Nutreco aandelen kopen

Nutreco is een Nederlands bedrijf dat diervoeding produceert en verhandelt. Ze zijn internationaal actief en hebben hun hoofdkantoor in Amersfoort. Met 8 onderzoekscentra en meer dan 100 vestigingen voor productie en verwerking in meer dan 30 landen hebben ze in totaal meer dan 10.000 werknemers in dienst. Nutreco is genoteerd in Amsterdam aan de NYSE Euronext-beurs. Op deze pagina lees je hoe je Nutreco aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers vinden.

Belangrijk: sinds 2015 is Nutreco niet meer verhandelbaar op de beurs.

Waar kan je Nutreco aandelen kopen?

Zie je de toekomst van Nutreco zonnig in? Dan kan je een investering in het bedrijf overwegen. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende brokers waar je Nutreco aandelen kunt kopen en verkopen. Het openen van een account bij een broker is vaak een kwestie van enkele gegevens invullen en gaan:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Nutreco. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Nutreco & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Nutreco?

Wil je zelf handelen in het aandeel Nutreco? Dit kan het beste door te handelen in zogenaamde CFD’s. Deze manier van beleggen wordt ook wel het nieuwe beleggen genoemd.  Er zijn twee voordelen aan het kopen van CFD aandelen. Het eerste voordeel is dat je geen commissies betaalt op je transacties. Het tweede voordeel is dat je ook orders kunt plaatsen op dalende koersen.

Bij de broker Plus500 kan je handelen in CFD aandelen Nutreco helemaal gratis uitproberen met een demo. Wil je direct beginnen met beleggen in Nutreco? Gebruik dan de onderstaande knop om een account aan te maken bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Geschiedenis

Nutreco is ontstaan door een managementuitkoop van het toenmalige BP Nutrition, onderdeel van British Petroleum, in 1994. De naam Nutreco staat voor NUTRition en ECOlogy / ECOnomy. Vanaf 1994, vanaf de verzelfstandiging, zijn er diverse acquisities geweest waarvan veel in de aquacultuur en visvoeding.

Vanaf 1997 is Nutreco beursgenoteerd in Amsterdam aan de Euronext. In 2004 is de bedrijfsstrategie gewijzigd in “Balancing for Growth”, oftewel het in evenwicht blijven voor de groei. Hierdoor werden bedrijven als de zalkweekdivisie Marine Harvest, de pluimveeslachter Pingo poultry, de varkensslachterij Hendrix Meat Group en de broederijen Euribid verkocht omdat de sterk cyclisch waren.

Hierdoor werd de kas flink gespekt, waardoor in 2006 is besloten om dit geld voor een deel terug te geven aan de aandeelhouders door middel van een superdividend. De rest van het geld werd gebruikt voor acquisities in opkomende economieën zoals China en India.

nutreco

 

Producten

Nutreco produceert mengvoer, premix en speciaalvoer, visvoer en vlees. Het mengvoer is bestemd voor boerderijdieren zoals varkens, pluimvee en runderen. De vleesactiviteiten betreffen voornamelijk de productie van vleeskuikens en de verwerking en verkoop van kipproducten in Spanje. Visvoer wordt geproduceerd onder de naam Skretting, dat de grootste producten van zalmvoer ter wereld is.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *