Euronext aandelen kopen

Iedereen weet tegenwoordig wel dat het mogelijk is om in aandelen te handelen. Maar wist je dat het ook mogelijk is om in aandelen van de beurs zelf te handelen? Dit kan je doen door Euronext aandelen te kopen en verkopen. In dit artikel bespreken we hoe je dit kunt doen en laten we ook de actuele aandelenkoers zien van het bedrijf Euronext.

Hoe kan je Euronext aandelen kopen?

Denk je dat Euronext in de toekomst verder groeit? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Euronext aandelen te kopen voor de lange termijn. Bekijk goed of meer grote bedrijven zich aansluiten bij de beurs die beheerd wordt door Euronext. Ook interessante overnames kunnen bijdragen aan de resultaten die het bedrijf neerzet.

Wil je weten bij welke partijen je het beste Euronext aandelen kunt kopen? Bekijk dan de tabel & slag je slag:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Euronext. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€2,50 voor Euronext
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Euronext
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Euronext?

Euronext is een bedrijf dat diverse beurzen beheerd. Ze verdienen bij iedere transactie een klein bedrag aan transactiekosten. Hierdoor kan het aantrekkelijk zijn om actief te beleggen in Euronext aandelen. Wanneer veel mensen tegelijk aandelen kopen & verkopen, dan kan de winstgevendheid van het bedrijf stijgen. Door actief te handelen kan je direct inspelen op dit soort positieve trends.

Een goede broker waar je actief kunt speculeren op het koersverloop van Euronext CFD’s, is Plus500. Bij Plus500 kan je namelijk zowel posities openen op stijgende als op dalende koersen. Hierdoor kan je binnen elk beursklimaat speculeren. Wil je de mogelijkheden gratis uitproberen met een risicovrije demo? Open dan direct een account bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Over het bedrijf Euronext

Euronext NV is een veel groter bedrijf dan veel beleggers denken. Dit bedrijf is namelijk niet alleen actief achter de beurs in Nederland. Euronext heeft de beurs van Amsterdam daadwerkelijk in handen. Het bedrijf is ook eigenaar van andere beurzen in Europa, zoals de beurs van Parijs en Brussel. In juni 2014 ging Euronext zelf naar de beurs. Het bedrijf is genoteerd aan de beurzen in Brussel, Parijs en Amsterdam. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Amsterdam.

Geschiedenis van het bedrijf

De geschiedenis van Euronext begint in september 2000: dan wordt Euronext in Amsterdam opgericht als naamloze vennootschap. Het bedrijf had direct vanaf de start vestigingen in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Portugal. De  beurs van Lissabon werd in 2002 aan het bedrijf toegevoegd.

In 2002 introduceerde het bedrijf ook een nieuw platform waarop de beurzen van Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon werden geïntegreerd.

Euronext aandelen kopen

Wat doet Euronext?

Het is te danken aan Euronext dat we aandelen kunnen kopen. We kunnen handelen in die aandelen of we kunnen ze weer verkopen. Bij het handelen in aandelen kunnen particuliere beleggers gebruikmaken van verschillende brokers. Euronext maakt het mogelijk dat jij als belegger met een broker kunt handelen in aandelen.

Zoeken naar nieuwe mogelijkheden

Euronext is voortdurend bezig om de mogelijkheden die er zijn om te handelen uit te breiden. Dit doen ze door nieuwe aandeelbeurzen te kopen. Zo werden onder andere de London International Financial Futures and Options Exghange (LIFFE) en de Bolsa de Valores de Lisbao e Porto (BLVP) overgenomen. Door deze overnames is het bedrijf niet langer alleen actief in Nederland, België en Frankrijk, maar ook in Engeland en Portugal. Het bedrijf wil klaarblijkelijk nog meer beurzen in Europa overnemen. Bij deze overnames heeft het westen van Europa kennelijk prioriteit.

Denk je dat deze overnames zullen bijdragen aan het succes van Euronext? Dan kan het slim zijn om Euronext aandelen te kopen.

Grootste Europese marktplaats met veel invloed

De gecombineerde beurzen van Euronext zijn inmiddels de grootste Europese marktplaats voor aandelen. Deze grootste Europese marktplaats heeft meer invloed dan de nationale beurzen uit andere landen. Dat maakt het mogelijk om ook de grotere industriële beleggers aan te trekken.

Waarom doen grote institutionele beleggers graag zaken met Euronext? Dit doen ze omdat dit bedrijf grote institutionele beleggers de mogelijkheid beidt om aandelen van diverse ondernemingen aan te schaffen.

Bedrijf met een Nederlands tintje

Het bedrijf Euronext is dus actief in diverse Europese landen. Toch heeft het bedrijf nog steeds een Nederlands tintje. Het bedrijf is ooit opgericht onder Nederlands recht. Bovendien is er nog altijd een hoofdvestiging in Amsterdam. Nederland speelt voor dit bedrijf dus nog steeds een belangrijke rol.

De beursindices van Euronext

Door Euronext worden verschillende beursindices gehanteerd:

  • De grootste fondsen die verhandeld worden zijn te vinden in de Euronext 100
  • De 150 daaropvolgende fondsen zijn te vinden in de Next 150
  • Vestigingen van het bedrijf in Europa gebruiken ook hun eigen indices. Zo wordt bijvoorbeeld in Brussel de BEL20 gebruikt, in Parijs de CAC40 en in Lissabon de PSI-20.

Euronext profiteert van coronacrisis

In het eerste kwartaal van 2020 ontstond er vanwege de uitbraak van corona paniek op die beurzen. Euronext heeft hiervan geprofiteerd. In deze onzekere tijd ontstonden er koersschommelingen. Die koersschommelingen stimuleerde de handel. In het eerste kwartaal van 2020 groeide de omzet die behaald werd met de handel in aandelen, vergeleken met de omzet van een jaar eerder, met maar liefst 73%.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *