Wolters Kluwer aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wolters Kluwer is een Nederlandse uitgeverij die in 1987 is ontstaan door de fusie van uitgeverij Kluwer en uitgeverij Wolters-Samsom. Wil je beleggen in deze uitgever met een lange geschiedenis? Dat kan! Op deze pagina kan je lezen waar je aandelen Wolters Kluwer kunt kopen en je kunt hier de actuele aandelenkoers van het bedrijf raadplegen.

Waar kan je Wolters Kluwer aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de publicaties van Wolters Kluwer? Dan kan het interessant zijn om de aandelen te kopen. Voordat je dit doet is het aan te raden om voldoende onderzoek te doen. Pas zodra je er zeker van bent dat het bedrijf er financieel goed voor staat, is het wijs om de aandelen te kopen bij één van deze betrouwbare brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Wolter Kluwer. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Wolter Kluwer & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Wolter Kluwer?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Wolters Kluwers? Hieronder zie je een grafiek met de koers van het aandeel Wolters Kluwer. Door op de knop te drukken kan je direct een belegging uitvoeren op deze uitgeverij.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Wolters Kluwer

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Wolters Kluwer.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Wolters Kluwer zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Wolters Kluwer in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Wolters Kluwer gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Wolters Kluwer is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat kan een belegging in Wolters Kluwer interessant maken?

 • Sterke reputatie: Wolters Kluwer is globaal een leidende speler bij een verstrekken van informatie, software en services
 • Focus op digitale transformatie: het bedrijf investeert in digitale transformatie met de ontwikkeling van cloud-based oplossingen en geavanceerde analytische softwarepakketten.
 • Terugkerende inkomsten: Wolters Kluwer verdient geld door terugkerende inkomsten uit lidmaatschappen. Binnen veel banen zijn de diensten aangeboden door Wolters Kluwer onmisbaar, waardoor deze inkomsten stabiel zijn.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Wolters Kluwer aandelen?

 • Concurrentie: om de competitieve edge te behouden, moet het bedrijf constant in innovatie investeren.
 • Technische verstoringen: Wolters Kluwer moet technologisch gezien vooraan blijven staan om haar leidende positie te behouden.
 • Compliance: de regels rondom data privacy en intellectueel eigendom wordt steeds strenger. Wanneer Wolters Kluwer deze regels breekt kan het te maken krijgen met rechtszaken, boetes en reputatieschade.
 • Economische situatie: wanneer het minder goed gaat met de economie kan de vraag naar de diensten van Wolters Kluwer afnemen.

Hoe kan je beleggen in Wolters Kluwer aandelen?

 • Stap 1: registreer je eerst bij een aandelen broker die Wolters Kluwer aandelen aanbiedt
 • Stap 2: verifieer je identiteit door een kopie van je paspoort en adres te uploaden
 • Stap 3: bepaal het bedrag dat je wilt investeren en stort dit op je beleggingsrekening
 • Stap 4: selecteer het aandeel Wolters Kluwer en vul het bedrag in dat je wilt beleggen
 • Stap 5: kies voor een marktorder om de aandelen direct te kopen of een limietorder om een specifieke prijs in te stellen.
 • Stap 6: druk nu op kopen om direct je investering in Wolters Kluwer te openen.

Wat zijn de concurrenten van Wolters Kluwer?

 • Thomson Reuters
 • RELX Group
 • Bloomberg
 • LexisNexis
 • Elsevier

Wat doet Wolters Kluwer precies?

Wolters Kluwer is een moderne uitgeverij. Het Nederlandse bedrijf probeert constant via innovatie bedrijven nieuwe manieren te geven waarop ze informatie beschikbaar kunnen stellen. Denk je dat uitgevers nog relevant zijn? Dan kan je een investering overwegen!

Geschiedenis Wolters Kluwer

De oorsprong van Wolters Kluwer ligt al in 1836, toen J.B. Wolters een boekwinkel begon in Groningen. Hieruit kwam later uitgeverij J.B. Wolters uit voort. Na enkele jaren, in 1858 om precies te zijn, kreeg Wolters een directe concurrent naast de deur, namelijk P. Noordhoff. Beide Groningse uitgevers waren vooral actief in de onderwijsmarkt.

Uitgeverij Samsom werd in 1882 opgericht in Alphen aan den Rijn om de gemeenteadministratie te verbeteren. De uitgever ontdekte vervolgens dat er vraag was naar gedrukte wetteksten en wetscommentaren was, waarna de uitgever ontstond.

In 1889 werd daarom uitgeverij Kluwer opgericht, welke in 1909 de uitgave Vakstudie, voor de fiscalist, aankocht. Hiermee werd Kluwer in één klap marktleider in de literatuur over fiscale regelgeving. W.E.J. Tjeenk Willink brak door als juridisch uitgever in 1913 door de publicatie van het eerste nummer van de Nederlandsche Jurisprudentie. Zowel tijdens de Eerste Wereldoorlog als de Tweede Wereldoorlog had het bedrijfsleven meer dan ooit tevoren behoefte aan efficiëntie en daarmee aan formulieren en administratieve systemen.

Wolters Kluwer

De fusies

In 1968 fuseerden W.E.J. Tjeenk Willink en Kluwer en ook Wolters en Noordhoff fuseerden tot Wolters-Noordhoff. In 1970 is Informatie & Communicatie Unie, het ICU, ontstaan door een fusie van Sijthoff, uitgeverij van publieksuitgaven, en Samsom.

Vanaf de jaren 70 heeft Kluwer diverse andere uitgeverijen overgenomen, waarna in 1972 de ICU-groep fuseerde met Wolters-Noordhoff en H.D. Tjeenk Willink, juridisch uitgeverij voor het onderwijs. Om een herkenbare naam in de markt te zetten is de naam in 1983 gewijzigd in de Wolters Samsom-groep.

Doordat Elsevier in 1987 probeerde om Kluwer over te nemen versnelde Kluwer de reeds gestarte fusieonderhandelingen met Wolters Samsom. Nog datzelfde jaar werd de fusie een feit en is Wolters Kluwer ontstaan.

Is het verstandig om te investeren in Wolter Kluwers aandelen?

Voordat je Wolter Kluwers aandelen koopt, wil je waarschijnlijk weten of dit verstandig is. Het bedrijf is nog steeds bezig met diverse uitbreidingen. In 2017 heeft Wolter Kluwers bijvoorbeeld het Italiaanse Tagetik en het Belgische Adsolut overgenomen. De bedrijven Provation Medical en Clearlake Capital Group werden juist afgestoten. Doordat Wolter Kluwers constant in beweging is, kan het bedrijf meebewegen met de laatste globale trends.

Wolter Kluwers behaalt het grootste deel van de omzet tegenwoordig in Amerika, gevolgd door Europa. Azië en de rest van de wereld brengen slechts een paar procent van de winst in het laatje. Het is wanneer je Wolter Kluwers aandelen wilt kopen, daarom vooral belangrijk om te onderzoeken hoe het bedrijf presteert in Amerika en Europa.

Wanneer je er over nadenkt om Wolter Kluwers aandelen te kopen, is het verstandig om de achterliggende bedrijfsresultaten en de toekomstvisie van het bedrijf goed te onderzoeken. Vergelijk de prestaties van Wolter Kluwers ook met die van de concurrentie. Alleen wanneer je er vertrouwen in hebt dat het bedrijf in de toekomst goed blijft presteren, is het verstandig om Wolter Kluwers aandelen te kopen.

Wel of niet aandelen Wolters Kluwer kopen?

Wolters Kluwer kan een interessante belegging zijn; informatie is macht en het bedrijf is een expert op dit gebied. Bovendien profiteert Wolters Kluwer van terugkerende inkomsten wat gunstig is; dit geeft je als belegger meer stabiliteit.

Of Wolters Kluwer aandelen uiteindelijk de beste keuze voor je zijn, kan je alleen zelf bepalen. Stel vast wat de beste strategie voor je is en bepaal of het risicoprofiel van Wolters Kluwer bij je past.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *