Galapagos aandelen kopen

Galapagos is een Nederlands-Belgisch farmaceutisch bedrijf dat diverse, veelbelovende medicijnen ontwikkelt. Overweeg je een investering in Galapagos? Lees dan eerst hoe je het beste Galapagos aandelen kunt kopen!

Hoe kan je Galapagos aandelen kopen?

Wanneer je Galapagos aandelen wilt kopen, is het slim om goed te onderzoeken hoe het bedrijf presteert. Wanneer de medicijnen waar Galapagos aan werkt worden goedgekeurd, dan kan het bedrijf daarmee een hoge winst realiseren. Wanneer dit niet gebeurt, dan kan de aandelenkoers juist een flinke klap krijgen.

Vergelijk de medicijnen van Galapagos bovendien goed met die van de concurrentie. Wanneer de concurrentie met betere, nieuwe medicijnen op de markt komt dan kan het marktaandeel van Galapagos dalen. Voordelig aan Galapagos aandelen is het feit dat mensen ook in economisch slechte tijden medicijnen nodig hebben. Hierdoor is de aandelenkoers minder gevoelig voor macro-economische ontwikkelingen.

Ben je op zoek naar een goede broker voor het kopen van Galapagos aandelen? Bekijk dan de tabel & vergelijk de verschillende aanbieders:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Galapagos. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€2,50 voor Galapagos
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Galapagos
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Galapagos?

Het is ook mogelijk om actief te beleggen in CFD-aandelen Galapagos. Dit kan je doen bij een online broker zoals Plus500. Je kan bij deze broker zowel inzetten op stijgende als dalende koersen. Hierdoor kan je zelfs wanneer nieuwe medicijnen worden afgekeurd een succesvolle beleggingspositie openen. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat doet het bedrijf Galapagos?

Het Belgisch-Nederlandse farmaceutische researchbedrijf Galapagos is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe medicijnen. Zo ontwikkelt het bedrijf onder andere medicijnen tegen reuma, psoriasis, de ziekte van Chron en taaislijmziekte.  Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Mechelen (België). Het bedrijf heeft ook vestigingen in Leiden (Nederland) en Romain-ville (Frankrijk).

Galapagos aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

Het bedrijf werd opgericht in 1999. Dit bedrijf is ontstaan door een joint venture tussen het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell en het Belgische farmaceutische  bedrijf Tibotec. In 1999 was de naam van het bedrijf Galapagos Genomics en later werd de naam veranderd in Galapagos BV.

Notering van Galapagos op de aandelenbeurzen

De aandelen van dit bedrijf staan  genoteerd op de aandelenbeurzen Euronext  Brussel en Amsterdam (vanaf mei 2005) en NASDAQ (vanaf  mei 2015). De aandelen worden op die aandelenbeurzen genoteerd met de afkorting GLGP.

Door Galapagos overgenomen bedrijven

  • Het bedrijf Proskelia in Romainville, Frankrijk werd overgenomen in 2006. Door deze overname verwierf het bedrijf R&D operaties en producten tegen musculoskeletale aandoeningen als osteoporose en botmetastase.
  • In 2010 werd door het bedrijf het state of the art onderzoekscentrum van GSK in Zagreb, Kroatië overgenomen. De naam van dit onderzoekscentrum werd gewijzigd in Fidelta wat nu een service divisie van Galapagos is.

Verkopen van medicijn samen met partner Gilead

Galapagos maakte in 2017 bekend dat het bedrijf, na registratie van het medicijn, samen met partner Gilead Sciences het geneesmiddel filgotinib gaat verkopen. Dit is een medicijn tegen reuma. Het medicijn wordt, als dit reumamedicijn wordt goedgekeurd voor commerciële verkoop, verkocht in 8 Europese landen.

Voordat je in Galapagos aandelen gaat beleggen, is het slim on onderzoek te doen naar medicijnen die nog goedgekeurd moeten worden. Wanneer een nieuw medicijn met veel potentie wordt goedgekeurd, dan kan dit de bedrijfsresultaten een flinke boost geven. Je kan het kopen van Galapagos aandelen dan overwegen.

Uitbreiding van samenwerking met Gilead

Galapagos sloot in juli 2019 een samenwerkingsovereenkomst met Gilead Sciences. Die overeenkomst geeft Gilead Sciences exclusiviteit en inzagerecht wat betreft alle belangrijke medicijnen die door Galapagos worden ontwikkeld. Voor deze samenwerkingsovereenkomst betaalde Gilead Sciences een bedrag van 3,5 miljard euro.

Door het aankopen van aandelen Galapagos werd hun belang in het bedrijf verhoogd van 12,3% naar 29%. Dankzij deze samenwerking kan Galapagos een zelfstandig bedrijf blijven. Bovendien ontstaat er door deze samenwerking ruimte voor het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe medicijnen.

Denk je dat deze samenwerking gunstig gaat uitpakken? Dan kan het slim zijn om Galapagos aandelen te kopen.

2019: Aandelenkoers Galapagos schiet omhoog

De uitbreiding van de samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Giead, bekend door zijn medicijnen tegen HIV/AIDS, heeft een positief effect op de beurskoers van Galapagos. Na bekendmaking van dit nieuws, op 15 juli 2019, schiet de koers van het aandeel Galapagos omhoog. Het samen met Gilead ontwikkelde medicijn tegen reuma wordt waarschijnlijk binnenkort goedgekeurd voor commerciële verkoop.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *