Douwe Egberts aandelen kopen

Op 29 mei gaat Douwe Egberts (weer) naar de beurs. Dit grote, Nederlandse bedrijf houdt zich bezig met koffie, thee en andere levensmiddelen. Wil je beleggen in Douwe Egberts? In dit artikel leer je hoe je zelf aandelen Douwe Egberts kunt kopen.

Waar kan je Douwe Egberts aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van dit grote koffiebedrijf? Dan kan het verstandig zijn om aandelen Douwe Egberts te kopen voor de lange termijn. Voordat je dit doet is het wel belangrijk om voldoende onderzoek te doen. Bekijk bijvoorbeeld of het bedrijf een goede toekomstvisie heeft.

In het geval van Douwe Egberts zijn ze naar de beurs gegaan om geld op te halen voor nieuwe investeringen.  Met het geld zouden ze dan ook flink kunnen groeien in de toekomst. Denk je dat het bedrijf dit geld goed weet te investeren? Dan kan het slim zijn om Douwe Egberts aandelen te kopen.

Ben je op zoek naar een goede partij om Douwe Egberts aandelen te kopen & verkopen? Bekijk dan het overzicht van brokers waar je dit aandeel kan kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Douwe Egberts. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Douwe Egberts! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in aandelen Douwe Egberts?

Wanneer een aandeel net naar de beurs is gegaan, kan deze nog erg volatiel zijn. Hier kan je als belegger op inspelen door actief op de koers van het aandeel te speculeren. Je kan er dan zowel voor kiezen om op een stijgende of op een dalende markt in te zetten. Door een short positie in te nemen kan je er bijvoorbeeld speculeren op een dalende koers.

Maar waar kan je nu eigenlijk goed actief handelen in Douwe Egberts aandelen? Een goede partij om actief te handelen in Douwe Egberts aandelen is Plus500. Bij Plus500 kan je met CFD’s zonder vaste commissies in het aandeel handelen. Ook kan je een hefboom toepassen waardoor het mogelijk is om met een klein bedrag een veel grotere positie in te nemen. Wil je ook beleggen in aandelen Douwe Egberts? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis demo account te openen :

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wel of niet beleggen in Douwe Egberts?

Er bestaat nog veel onzekerheid rondom het aandeel Douwe Egberts. Een beursgang kan zowel mee- als tegenvallen. Dit geldt ook voor de resultaten van het bedrijf. Bovendien is Douwe Egberts al eerder beschikbaar geweest op de beurs. Na een overnam verdwenen de aandelen een jaar later weer van de aandelenbeurs.

Het is afwachten of er de komende tijd een goede en liquide markt wordt gevormd voor het aandeel. Door actief te handelen kan je speculeren voor het vuurwerk dan misschien komen gaat.

Douwe Egberts aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

Douwe Egberts heeft een leuke, oer-Hollandse geschiedenis. De oorsprong van het bedrijf vinden we terug in 1753. Het echtpaar Egbert Douwes en Akke Thyssen beginnen een winkel in koloniale goederen: hieronder behoorden onder andere chocolade en kruidenierswaren.

Later in 1780 werd het bedrijf overgelaten aan de zoon van het stel, Douwe Egberts. Het bedrijf heeft deze naam aangehouden en verwijst daarmee nog steeds terug aan de rijke geschiedenis van het bedrijf. Douwe hield zich vooral bezig met koffie, thee en tabak.

De zoon was duidelijk een visionair: het lukte hem om het bedrijf uit te laten groeien naar meerdere steden. De volgende eeuwen groeide het bedrijf alleen maar verder door. Na de Tweede Wereldoorlog begon het bedrijf aan een internationale uitbereiding en werden er vestigingen geopend in onder andere Frankrijk, Denenmarken en België.

Daarna is het bedrijf door verschillende andere bedrijven overgenomen. Zo kochten de Sara Lee Corporation (1978) en JAB (2013). Dit laatste bedrijf was ook het bedrijf dat Douwe Egberts weer van de beurs haf afgehaald. Ook heeft Douwe Egberts over de jaren heen allerlei bedrijfsactiviteiten afgestoten of juist aangetrokken. Dit dynamische bedrijf kan voor beleggers zomaar een mooie rendement opleveren in de toekomst.

Wat zijn de hoofdactiviteiten?

Momenteel houdt Douwe Egberts zich vooral bezig met de verkoop van koffie en thee. Hieronder volgt een lijstje met de bekendste merken die door het bedrijf worden geëxploiteerd:

  • Douwe Egberts
  • Pickwick
  • Kanis & Gunnick
  • Van Nelle
  • Piazzo d’Oro
  • Moccona
  • Cafitesse
  • Coffee Company
  • Laurentis
  • Senseo
Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *