Fugro aandelen kopen

Denk je erover na om te beleggen in Fugro door aandelen te kopen? Bekijk dan snel waar je het beste Fugro aandelen kunt kopen! Ook kan je hier de actuele koers van Fugro raadplegen.

Waar kan je Fugro aandelen kopen?

Geloof je dat Fugro er weer bovenop komt? Denk je dat de koers van Fugro in de toekomst flink gaat toenemen? Dan is het verstandig om aandelen Fugro te kopen.

Hieronder zie je een overzicht van de beste brokers waar je direct een investering in Fugro kunt uitvoeren:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Fugro. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Fugro! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Fugro?

Wil je actief speculeren op aandelen Fugro? Dat kan bij de broker Plus500! De bedrijfsactiviteiten van Fugro zijn vrij specifiek en de vaardigheden van het bedrijf worden over de gehele wereld gebruikt. Ook in slechtere tijden kan je handelen in aandelen Fugro. Bij de broker Plus500 is het namelijk mogelijk om door short te gaan een positie in te nemen op een dalende koers.

Je kan het actief beleggen in CFD-aandelen Fugro geheel gratis uitproberen met een demo. Op die manier kan je ontdekken of actieve handel wat voor jou is! Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is de actuele koers van Fugro?

Zal de koers van Fugro in de toekomst weer stijgen? Niemand weet het zeker! Hieronder kan je de actuele koers van het CFD-aandeel Fugro nauwlettend in de gaten houden. Je kan ook direct een order plaatsen wanneer je dat wilt:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Fugro

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Fugro.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Fugro zien van de laatste 5 dagen:

Voordat je gaat beleggen in Fugro

Voordat je gaat beleggen in Fugro, is het belangrijk dat je begrijpt hoe beleggen in aandelen precies werkt. Mensen beleggen doorgaans in aandelen omdat ze verwachten dat de prijs van een aandeel gaat stijgen. Voordat je aandelen koopt is het belangrijk om jezelf enkele belangrijke vragen te stellen:

  • Wat voor activiteiten voert het bedrijf precies uit?
  • Zijn deze activiteiten toekomstbestendig?
  • Hoe efficiënt voert het bedrijf haar activiteiten uit?
  • Zijn er goede redenen om aandelen Fugro te kopen?
  • Wat zijn de grootste bedreigingen en hoe gevaarlijk zijn deze?

Het is belangrijk om een uitgebreide analyse uit te voeren op het aandeel voordat je ze massaal toevoegt aan je portefeuille. Een goede belegger heeft altijd een goede reden om een investering uit te voeren. Ga daarom eerst even lekker achter je computer zitten en lees deze uitgebreide analyse. Op die manier weet je alvast weer wat beter waar je rekening mee moet houden.

Waarom is Fugro gedaald?

Het aandeel Fugro is over de jaren flink gedaald. In de hoogtijdagen stond de koers op zo’n € 60, maar tegenwoordig is deze weggezakt naar een magere € 7. Maar hoe kan dit eigenlijk? In het verleden is de koers eigenlijk altijd meebewogen met die van de olieprijs. Dit is vrij logisch. Fugro is immers afhankelijk van het geld afkomstig van de oliebedrijven. Wanneer de olieprijs daalt, hebben de oliebedrijven minder geld over voor investeringen.

Ondertussen is de olieprijs weer redelijk hersteld. Toch is het aandeel van Fugro nog steeds niet flink in de prijs toegenomen. Dit komt doordat na de dramatische olieprijs daling in 2014 het aantal opdrachten voor Fugro sterk afnam. Het bedrijf was jaren verliesgevend en moest een groot deel van het personeel ontslaan. Ook was er geen ruimte meer om dividend uit te keren. Veel beleggers besloten daarom om hun aandelen Fugro te verkopen met een dalende koers als gevolg.

De coronapandemie zette de koers van het aandeel Fugro verder onder druk: door de wereldwijde crisis in de energie-industrie zal het lang duren voordat Fugro weer winstgevend kan opereren. Het kopen van Fugro aandelen is dan ook risicovol.

Denk je erover na om in de toekomst te beleggen in Fugro? Analyseer dan eerst de wereldwijde vraag naar energie. Wanneer die vraag niet toeneemt, zullen er relatief weinig orders binnenkomen bij Fugro.

Zal het aandeel Fugro herstellen?

Toch hoeft het aandeel Fugro niet altijd tegen een bodemprijs verkocht te worden. Een investering in Fugro kan momenteel best goed uitpakken. Maar waarom eigenlijk?

De hogere olieprijs

Een stijgende olieprijs is goed voor Fugro. Zolang de olieprijs blijft stijgen, zullen er naar verwachting meer opdrachten binnenkomen. De opdrachten leveren Fugro natuurlijk geld op en dat is goed voor de winstgevendheid van het bedrijf.

Schepen kopen

Vroeger huurde Fugro schepen. Dit is echter risicovol. Wanneer het plotseling minder goed gaat en er niet meer voldoende opdrachten binnenkomen, zit je wel met een kostenpost zonder dat het geld oplevert.

Fugro heeft de verstandige beslissing genomen om schepen te kopen. Door schepen niet langer te huren maar te kopen, kunnen deze worden meegenomen in de boekhouding door middel van afschrijvingen. Dit kan gunstig uitpakken voor de bedrijfsresultaten van Fugro.

Shorts

Veel mensen hebben een short positie in Fugro. Wanneer het beter gaat met Fugro, zullen deze beleggers hun aandelen moeten terugkopen. Dit kan de prijs van het aandeel flink opdrijven. Dit noemen we ook wel een short squeeze.

Waarom nu aandelen Fugro kopen?

Juist wanneer het minder gaat met een aandeel, kan het erg interessant zijn om het aandeel te kopen. Je bent als belegger dan namelijk op zoek naar zogenaamde koopjes. Het heeft weinig nut om aandelen altijd op de top te kopen. Op die manier ligt je potentiële rendement erg laag terwijl je veel kunt verliezen. Wanneer een aandeel op de bodem ligt, is het juist andersom. Je potentiële rendement ligt hoogt terwijl je veel minder kunt verliezen. Op die manier kan je op zoek gaan naar een goed koopmoment.

Fugro is voor de rest een erg groot bedrijf. Fugro heeft de crisis van 2008 overleefd. Door de grootte en reputatie van Fugro kan het bedrijf schaalvoordelen toepassen en speciale deals binnenslepen. Fugro kan dan ook zomaar een interessante investering zijn. Wereldwijd zijn analisten niet volledig negatief gestemd over het aandeel.

Wel is het belangrijk om scherp te blijven: wanneer de markt slecht blijft en Fugro geen nieuwe opdrachten binnenhaalt kan het bedrijf in grote problemen komen.

Bedreigingen voor de toekomst

Toch zijn er ook bedreigingen voor een belegging in Fugro. Het bedrijf is langere tijd verliesgevend geweest. De kansen is aanwezig dat dit zal doorgaan. Het lukt sommige bedrijven nooit om er weer bovenop te komen. Die sterven langzaam af.

Ook wordt de markt voor olie en gas steeds kleiner. Duurzaamheid is helemaal in en fossiele brandstoffen verdwijnen naar de periferie. Milieuvriendelijkere alternatieven krijgen dan ook steeds meer aandacht. Fugro probeert dit toekomstige probleem op te lossen door op zoek te gaan naar nieuwe klanten. Zo doet het bedrijf ook bodemonderzoeken voor overheden en bouwbedrijven.

Denk je dat Fugro deze negatieve trend bovenkomt? Denk je dat Fugro een goede visie heeft voor de toekomst? Dan kan je het kopen van aandelen Fugro zeker overwegen.

Beursnotering

Fugro is opgericht in 1962 en ze zijn aan de Euronext NV in Amsterdam genoteerd sinds 1992 en sinds 2008 ook aan de AEX. In 2003 hebben ze Thales GeoSolutions overgenomen waardoor Fugro ruim 275 kantoren in meer dan 50 landen heeft. Er werken in totaal ruim 8.000 werknemers bij Fugro.

Organisatorisch bestaat Fugro uit 3 divisies: Geotechniek, Survey en Geoscience. De afgelopen jaren stond Fugro op een 5e plaats qua grootte van advies- en ingenieursbureaus in heel Europa en wereldwijd zelfs op een verdienstelijke 11e plaats.

Kennis en technologie

De feitelijke werkzaamheden van Fugro zijn het voorzien in de kennis, de technologie, de mensen en het materieel die nodig zijn ter ondersteuning van de exploratie, productie en transport van alle natuurlijke grondstoffen op de wereld. Daarnaast voorzien ze hun opdrachtgevers ook van technische data en informatie die nodig zijn om bouwwerken en infrastructuur op een veilige, betrouwbare en efficiënte manier te ontwerpen, te bouwen en te onderhouden.

Over Fugro aandelen

Fugro staat voor Funderingstechniek en Grondmechachina en is een Nederlands bedrijf. Ze verzamelen en interpreteren gegevens over de oppervlakte van de aarde en van de zeebodem. Fugro geeft adviezen aan de olie-industrie en gasindustrie, de mijnbouw en de bouw.

Fugro is actief over de gehele wereld, zowel op zee, op het land als vanuit de lucht. Doordat ze internationaal zo bekend zijn, kan een belegging in Fugro aandelen goed uitpakken.

 

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *