Pharming aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Pharming is een klein, Nederlands bedrijf dat medicijnen ontwikkelt voor zeldzame ziektes. In dit artikel bespreken we hoe je het beste Pharming aandelen kunt kopen & verkopen. Ook bespreken we of het verstandig is om te beleggen in aandelen Pharming.

Waar kan je Pharming aandelen kopen?

Wil je weten waar je Pharming aandelen kunt kopen tegen? In het onderstaande overzicht zie je direct bij welke brokers je aandelen Pharming kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Pharming. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Pharming & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Pharming?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Pharming? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe Pharming aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van Pharming aandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Pharming

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Pharming.

Beurskoersen van Pharming over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Pharming zien van de laatste 5 dagen:

Wat zijn de voordelen van beleggen in Pharming aandelen?

 • Focus op zeldzame ziektes: Pharming richt zich op het ontwikkelen van medicijnen voor zeldzame ziektes. De concurrentie binnen dit soort nichemarkten is lager, waardoor het bedrijf vrij spel heeft.
 • Gevestigde producten: Pharming heeft verschillende gevestigde producten gelanceerd, waaronder Ruconest wat een middel is tegen hereditary angioedema. Dit kan een stabiele inkomstenbron voor het bedrijf opleveren.
 • Sterk onderzoek: Pharming heeft een sterke R&D afdeling met verschillende producten. Wanneer het bedrijf een nieuw medicijn op de markt brengt, kan de winstgevendheid sterk toenemen.

Wat zijn de risico’s van investeren in Pharming aandelen?

 • Afhankelijkheid: Pharming is afhankelijk van een beperkt aantal producten voor haar inkomsten. Wanneer er problemen zijn met het middel Ruconest, kan Pharming direct in de problemen raken.
 • Concurrerende markt: de markt voor medicijnen kent veel concurrentie, wat de groei van het bedrijf onder druk kan zetten.
 • Regelgeving: de medicijnenmarkt is sterk gereguleerd. Problemen met een medicijn kunnen het bedrijf Pharming direct in de problemen brengen.

Wat zijn de grootste concurrenten van Pharming?

 • Shire plc
 • GSL Limited
 • Grifols

Hoe kan je aandelen Pharming kopen?

 1. Vergelijk eerst de beste aandelen brokers met elkaar & open een account.
 2. Activeer je beleggingsrekening door een kopie van je paspoort en adres te uploaden.
 3. Stort vervolgens geld vanaf je bankrekening naar je beleggingsrekening.
 4. Zoek het aandeel Pharming binnen het platform en open het orderscherm.
 5. Vul het bedrag in dat je wilt investeren in aandelen Pharming.
 6. Druk op kopen om direct aandelen Pharming te kopen.

De zwakte van Pharming

Het bedrijf Pharming is vrij kwetsbaar. Dit komt doordat het bedrijf de focus legt op het vinden van medicatie voor zeldzame en onbehandelbare ziektes. De doelgroep voor de medicijnen van Pharming is daardoor vrij klein, terwijl de onderzoekskosten wel hoog zijn. Om voldoende financieringen te ontvangen heeft het bedrijf dan ook veel nieuwe aandelen uitgegeven waardoor de huidige aandelen verwateren.

Toch is het Pharming in 2017 gelukt om voor het eerst winst te maken. Dit kwam doordat ze in 2016 de eigendomsrechten van het medicijn Ruconest hebben teruggekocht van een Amerikaans bedrijf.

Dit medicijn bleek in 2020 mogelijk gebruikt te kunnen worden voor het behandelen van patiënten met corona. Wanneer de resultaten veelbelovend zijn, dan kan dit een extra boost geven aan de aandelenkoers van Pharming. Dit kan dan ook een goede reden zijn om te speculeren op het aandeel.

Is het verstandig om te investeren in Pharming?

Pharming is misschien niet de veiligste belegging: momenteel komen de inkomsten allemaal binnen door één medicijn. Wanneer een concurrent een beter medicijn op de markt brengt, dan kan dit de winstgevendheid van Pharming sterk beïnvloeden.

Wel is het bedrijf ook bezig met de ontwikkeling van een nieuw medicijn voor een zeldzame immuniteitsziekte. Wanneer dit medicijn in 2023 een succes blijkt te zijn, dan kan dit de winstgevendheid van het bedrijf een boost geven. Dit kan dan ook een reden zijn om een bescheiden positie in te nemen op Pharming door de aandelen te kopen.

Hoe kan je beleggen in Pharming aandelen?

Je kunt beleggen in Pharming via een online broker. Doordat Pharming een klein bedrijf is, kan je de aandelen lang niet bij iedere broker terugvinden. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken of de Pharming aandelen ook te verhandelen zijn bij de broker die je op het oog hebt. Je kunt door hier te klikken direct de brokers vergelijken die we aan beleggers aanraden.

Zodra je een account hebt geopend bij een broker waar je Pharming aandelen kunt kopen, kan je een eerste belegging openen. Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van een marktorder of een limietorder. Een marktorder is geschikt voor de meeste beleggers: je opent de belegging dan tegen de op het moment geldende koers. Sommige mensen willen meer controle over hun belegging en kiezen voor een limietorder: je opent de belegging dan pas wanneer de prijs een bepaalde waarde bereikt.

Speculeren in Pharming aandelen kan ondanks dat het bedrijf klein is toch aantrekkelijk zijn. De aandelenkoersen van kleinere bedrijven schommelen sterker, waardoor je sneller een hoog rendementspercentage kunt bereiken. Enkele jaren geleden was het aandeel bijvoorbeeld maar een paar cent waard, terwijl de aandelenkoers op dit moment boven de euro noteert.

Wat is Pharming Group N.V.?

Pharming Group N.V. is een in Nederland gevestigd biotechbedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van medicijnen voor verschillende slecht behandelbare ziektes.

Het bedrijf heeft zich vooral gespecialiseerd in de productie van menselijke proteïnen die een geneeskrachtige werking hebben. Bij bepaalde genetische foutjes zouden deze proteïnen de patiënt weer beter kunnen maken.

De potentie van Pharming

Het mooie van biotechbedrijven is het feit dat ze lange tijd niets waard zijn. Pas wanneer een bedrijf een medicijn op de markt brengt dat een bepaalde ziekte kan genezen zal het winst behalen. Denk bijvoorbeeld aan het bedrijf dat viagra heeft uitgevonden, wanneer we onze spam box openen zien we direct dat het een verkoopsucces is geworden; of je het nu koopt of niet…

Wel of niet Pharming aandelen kopen?

Of je wel of niet Pharming aandelen moet kopen, hangt uiteindelijk af van je persoonlijke situatie. Een bedrijf als Pharming brengt altijd de nodige risico’s met zich mee. Doordat Pharming een relatief klein bedrijf is, kan het sneller in de problemen raken. Tegelijkertijd is er ook veel potentie voor verdere groei, zeker wanneer het Pharming lukt om een nieuw medicijn op de mart te brengen.

Wanneer je een belegging in Pharming aandelen overweegt, is het daarom belangrijk om te onderzoeken hoe het gaat met het onderzoek van Pharming. Op die manier kan je beslissen of het nu verstandig is om Pharming aandelen te kopen.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *