatiliteit verwacht. Door op de juiste momenten in en uit te stappen kan je dan betere resultaten behalen. Wel is het belangrijk om voldoende analyses uit te voeren. Je kan bijvoorbeeld op zoek gaan naar patronen op de koersgrafiek van het bedrijf.

Een goede partij om actief in ArcelorMittel CFD-aandelen te handelen is Plus500. Bij Plus500 betaal je geen commissies over je beleggingen. Bovendien kan je dankzij de duidelijke, Nederlandstalige software snel orders openen en sluiten. Wil je de mogelijkheden geheel gratis uitproberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om een demoaccount te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van ArcelorMittal?

Bekijk hier de actuele koers van het aandeel ArcelorMittal! In de onderstaande grafiek zie je de actuele koers van het CFD-aandeel ArcelorMittal. Ook kan je direct beginnen met handelen in deze grote staalproducent.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van ArcelorMittal

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van ArcelorMittal.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van ArcelorMittal zien van de laatste 5 dagen:

Is het slim om te investeren in ArcelorMittal?

Wanneer je erover nadenkt om ArcelorMittal aandelen te kopen, wil je waarschijnlijk weten of het slim is om in het bedrijf te investeren. De onderneming is in ieder geval erg afhankelijk van de globale markt. Wanneer de ijzerertsprijzen stijgen dan kan dit de kostprijs voor het bedrijf verhogen. De winstgevendheid van ArcelorMittal neemt dan af, waardoor een investering minder aantrekkelijk wordt.

Tegelijkertijd is ook de inkomstenkant van ArcelorMittal erg afhankelijk van de economische situatie. Wanneer de economie groeit en opkomende markten meer bouwen dan zal de vraag naar staal stijgen. Zeker in een land als China wordt er nog volop gebouwd en daar is natuurlijk veel staal voor nodig. Tegelijkertijd vind je in deze regio ook veel concurrentie; staal kan in China goedkoper worden geproduceerd waardoor het voor ArcelorMittal een uitdaging kan zijn om haar positie vast te houden.

Concurrentie

Grote concurrenten van ArcelorMittal zijn de ThyssenKrupp AG, Salzgitter AG en States Steel Corporation. Het is slim om ArcelorMittal te vergelijken met deze concurrerende partijen: op die manier kan je vaststellen of het niet aantrekkelijker is om aandelen te kopen van een beter presterende concurrent.

Winstgevendheid

Momenteel haalt ArcelorMittal het grootste deel van de winst uit Europa. De Europese markt wordt met antidumpingmaatregelen beschermd tegen goedkope staal uit China. Bovendien heeft het bedrijf ook een marktaandeel van 60% in de staalverkoop van Amerika waarmee het bedrijf een stevige positie heeft opgebouwd.

Verbeteringen

Het bedrijf probeert verder haar schuldenlast te verminderen en probeert efficiënter staal te produceren waardoor de kosten afnemen. Deze ontwikkelingen kunnen bijdragen aan de winstgevendheid van het bedrijf. ArcelorMittal is verder bezig met het opbouwen van een positie in opkomende landen zoals Brazilië en Zuid-Afrika: wanneer dit goed lukt kan de aandelenkoers van ArcelorMittal verder stijgen.

Hoe kan je ArcelorMittal aandelen kopen?

Voordat je ArcelorMittal aandelen kunt kopen, moet je eerst een account openen bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om via het internet aandelen te verhandelen. Bij de meeste moderne brokers kan je het aandeel ArcelorMittal eenvoudig vinden door gebruik te maken van de zoekfunctie. Je kunt dan kiezen tussen twee typen orders:

  • Marktorder: waarmee je het aandeel koopt tegen de huidige aandeelprijs.
  • Limietorder: waarmee je het aandeel koopt tegen een bepaalde prijs.

Natuurlijk is het belangrijk om voordat je de aandelen koopt, de situatie goed te analyseren. Onderzoek bijvoorbeeld hoe ArcelorMittal het doet en onderzoek de economische trends om de vraag naar staal vast te stellen. Een succesvolle belegger is een goed voorbereidde belegger!

Wat doet het bedrijf?

ArcelorMittal is een toonaangevende leverancier van hoogwaardige staalproducten. Het staal wordt gebruikt voor allerlei producten en door allerlei sectoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan staal voor auto’s, staal voor de bouw, staal voor huishoudelijke apparaten en staal voor verpakkingen. In totaal is ArcelorMittal werkzaam in meer dan 60 steden en 27 landen en hebben ze wereldwijd meer dan 260.000 werknemers.

Deze wereldwijde spreiding is een aantrekkelijk argument voor het kopen van ArcelorMittal aandelen. Bedrijven die hun producten actief verkopen in meerdere regio’s spreiden hun risico’s. Wanneer het minder goed gaat in regio A, kunnen de verliezen worden opgevangen in regio B.

ArcelorMittal is wanneer we kijken naar de totale productie de grootste producten van staal ter wereld. Investeren in een marktleider kan zeker een goed idee zijn. Houd dan wel in de gaten of het bedrijf deze positie kan avsthouden.

Het bedrijf in de huidige vorm ontstond uit de fusie van Arcelor en Mittal Steel in 2006. Officieel is het bedrijf gevestigd in Luxemburg, maar het hoofdkantoor staat in Londen. Met 43,6 producent van alle aandelen is de Indiase ondernemer Lakshmi Mittal de bestuurder c.q. eigenaar.

Beleggen in ArcelorMittal

Mittal Steel

In 1967 nam de vader van Mittal, Mohan Mittal, een kleine staalproducent over terwijl Lakshmi bedrijfskunde studeerde. Na zijn studie ging hij bij zijn vader werken en kregen ze als opdracht om in Indonesië een vervallen staalfabriek te saneren. Dit was het begin van hun grote succes en een gestaag groeiende staalimperium. Lakshmi en zijn familie wonen ook in Londen waar het hoofdkantoor is gevestigd.

Al voor de fusie met Arcelor was Mittal Steel het grootste staalbedrijf ter wereld. Het bedrijf is vooral sterk gegroeid door de overname en sanering van een groot aantal kleinere staalondernemingen in verschillende landen. Het grootste deel van deze ondernemingen waren noodlijdend. Deze multinationale onderneming was op dat moment nog in Nederland, in Rotterdam om precies te zijn, gevestigd. Op dat moment bezaten ze staalfabrieken in 17 landen.

Arcelor

In 2002 is Arcelor ontstaan door een fusie van Usinor, een Frans staalbedrijf, ARBED uit Luxemburg en Aceralia uit Spanje. Arcelor moest echter wereldwijd gezien genoegen nemen met een 2e plaats, achter Mittal Steel. Het bedrijf had zijn zetel in Luxemburg.

In 2006 is Arcelor vervolgens gefuseerd met Mittal Steel.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *