Flow Traders aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Flow Traders is een bedrijf dat sterk profiteert van koersschommelingen. Wanneer mensen veel handelen, dan kan het bedrijf op al deze transacties een kleine winst pakken. Dit maakt het extra interessant om te investeren in Flow Traders aandelen in tijden van crisis & onzekerheid. In dit artikel bekijken we hoe je het beste Flow Traders aandelen kunt kopen.

Waar kan je Flow Traders aandelen kopen?

Flow Traders heeft erg gemotiveerd personeel: tijdens de coronacrisis van 2020 leefden de personeelsleden zelfs in tentjes op kantoor om nog steeds goede resultaten te kunnen neerzetten. Zeker wanneer er veel onzekerheid bestaat rondom de (economische) toekomst, kan het slim zijn om Flow Traders aandelen te kopen. Dit kan je het beste doen bij een betrouwbare broker:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Flow Traders koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Flow Traders. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Flow Traders & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Flow Traders?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Flow Traders? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe Flow Traders aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van Flow Traders aandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Flow Traders

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Flow Traders.

Beurskoersen van Flow Traders over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Flow Traders zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Flow Traders?

 • Sterke groeipotentie: Flow Traders is een leidende liquiditeitsprovider voor ETP’s (exchange-traded products). De markt voor ETP’s groeit sterk waar Flow Traders in de toekomst verder van kan profiteren.
 • Sterk track record: Flow Traders heeft een lang en succesvol track record als provider van liquiditeit binnen de financiële markten. Flow Traders is opgericht in 2004 en heeft sindsdien consistent goede resultaten neergezet.
 • Competitieve voordelen: Flow Traders heeft een sterk technologisch platform, een ervaren team en is globaal actief.

Wat zijn de risico’s van aandelen Flow Traders?

 • Volatiliteit: de aandelenprijs van Flow Traders is erg volatiel. Wanneer de volatiliteit hoog is, kan het bedrijf meer winst maken. De resultaten van Flow Traders hangen dan ook sterk af van de handelsvolumes op de aandelenbeurs.
 • Regels: Flow Traders heeft te maken met regels in Nederland en in de andere landen waar het actief is. Deze wetten kunnen veranderen wat de winstgevendheid van het bedrijf onder druk kan zetten.
 • Concurrentie: Flow Traders ervaart concurrentie van andere liquiditeitsproviders in Nederland en andere landen. Deze concurrentie zet druk op de marge en winst van het bedrijf.

Wat zijn de grootste concurrenten van Flow Traders?

 • Citadel Securities
 • Virtu Financial
 • IMC Trading
 • Jane Street Capital
 • BGC Partners
 • Optiver
 • GMEX
 • LMAX Exchange
 • Nasdaq
 • NYSE Arca

Hoe kan je aandelen Flow Traders kopen?

 • Stap 1: open eerst een account bij een betrouwbare broker waar je Flow Traders aandelen kunt kopen.
 • Stap 2: activeer je account door een kopie van je paspoort en adres te uploaden.
 • Stap 3: stort voldoende geld op je beleggingsrekening om Flow Traders aandelen te kopen.
 • Stap 4: selecteer het Flow Traders aandeel en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
 • Stap 5: kies een marktorder om de aandelen direct te kopen of kies een limietorder en stel een maximale prijs in.
 • Stap 6: wacht enkele seconden tot minuten & je ziet de order direct terug binnen je beleggingsrekening.

Wat doet Flow Traders?

Flow Traders treedt op als market maker. Bij volatiliteit, dat is beweeglijkheid op de beurzen, presteert het bedrijf extra goed. Dankzij het bestaan van Flow Traders kan er bijna altijd gehandeld worden op de financiële markten. Dit unieke bedrijf aan het Damrak werd in 2004 opgericht Jan van Kuik en Roger Hodenius. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Amsterdam.

Flow Traders is een succesvol bedrijf

Het bedrijf Flow Traders speelt handig in op de groeiende populariteit van ETP’s in Europa. ETP’s zijn beursproducten die een mandje effecten volgen: dit kunnen bijvoorbeeld aandelen of grondstoffen zijn.

Het bedrijf was enkele jaren na de oprichting de markt maker voor Europese ETP’s op alle grote beurzen. Er werd vervolgens een kantoor in Singapore geopend om een positie op de Aziatische markt te veroveren. In 2009 werd er een vestiging geopend in New York.

De werkwijze van Flow Traders

Flow Traders is een HFT (high frequency trading) -bedrijf. In enkele milliseconden doet het bedrijf met behulp van HFT-computers enorm veel transacties. De transacties worden gedaan op basis van de continue door de HFT-computers berekende algoritmen. Dat per transactie maar een fractie wordt verdiend is geen probleem, aangezien er ontzettend veel transacties worden uitgevoerd. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het volgen van de prijsbewegingen van een grondstof, zoals goud of olie.

Hoe verdient Flow Traders geld?

Flow Traders verdient op verschillende manieren zijn geld. Er wordt verdiend aan de kleine verschillen tussen bied- en laatkoersen als beleggers handelen in Exchange Traded Products (ETP’s). Dit verschil noemen we ook wel de spread.

Bovendien wordt er geld verdiend aan de onderliggende of verwante financiële instrumenten waarop het bedrijf de blootstelling (exposure) afdekt.

Bij dit bedrijf draait alles om volatiliteit

Volatiliteit is belangrijk voor het bedrijf Flow Traders. Bij veel volatiliteit, dus bij een sterk bewegende aandelenmarkt, neemt de bedrijfswinst toe. Ook beleggers met aandelen Flow Traders kunnen in tijden van volatiliteit meer verdienen. Een aandeel Flow Traders is in tijden van hoge volatiliteit dus zeker koopwaardig.

Flow Traders is lichtpuntje op de beurs

In roerige tijden vallen rake klappen. In maart 2020 stonden nog maar 2 fondsen in de AEX op minder dan 10% verlies. Ook onder de midkappers waren de verliezen zwaar: zo verloor Fugro meer dan 67 procent.

Het enige lichtpuntje bij de midkappers was Flow Traders. Dit bedrijf kan namelijk profiteren van de sterk groeiende handel in ETF’s. Dit heeft tot gevolg dat de handelsinkomsten van het bedrijf stegen. In maart 2020 stond het aandeel, vergeleken met het begin van het jaar, 4% in de plus. Dit resultaat liep later in het jaar fors op.

Het kan dus slim zijn om Flow Trader aandelen te kopen om je portfolio te beschermen tegen volatiliteit of slechte beurskoersen. Wanneer je andere aandelen slecht presteren, is de kans groot dat deze verliezen worden gecompenseerd met je winsten op Flow Trader.

Wel of niet Flow Traders aandelen kopen?

Flow Traders aandelen kunnen een interessante toevoeging zijn aan je beleggingsportfolio. De aandelen van Flow Traders zijn namelijk niet erg cyclisch en kunnen het ook tijdens economisch zwakke tijden goed doen. Tijdens de coronapandemie behaalde Flow Traders bijvoorbeeld recordwinsten en steeg de aandelenkoers sterk.

Dit komt doordat Flow Traders geld verdient wanneer het handelsvolume op de beurs hoog ligt. Flow Traders verdient namelijk geld door liquiditeit aan te bieden. Het kan daarom verstandig zijn om Flow Traders aandelen te kopen, wanneer je een toename in het handelsvolume verwacht.

Wel is het belangrijk om te onderzoeken of Flow Traders binnen je risicoprofiel past. Wanneer je op de lange termijn belegt, heb je meer tijd om te wachten op een verbetering van de resultaten.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *