Euronext aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Iedereen weet tegenwoordig wel dat het mogelijk is om in aandelen te handelen. Maar wist je dat het ook mogelijk is om in aandelen van de beurs zelf te handelen? Dit kan je doen door Euronext aandelen te kopen en verkopen. In dit artikel bespreken we hoe je dit kunt doen en laten we ook de actuele aandelenkoers zien van het bedrijf Euronext.

Hoe kan je Euronext aandelen kopen?

Denk je dat Euronext in de toekomst verder groeit? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Euronext aandelen te kopen voor de lange termijn. Bekijk goed of meer grote bedrijven zich aansluiten bij de beurs die beheerd wordt door Euronext. Ook interessante overnames kunnen bijdragen aan de resultaten die het bedrijf neerzet. Je kunt direct Euronext aandelen kopen bij een betrouwbare broker:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Euronext. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Euronext & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Bedrijfsgegevens van Eurnext

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Euronext.

Beurskoersen van Euronext over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Euronext zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Euronext?

 • Sterke groeipotentie: Euronext is een leidende Europese aandelen exchange met een sterk trackrecord. Euronext heeft een goede positie opgebouwd voor verdere groei en profiteert van de integratie van de Europese financiële markten.
 • Dividend: Euronext keert een aantrekkelijk en relatief stabiel dividend uit.
 • Internationaal actief: Euronext is actief in tien landen, waardoor het bedrijf minder afhankelijk is van de resultaten in één specifieke regio.

Wat zijn de risico’s van aandelen Euronext?

 • Volatiliteit: Euronext zet betere prestaties neer bij hoge volatiliteit. Een toename van het handelsvolume binnen Europa kan de aandelenkoers dan ook een boost geven.
 • Concurrentie: Euronext heeft te maken met concurrentie binnen en buiten Europa. Deze concurrentie kan de winstmarge van Euronext onder druk zetten.
 • Regulatie: de wetgeving rondom aandeelbeurzen verandert regelmatig en kan de winstgevendheid van het bedrijf beïnvloeden.

Wat zijn de grootste concurrenten van Euronext?

 • Nasdaq
 • NYSE
 • Deutsche Börse
 • SIX Swiss Exchange
 • London Stock Exchange

Hoe kan je beleggen in Euronext aandelen?

Je kunt Euronext aandelen net zoals andere aandelen bij een aandelen broker kopen. Ben je benieuwd bij welke aandelen brokers je Euronext aandelen kunt kopen? Klik dan hier om direct de verschillende brokers met elkaar te vergelijken.

Bij steeds meer aandelen brokers kan je geheel zonder commissies in aandelen Euronext investeren. Op die manier kan je ook met een klein bedrag beleggen in Euronext aandelen.

Navigeer hiervoor binnen het handelsplatform naar het Euronext aandeel en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Met een marktorder koop je de aandelen vervolgens direct en met een limiet order stel je een maximale prijs in die je bereid bent om te betalen.

Over het bedrijf Euronext

Euronext NV is een veel groter bedrijf dan veel beleggers denken. Euronext bezit verschillende beurzen in Europa, zoals de aandelenbeurzen van Amsterdam, Parijs en Brussel. In juni 2014 ging Euronext zelf naar de beurs. Het bedrijf is genoteerd aan de beurzen in Brussel, Parijs en Amsterdam. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Amsterdam.

Geschiedenis van het bedrijf

De geschiedenis van Euronext begint in september 2000: dan wordt Euronext in Amsterdam opgericht als naamloze vennootschap. Het bedrijf had direct vanaf de start vestigingen in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Portugal. De beurs van Lissabon werd in 2002 aan het bedrijf toegevoegd.

In 2002 introduceerde het bedrijf ook een nieuw platform waarop de beurzen van Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon werden geïntegreerd.

Euronext aandelen kopen

Wat doet Euronext?

Het is te danken aan Euronext dat we aandelen kunnen kopen. We kunnen handelen in die aandelen of we kunnen ze weer verkopen. Bij het handelen in aandelen kunnen particuliere beleggers gebruikmaken van verschillende brokers.

Zoeken naar nieuwe mogelijkheden

Euronext is voortdurend bezig om de mogelijkheden die er zijn om te handelen uit te breiden. Dit doen ze door nieuwe aandeelbeurzen te kopen. Zo werden onder andere de London International Financial Futures and Options Exghange (LIFFE) en de Bolsa de Valores de Lisbao e Porto (BLVP) overgenomen. Door deze overnames is het bedrijf niet langer alleen actief in Nederland, België en Frankrijk, maar ook in Engeland en Portugal. Euronext wil nog meer beurzen in (west) Europa overnemen waardoor haar positie verder kan groeien.

Denk je dat deze overnames zullen bijdragen aan het succes van Euronext? Dan kan het slim zijn om Euronext aandelen te kopen.

Grootste Europese marktplaats met veel invloed

De gecombineerde beurzen van Euronext zijn inmiddels de grootste Europese marktplaats voor aandelen. Deze grootste Europese marktplaats heeft meer invloed dan de nationale beurzen uit andere landen. Dat maakt het mogelijk om ook de grotere industriële beleggers aan te trekken.

Bedrijf met een Nederlands tintje

Het bedrijf Euronext is dus actief in diverse Europese landen. Toch heeft het bedrijf nog steeds een Nederlands tintje. Het bedrijf is opgericht onder Nederlands recht. Bovendien is er nog altijd een hoofdvestiging in Amsterdam.

De beursindices van Euronext

 • De grootste fondsen die verhandeld worden zijn te vinden in de Euronext 100
 • De 150 daaropvolgende fondsen zijn te vinden in de Next 150
 • Vestigingen van het bedrijf in Europa gebruiken ook hun eigen indices. Zo wordt bijvoorbeeld in Brussel de BEL20 gebruikt, in Parijs de CAC40 en in Lissabon de PSI-20.

Wel of niet Euronext aandelen kopen?

Veel beleggers weten niet dat ze ook in de aandelenbeurs zelf kunnen beleggen. Door Euronext aandelen te kopen, investeer je eigenlijk direct in Europa als financiële regio. Euronext beheert de aandeelbeurzen van verschillende grote Europese landen en profiteert van handel in deze regio’s. Wanneer Europa aantrekkelijker wordt voor (internationale) beleggers, kan de winst van Euronext dan ook toenemen.

Het loont daarom om Euronext direct te vergelijken met de grootste internationale aandelenbeurzen. Onderzoek ook hoe het financieel klimaat van Europa eraan toe is, en bekijk wat de vooruitzichten voor de toekomst zijn binnen Europa.

Doordat Euronext profiteert van handelsvolume, kan het bedrijf ook tijdens economisch slechte tijden goede resultaten neerzetten. Onderzoek daarom goed hoe de populariteit van beleggen zich ontwikkeld.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *