Wolters Kluwer aandelen kopen

Wolters Kluwer is een Nederlandse uitgeverij die in 1987 is ontstaan door de fusie van uitgeverij Kluwer en uitgeverij Wolters-Samsom. Wil je beleggen in deze uitgever met een lange geschiedenis? Dat kan! Op deze pagina kan je lezen waar je het beste aandelen Wolters Kluwer kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van Wolters Kluwer bekijken.

Hoe kan je actief beleggen in Wolters Kluwer?

Het CFD-aandeel Wolters Kluwer is vrij te verhandelen op de beurs. Bij Plus500 kan je gratis een account aanmaken waarmee je kunt handelen in dit CFD aandeel.

Beleggen bij Plus500 heeft de nodige voordelen: de transactiekosten liggen laag, je kan met weinig geld beginnen en door short te gaan kan je ook speculeren op dalende koersen. Bekijk hieronder nog even de actuele koers en lees de tekst door voor meer achtergrondinformatie

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Waar kan je Wolters Kluwer aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de publicaties van Wolters Kluwer? Dan kan het interessant zijn om de aandelen te kopen. Voordat je dit doet is het aan te raden om voldoende onderzoek te doen. Pas zodra je er zeker van bent dat het bedrijf er financieel goed voor staat, is het wijs om de aandelen te kopen.

Ben je benieuwd hoe duur het kopen van aandelen is bij de verschillende aanbieders? Hieronder zie je een overzicht van de verschillende brokers waar je in dit aandeel kunt handelen.

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Wolter Kluwer. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€2,50 voor Wolter Kluwer
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Wolter Kluwer
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Wolter Kluwer?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Wolters Kluwers? Hieronder zie je een grafiek met de koers van het CFD-aandeel Wolters Kluwer. Door op de knop te drukken kan je direct een trade uitvoeren op deze uitgeverij.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Wolters Kluwer

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Wolters Kluwer.

Analyse van Wolters Kluwer

Voordat je besluit of je Wolters Kluwer wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Wolters Kluwer zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Wolters Kluwer zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Wolters Kluwer in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Wolters Kluwer gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Wolters Kluwer is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in Wolter Kluwers?

Voordat je Wolter Kluwers aandelen koopt, wil je waarschijnlijk weten of dit verstandig is. Het bedrijf is nog steeds bezig met diverse uitbreidingen. In 2017 heeft Wolter Kluwers bijvoorbeeld het Italiaanse Tagetik en het Belgische Adsolut overgenomen. De bedrijven Provation Medical en Clearlake Capital Group werden juist afgestoten. Doordat Wolter Kluwers constant in beweging is, kan het bedrijf meebewegen met de laatste globale trends.

Wolter Kluwers behaalt het grootste deel van de omzet tegenwoordig in Amerika, gevolgd door Europa. Azië en de rest van de wereld brengen slechts een paar procent van de winst in het laatje. Het is wanneer je Wolter Kluwers aandelen wilt kopen, daarom vooral belangrijk om te onderzoeken hoe het bedrijf presteert in Amerika en Europa.

Wanneer je er over nadenkt om Wolter Kluwers aandelen te kopen, is het verstandig om de achterliggende bedrijfsresultaten en de toekomstvisie van het bedrijf goed te onderzoeken. Vergelijk de prestaties van Wolter Kluwers ook met die van de concurrentie. Alleen wanneer je er vertrouwen in hebt dat het bedrijf in de toekomst goed blijft presteren, is het verstandig om Wolter Kluwers aandelen te kopen.

Wat doet Wolters Kluwer precies?

Wolters Kluwer is een moderne uitgeverij. Het Nederlandse bedrijf probeert constant via innovatie bedrijven nieuwe manieren te geven waarop ze informatie beschikbaar kunnen stellen. Denk je dat uitgevers nog relevant zijn? Dan kan je een investering overwegen!

Geschiedenis Wolters Kluwer

De oorsprong van Wolters Kluwer ligt al in 1836, toen J.B. Wolters een boekwinkel is begonnen in Groningen. Hieruit kwam later uitgeverij J.B. Wolters uit voort. Na enkele jaren, in 1858 om precies te zijn, kreeg Wolters een directe concurrent naast de deur, namelijk P. Noordhoff. Beide Groningse uitgevers waren vooral actief in de onderwijsmarkt.

Uitgeverij Samsom werd in 1882 opgericht in Alphen aan den Rijn om de gemeenteadministratie te verbeteren. Doordat uitgeverij Samsom op een gegeven moment doorhad dat er behoeft aan gedrukte wetteksten en wetscommentaren was, is de boekenuitgeverij ontstaan.

In 1889 werd daarom uitgeverij Kluwer opgericht, dat in 1909 de uitgave Vakstudie, voor de fiscalist, aankocht. Hiermee was Kluwer in één klap marktleider in de literatuur over fiscale regelgeving. W.E.J. Tjeenk Willink brak door als juridisch uitgever in 1913 door de publicatie van het eerste nummer van de Nederlandsche Jurisprudentie. Zowel tijdens de Eerste Wereldoorlog als de Tweede Wereldoorlog had het bedrijfsleven meer dan ooit tevoren behoefte aan efficiëntie en daarmee aan formulieren en administratieve systemen. In die behoefte voorzag uitgeverij Samsom.

Wolters Kluwer

De fusies

In 1968 zijn W.E.J. Tjeenk Willink en Kluwer gefuseerd en ook Wolters en Noordhoff fuseerden in datzelfde jaar tot Wolters-Noordhoff. In 1970 is Informatie & Communicatie Unie, het ICU, ontstaan door een fusie van Sijthoff, uitgeverij van publieksuitgaven, en Samsom.

Vanaf de jaren 70 heeft Kluwer diverse andere uitgeverijen overgenomen, waarna in 1972 de ICU-groep fuseerde met Wolters-Noordhoff en H.D. Tjeenk Willink, juridisch uitgeverij voor het onderwijs. Om een herkenbare naam in de markt te zetten is de naam in 1983 gewijzigd in de Wolters Samsom-groep.

Doordat Elsevier in 1987 probeerde om Kluwer over te nemen versnelde Kluwer de reeds gestarte fusieonderhandelingen met Wolters Samsom. Nog datzelfde jaar werd de fusie een feit en is Wolters Kluwer ontstaan.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *