Wereldhave aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wereldhave NV is een Nederlandse onderneming die investeert in vastgoed in landen over de hele wereld. Het hoofdkantoor van Wereldhave is gevestigd in Den Haag en Wereldhave is beursgenoteerd aan de AMX Index in Amsterdam. Denk je erover om te beleggen in Wereldhave? Op deze pagina kan je zien waar je het beste Wereldhave aandelen kunt kopen en je kunt hier de laatste aandelenkoers van het bedrijf opvragen.

Waar kan je Wereldhave aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de vastgoedmarkt de komende jaren? Denk je dat het wel losloopt met de economie? Dan kan het aantrekkelijk zijn om aandelen Wereldhave te kopen of verkopen bij één van de volgende betrouwbare brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Wereldhave. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Wereldhave! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Wereldhave?

Ben je benieuwd hoe de koers van Wereldhave zich ontwikkelt? Begrijpelijk! Ontwikkelingen op de vastgoedmarkt zijn immers ontzettend interessant. Hieronder zie je de actuele koers van het aandeel Wereldhave. Je kan de knoppen gebruiken om direct het aandeel te kopen of verkopen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Wereldhave

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Wereldhave.

Beurskoersen van Wereldhave over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Wereldhave zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan een belegging in Wereldhave interessant maken?

 • Diversificatie: Wereldhave heeft een vastgoed portfolio met een hoge mate van diversificatie. Het bedrijf investeert bijvoorbeeld in winkelcentra en kantoren.
 • Prime locaties: Wereldhave koopt vooral vastgoed op prime locaties. Op die manier kan het bedrijf ook profiteren van waardestijgingen op de lange termijn.
 • Actief asset management: Wereldhave maakt gebruik van actief asset management om de prestaties zoveel mogelijk te optimaliseren.
 • Duurzaamheid: Wereldhave legt zich toe op duurzaamheid door ESG-gefocusde portfolios op te bouwen.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Wereldhave aandelen?

 • Economische situatie: wanneer de vastgoedmarkt het niet goed doet, daalt de waarde van de portfolio van het bedrijf. Tijdens economisch lastige tijden, ontvangt Wereldhave bovendien lagere huurinkomsten.
 • Problemen met huurders: huurders kunnen failliet gaat en wanneer het Wereldhave niet lukt om nieuwe huurders te vinden, kan de winstgevendheid snel dalen.
 • Financieringskosten: Wereldhave gebruikt schulden om nieuwe projecten te financieren. Wanneer de rente stijgt, wordt het duurder voor Wereldhave om nieuwe projecten te realiseren.

Hoe kan je beleggen in Wereldhave aandelen?

 1. Meld je eerst aan bij een betrouwbare aandelen broker
 2. Neem de tijd om je beleggingsrekening te activeren
 3. Stort vervolgens geld met je creditcard of bankrekening
 4. Selecteer het aandeel Wereldhave binnen de trading software
 5. Vul het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen
 6. Houd je belegging in Wereldhave in de gaten en stuur bij wanneer nodig

Wat zijn de concurrenten van Wereldhave?

 • Unibail-Rodamco-Westfield
 • Klépierre
 • Eurocommercial Properties
 • Vastned

Waar let je op bij beleggingen in Wereldhave?

Wereldhave is een vastgoedbedrijf, wat betekent dat de aandelenkoers conjunctuurgevoelig is. Dit zag je bijvoorbeeld bij de crisis in 2008: de prijzen van vastgoed kelderden toen sterk. Het is dan ook verstandig om de focus breed te leggen wanneer je wilt investeren in Wereldhave aandelen. Kijk niet alleen naar de actuele koers, maar ook naar de wereldwijde economische situatie.

Oprichting van Wereldhave

WereldhaveIn 1930 is het bedrijf Wereldhave opgericht en zen sindsdien investeren ze in onder andere kantoren, winkelcentra en woonruimte. Hierbij vormen de huuropbrengsten en de waardestijgingen van deze gebouwen de winst van Wereldhave.

Wereldhave belegde vroeger in vele landen over de gehele wereld, waaronder de Verenigde Staten en Engeland. Tegenwoordig legt het bedrijf vooral de focus op Europa. 44% van de beleggingen staan in Europa, 30% in België en 26% in Frankrijk. Met deze lokale focus is Wereldhave altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Het is gunstig dat Wereldhave vastgoed bezit verspreid over verschillende regio’s. Je ziet namelijk regelmatig dat één regio het minder goed doet, terwijl een andere regio het beter doet. Dit kan dan ook een goede reden zijn om Wereldhave aandelen te kopen.

Activiteiten Wereldhave

Opgesplitst in vastgoed is de beleggingsportefeuille van Wereldhave NV ongeveer onder te verdelen in de volgende sectoren: voor 3% in kantoren en 97% in winkelruimten. Deze percentages zijn hierbij uiteraard indicatief, omdat bij elke nieuwe investering deze percentages iets kunnen wijzigen.

Doordat Vastgoedfonds Wereldhave actief management van winkelcentra voert, eigen projecten (her-) ontwikkelt, hun risico’s spreidt en ze lokale kennis hebben en lokaal aanwezig zijn, onderscheiden ze zich van andere vastgoedfondsen.

Wel zie je dat beleggingen in Wereldhave risico’s met zich meebrengen: juist kantoren en winkelruimtes dalen sterk in waarde wanneer het minder goed gaat met de economie. Bedrijven proberen dan geld te besparen en mensen winkelen minder. Winkelcentra worden sowieso bedreigd door de verdere groei van online winkelen.

Is het verstandig om te investeren in Wereldhave aandelen?

Of het verstandig is om te investeren in Wereldhave aandelen, hangt sterk af van de economische situatie. Wereldhave is het schoolboekjesvoorbeeld van een aandeel dat het goed doet wanneer de economie goed presteert. Winkelcentra trekken immers meer betalende klanten waardoor meer partijen ruimten willen huren in de winkelcentra. Wanneer het slecht gaat met de economie, neemt de leegstand juist toe en daar verliest een bedrijf als Wereldhave geld aan.

Voordat je Wereldhave aandelen koopt, is het daarom verstandig om de economische situatie goed te analyseren. Vergelijk Wereldhave ook met concurrenten: op die manier kan je bepalen of het niet aantrekkelijker is om aandelen van de concurrenten te kopen.

Wel of niet aandelen Wereldhave kopen?

Wanneer je wilt beleggen in een veelbelovend vastgoedbedrijf, kan Wereldhave een interessante keuze zijn. Een voordeel van een belegging in Wereldhave, is de hoge mate van diversificatie binnen het vastgoedportfolio die ze exploiteren.

Toch is Wereldhave absoluut een risicovolle belegging; wanneer de financieringskosten stijgen kan het bedrijf snel in de problemen raken. Ook problematische huurders kunnen de resultaten van Wereldhave onder druk zetten. Houd daarom rekening met deze verschillende factoren voordat je belegt in Wereldhave aandelen.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *