Flow Traders aandelen kopen

Flow Traders is een bedrijf dat sterk profiteert van koersschommelingen. Wanneer mensen veel handelen, dan kan het bedrijf op al deze transacties een kleine winst pakken. Dit maakt het extra interessant om te investeren in Flow Traders aandelen in tijden van crisis & onzekerheid. In dit artikel bekijken we hoe je het beste Flow Traders aandelen kunt kopen.

Waar kan je Flow Traders aandelen kopen?

Flow Traders heeft erg gemotiveerd personeel: tijdens de coronacrisis van 2020 leefden de personeelsleden zelfs in tentjes op kantoor om nog steeds goede resultaten te kunnen neerzetten. Zeker wanneer er veel onzekerheid bestaat rondom de (economische) toekomst, kan het slim zijn om Flow Traders aandelen te kopen. Dit kan je het beste doen bij een betrouwbare broker.

Wil je weten welke betrouwbare brokers er zoal bestaan? Bekijk dan het overzicht & begin direct met het verhandelen van Flow Traders aandelen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Flow Traders. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Flow Traders & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende Flow Traders koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Flow Traders?

Je kan er ook voor kiezen om actief te speculeren op het koersverloop van Flow Traders. Wanneer het beursvolume toeneemt, dan is de kans groot dat de koers van het aandeel stijgt. Hier kan je extra van profiteren door CFD’s in te zetten. Met een CFD kan je namelijk een hefboom toepassen. Met een hefboom nemen zowel je potentiële winst als je potentiële verlies toe. Je moet dus wel goed oppassen wanneer je actief gaat handelen in dit aandeel.

Een goede broker waar je in CFD-aandelen kunt beleggen is Plus500. Wil je de mogelijkheden gratis uitproberen met een demo? Open dan direct een account:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat doet Flow Traders?

Flow Traders is een uniek bedrijf. Dit bedrijf treedt op als market maker. Bij volatiliteit, dat is beweeglijkheid op de beurzen, zal het bedrijf extra goed presteren. Dankzij het bestaan van Flow Traders kan er vrijwel altijd gehandeld worden op de financiële markten. Dit unieke bedrijf aan het Damrak werd in 2004 opgericht Jan van Kuik en Roger Hodenius. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Amsterdam.

Een succesvol bedrijf

Het bedrijf Flow Traders speelt handig in op de groeiende populariteit van ETP’s in Europa. ETP’s zijn beursproducten die een mandje effecten volgen: dit kunnen bijvoorbeeld aandelen of grondstoffen zijn.

Het bedrijf was enkele jaren na de oprichting de market maker voor Europese ETP’s op alle grote beurzen. Er werd vervolgens een kantoor in Singapore geopend om een positie op de Aziatische markt te veroveren. In 2009 werd er een vestiging geopend in New York.

De werkwijze van Flow Traders

Flow Traders is een HFT (high frequency trading) -bedrijf. In enkele milliseconden doet het bedrijf met behulp van HFT-computers enorm veel transacties. De transacties worden gedaan op basis van de continue door de HFT-computers berekende algoritmen. Dat per transactie maar een fractie wordt verdiend is geen probleem. Dankzij de grote hoeveelheid transacties is het toch lucratief. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het volgen van de prijsbewegingen van een grondstof, zoals bijvoorbeeld goud of olie.

Hoe verdient het bedrijf geld?

Flow Traders verdient op verschillende manieren zijn geld. Er wordt verdiend aan de kleine verschillen tussen bied- en laatkoersen als beleggers handelen in Exchange Traded Products (ETP’s). Dit verschil noemen we ook wel de spread.

Bovendien wordt er geld verdiend aan de onderliggende of verwante financiële instrumenten waarop het bedrijf de blootstelling (exposure) afdekt.

Bij dit bedrijf draait alles om volatiliteit

Volatiliteit is belangrijk voor het bedrijf Flow Traders. Bij veel volatiliteit, dus bij een sterk bewegende aandelenmarkt, neemt de bedrijfswinst toe. Ook beleggers met aandelen Flow Traders kunnen in tijden van volatiliteit meer verdienen. Een aandeel Flow Traders is in tijden van hoge volatiliteit dus zeker koopwaardig.

Flow Traders is lichtpuntje op de beurs

In roerige tijden vallen rake klappen. In maart 2020 stonden nog maar 2 fondsen in de AEX op minder dan 10% verlies. Ook onder de midkappers zijn de verliezen zwaar. Zo verloor Fugro meer dan 67 procent.

Het enige lichtpuntje bij de midkappers was Flow Traders. Dit bedrijf kan namelijk profiteren van de sterk groeiende handel in ETF’s. Dit heeft tot gevolg dat de handelsinkomsten van het bedrijf stijgen. In maart 2020 stond het aandeel, vergeleken met het begin van het jaar, 4% in de plus. Dit resultaat liep later in het jaar fors op.

Het kan dus slim zijn om Flow Trader aandelen te kopen om je portfolio te beschermen tegen volatiliteit of slechte beurskoersen. Wanneer je andere aandelen slecht presteren, is de kans groot dat deze verliezen worden gecompenseerd met je winsten op Flow Trader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *