Pharming aandelen kopen

Pharming is een klein, Nederlands bedrijf dat medicijnen ontwikkelt voor zeldzame ziektes. Doordat de aandelenprijs laag staat kan je zelfs met een kleine koerswijziging een behoorlijk rendement behalen. In dit artikel bespreken we hoe je het beste Pharming aandelen kunt kopen & verkopen.

Hoe kan je Pharming aandelen kopen?

Pharming Group is een vrij klein bedrijf dat je niet bij alle brokers kunt verhandelen. Toch kan het interessant zijn om Pharming aandelen te kopen: de waarde van het aandeel is de afgelopen jaren flink gestegen.

Wil je weten waar je Pharming aandelen kunt kopen tegen lage tarieven? In de tabel kan je dit direct opzoeken:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor something. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen something & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende something koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

De zwakte van Pharming

Het bedrijf Pharming is vrij kwetsbaar. Dit komt doordat het bedrijf de focus legt op het vinden van medicatie voor zeldzame en onbehandelbare ziektes. De doelgroep voor de medicijnen van Pharming is daardoor vrij klein, terwijl de onderzoekskosten wel hoog zijn. Om voldoende financieringen te ontvangen heeft het bedrijf dan ook veel nieuwe aandelen uitgegeven. Hierdoor verwatert het belang van de huidige aandeelhouders.

Toch is het Pharming in 2017 gelukt om voor het eerst winst te maken. Dit kwam doordat ze in 2016 de eigendomsrechten van het medicijn Ruconest hebben teruggekocht van een Amerikaans bedrijf.

Dit medicijn bleek in 2020 wellicht gebruikt te kunnen worden voor het behandelen van patiënten met corona. Wanneer de resultaten veelbelovend zijn, dan kan dit een extra boost geven aan de aandelenkoers van Pharming. Dit kan dan ook een goede reden zijn om te speculeren op het aandeel.

Is het verstandig om te investeren in Pharming?

Pharming is misschien niet de meest veilige belegging: momenteel komen de inkomsten allemaal binnen door één medicijn. Wanneer een concurrent een beter medicijn op de markt brengt, dan kan dit de winstgevendheid van Pharming sterk beïnvloeden.

Wel is het bedrijf ook bezig met de ontwikkeling van een nieuw medicijn voor een zeldzame imuniteitsziekte. Wanneer dit medicijn in 2023 een succes blijkt te zijn, dan kan dit de winstgevendheid van het bedrijf een boost geven. Dit kan dan ook een reden zijn om een bescheiden positie in te nemen op Pharming door de aandelen te kopen.

Hoe kan je beleggen in Pharming?

Je kunt beleggen in Pharming via een online broker. Doordat Pharming een klein bedrijf is, kan je de aandelen lang niet bij iedere broker terugvinden. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken of de Pharming aandelen ook te verhandelen zijn bij de broker die je op het oog hebt. Je kunt door hier te klikken direct de brokers vergelijken die we aan beleggers aanraden.

Zodra je een account hebt geopend bij een broker waar je Pharming aandelen kunt kopen, kan je een eerste belegging openen. Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van een marktorder of een limietorder. Een marktorder is geschikt voor de meeste beleggers: je opent de belegging dan tegen de op het moment geldende koers. Sommige mensen willen meer controle over hun belegging en kiezen voor een limietorder: je opent de belegging dan pas wanneer de prijs een bepaalde waarde bereikt.

Speculeren in Pharming aandelen kan ondanks dat het bedrijf klein is toch aantrekkelijk zijn. De aandelenkoersen van kleinere bedrijven schommelen sterker, waardoor je sneller een hoog rendementspercentage kunt bereiken. Enkele jaren geleden was het aandeel bijvoorbeeld maar een paar cent waard, terwijl de aandelenkoers momenteel boven de euro noteert.

Wat is Pharming Group N.V.?

Pharming Group N.V. is een in Nederland gevestigd biotechbedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van medicijnen voor verschillende slecht behandelbare ziektes.

Het bedrijf heeft zich vooral gespecialiseerd in de productie van menselijke proteïnen die een geneeskrachtige werking hebben. Bij bepaalde genetische foutjes zouden deze proteïnen de patiënt weer beter kunnen maken.

De potentie van Pharming

Het mooie van biotechbedrijven is het feit dat ze lange tijd niets waard zijn. Pas wanneer een bedrijf een medicijn op de markt brengt dat een bepaalde ziekte kan genezen zal het winst behalen. Denk bijvoorbeeld aan het bedrijf dat viagra heeft uitgevonden, wanneer we onze spam box openen zien we direct dat het een verkoopsucces is geworden; of je het nu koopt of niet…

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *