Basic-Fit aandelen kopen: beleggen in Basic-Fit aandelen

In dit artikel gaan we in op het bedrijf Basic-Fit en bekijken we op welke manier je aandelen Basic-Fit kunt kopen. Ook gaan we in op de bedrijfsstructuur, zodat je begrijpt op welke manier Basic-Fit geld binnen haalt. Voor nu kan ik alleen maar zeggen; beleggen in Basic-Fit, kom op nou?!

Hoe kan je zelf Basic-Fit aandelen kopen?

Nu Basic-Fit naar de beurs is gegaan, kan je natuurlijk zelf beleggen in Basic-Fit aandelen. Basic-Fit aandelen kan je kopen via een online broker. Basic-Fit is een relatief nieuw aandeel: er kan dus nog van alles gebeuren. Toen Facebook naar de beurs ging heeft het aandeel bijvoorbeeld ook flinke bewegingen omlaag en omhoog laten zien. Maar op welke manieren kan je eigenlijk beleggen in Basic-Fit aandelen?

Basic-Fit aandelen kopen

Heb je vertrouwen in Basic-Fit op de lange termijn? Het is een feit dat Nederlanders steeds gezonder gaan leven. Wanneer deze trend doorzet, dan kan dit positief zijn voor de ontwikkeling van het aandeel. Tegelijkertijd is de concurrentie hevig waardoor het voor fitnessbedrijven lastig kan zijn om het hoofd boven water te houden.

Ben je op zoek naar een goede partij om aandelen bij te kopen? Bekijk dan het overzicht van brokers & investeer direct in Basic-Fit:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Basic-Fit. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€2,50 voor Basic-Fit
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Basic-Fit
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Actief handelen in Basic-Fit

Je kunt als belegger actief inspelen op alle koersschommelingen van aandelen Basic-Fit door actief te handelen met een online broker. Bij een online broker kan je namelijk in aandelen beleggen op de korte termijn waardoor je posities kunt openen op zowel stijgende als dalende koersen. Een goede broker om actief te handelen in Basic-Fit CFD aandelen is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om hier direct een gratis demo te openen om de mogelijkheden uit te proberen:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Is investeren in Basic-Fit verstandig?

Voordat je Basic-Fit aandelen koopt, wil je waarschijnlijk weten of het verstandig is om in het bedrijf te beleggen. Er zijn enkele goede argumenten te bedenken waarom Basic-Fit aandelen kopen slim kan zijn. Het eerste argument zijn de vele uitbereidingen van de onderneming: het bedrijf opent nog steeds nieuwe clubs en is bovendien steeds actiever buiten Nederland. Zo heeft het bedrijf veel clubs in België en Frankrijk en opent het bedrijf ook vestigingen in Spanje en Luxemburg.

Deze regionale spreiding verlaagt de risico’s van een belegging in Basic-Fit: slechte resultaten in één regio kunnen opgevangen worden door goede resultaten in een andere regio. Bovendien is het voor Basic-Fit mogelijk om te profiteren van schaalvoordelen met alle vestigingen. Het bedrijf kan bepaalde diensten bijvoorbeeld koppelen: denk hierbij bijvoorbeeld aan de ledenadministratie. Bovendien kan het bedrijf onderhandelen bij de aanschaf van fitnessapparatuur in grote getallen. Dit alles maakt Basic-Fit efficiënter en minder duur wat een goede reden kan zijn om aandelen te kopen.

Een andere positieve trend is de groeiende populariteit van fitness. Gezond leven staat steeds centraler en deze trend zal naar verwachting doorzetten. Zeker na de coronapandemie in 2020 zie je dat mensen steeds meer doorkrijgen hoe belangrijk gezond leven kan zijn. De lockdowns hebben de inkomsten van Basic-Fit natuurlijk tijdelijk verlaagd, maar de meeste mensen zullen ook na de locdown blijven fitnessen. Een belegging in Basic-Fit kan dan ook zeker goed uitpakken en het kopen van Basic-Fit aandelen kan dan ook slim zijn.

Basic Fit beursgang

Wat is Basic-Fit?

Basic-Fit; iedereen heeft er wel van gehoord. Dit komt vooral door Tatjana Simic die bekend is van de reclamespotjes van het bedrijf. De één zal ze vreselijk irritant vinden, terwijl het de ander wellicht aanspoort om uit de luie stoel op te staan en direct aan de slag te gaan. Uiteindelijk heeft het bedrijf wellicht veel van haar succes te danken aan Tatjana, aangezien zij toch wel gezien kan worden als het gezicht van Basic-Fit.

Toch is Basic-Fit meer dan een vrouw uit een reclamespotje. Basic-Fit is één van de grootste sportschoolketens in Nederland. Binnen ons land heeft het bedrijf ruim 140 vestigingen waarbij het mogelijk is om tegen een laag bedrag te sporten. Ook buiten Nederland is Basic-Fit actief; zo zijn er vestigingen te vinden in onder andere België, Luxemburg, Spanje en Frankrijk.

Basic-Fit heeft voornamelijk als uniek kenmerk dat je voor een erg laag bedrag een onbeperkt aantal keren kunt komen sporten. Een ander voordeel van het feit dat Basic-Fit een grote keten is, is het feit dat je ook in andere steden even snel kunt sporten. Op vakantie aan de slag? Het is dus zeker mogelijk.

Waarom ging Basic-Fit naar de beurs?

Basic-Fit is naar de beurs gegaan om onder andere de grote schulden gedeeltelijk te kunnen aflossen. Voor de beursgang was het bedrijf verliesgevend; een groot deel van dit verlies kwam door de hoge rentelasten over de openstaande schulden. Ook wil het bedrijf een deel van de opbrengsten gebruiken voor een verdere groeistrategie.

Basic-Fit hoopt namelijk te profiteren van schaalvoordelen; doordat ze zoveel vestigingen bezitten, kunnen ze betere deals afsluiten bij het overnemen van fitnessapparatuur. Door deze schaalvoordelen in te zetten kunnen de kosten van fitness bij het bedrijf Basic-Fit laag worden gehouden.

Hoe verliep de beursgang van Basic-Fit?

basic fit logoBij de beursgang claimt het sportbedrijf een waarde te hebben van één miljard euro. Dit is vrij hoog gegrepen wanneer we naar de omzet bij de beursgang van zo’n 200 miljoen op jaarbasis kijken. Het is dan ook maar de vraag of deze waardering realistisch is.

Bij de beursgang van Basic-Fit verkochten beleggers in ieder geval massaal hun aandelen en de koers daalde direct ondanks ondersteuning van de grote banken die hielpen bij de beursgang. Het is dan ook maar de vraag hoeveel de aandelen van Basic-Fit waard gaan worden.

Goed aan online beleggen is natuurlijk dat je altijd kunt profiteren van koerswijzigingen. Wanneer je denkt dat Basic-Fit gaat dalen verkoop je aandelen en wanneer je denkt dat Basic-Fit gaat stijgen koop je aandelen. Op die manier profiteer je van beleggingen in Basic-Fit ongeacht wat er precies gaat gebeuren!

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *