Wereldhave aandelen kopen

Wereldhave NV is een Nederlandse onderneming die investeert in vastgoed in landen over de hele wereld. Het hoofdkantoor van Wereldhave is gevestigd in Den Haag en Wereldhave is beursgenoteerd aan de AMX Index in Amsterdam. Denk je erover om te beleggen in Wereldhave? Op deze pagina kan je zien waar je het beste Wereldhave aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de koers van Wereldhave opvragen.

Hoe kan je actief beleggen in Wereldhave?

Je kunt zelf handelen in CFD-aandelen Wereldhave bij Plus500. De koers van Wereldhave hangt samen met de situatie op de vastgoedmarkt. Het leuke aan beleggen bij Plus500 is dat je resultaat niet hoeft af te hangen van de situatie op de vastgoedmarkt. Je kunt bij Wereldhave namelijk besluiten om long of short te gaan op het aandeel.

Bij long plaats je een order op een stijgende koers en bij short plaats je een order op een dalende koers. Bij Plus500 kan je actief handelen in CFD Wereldhave en andere Nederlandse aandelen geheel zonder risico uitproberen met een gratis demo. Klik om de onderstaande knop om gratis een account aan te maken

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Waar kan je Wereldhave aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de vastgoedmarkt de komende jaren? Denk je dat het wel losloopt met de economie? Dan kan het aantrekkelijk zijn om aandelen Wereldhave te kopen. Bij het kopen van aandelen is het verstandig om de goedkoopste partij te kiezen. Op die manier blijft je winst hoog.

Bekijk hieronder tegen welke tarieven je Wereldhave aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Wereldhave. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Wereldhave & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende Wereldhave koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Wereldhave?

Ben je benieuwd hoe de koers van Wereldhave zich ontwikkelt? Begrijpelijk! Ontwikkelingen op de vastgoedmarkt zijn immers ontzettend interessant. Hieronder zie je de actuele CFD koers van het aandeel Wereldhave. Je kan de knoppen gebruiken om direct CFD’s op het aandeel te kopen of verkopen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Wereldhave

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Wereldhave.

Analyse van Wereldhave

Voordat je besluit of je Wereldhave wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Wereldhave zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Wereldhave zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Wereldhave in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Wereldhave gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Wereldhave is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in Wereldhave?

Of het verstandig is om te investeren in Wereldhave aandelen, hangt sterk af van de economische situatie. Wereldhave is het schoolboekjesvoorbeeld van een aandeel dat het goed doet wanneer de economie goed presteert. Winkelcentra trekken immers meer betalende klanten waardoor meer partijen ruimten willen huren in de winkelcentra. Wanneer het slecht gaat met de economie, neemt de leegstand juist toe en daar verliest een bedrijf als Wereldhave geld aan.

Voordat je Wereldhave aandelen koopt, is het daarom verstandig om de economische situatie goed te analyseren. Vergelijk Wereldhave ook met concurrenten: op die manier kan je bepalen of het niet aantrekkelijker is om aandelen van de concurrenten te kopen.

Waar let je op bij beleggingen in Wereldhave?

Wereldhave is een vastgoedbedrijf. Dit betekent automatisch dat de koers van Wereldhave erg conjunctuurgevoelig is. Dit zag je bijvoorbeeld bij de crisis in 2008: de prijzen van vastgoed kelderden toen sterk. Het is dan ook verstandig om de focus breed te leggen wanneer je wilt investeren in Wereldhave. Kijk niet alleen naar de actuele koers, maar ook naar de wereldwijde economische situatie.

Oprichting

WereldhaveIn 1930 is het bedrijf Wereldhave opgericht en ze zijn actief in het beleggen in vastgoed, zoals bijvoorbeeld kantoren, winkelcentra en woonruimte. Hierbij vormen de huuropbrengsten en de waardestijgingen van deze gebouwen de winst van Wereldhave.

Wereldhave belegde vroeger in vele landen over de gehele wereld, waaronder de Verenigde Staten en Engeland. Tegenwoordig legt het bedrijf vooral de focus op Europa. 44% van de beleggingen staan in Europa, 30% in België en 26% in Frankrijk. Met deze lokale focus is Wereldhave altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Het is gunstig dat Wereldhave vastgoed bezit verspreid over verschillende regio’s. Je ziet namelijk regelmatig dat één regio het minder goed doet, terwijl een andere regio het beter doet. Dit kan dan ook een goede reden zijn om Wereldhave aandelen te kopen.

Activiteiten Wereldhave

Opgesplitst in vastgoed is de beleggingsportefeuille van Wereldhave NV ongeveer onder te verdelen in de volgende sectoren: voor 3% in kantoren en 97% in winkelruimten. Deze percentages zijn hierbij uiteraard indicatief, omdat bij elke nieuwe investering deze percentages iets kunnen wijzigen.

Doordat Vastgoedfonds Wereldhave actief management van winkelcentra voert, eigen projecten (her-) ontwikkelt, hun risico’s spreidt en ze lokale kennis hebben en lokaal aanwezig zijn, onderscheiden ze zich van andere vastgoedfondsen.

Wel zie je dat beleggingen in Wereldhave risico’s met zich meebrengen: juist kantoren en winkelruimtes dalen sterk in waarde wanneer het minder goed gaat met de economie. Bedrijven proberen dan geld te besparen en mensen winkelen minder. Winkelcentra worden sowieso bedreigd door de verdere groei van online winkelen.

Focus op Europa

Wereldhave heeft begin 2012 aangekondigd dat ze zich primair willen focussen op vastgoed in Europa. Hierdoor zullen ze zich terugtrekken uit de Verenigde Staten en zal al het vastgoed daar worden verkocht in verschillende delen. Het eerste gebouw is al begin 2012 verkocht, en ondertussen bezit Wereldhave geen vastgoed meer in Amerika.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *