ASR Nederland aandelen kopen

Het Nederlandse verzekeringsbedrijf ASR Nederland is beursgenoteerde verzekeraar. Wil je beleggen in deze verzekeraar door aandelen te kopen? In dit artikel bespreken we op welke manier je het beste kunt beleggen in ASR. Je kan op deze pagina ook de laatste aandelenkoers van ASR vinden.

Waar kan je ASR aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van ASR? Dan kan het interessant zijn om ASR aandelen te kopen op de aandelenbeurs. Een goede & betrouwbare broker voor het kopen van ASR aandelen is DEGIRO. Bij DEGIRO profiteer je als belegger namelijk altijd van voordelige transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om een account te openen bij DEGIRO:

Hoe kan je actief beleggen in ASR Nederland?

Het aandeel ASR Nederland kan sterk schommelen onder de invloed van wereldwijde ontwikkelingen. Een economische crisis heeft bijvoorbeeld een duidelijk negatief effect op de koers van het aandeel. Tegelijkertijd zie je dat de verzekeraar haar koers tussen 2017 en 2019 wist te verdubbelen.

Een goede broker waar je actief kunt beleggen in ASR Nederland met CFD’s is Plus500. Wil je speculeren in ASR en andere Nederlandse CFD aandelen gratis proberen met een demo? Open dan direct een account ij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Waaruit bestaat het bedrijf ASR?

Onderdeel van de Nederlandse beursgenoteerde verzekeringsgroep ASR zijn de merken a.s.r., de Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen, Ardanta en Ditzo.  Deze verzekeraar, die één van de grootste verzekeraars van Nederland is, biedt zijn klanten een breed assortiment van allerlei verzekeringen en spaar-, beleggings-, en bankspaarproducten. Zo kan men bij het bedrijf onder andere een schadeverzekering, een levensverzekering, een inkomensverzekering en een uitvaartverzekering afsluiten. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Utrecht.

Geschiedenis van het bedrijf

De geschiedenis van het bedrijf begint in 1720. Toen werd de Maatschappij ter Discontering en de Belening opgericht. Lange tijd was dit bedrijf, na Lloyd’s of London, de op één na grootste verzekeringsmaatschappij in de wereld. Na de overname door het concern Stad  Rotterdam van De Europeesche Verzekeringen en de Amersfoortse ontstond in 1997 de ASR Verzekeringsgroep. Deze verzekeringsgroep werd 2000 overgenomen door Fortis. Fortis bood 3,1 miljard dollar voor alle aandelen ASR waardoor in 2003 de verzekeraar Fortis ASR ontstond.

In 2008 kwam Fortis in grote problemen. Het bedrijf werd genationaliseerd en het Fortis-onderdeel Fortis Corporate Insurance werd afzonderlijk verkocht. ASR, dat daar geen onderdeel van was, ging verder onder de naam ASR Verzekeringen, een naam die in 2013 gewijzigd werd in a.s.r.

ASR gaat naar de beurs

In juni 2016 ging ASR naar de beurs. De Nederlandse Staat verkocht toen 60 miljoen aandelen. In januari 2017 werden door de Nederlandse Staat nog eens 20,4 miljoen aandelen verkocht. De resterende aandelen werden door de Nederlandse Staat verkocht in april 2017 en in september 2017. Met de totale opbrengst van 3,8 miljard euro had de Nederlandse Staat een kleine winst behaald, want bij de nationalisatie van Fortis in 2008 was er 3,65 miljard voor de aandelen betaald.

Betrokken bij de woekerpolisaffaire

ASR was ook betrokken bij de woekerpolisaffaire. De door verzekerden afgesloten beleggingsverzekeringen waren complex en relatief duur. Na het bereiken van een schikking wordt er een bedrag van 780 miljoen euro uitgekeerd aan verzekerden die een beleggingsverzekering hebben of hebben gehad bij de volgende bedrijven: ASR, De Amersfoortse, Falcon,  Interlloyd Leven, VSB Leven, AMEV, Stad Rotterdam en Woudsend.

Door claimorganisatie Vereniging Woekerpolis werd tegen ASR een proces gevoerd om de woekerpolissen. Deze rechtszaak werd in 2019 door ASR gewonnen. De rechter was van mening dat het bedrijf wel voldoende informatie had verstrekt over de kosten en gevaren van hun financiële producten. De woekerpolissen waren volgens de rechter geen “gebrekkig product”, maar ASR had wel in bepaalde gevallen te hoge administratiekosten in rekening gebracht.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *