Jumbo aandelen kopen (2024) – in 3 stappen beleggen

Jumbo is op het moment van schrijven een familiebedrijf. Ben je benieuwd hoe je in de toekomst kunt beleggen in Jumbo aandelen? Lees dan dit artikel & ontdek hoe je Jumbo aandelen kunt kopen.

Waar kan je Jumbo aandelen kopen?

Je kunt Jumbo aandelen kopen bij een aandelen broker. In het onderstaande overzicht zie je direct bij welke brokers je Jumbo aandelen kunt verhandelen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Jumbo koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Jumbo. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Jumbo & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Houd er rekening mee dat Jumbo op het moment van schrijven een familiebedrijf is. De aandelen van Jumbo zijn dan ook nog niet verhandelbaar op de aandelenbeurs. Dit kan in de toekomst natuurlijk veranderen. Houd deze pagina daarom in de gaten voor de laatste ontwikkelingen: op die manier kan je één van de eerste zijn die Jumbo aandelen koopt.

Wat zijn de sterke punten van investeringen in Jumbo?

  • Grote supermarktketen: Jumbo is de op één na grootste supermarktketen in Nederland met een marktaandeel van meer dan 20%.
  • Sterke groei: de supermarktketen is ambitieus en bereidt haar aanwezigheid in Nederland en België sterk uit.
  • Financiële resultaten: Jumbo is al meerdere jaren winstgevend.
  • Duurzaamheid: Jumbo hecht veel waarde aan het aanbieden van duurzame producten en probeert het gebruik van plastic terug te dringen. Dit maakt Jumbo een interessante investering voor beleggers die duurzaamheid belangrijk vinden.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Jumbo?

  • Sterke concurrentie: de supermarktbranche is competitief. Veel supermarkten moeten sommige producten onder de inkoopprijs verkopen om klanten aan te trekken.
  • Beperkte markt: Jumbo is alleen actief in Nederland en België, waardoor het bedrijf kwetsbaar is voor lokale economische ontwikkelingen.
  • Specifiek: de productdiversificatie is beperkt en Jumbo is afhankelijk van de leveranciers voor het ontvangen van kwalitatief hoge producten.

Over de supermarkt Jumbo

De supermarktketen Jumbo werd in 1921 opgericht in Veghel. Het bedrijf heeft zich in de afgelopen 100 jaar flink uitgebreid en is nu na Albert Heijn de grootste supermarkt van Nederland.

Jumbo probeert steeds meer klanten te trekken door een breed assortiment aan producten aan te bieden en door te stunten met prijzen.

Jumbo is sinds 2019 ook actief in België met 28 vestigingen in Vlaanderen. De supermarkt heeft verschillende type winkels: Jumbo supermarkten, Jumbo City, Jumbo Foodmarkt, Jumbo.com en Jumbo Golf & Hockey.

Jumbo aandelen kopen

Hoe kan je beleggen in Jumbo aandelen?

  1. Open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker.
  2. Activeer je account & stort vervolgens direct geld naar je bankrekening.
  3. Selecteer het aandeel binnen de software & investeer!

Wel of niet Jumbo aandelen kopen?

Wanneer het mogelijk wordt om Jumbo aandelen te kopen, vraag je jezelf misschien af of dit verstandig is. Onderzoek altijd uitgebreid of Jumbo aandelen goed binnen je huidige beleggingsportfolio past. De risicotolerantie van beleggers kan sterk wisselen. Met Jumbo investeer in ieder geval in een sterk Nederlands bedrijf met ambitieuze plannen.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *