Basic-Fit aandelen kopen (2024) – koers & analyse
In dit artikel gaan we in op het bedrijf Basic-Fit en bekijken we op welke manier je aandelen Basic-Fit kunt kopen. Ook gaan we in op de bedrijfsstructuur, zodat je begrijpt op welke manier Basic-Fit geld binnen haalt. Voor nu kan ik alleen maar zeggen; beleggen in Basic-Fit, kom op nou?!
Hoe kan je zelf Basic-Fit aandelen kopen?
Heb je vertrouwen in Basic-Fit op de lange termijn? Het is een feit dat Nederlanders steeds gezonder gaan leven. Wanneer deze trend doorzet, dan kan dit positief zijn voor de ontwikkeling van het aandeel. Tegelijkertijd is de concurrentie hevig waardoor het voor fitnessbedrijven lastig kan zijn om het hoofd boven water te houden.
Ben je op zoek naar een goede partij om aandelen bij te kopen & verkopen? Bekijk dan het overzicht van brokers & investeer direct in Basic-Fit:
Broker | Kosten | Review | Aanmelden |
---|---|---|---|
€0 aan kosten voor Basic-Fit. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing. | |||
Koop goedkoop aandelen Basic-Fit! Je kunt je inleg verliezen. | |||
Vergelijken? | Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo! |
Waarom kan het slim zijn om Basic-Fit aandelen te kopen?
- Groeimarkt: de gezondheids- en fitnessbranche groeit nog steeds. Basic-Fit speelt hierop in door nieuwe sportscholen over te kopen en te openen.
- Betaalbare prijzen: Basic-Fit staat bekend om haar betaalbaarheid, waardoor de sportscholen voor een breed publiek toegankelijk zijn.
- Diversificatie: Basic-Fit is actief in onder andere Nederland, Frankrijk en Spanje waardoor het niet sterk afhankelijk is van één regio.
- Financiële positie: Basic-Fit heeft een sterke financiële positie en zet constante omzetgroei neer.
De risico’s van beleggen in Basic-Fit
- Afhankelijkheid van lidmaatschap: wanneer klanten overstappen naar andere sportscholen, kan de winstgevendheid onder druk komen te staan.
- Concurrentie: de fitnessbranche kent veel concurrentie, waardoor Basic-Fit constant voor haar marktaandeel moet strijden.
- Seizoenen: vooral rond het nieuwe jaar krijgt Basic-Fit veel nieuwe leden, terwijl deze later in het jaar verdwijnen. Het is voor veel mensen lastig om zich aan hun goede voornemens te houden.
- Afhankelijkheid: Basic-Fit is afhankelijk van enkele landen voor haar winstgevendheid.
Wat zijn de concurrenten van Basic-Fit?
- Fitness First
- Anytime Fitness
- David Lloyd Clubs
- Virgin Active
- PureGym
Hoe kan je beleggen in Basic-Fit aandelen?
- Onderzoek eerst of het nu slim is om te beleggen in Basic-Fit aandelen
- Wanneer je zeker weet dat het verstandig is om in Basic-Fit aandelen te beleggen, kan je een account openen bij een betrouwbare aandelen broker.
- Stort vervolgens voldoende geld op je beleggingsrekening om een positie te openen.
- Selecteer het aandeel Basic-Fit en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Druk op kopen om de aandelen Basic-Fit direct te kopen.
Wat is Basic-Fit?
Basic-Fit; iedereen heeft er wel van gehoord. Dit komt vooral door Tatjana Simic die bekend is van de reclamespotjes van het bedrijf. De één zal ze irritant vinden, terwijl het de ander misschien aanspoort om uit de luie stoel op te staan en direct aan de slag te gaan.
Toch is Basic-Fit meer dan een vrouw uit een reclamespotje. Basic-Fit is één van de grootste sportschoolketens in Nederland. Binnen ons land heeft het bedrijf ruim 220 vestigingen waarbij het mogelijk is om tegen een laag bedrag te sporten. Ook buiten Nederland is Basic-Fit actief; zo zijn er vestigingen te vinden in onder andere België, Luxemburg, Spanje en Frankrijk.
Basic-Fit heeft voornamelijk als uniek kenmerk dat je voor een erg laag bedrag een onbeperkt aantal keren kunt komen sporten. Een ander voordeel van het feit dat Basic-Fit een grote keten is, is het feit dat je ook in andere steden even snel kunt sporten. Op vakantie aan de slag? Het is dus zeker mogelijk.
Waarom ging Basic-Fit naar de beurs?
Basic-Fit is naar de beurs gegaan om onder andere de grote schulden gedeeltelijk te kunnen aflossen. Voor de beursgang was het bedrijf verliesgevend; een groot deel van dit verlies kwam door de hoge rentelasten over de openstaande schulden. Ook wil het bedrijf een deel van de opbrengsten gebruiken voor een verdere groeistrategie.
Basic-Fit hoopt namelijk te profiteren van schaalvoordelen; doordat ze zoveel vestigingen bezitten, kunnen ze betere deals afsluiten bij het overnemen van fitnessapparatuur. Door deze schaalvoordelen in te zetten blijven de kosten om te sporten bij Basic-Fit laag.
Is investeren in Basic-Fit verstandig?
Voordat je Basic-Fit aandelen koopt, wil je waarschijnlijk weten of het verstandig is om in het bedrijf te beleggen. Er zijn enkele goede argumenten te bedenken waarom Basic-Fit aandelen kopen slim kan zijn. Het eerste argument zijn de vele uitbreidingen van de onderneming: het bedrijf opent nog steeds nieuwe clubs en is bovendien steeds actiever buiten Nederland. Zo heeft het bedrijf veel clubs in België en Frankrijk en opent het bedrijf ook vestigingen in Spanje en Luxemburg.
Deze regionale spreiding verlaagt de risico’s van een belegging in Basic-Fit: slechte resultaten in één regio kunnen opgevangen worden door goede resultaten in een andere regio. Bovendien is het voor Basic-Fit mogelijk om te profiteren van schaalvoordelen met alle vestigingen. Het bedrijf kan bepaalde diensten bijvoorbeeld delen: denk hierbij bijvoorbeeld aan de ledenadministratie. Bovendien kan het bedrijf onderhandelen bij de aanschaf van fitnessapparatuur in grote getallen. Dit alles maakt Basic-Fit efficiënter en minder duur wat een goede reden kan zijn om aandelen te kopen.
Een andere positieve trend is de groeiende populariteit van fitness. Gezond leven staat steeds centraler en deze trend zal naar verwachting doorzetten. Zeker na de coronapandemie in 2020 zie je dat mensen steeds meer doorkrijgen hoe belangrijk gezond leven kan zijn. Een belegging in Basic-Fit kan dan ook zeker goed uitpakken en het kopen van Basic-Fit aandelen kan dan ook slim zijn.
Auteur
Over Alex Mostert
Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!